Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@14:28:12 GMT

اما و اگر‌های تأسیس داروخانه‌های زنجیره‌ای

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۵۳۶۳

اما و اگر‌های تأسیس داروخانه‌های زنجیره‌ای

عده‌ای از کارشناسان تشکیل داروخانه‌های زنجیره‌ای در کشور را عاملی برای کاهش هزینه فروش می‌دانند، اما فعالان بخش خصوصی معتقدند به مرور زمان متولیان این داروخانه‌ها، کارمند شرکت‌های داروسازی شده و اولویت آن‌ها از بهود بیمار، به سمت افزایش سود شرکت‌ها تبدیل خواهد شد.

خبرگزاری فارس: تشکیل داروخانه‌های زنجیره‌ای در کشور ما مفهوم تازه‌ای است که مطرح شده و هرازگاهی برخی از مسئولان از معایب و مزیت‌های این طرح سخن می‌گویند؛ هرچند ساز و کار مشخصی برای اجرای این طرح از طرف سازمان غذا و دارو اعلام نشده است، اما از نگاه فعالان بخش خصوصی این طرح موجب افزایش لابی‌گری در بخش دارو خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عده‌ای از کارشناسان تشکیل داروخانه‌های زنجیره‌ای در کشور را عاملی برای کاهش هزینه فروش دانسته و اعتقاد دارند زمانی که داروخانه‌ها در کشوربه طریق زنجیره‌ای اداره شوند، بطور حتم هزینه‌های جاری از جمله انبارداری دارو نیز با کاهش روبرو می‌شود.

اما فعالان بخش خصوصی معتقدند به مرور زمان متولیان این داروخانه‌ها، کارمند و وابسته شرکت‌های داروسازی می‌شوند و اولویت آن‌ها از بهبود بیمار، به سمت فروش دارو و افزایش سود شرکت‌ها تبدیل خواهد شد.

ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای درکشور به نفع مصرف کننده تمام می‌شود

حیدرعلی عابدی نماینده مجلس، درباره ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای درکشور، گفت: ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای در کشور موضوعی کاملا تخصصی است بنابراین بنده از منظر مفهومی این موضوع را مورد بررسی و واکاوی قرار می‌دهم.

نماینده مردم اصفهان درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای از جمله داروخانه‌ها هزینه‌های فروش را با کاهش روبرو می‌کند تصریح کرد: ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای عاملی برای متمرکز شدن بر روی منابع است.

نگهداری آسان‌تر دارو‌های خاص با ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای

عابدی افزود: بطورمثال اگر ۵۰ نفراز داروخانه‌داران، داروخانه‌ها را به سبک زنجیره‌ای اداره کنند، می‌توان درهزینه‌ها صرفه جویی کرد و این در حالی است که داروخانه داران با این اوصاف می‌توانند بر طبق مصرف ماهیانه، هفتگی، دارو را از انباردارو تحویل بگیرند بنابراین نگهداری دارو‌های خاص نیز با این شرایط با سهولت بالاتری همراه خواهد بود.

وی ادامه داد: با تشکیل داروخانه‌های زنجیره ای، دارو در زمان مقرر به بیماران می‌رسد، زیرا با این شرایط روند توزیع دارو نیز در داروخانه‌ها بهبود بخشیده می‌شود و دارو تا قبل از رسیدن به تاریخ فروش در معرض فروش قرار می‌گیرد واین در حالی است که با ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای فروش دارو معنا دارتر می‌شود تا اینکه به صورت جزیره‌ای داروخانه‌ها در راستای فروش عمل بکنند.

سخنگوی کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس بابیان اینکه ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای درکشور به نفع مصرف کننده تمام می‌شود یادآورشد: زمانی که داروخانه‌ها در کشوربه طریق زنجیره‌ای اداره شوند، بطور حتم هزینه‌های جاری از جمله انبارداری دارو نیز با کاهش روبرو می‌شود.

می‌خواهند شرکت‌ها را بر داروخانه‌ها مسلط کنند

سیدمهدی سجادی دبیر انجمن داروسازان ایران در این باره توضیح داد: شاید به نظر می‌رسد که با فعالیت داروخانه‌های زنجیره ای، هزینه توزیع دارو کاهش یافته و دارو ارزانتر به دست مردم برسد، ولی نکته اینجا است که به مرور متولیان این داروخانه ها، کارمند و وابسته شرکت‌های داروسازی می‌شوند و خواسته یا ناخواسته به این سمت سوق داده می‌شوند که فارغ از استقلال علمی و شغلی خود، با فضاسازی‌های مجازی، حافظ منافع شرکت‌های داروسازی باشند و اولویت آن ها، از بهود بیمار، به فروش دارو و افزایش سود شرکت‌ها تبدیل پیدا کند.

وی با بابیان اینکه این موضوع زمینه‌ساز ایجاد انحصار از سوی شرکت‌ها و کمپانی‌های داروسازی می‌شود گفت: به گونه‌ای که هر شرکت داروسازی که سود بیشتری توزیع کند، در رقابت موفق‌تر می‌شود و این موضوع خصوصا در رابطه با کمپانی‌های خارجی، می‌تواند زمینه‌ساز آسیب به اقتصاد شرکت‌های دارویی داخلی شود.

سجادی تاکید کرد: بحث مراقبت از داروخانه‌های بخش خصوصی نیز در این میان موضوع حائز اهمیتی است، چرا که با ایجاد داروخانه‌های زنجیره‌ای، قطعا به داروخانه‌های خصوصی، صدمات زیادی تحمیل می‌شود که منجر به ورشکستگی آن‌ها و خروج از بازار دارویی کشور می‌شود.

وی تصریح کرد: هر چند که انجمن داروسازان ایران به شدت مخالف شیوع روزمرگی، نگاه سنتی و قدیمی به اقتصاد و چرخه دارویی کشور هستیم و بهره برداری از تجربیات دنیا و دستاورد‌های جدید را لازمه شکوفایی صنعت داروسازی و بهینه سازی خدمات دارویی می‌دانیم، اما به پشتوانه یکصد سال تجربه فعالیت صنفی، معتقد است نباید در این خصوص صرفا به الهام گیری از اگو‌های خارجی بسنده کرد و باید مختصات بومی کشورمان را از ابعاد مختلف مد نظر قرار داد.

سجادی تاکید کرد: واقعیت این است که اولویت‌های دیگری هم در رابطه با داروسازان و داروخانه‌ها وجود دارد که اگر مد نظر قرار گیرد می‌تواند تحولات بزرگی در عرصه دارویی کشور ایجاد کند. به عنوان نمونه اینکه دولت دست از تصدی‌گری برداشته، عطش خود را برای در دست داشتن بازار دارویی کشور مهار کند و اجازه دهد که سهم ۵۰ تا ۵۵ درصدی‌اش، به بخش خصوصی واگذار شود.

فعالیت داروخانه‌های زنجیره‌ای در کشور مورد قبول نیست

سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز در خصوص تشکیل این داروخانه‌ها گفت: نمی‌توان بار کالای خصوصی را بر صنعت داروساز و داروخانه داری ناظر دانست و قواعد اقتصاد آزاد و تجاری را در این صنعت جاری ساخت.

وی با اشاره به محدودیت و ممنوعیت برای فعالیت داروخانه‌های زنجیره‌ای اظهار کرد: داروخانه‌ها زنجیره‌ای و رقابتی در حوزه دارو غیر رسمی است و از نظر سازمان غذا و دارو با رویکرد فعلی، یک موضوع منفی تلقی خواهد شد.

جهانپور گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد شاهد شکل گیری داروخانه‌های زنجیره‌ای در برخی شهر‌ها هستیم و افراد اعم از داروساز یا ... وارد مقوله‌ی اداره چند داروخانه و عقد قرارداد با داروسازان می‌شوند و این داروسازان ممکن است اساسا در داروخانه حضور نداشته باشند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: داروخانه‌های زنجیره‌ای را بحثی غیر قابل مطالعه یا دارای محاسن نمی‌دانیم، ولی باید به این موضوع رویکردی همه جانبه داشته باشیم... این موضوع صرفا اقتصادی نیست و یک‌سری قواعد و آئین نامه حقوقی ممکن است باعث این پدیده شده باشد.

جهانپور خاطرنشان کرد: ما امکان داریم که بدون اینکه مالکیت داروخانه در دست یک جریان باشد، شبکه سراسری توزیع دارو در اختیار داشته باشیم و این مسئله نیز میسر شده است؛ داروخانه‌داری قائم به شخص داروساز است، ولی این امتیاز موجب شده برخی اختیارات را به دیگران واگذار کنند. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003XjE

منبع: فردا

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو لابی گری داروخانه های زنجیره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی

فولاد مبارکه تنها تولیدکننده دارای زنجیره کامل ورق کامل قلع‌اندود در کشور به‌حساب می‌آید. - اخبار بازار -

این شرکت همواره برای تأمین تمام نیازهای کشور در حوزه فولاد اهتمام ویژه داشته و ازآنجا‌که استفاده از ورق قلع‌اندود در صنایع غذایی و سایر صنایع کاربردهای مختلفی دارد، افزایش کمّی و کیفی این محصول که تولید آن از حساسیت بسیاری برخوردار است در اولویت این شرکت قرار داشته و دارد.

استقلال و خودکفایی در صنعت فولاد و تأمین نیاز کشور در حوزه‌های مختلف، دغدغه اصلی شرکت فولاد مبارکه از زمان راه‌اندازی این شرکت تا امروز بوده و در مسیر پرچالش پیشرفت، افزایش کمّی و کیفی محصولات و تأمین نیاز بازار، جلب رضایت مشتریان و ایجاد تنوع در تولید محصولات برای خلق دانش و ثروت، همواره در سیاست‌های راهبردی این شرکت قرار داشته است.

از دیرباز تولید ورق قلع‌اندود در صنعت فولاد موردتوجه بوده و با توجه به مصرف زیاد این محصولات در صنایع غذایی و دیگر زمینه‌های پرکاربرد، شکل‌گیری زنجیره تولید آن در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت تا سرانجام از اواسط اردیبهشت‌ماه سال 1384، تولید این محصول در فولاد مبارکه طی زنجیره‌ای از فعالیت‌ها شامل اسیدشویی، نورد دوقفسه‌ای، شست‌و‌شوی الکترولیتی، آنیل شماره 3، تمپرمیل و خط قلع‌اندود و خطوط برش صورت گرفت و درنهایت محصولی باکیفیت و قابل‌رقابت با شرکت‌های معتبر فولادی دنیا به بازار عرضه شد.

در حال حاضر محصولات قلع‌اندود فولاد مبارکه در 4 گرید تولید می‌شود و هرساله، ضمن ثبت رکوردهای تازه‌ در تولید این محصول، زمینۀ ارتقای کیفیت و رضایت مشتریان بیش‌ازپیش فراهم می‌آید تا علاوه‌بر افزایش سهم بازار، ارزش‌آفرینی بیشتری برای شرکت و درنهایت اقتصاد کشور حاصل شود.

در حال حاضر، فولاد مبارکه مهم‌ترین کارخانه تولید ورق در کشور است که سهم عظیمی از عرضه انواع ورق فولادی را به خود اختصاص داده است. کیفیت مطلوب ورق‌های تولیدی این مجموعه باعث شده بازار صادراتی مناسبی برای این محصولات ایجاد شود و این امر، ضمن ارزآوری برای کشور، موجب افزایش اعتبار صنعت فولاد ایران در جهان و ارتقای فولاد مبارکه به‌عنوان شرکتی موفق در این زمینه می‌شود.

توفیقات حاصل‌شده درزمینه تولید ورق‌های فولادی تنها یکی از دستاوردهای فولاد مبارکه است و این شرکت تنها در سال گذشته با تولید 12 محصول ویژه، ازجمله تختال‌های فولاد زنگ‌نزن و فولادهای مورداستفاده در محیط نفت و گازترش، کارنامه درخشانی در زمینه مدیریت بهره‌وری و ارتقای توان فنی و مهندسی از خود بر جای گذاشته است و بدون شک تمامی این اقدامات و گسترده شدن سبد محصولات شرکت نشان از آن دارد که این شرکت در عمل به وظایف و مسئولیت‌های خود و دست‌یابی به اهداف و چشم‌اندازهایش موفق عمل کرده است.

اجرای پروژه‌های عظیم توسعه متوازن و هماهنگ گروه فولاد مبارکه در اقصی نقاط ایران و اجرای پروژه نورد گرم شماره 2 و پروژه‌های زیرساختی در حوزه‌های انرژی و راه، به‌طورقطع آینده روشنی را از جهات مختلف برای کشور رقم می‌زند؛ بنابراین با توجه به نام‌گذاری سال جدید تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، پیش‌بینی می‌شود با مشارکت و همدلی کلیه همکاران، تأمین‌کنندگان و پیمانکاران این گروه، شاهد دستاوردهای کمّی و کیفی بیشتری در سال جاری باشیم. فراموش نمی‌کنیم که شرکت فولاد مبارکه همواره خود را متعهد به ساخت ایران اسلامی و خلق آینده‌ای بهتر برای ایرانیان می‌داند و می‌کوشد در این مسیر، حفاظت از محیط‌زیست و عمل به مسئولیت‌های اجتماعی در تمامی حوزه‌های مرتبط موردتوجه و اهتمام ویژه این شرکت بوده و خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ایجاد داروخانه دولتی ویژه بیماران خاص در کرمانشاه
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی