Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در روزهایی که اقتصاد کشور بر اثر اقدامات سفته بازانه در بازارهای ارز، طلا و خودرو دچار التهاب و بی ثباتی شده بار دیگر توجه به بورس و بازار سرمایه به عنوان ابزاری برای بازگرداندن آرامش به اقتصاد معطوف شده است. با وجود اینکه شاخص بورس در روزهای اخیر روندی نزولی داشته و به کانال 108 هزار واحد عقب نشینی کرده است اما چشم انداز حرکت بلندمدت آن از نگاه کارشناسان، مثبت و رو به بالاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بورس از خردادماه امسال جهشی بزرگ را آغاز کرد و توانست رکورد 50 سال عمر فعالیت خود رابشکند و از مرز 100 هزار واحد عبور کند.
حرکت بزرگ شاخص بورس باعث شد که همه توجهات به سوی این بازار جلب شده و مسوولان دولتی نیز در اظهارات خود بر لزوم حمایت از بازار سرمایه تاکید کردند.
کارشناسان معتقدند با توجه به نوسان های شدید قیمت ارز و طلا در ماه های اخیر که بی ثباثی اقتصادی را به دنبال داشته، بازار سرمایه و بورس می تواند محلی امن برای جذب سرمایه های سرگردان در جامعه باشد و با خروج از سفته بازی، ثبات را به اقتصاد بازگرداند.

** هدایت درست نقدینگی از طریق بورس
«علی جبل عاملی» کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره وضعیت بازار سرمایه و افزایش جذابیت بورس در عرصه اقتصاد، بیان داشت: اکنون بازار پول و بانک با مشکلات و تهدیدهای از جمله فشارهای فرامرزی مواجه است، بنابراین بازار سرمایه می تواند محل جذب نقدینگی های سرگردان باشد که علاوه بر جمع آوری نقدینگی به رشد اقتصادی نیز کمک کند.
وی، بازار سرمایه را موتور رشد اقتصادی کشور دانست و افزود: این بازار با تامین مالی شرکت ها نقدینگی را به سوی مسیر درست هدایت می کند.

** بورس، رقیب بازار ارز و طلا
این کارشناس درباره ظرفیت بازار سرمایه برای جذب نقدینگی از بازارهای موازی مانند ارز و طلا نیز گفت: در صورتی وجود یک رویکرد منطقی نسبت به بازار سرمایه، این بازار می تواند بهترین مکان برای جذب نقدینگی باشد.
وی با بیان اینکه مهممترین راه نجات اقتصاد کشور، توجه به توسعه بازار سرمایه است، افزود: بازار سرمایه در بخش هایی مانند سهام، بازار بدهی و تامین مالی می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.
جبل عاملی، به تفاوت های بورس و بازارهای موازی اشاره کرد و گفت: بازارهای موازی تحت تاثیر اخبار و سفته بازی ها قرار می گیرد و رشد می کند اما بر بازار سرمایه نظارت می شود و هدف مشخصی را دنبال می کند.

** لزوم فرهنگ سازی برای توسعه بازار سرمایه
این کارشناس بازار سرمایه به لزوم فرهنگ سازی درباره کارکردهای بازار سرمایه تاکید کرد و افزود: نهادهای مالی و سازمان های ذیربط وظیفه دارند تا در این زمینه فرهنگ سازی کنند.
جبل عاملی، به لزوم آشنایی دانشجویان و جوانان با بازار سرمایه اشاره کرد و ادامه داد: مهمترین راه نجات اقتصاد کشور توجه به توسعه بازار سرمایه است.
وی خاطرنشان ساخت: دانشجویان امروز، مدیران فردا هستند که می توانند در آینده سکان هدایت نهادهای مالی و بازار سرمایه کشور را در اختیار بگیرند؛ بنابراین آشنایی آنها با روش های درست و شفاف معاملات، برآینده اقتصاد کشور تاثیرگذار خواهد بود.
شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز پیش از این با یادآوری جایگاه بازار سرمایه در جذب نقدینگی و علت توجه مردم به بورس گفته بود: چشم انداز سودآوری بالای صنایع از دلایل مهم اقبال جامعه به این بخش مهم اقتصادی است.
وی با یادآوری جذب نقدینگی از سایر بازارها در بورس اظهار داشت: افزایش سودآوری شرکت ها، انتقال نقدینگی از سایر بازارها به بورس و پایداری، تنوع و شفافیت، عوامل ورود منابع جدید به بازار سرمایه است.
به گزارش ایرنا، شاخص بورس دیروز (یکشنبه) 844 پله کاهش یافت و در جایگاه 108 هزار و 72 واحدی قرار گرفت.
در معاملات دیروز 868 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یک هزار و 764 میلیارد ریال در 62 هزار و 733 نوبت دادوستد شد.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار سرمایه سفته بازی اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (یک شنبه ۹ اردیبهشت) ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۲۸۴ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۸۷ درصد ریزش کرد.


شاخص هم وزن ۰.۹۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.


در این بازار ۳۳۰ هزار معامله به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال انجام شد.


در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.


در مقابل نماد‌های حکشتی و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.


شاخص کل فرابورس افت ۰.۹ درصدی را تجربه و در کانال ۲۵ هزار و ۲۸۹ واحدی ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • مالیات بر سوداگری و سفته بازی مشمول مردم نمی شود
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس