Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-26@14:42:52 GMT

کاهش بیماری سالک در سروستان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۹۰۰۶

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان سروستان گفت : این شهرستان به دلیل تغییرات آب و هوایی، افزایش خشکسالی و توسعه غیر کارشناسی بافت شهری و روستایی، جزو مناطق پرشیوع بیماری در استان است. وحید خاتمی فر فعالیت‌های کنترلی از جمله آموزش عمومی، عملیات جونده کشی و بهسازی محیط اطراف را در این زمینه کارآمد خواند و افزود: با این اقدامات بروز سالک در این شهرستان  ۷۰ درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه ریشه کنی بیماری سالک با توجه به ماهیت بیماری غیر ممکن است و تنها با اقدام‌های مداخله ای، کنترل بیماری امکان پذیر است، تاکید کرد: بیماری سالک در مبتلایان، علاوه بر مشکلات جسمی، مدت درمان طولانی، درمان دردناک و هزینه‌های بالای درمان، مشکلات روحی و روانی قابل توجه‌ای نیز، ایجاد می‌کند.
کارشناس بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان سروستان افزود: افرادی که در حاشیه شهر‌ها و روستاها، محیط‌های روباز و یا در کنار دامداری‌ها و محل انباشت زباله و نخاله ساختمانی زندگی می‌کنند، بیشتر در معرض آسیب قرار دارند.
وی با توجه به ماهیت پیچیده بیماری سالک ، بر شناسایی و درمان به موقع این بیماری تاکید و توصیه کرد با نصب توری جلوی در ورودی و پنجره ها، استفاده از پشه بند و حشره کش‌های خانگی ، پماد دور کننده حشره ها، حفاظت فردی در برابر گزش انواع پشه و حشره انجام شود.
خاتمی فر مبارزه با عوامل بیماری از جمله معدوم کردن سگ‌های ولگرد، از بین بردن جوندگان مانند موش‌ها با تله گذاری و استفاده از سم‌های موش کش و همچنین درمان تمام بیماران مبتلا را یکی دیگر از راه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری برشمرد و گفت: مشارکت همه مردم برای جلوگیری از تجمع آب‌های راکد در محل زندگی، جمع آوری و دفع صحیح زباله‌ها و همچنین جلوگیری از انباشته شدن زباله در محل زندگی از روش‌های بهسازی و نظافت محیط زندگی است که در پیشگیری و کنترل بیماری سالک بسیار تاثیر دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: سالک بیماری پیشگیری کاهش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۹۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران روی کمربند سنگ کلیه

ایران روی کمربند سنگ کلیه دنیا قرار دارد؛ رئیس جامعه اورولوژی ایران این را می‌گوید و معتقد است سرطان‌ها، عفونت‌ها و نارسایی کلیوی از رایج‌ترین بیماری‌هایی است که در حوزه کلیه و مجاری ادرار رخ می‌دهد. بیماری‌هایی که البته مانند هر بیماری دیگری راهکار‌های پیشگیرانه دارد. به طور نمونه فشارخون و دیابت اصلی‌ترین دلایل ابتلا به نارسایی کلیوی است و با کنترل و غربالگری این بیماری‌ها می‌توان ضمن مدیریت سلامت، صرفه‌جویی قابل‌توجهی در منابع محدود سلامت داشت. همچنانکه مردان برای چکاپ سلامت خود و پیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات بعد از ۵۰ سالگی تحت مراقبت قرار بگیرند و آن‌هایی که در خانواده خود سابقه ابتلا به بیماری سرطان پروستات را دارند، باید از ۴۰ سالگی این مراقبت‌ها را انجام دهند. بر این اساس وزارت بهداشت باید در زمینه سطح سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری زیادی کند، زیرا سرمایه‌گذاری یک دلار در بخش پیشگیری معادل ۵ دلار در درمان است.

به گزاش جوان، پیشگیری همیشه بر درمان مقدم است و دلیلش هم کاهش هزینه‌ها و تبعات بیماری‌هاست. امیر محسن ضیایی، رئیس جامعه اورولوژی ایران، روز سه‌شنبه در نشست خبری بیست و هفتمین کنگره سالیانه جامعه اورولوژی، با اشاره به اینکه ایران در کمربند سنگ کلیه قرار داشته و در مناطق گرمسیری شیوع بیشتری دارد، گفت: «پروستات، عفونت‌ها و سرطان‌ها دستگاه ادراری و مادرزادی جزو بیماری‌های اورولوژی است و در ایران سرطان پروستات شیوع بیشتری دارد.»

سبک زندگی عامل ابتلا به نارسایی کلیوی

در حال حاضر ۴۰ هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد و آنطور که ناصر سیم‌فروش، رئیس انجمن پیوند کلیه ایران گفته است سالانه ۲ هزار نفر به بیماران دیالیزی افزوده می‌شود. دیابت، فشارخون و بیماری‌های نفروتیک یا آسیب‌رسان به کلیه، سه عامل اصلی و شایع‌ترین علل بروز نارسایی کلیه‌ها محسوب می‌شوند؛ در مجموع ۸۰ تا ۸۵ درصد علل بروز نارسایی کلیه در ایران و سراسر جهان همین سه عامل اصلی است.

سبک زندگی ناسالم، استفاده بی‌رویه از فست‌فود‌ها و غذا‌های ناسالم، چاقی و بیماری‌های مزمن کنترل‌نشده به ویژه دیابت و فشارخون بالا، زنگ خطر افزایش بیماران کلیوی در سال‌های آینده را به صدا درآورده است؛ زمانی که کلیه‌ها به درستی کار نمی‌کنند، می‌توان با فرایندی به نام دیالیز مواد زائد و مایعات اضافی را از خون جدا کرد، در حالت طبیعی کلیه‌ها مسئول تصفیه کردن خون هستند و در یکی از مرسوم‌ترین انواع دیالیز، به طور معمول خون وارد یک دستگاه می‌شود تا عملیات تصفیه روی آن انجام شود.

غربالگری‌های ضروری بعد از ۵۰ سالگی

ضیایی با اشاره به دسترسی آسان مردم به پزشک و مراکز بهداشتی و درمانی گفت: «وزارت بهداشت باید در زمینه سطح سواد سلامت جامعه سرمایه‌گذاری زیادی کند، زیرا سرمایه گذاری یک دلار در بخش پیشگیری معادل ۵ دلار در درمان است.»

وی با بیان اینکه غربالگری بیماری‌ها از ۵۰ سالگی به بعد ضروری است، ادامه داد: «دیابت و فشارخون بالا از مهم‌ترین بیماری‌هایی است که اگر درمان و کنترل به موقع انجام شود از نارسایی کلیه پیشگیری می‌کند. بسیاری از روش‌های پیشگیری و غربالگری بر بار بیماری‌ها کمک می‌کند.»

به گفته این استاد اورولوژی سطح سواد سلامت تأثیر زیادی بر تشخیص به هنگام بیماری‌ها دارد. امروزه دسترسی به خدمات در کشور افزایش یافته و همین موضوع سبب تشخیص به هنگام بیماری‌ها می‌شود و رسانه‌ها در آگاه سای جامعه نقش مهمی دارند.

رئیس انجمن اورولوژی از مراجعه بیماران مختلف از کشور‌های گوناگون اروپایی و منطقه برای درمان بیماری‌های ارولوژی به ایران خبر داد.

عمده ناباروری‌ها قابل‌درمان است

ضیایی با بیان اینکه ۱۵ درصد زوجین ایرانی دچار مشکلات ناباروری هستند، افزود: «درصد سهم مردان و زنان در ناباروری مساوی است؛ در حالی که بخش عمده درمان ناباروری قابل اجرا و درمان است.»

در ادامه این نشست، محمد علی زرگر، استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: «در حال حاضر ۱۴۰۰ متخصص اورولوژی در کشور داریم و ۲۰۰ دستیار در ایران در حال تحصیل هستند.»

وی از افزایش موفقیت در درمان ناباروری در مردان خبر داد و گفت: «اکنون مردان فاقد اسپرم و زنان دچار مشکلات رحمی شانس بارداری و فرزند‌دار شدن را دارند.» طبق توضیحات وی بیماری پروستات در همه دنیا شایع است و با تشخیص به موقع، قابل درمان بوده و بیماران زندگی طبیعی را خواهند داشت.

زرگر ادامه داد: «یکی از اهداف برگزاری کنگره، به روز‌رسانی دانش اورولوژی است، اکنون جراحی‌ها در کشور به صورت بسته ولاپاراسکوپی نیز انجام می‌شود. محمد هادی رادفر، دبیر جامعه اورولوژی بیان داشت: در منطقه جزو دو کشور اول در بخش اورولوژی هستیم».

وی با بیان اینکه پیشرفته‌ترین اعمال اورولوژی در شهر‌های مختلف در حال اجراست، افزود: «در انجمن جهانی اورولوژی عضو هستیم.»

رئیس کمیته اجرایی بیست و هفتمین کنگره سالانه جامعه اورولوژی ایران با اشاره به اینکه بازسازی آسیب‌های سیستم ادراری بر اثر تصادفات یا به صورت ناهنجاری‌های مادرزادی در حوزه تخصصی انجمن جراحی ترمیمی اورولوژی است، یادآور شد: «از آنجا که با توجه به پیشرفت‌های علمی صورت گرفته در حوزه علوم پزشکی طی سال‌های اخیر رشته‌های پزشکی به زیر شاخه‌های تخصصی متعددی تقسیم شده‌اند، اورولوژی اطفال به صورت مستقل و تحت عنوان انجمنی با همین نام شکل گرفته و به فعالیت خود ادامه می‌دهد.»

وی تصریح کرد: «همچنین جامعه اورولوژی زنان و فانکشنال یورولوژی که به مباحثی همچون بی‌اختیاری ادراری در زنان می‌پردازد در کنار سایر انجمن‌های تخصصی در کنگره امسال جامعه اورولوژی به ارائه جدیدترین دستاورد‌های حوزه‌های مربوط به خود خواهند پرداخت.»

گفتنی است بیست و هفتمین کنگره سالانه جامعه اورولوژی ایران برای ارائه جدیدترین یافته‌های علمی پژوهشگران در زمینه‌های سرطان‌های دستگاه ادراری، پیوند کلیه و ناباروری مردان، با حضور متخصصان ایرانی و نیز استادان جامعه اورولوژی اروپا که قرار است به صورت ویدئو کنفرانس، طی روز‌های ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی (ابوریحان) برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی