Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@23:09:48 GMT

روش های خشک کردن نعناع در منزل

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۱۳۴۲

نعناع خواص زیاد، بوی مطبوع و طعم دلپذیری دارد پس در فصول گرم سال می‌توانید این سبزی ارزشمند را خشک و در طول سال مصرف کنید. نعناع خشک برای دوغ، ماست، سالاد، آش، سوپ، کوکو و بسیاری از غذا‌های دیگر کاربرد دارد.در ادامه این مطلب را به نقل ازیاد بگیر دات کام بخوانید.
زمان چیدن نعناع

بهترین زمان چیدن نعناع، قبل از گل دادن آن است که در این زمان، بهترین بو و طعم را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سعی کنید نعناع را در صبح زود، بعد از خشک شدن شبنم روی برگ ها، بچینید.

حدود یک سوم ساقه را نیز با برگ‌های نعناع ببرید.

گل و برگ‌های سیاه، خراب و کپک زده را جدا کنید.
شستن نعناع

نعناع تازه را بعد از چیدن در آب سرد قرار دهید و در صورت تمایل یک تا دو قطره مایع ظرفشویی بزنید. نعناع را در آب سرد حرکت دهید تا خاک، گرد و غبار، باکتری یا اجسام خارجی از آن خارج شود. سپس در صافی بریزید تا آب اضافی خارج شود.

نعناع‌ها را روی دستمال یا حوله تمیزی که خاصیت جذب آب را داشته باشد، قرار دهید تا آن کشیده شود.

سپس به یکی از روش‌های زیر، نعناع را خشک کنید.

خشک کردن نعناع با آویزان کردن

نعناع باید قبل از ذخیره کردن، به طور کامل خشک شود. نعناع، چون رطوبت زیادی دارد باید سریعا خشک شود وگرنه کپک می‌زند.

از بهترین روش‌های خشک کردن نعناع به صورتی که سبزی برگ‌های آن حفظ شود، آویزان کردن نعناع است.

در این روش ۵ تا ۷ نعناع با ساقه اش را کنار هم قرار دهید و از قسمت انتهای ساقه به وسیله کش یا نخ، آن‌ها به همدیگر ببندید تا یک دسته نعناع به دست آید. یک ساقه نعناع را تکی و جداگانه آویزان نکنید، زیرا برگ‌ها خشک و خرد شده و به زمین می‌ریزد.

در اتاق مناسبی که شرایط آن در زیر آمده است، یک بند یا طناب در طول اتاق ببندید.

بعد از این که تمام نعناع‌ها را دسته بندی کردید، با گیره لباس یا طناب یا نخ محکم به بندی که در اتاق نصب کرده اید متصل کنید.

اتاقی که نعناع با این روش خشک می‌شود شرایطی دارد که باید رعایت شود:

اتاقی تاریک باشد و یا نور مستقیم خورشید به آن نتابد.
دمای اتاق همان دمای معمولی اتاق یعنی ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است.
تهویه اتاق خوب و دور از گرد و غبار باشد.

بین ۱ تا ۲ هفته زمان نیاز است تا نعناع با این روش خشک شود.
خشک کردن نعناع در فر و مایکروویو

در روش خشک کردن با فر، برگ‌های نعناع خیلی سریع خشک می‌شوند و سرعت بالای خشک شدن باعث حفظ رنگ، طعم و خواص نعناع خواهد شد. اما بدانید که حرارت زیاد نیز خواص نعنا را کاهش می‌دهد.

بر روی سینی فر، برگ‌های نعناع را بچینید، نباید نعناع را به صورت زیاد و متراکم روی سینی قرار دهید بلکه حداکثر ارتفاع انباشتگی برگ‌ها روی هم، ۲ تا ۳ سانتی متر باشد. فر را روشن کنید و در دمای ۸۲ درجه سانتی گراد به مدت ۲ تا ۴ ساعت قرار دهید. هر ۱۵ دقیقه، نعناع‌ها را زیر و رو کنید تا کاملا خشک شود.

اگر بخواهید نعناع را در مایکروویو خشک کنید زمان کمتری می‌برد. برگ‌های تمیز و شسته شده را روی پارچه یا سینی مایکروویو قرار دهید و به مدت ۱ تا ۳ دقیقه دستگاه را روشن نگه دارید و هر ۳۰ ثانیه یک بار نعناع را زیر و رو کنید.
ذخیره و نگهداری نعناع خشک شده

زمانی که نعناع به طور کامل خشک شد، برگ‌های نعناع را از ساقه خشک شده جدا کنید. آن‌ها را در شیشه‌هایی با درب محکم و دور از رطوبت قرار دهید. تا چند روز اول، شیشه را کنترل کنید تا رطوبتی در نعناع باقی نمانده باشد چرا که رطوبت، سبب کپک زدن آن می‌شود.

اگر نعناع را برای چای نعناع می‌خواهید می‌توانید برگ‌های درسته خشک شده را در شیشه نگهداری کنید، ولی اگر برای نعناع داغ می‌خواهید بایستی نعناع را آسیاب و الک کنید. حتی مقداری ساقه را می‌توانید با برگ‌ها آسیاب کنید.

هرگز کاغذ یا مقوا در درون شیشه محتوی نعناع خشک قرار ندهید، چون کاغذ، روغن‌های معطر نعناع را جذب می‌کند.

نعناع باید در شیشه‌های در دار، دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
طرز تهیه چای نعناع

برای تهیه چای نعناع می‌توانید هم از برگ‌های تازه و هم از برگ‌های خشک استفاده کنید.

برگ‌های خشک یا تازه نعناع را خرد کنید تا روغن‌های مفید آن خارج شود. نعناع را در قوری قرار دهید. مقداری آب روی برگ‌ها بریزید و ۳ تا ۵ دقیقه اجازه دهید تا نعناع بجوشد.

اگر تمایل داشتید چای نعناع را با نبات یا شکر، شیرین کنید.

مقدار مصرف نعناع در چای، برای هر فرد طبق ذائقه اوست، ولی معمولا ۳ قاشق غذاخوری برگ خرد شده نعناع برای هر فرد کافی است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه آشپزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۱۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، زهرا مهربان در گفت‌وگویی رسانه‌ای با اشاره به اقدامات لازم در مواجهه با آلودگی هوا اظهار کرد: زمانی که غلظت گازها و ریزگردها در هوا افزایش می‌یابد هوا آلوده می‌شود؛ برخی از علت‌های مهم آلودگی هوا سوخت‌های فسیلی، کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها و پودرهای شیمایی هستند. آلودگی هوای داخل منزل نیز می‌تواند به دلیل بسیاری از فعالیت‌های داخل منزل مانند پخت و پز، عطر و ادکلن و گرد و خاک ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: شنبه جایگزین پنجشنبه به عنوان روز تعطیل شود

وی افزود: اجزای اصلی آلودگی هوا یک سری ریزگردها و گازها شامل دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، اوزون، اسید سولفوریک هستند که خطرناک‌ترین نوع ذرات معلق اندازه ۲.۵ تا ۱۰ میکرون دارند.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه گفت: برخی از این ریزگردها بر اساس حلالیت و سایزشان می‌توانند در سیستم تنفسی فوقانی رسوب کنند و یک سری علائم برای فرد ایجاد کنند. گروهی نیز خود را به سیستم تنفسی تحتانی می‌رسانند و رسوب می‌کنند و گاهی وارد خون می‌شوند.

وی با اشاره به علائم تنفسی آلودگی هوا افزود: خارش بدن، چشم، بینی و گلو، سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و گاهی تشدید بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم و آلرژی و نیاز به بستری عده‌ای از این افراد در بیمارستان‌ها، در پی آلودگی هوا رخ می‌دهند.

مهربان گفت: در شرایط آلودگی هوا باید افراد به ویژه بیماران مزمن تنفسی و قلبی، سالمندان و کودکان و مادران باردار تا حد امکان از منزل خارج نشوند. همچنین باید از ورزش و پیاده‌روی تند خودداری و از ماسک‌های مناسب برای مقابله با آلودگی هوا استفاده شود و بهترین ماسک‌ها N۹۵، KN۹۵، FFP۲ هستند.

وی افزود: این ماسک‌ها تا ۹۵ درصد مانع ورود ذرات آلوده و ریزگردها به دستگاه تنفسی می‌شوند اما ماسک‌های نخی، پارچه‌ای و جراحی زیاد برای محافظت از ورود ریزگردها مفید نیستند. ماسک‌های معمولی تنها برای مقابله با ذرات بزرگ‌تر مناسب هستند و نمی‌توانند محافظت خوب و کاملی از ورود ریزگرد به بدن داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود بعد از رسیدن به منزل حتما دست‌ها و صورت خوب شسته و بینی و گلو با سرم نمکی شست‌وشو شود. تغذیه مناسب برای افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن مانند استفاده از لبنیات تازه و کم چرب، سبزیجات و میوه‌های تازه و مایعات فراوان توصیه می‌شود و از مصرف غذاهای سرخ‌شده و فست فود نیز پرهیز شود یا کم استفاده شود.

وی ادامه داد: خواب کافی و دور از استرس، دوری از سیگار و دخانیات، استفاده از گیاهان خانگی برای تصفیه هوا توصیه می‌شود. دستگاه‌های خانگی تصفیه هوا درصدی از آلاینده‌ها را فیلتر می‌کنند اما نمی‌توانند بیشتر ذرات را فیلتر کنند بنابراین خرید این دستگاه‌ها توصیه نمی‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228889 برچسب‌ها آلودگی هوا

دیگر خبرها

  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا
  • چه کار کنیم نعناع روی دوغ نماند؟ | ترفند مخلوط شدن سبزی خشک در دوغ با کمک آب جوش
  • اتصال فاضلاب منزل به قنات جرم است
  • نجات فرد مجروح از بین شعله‌های آتش توسط آتش نشانان
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • حریق در پشت بام یک منزل مسکونی در مشهد اطفا شد
  • درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده‌ درد کمک می‌کند
  • (تصاویر) حضور شخصیت‌های حوزوی در منزل سید حسین خمینی
  • کاردرمانی در منزل چقدر هزینه دارد؟