Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر سیدعلی فتاحی به عنوان نخستین دانش‌آموخته واحد تهران شمال در گروه حقوق، از پایان‌نامه خود با راهنمایی دکتر بیژن عباسی و مشاوره دکتر سیدمحمد هاشمی و دکتر علی‌اکبر گرجی دفاع کرد.

وی در توضیح کلی پایان‌نامه خود اظهار داشت: یکی از مسائل مهم و اساسی در حوزه جایگاه مردم در نظام های سیاسی، نحوه تاثیرگذاری موثر و کارآمد شهروندان و نحوه اعمال نظارت بر حکومت و حاکمان در حوزه حقوق عمومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین سان دولتی، مردمی تلقی می شود که شهروندان آن در فرآیند ایجاد و تداوم قدرت های سیاسی نقشی اساسی و بی‌بدیل ایفا کنند.

دکتر فتاحی با اشاره به اهداف انجام پایان‌نامه «نظارت همگانی کارآمد در نظام مردم‌سالاری دینی و لیبرال دموکراسی» گفت: تبیین و شناخت جایگاه مردم در نظام های مبتنی بر مردم‌سالاری دینی و نظام های لیبرال دموکراسی، تبیین و شناخت منشاء و منبع تفاوت های بنیادی بین دو ساختار سیاسی مردم‌سالاری دینی و نظام های لیبرال دموکراسی، تبیین و شناسایی روش های نظارت های همگانی موثر در ساخت دو نظام مردم‌سالاری دینی و نظام های لیبرال دموکراسی و... ازجمله اهداف اصلی این پژوهش بود.

وی با تاکید بر اینکه پژوهش مذکور با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت مردم‌سالاری دینی صورت گرفت، گفت: در این پژوهش جهت بهتر شدن روابط اجتماعی دولت با شهروندان براساس روش مردم‌سالاری پیشنهاداتی ارائه شده است.

وی افزود: این پیشنهادات شامل آگاه‌سازی شهروندان از ایدئولوژی مردم‌سالاری دینی توسط متصدیان امر، آموزش شهروندان به صورت مطالبه‌گر براساس آموزه های اسلام توسط نظام آموزشی، فعالیت علمی پژوهشگران و دانشگاهیان در این حوزه، عملیاتی شدن مبانی نظری ایدئولوژی مردم‌سالاری دینی، انتخاب نمایندگان و ریاست‌جمهوری براساس معیار پایبندی آنها به مردم‌سالاری دینی، شفاف‌سازی و پاسخ گویی مسئولان به دغدغه ها و سوالات مردم، نهادینه شدن اصل امر به معروف و نهی از منکر توسط نهادهای قانون‌گذار و... است.

فتاحی تاکید کرد: در صورت تحقق نظارت همگانی از نظر مردم‌سالاری دینی که حق مردم و تکلیف آنان است، این امر باعث کنترل قدرت سیاسی، پاسخگویی مسئولان و جلوگیری از فساد و تخلفات می شود.

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۷۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت

دکتر نور محمد خالد اندیشمند اهل نیجریه در گفتگو با خبرگزاری تقریب با تاکید بر اینکه بیت المقدس همواره یک موضوع محوری در جهان اسلام بوده است، افزود: بیت المقدس به عنوان قبله اول مسلمانان به اشغال اسرائیلی درآمده است و به همین دلیل اتفاقات خونینی در سرزمین فلسطین رقم خورده است. این امر نتیجه جداسازی هایی است که میان کشورهای مسلمان اتفاق افتاد و برخی از این کشورها ناآگاهانه در دام کشورهای غربی افتادند.

دکتر نور محمد خالد ادامه داد: هدف اولیه تفرقه افکنی میان کشورهای مسلمان، پیشبرد اهدافی بود که غرب برای تحقق امیال سیاسی و مادی خود در میان کشورهای مسلمان جستجو می کرد. اشغال فلسطین یکی از این اهداف بود که اسرائیل با حمایت متحدان غربی اش ان را به دست اورد و در حالی که کشورهای مسلمان مشغول اختلافات داخلی میان خود بودند، این هدف را توسعه داد. اختلافاتی هم که با وجود اوج گیری جنگ در منطقه میان اسرائیل و مردم فلسطین همچنان پابرجاست.

او در ادامه افزود: یعنی در این شرایط انتظار می رفت که دولت های مسلمان علاوه بر موضع گیری سیاسی در حمایت از مردم فلسطین اقدام عملی هم انجام دهند اما همچنان فاصله خود را با یکدیگر حفظ کرده اند. بنابراین ضروری است که تمام مسلمانان جهان با هوشیاری و با تکیه بر اصول مشترکی که دارند انسجام خود را بیش از پیش حفظ و دشمنان اسلام را ناامید و ناکام سازند.‏

دکتر نور محمد خالد به نقش متفکران و نخبگان کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود: در شرایط کنونی متفکران دینی نقش مهمی دارند و درصورتی که از قالب مرزهای مجازی و طبیعی فراتر روند  که به جای اندیشه ملی، اندیشه امت را برجسته سازند، می توانند ظرفیت های بالقوه برای وحدت میان مسلمانان را بالفعل سازند. در حال حاضر امروز وحدت اسلامی هنگامی جنبه عملی به خود خواهد گرفت که منشور مهم امت اسلامی به عنوان یک اصل مهم و بنیادین قرآنی و تنها مفهوم غالب اسلامی مورد توافق و تعهد فقها، اندیشمندان ودولتمردان کشورهای مسلمان قرار گیرد. وحدت مذاهب اسلامی یک هدف متعالی و حیاتی در به همپیوستگی امت اسلامی می باشد که پرداختن به آن بیش از گذشته حائز اهمیت است.
 

دیگر خبرها

  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • تشکیل شورا نماد برجسته مردم سالاری است/ جان‌بخشی به نظام شورایی مزیت بزرگی برای کشور است
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • افتتاح نخستین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان