Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@23:35:35 GMT

درخشنده‌ترین فیلم‌های پوران‌ درخشنده!

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۷۰۶۶

درخشنده‌ترین فیلم‌های پوران‌ درخشنده!

به گزارش جهان نيوز، بی‌تردید، سلامت جسم و روان، زیربنایی‌ترین عامل پیشرفت و تکامل یک جامعه است و امروزه برای دستیابی به این هدف با اجرای برنامه‌های پیشرفته بهداشتی و بهزیستی در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته افراد جامعه از دوران شیرخوارگی تا پایان زندگی تحت مراقبت قرار می‌گیرند و سازمان‌های ذی‌ربط با دقت در مواد غذایی و تغذیه، سالم‌سازی محیط زندگی، توسعه برنامه‌های مختلف، پیشگیری و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مانع بروز بسیاری از امراض و معلولیت‌ها می‌شوند تا سلامت مردم تأمین شود. سینما به عنوان یکی از مهم‌ترین رسانه‌های تأثیرگذار در عصر حاضر قطعاً در ایجاد روحیه تعاون و همیاری مردم جامعه برای کمک به افرادی که نیازمند گرفتن خدمات هستند می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد. در ایران پوران درخشنده از معدود فیلمسازان اجتماعی است که با دغدغه‌هایی که در عرصه اجتماعی دارد همواره در آثار انسانی اش به موضوعات مرتبط با بهزیستی توجه ویژه نشان داده و با ساخت آثاری چون «رابطه»، «پرنده کوچک خوشبختی»، «عبور از غبار»، «زمان از دست رفته»، «عشق بدون مرز»،‌ «شمعی در باد»، «رویای خیس»، «بچه‌های ابدی» و «خواب‌های دنباله‌دار» از معضلات و مسائل اجتماعی حرف می‌زند. سینمای درخشنده فارغ از ساختار فنی و به لحاظ محتوایی یکی از وفادارترین‌ها به موضوعات اجتماعی است و او طی سال‌های فیلمسازی‌اش ثابت کرده که دغدغه آدم‌های فراموش شده در جامعه را دارد. این فیلمساز زن سینمای ایران معتقد است به خاطر مردم و دغدغه آنان بوده که فیلمساز شده. مردمی را که امکان دیده شدن و شنیده شدن را ندارند و در سکوت فرو‌رفته‌اند! و دقیقا به همین دلیل است که در جدیدترین اثرش «هیس، پسرها فریاد نمی‌زنند» (که بعد از دو سال تازه موفق به دریافت پروانه ساخت آن شده) باز هم سراغ موضوعی اجتماعی رفته و این بار حواشی یک مدرسه پسرانه را به تصویر می‌کشد. به بهانه روز بهزیستی و تامین اجتماعی نگاهی داریم به شاخص‌ترین فیلم‌هایی که پوران درخشنده در آنها همدلانه معضلات اجتماعی را به تصویر می‌کشد و این بار خود درخشنده برایمان می‌گوید که چرا و با چه نیتی از زخم‌های فرو خورده و دردهای سرکوب شده آدمی در این فیلم‌ها سخن گفته.   رابطه / 1365
خلاصه داستان: این فیلم در مورد نوجوانی ناشنوا و لال به نام ناصر است که قادر به ایجاد رابطه با اطرافیان خود نیست.

نگاه کارگردان: احساس می‌کردم من به عنوان یک زن (حتی پیش از فیلمساز شدن) مثل همان جوان ناشنوا هستم که هیچ‌کس نه او را می‌بیند و نه به او توجه می‌کند. آن زمان زنان در سینما حضور جدی نداشتند و نگاهی که به آنان در این حوزه می‌شد نگاه جنسیتی بود تا نگاهی حرفه‌ای و صاحب تفکر. در واقع زن نفر دوم بود و باید بیشتر سکوت می‌کرد. امروز اما، وضعیت زنان نسبت به آن سال‌ها بهتر شده چرا که می‌شود (ولو بسختی) حرف را زد.

پرنده کوچک خوشبختی / 1366
خلاصه داستان: ملیحه دختر کوچکی است که بر‌اثر ضربه روحی در کودکی قدرت تکلمش را از دست داده است و با یادآوری گذشته دچار تشنج عصبی می‌شود و باقی ماجراها.

نگاه کارگردان: من در آن برهه زمانی می‌خواستم دو انسان را معرفی کنم که در شناسنامه شخصیتی هر‌فردی در جهان و جامعه معنا پیدا می‌کنند؛ خانواده (بخصوص مادر) و معلم. این دو شخصیت در زندگی و آینده تمام انسان‌ها بسیار تاثیرگذارند و به همین دلیل وقتی یکی را از دست می‌دهید باید کسی را جایگزین کنید که بتواند مسیر درست را به شما نشان بدهد تا بتوانی حرفت را بزنی. در پایان فیلم هم همان‌طور که می‌بینید دختر داستان فریاد می‌زند و معلمش را صدا می‌کند. به همین خاطر روابط انسانی در اینجا برایم خیلی اهمیت داشت و می‌خواستم محبت و عشقی را که باعث می‌شود انسان‌ها رشد کنند و مهارت‌های زندگی را یاد بگیرند به تصویر بکشم.

شمعی در باد / 1382
خلاصه داستان: این فیلم درباره سرگشتگی نسل جوان است.

نگاه کارگردان: من درباره مواد مخدر و اعتیاد خیلی فیلم ساختم و حتی سال 70 مستندی راجع به این موضوع ساختم که هنوز پخش نشده است. در زمان ساخت این فیلم و حتی پیش از آن می‌دیدم جوانانی را که فقط می‌خواستند نبینند و فراموش کنند! به همین خاطر به مواد مخدر پناه می‌آوردند و مثل شمعی در باد آب می‌شدند. این بچه‌ها یا والدینی نداشتند یا اگر داشتند والدینی بودند که امنیت روانی و عاطفی فرزندانشان را تامین نمی‌کردند. من در این فیلم دغدغه خانواده و جامعه‌ای را داشتم که برای جوانانش وقت نمی‌گذارد و آنها را نمی‌بیند.

بچههای ابدی/ 1385
خلاصه داستان: ایمان و نگار قصد ازدواج دارند، اما برادر نوجوان ایمان که به سندرم داون دچار است وابستگی عاطفی شدیدی به ایمان دارد و باقی ماجراها.

نگاه کارگردان: این فیلم درباره بچه‌های بود که یک کروموزوم بیشتر دارند. اینها بچه‌هایی هستند که در شرایط نامطلوبی زندگی می‌کنند و خیلی سخت وارد جامعه می‌شوند. به این دلیل که جامعه نگاه درستی به آنها نداشته و ندارد و آنها سهم‌شان را از زندگی نمی‌برند. حتی خانواده‌های این بچه‌ها آنها را نادیده می‌گیرند و به مرور زمان آنها فراموش می‌شوند. اینها انسان‌های فراموش شده‌ای هستند که باید تمام مراحل زندگی (کودکی، جوانی، عشق، ازدواج و...) را تجربه کنند، اما این اتفاق برایشان نمی‌افتد و به همین خاطر همیشه بچه می‌مانند. بنابراین چنانچه اطرافیان‌شان بخواهند در حق شان اجحاف کنند درد مضاعفی را به آنها وارد می‌کنند که این عین بی‌عدالتی است. خوشحالم که بعد از ساخت این فیلم خیلی از خانواده‌هایی که چنین فرزندانی داشتند جرات کردند فرزندانشان را وارد اجتماع کنند و رفته رفته رشد شخصیتی‌شان را به چشم دیدند.

هیس دخترها فریاد نمیزنند / 1392
خلاصه داستان: شیرین هشت‌ساله، مورد آزار جنسی مردی از نزدیکان قرار می‌گیرد و باقی ماجراها.

نگاه کارگردان: سال‌ها بود از رنج بزرگی که درحق برخی از دخترها و پسرهای کودک و نوجوان جامعه ما می‌شد من نیز در رنج بودم و نمی‌دانستم با این شرایط جامعه، چطور باید این درد را به تصویر بکشم.

دردی که از انسان‌ها مرده‌های متحرکی می‌سازد که هیچ کاری نمی‌توانند انجام بدهند چون تصورشان از خودشان کثیف‌ترین و بدترین‌ انسان‌های روی کره زمین است. من بعد از فیلم «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» اتفاقا تازه بیشتر متوجه شدم که این موضوع را اول باید در مورد پسرها به تصویر می‌کشیدم.

منبع:جام جم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۷۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صلح و سازش، ظرفیتی برای کاهش جمعیت کیفری

ایسنا/آذربایجان غربی بخشش و گذشت‌ از دیرباز در فرهنگ ایرانیان وجود داشته و با ورود اسلام به ایران بیش از قبل این موضوع در بین جوامع ایرانی عجین شد.

‌صلح و سازش یکی از موضوعات مهم برای دستگاه قضایی است و همواره نهادها و شوراهایی در جهت توسعه و نهادینه کردن امر صلح و سازش در کشور فعالیت دارند، بطوری که فعالیت آنها تاثیر مثبتی در کاهش اختلافات و جمعیت کیفری داشته است.

هرچند قبل از ورود به مساله صلح و سازش باید به این نکته توجه کرد که در گام اول باید با آسیب شناسی جلوی انواع آسیب های اجتماعی و بزه ها را گرفت و در گام بعدی با تقویت و نهادینه کردن صلح و سازش در جامعه و بین شهروندان از بروز بسیاری از معضلات و آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرد تا نتیجه آن کاهش جمعیت کیفری در استان باشد.

ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه اجرای  پویش «به حرمت امام علی (ع) می بخشم» با هدف فرهنگ سازی  امر صلح و سازش در جامعه بود، افزود: امیدواریم با برگزاری پویش‌های فرهنگی شاهد سازش های بیشتر در آذربایجان غربی باشیم.

عتباتی با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار پرونده در آذربایجان غربی به کلانتری ها و پاسگاه های استان ارجاع شده بود، اظهار کرد: به منظور استفاده از ظرفیت دایره مددکاری، مشاوره اجتماعی کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها جهت برقراری صلح و سازش در راستای سیاست‌های قوه قضائیه و کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم برای تعدادی از افسران انتظامی، ابلاغ صلح یاری صادر شده است.

رییس کل دادگستری آذربایجان غربی ادامه داد: این اقدام دستگاه قضایی استان موجب شد تا در سال گذشته با تلاش نیروهای دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی کوپ‌های انتظامی استان، بخش قابل توجهی از دعاوی وارده به این واحدها به سازش و مصالحه ختم شود.

وی با اشاره اینکه فرهنگ سازی در حوزه صلح و سازش مورد توجه دادگستری آذربایجان غربی است، خاطرنشان کرد: این آمار سازش بالا، نشان از ظرفیت این واحدها در تبیین فرهنگ صلح و سازش در جامعه و کاستن از ورودی نامتعارف به محاکم دارد که بسیار ارزشمند است.

علی حسینی وکیل دادگستری نیز در گفت وگو با ایسنا افزود: در بحث صلح و سازش باید در گام نخست به این موضوع توجه کرد که اجتماع از فرد فرد اعضای جامعه و رفتار اجتماعی نیز از مجموع رفتارهای تک تک اعضای جامعه تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه شخصیت فرد برمبنای آموزشی که از بدو تولد که تحت تاثیر آن است تشکیل می شود، تصریح کرد: اولین منشأ تربیتی یک فرد خانواده است و هر گونه کمی و کاستی در خانواده موجب تشکیل خط فکری غلط در فرد می شود لذا آموزش به خانواده ها در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی ضروری است.

حسینی با تاکید به اینکه مدرسه، رسانه ها و جامعه در مرحله بعدی شکل گیری تربیتی و ساخت شخصیت فرد، تاثیرگذار هستند، اظهار کرد: جامعه ما تشکیل شده از یک بافت متکثر قومیتی است بر این مبنا که آموزش های فرهنگی هر قوم و هر جمعیتی گاها می تواند باعث سوءبرداشت و رفتارهای اجتماعی شود، مثلا وجود درگیری بین اقوام ۲منطقه نمونه ای از این سوء برداشت‌هاست که متولیان امر می توانند با به وجود آوردن ساز وکارهای اجرایی در پروسه های اجتماعی و خصوصا آموزش اجتماعی افراد و جامعه شرایطی ایجاد کنند تا تقابل و درگیری های ناشی از این موضوع به حداقل برسد و بهترین راه نیز ایجاد فرهنگ صلح و سازش است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه فرهنگ صلح و سازش موضوع جدیدی در جامعه ما نیست و از قبل از اسلام نیز این موضوع یک امر اخلاقی محسوب می‌شد و می توان گفت جامعه ما همیشه پذیرای فرهنگ صلح و سازش است، تصریح کرد: بعد از اسلام نیز موضوع صلح و سازش در کنار شکل اخلاقی، شکل دینی به خود گرفت و نقش زیادی در کاهش اختلافات داشته است.

وی با تاکید به اینکه بیشتر مشکلات حقوقی جامعه ما ناشی از نبود فرهنگ سازی و تعارضات ارتباطی است، یاد آور شد: تشکیل نهادهای صلح و سازش و شوراهای حل اختلافات و معضلات فرهنگی در کشور نشان از جایگاه مهم امر صلح و سازش است.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه تاسیس شورای حل اختلاف و دادگاه صلح نشان از اهمیت مسئله صلح و سازش است، اظهار کرد: با تاسیس این نهادها میزان پرونده های مختومه و منجر به سازش افزایش یافته است که همین امر موجب خواهد شد که در آینده ورودی پرونده‌های قضایی، جمعیت کیفری و معضلات اجتماعی روند کاهش داشته باشد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه آنچه بسیار مهم است و قبل از هر اقدامی باید مورد توجه قرار گیرد این است که به گسترش فرهنگ صلح و سازش توجه جدی شود، خاطرنشان کرد: حفظ منافع عمومی، جلوگیری از هزینه طرفین، کاهش مجازات و معافیت از مجازات از برکات گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه است.

منصوره ایزدی یک جامعه شناس نیز در گفت وگو با ایسنا افزود: شناخت حق و حقوق شهروندی و احترام به حق و حقوق دیگران از بروز بسیاری از اختلافات جلوگیری می کند.

وی با اشاره به اینکه ریشه بسیاری از اختلافات، بزه ها و در وجه بالاتر ریشه بسیاری از قتل‌ها در جامعه عدم آگاهی و ضعف فرهنگی است، اظهار کرد: برای آگاهی جامعه و نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش باید نهادهای متولی در امر آموزش ورود جدی کرده و فرهنگ گفت وگو را در جامعه نهادینه کنند و همچنین آستانه تحمل افراد را تقویت کنند تا به این طریق بسیاری از مشکلات اجتماعی کاهش یابد. 

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه فرهنگ صلح و سازش یکی از موضوعات مورد تاکید اسلام است، اظهار کرد: لازم است فرهنگ صلح و سازش را به عنوان یک ضرورت جامعه  به دانش آموزان و دانشجویان تدریس کنیم چرا که ارتقای فرهنگ صلح و سازش در جامعه جهت کاهش جرم امری ضروری است.

این جامعه شناس با اشاره به اینکه قبل از هرگونه اقدامی باید با آسیب شناسی جلوی بروز اعمال ناشایست وخلاف قانون گرفته شود، ادامه داد: اگر مردم گرایش به صلح و سازش داشته باشند قسمت اعظمی از هزینه های مادی و روحی که براثر اختلاف و نزاع میان آنها وارد می‌شود، کاسته می‌شود.

به گزارش ایسنا، جامعه باید متوجه ارزش و تاثیر مثبت صلح و سازش باشد و رسانه‌ها نقش تاثیرگذاری در فرهنگ سازی امر صلح و سازش در جامعه دارند.

باید متولیان امر، شوراهای صلح یاری و حل اختلاف و در مجموع قوه قضائیه به سمت نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش حرکت کنند.

همچنین اگر می خواهیم امر صلح و سازش در جامعه به نحو احسنت و فراگیر حاکم شود و از سوی حجم پرونده های قضایی  و جمعیت کیفری کاهش یابد باید نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش را از خانواده و آموزش و پرورش شروع کنیم، چرا که نخستین و اصلی ترین نهاد تربیتی هر جامعه ای خانواده و مدرسه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پناهیان: هیچ ابزاری جز حجاب نشان‌دهنده جاری بودن محبت در جامعه نیست
  • پناهیان: برخی متأسفانه نگاه سخیفی به حجاب دارند
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • صلح و سازش، ظرفیتی برای کاهش جمعیت کیفری
  • «الگوی سوم زن» خط مشی زندگی زن مسلمان را مشخص می کند
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند