Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دنیا موفق به ارائه روشی شدند که طی آن نانوذرات بدون اثرات جانبی خطرناک، تومور‌های سرطانی را از بین می‌برند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان مؤسسه فناوری‌ ماساچوست (MIT) موفق به ارائه‌ روشی شدند که در آن از نانوذرات برای مقابله با تومور سرطانی استفاده می‌شود؛ بدون این که اثرات جانبی خطرناکی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فناوری قرار است با همکاری شرکتی وارد فاز آزمون بالینی شود.

در مقاله‌ای که این گروه در نشریه Nature Biotechnology به چاپ رساندند، نشان دادند که با استفاده از این روش 60 درصد تومور سرطانی در موش کاملاً از بین رفت.

این دارو به‌صورت ژل و از ساختار مولکولی موسوم به سیتوکین IL-15 ساخته شده‌است. پل‌های ارتباطی میان بخش‌های مختلف این دارو وجود دارد که توسط سلول‌های T تومور زدود شده و دارو فعال می‌شود. این نانوذرات بین 1 تا 100 نانومتر قطر دارند. دارل اروین از محققان این پروژه می‌گوید: «ما دریافتیم که می‌توان کارایی روش درمان با سلول‌های T را بهبود داد که این کار با دارویی حاوی نانوذرات انجام می‌شود. این روش اثرات منفی جانبی ندارد.»

اروین با کمک شرکت تورکیو بیوتراپیوتیکس (Torque Biotherapeutics) در حال برنامه‌ریزی تا پایان تابستان برای انجام آزمون بالینی برای این روش است.

این شرکت به‌دنبال این موضوع است که آیا این دارو می‌تواند روی سلول‌های T اثرات بیشتری داشته باشد؟ این محققان در حال حاضر نشان داده‌اند که با استفاده از این سامانه دارویی، سیستم ایمنی بدن می‌تواند به سلول‌های سرطانی حمله کرده و آن‌ها را از بین ببرد. محققان می‌گویند که حمله به تومورهای صلب نظیر سرطان پستان و ریه کاری دشوار است.

سلول‌های T در بدن تومور را شناسایی کرده و از بین می‌برند. ایده‌ی کلی این است که تعداد سلول‌های T را به‌گونه‌ای افزایش داد که بتواند به تومور سرطانی در بدن حمله کند.

دو راه برای این کار وجود دارد؛ اول این که سلول‌های T را از بدن خارج و در محیط آزمایشگاهی تکثیر کرد و دوباره به بدن تزریق کرد. روش دوم دستکاری ژنتیکی سلول‌ها برای حمله به پروتئین ویژه روی سطح تومور سرطانی است.

محققان این پروژه در حال کار روی سلول‌های T برای هدف‌ قراردادن تومورهای سرطانی هستند. آن‌ها نشان دادند که این نانوذرات زمانی که به سلول‌های T دستکاری شده متصل هستند، می‌توانند سلول‌های سرطانی را به شکل مؤثری از بین ببرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۹۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم

دکتر زهرا عرب زاده گفت: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

دکتر زهرا عرب زاده، دکتر داروساز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در خصوص فروش دارو و مکمل‌ها در سایت‌ها و پیج‌های اینستاگرامی اظهار داشت: قوانین موجود در سازمان غذا و دارو مشخص کرده که فروش مواد دارویی و مکمل‌ها و کالا‌های سلامت محور باید فقط از طریق داروخانه‌های معتبر انجام شوند و خرید اینگونه کالا‌ها از سایت‌های مختلف که مجوز سازمان غذا و دارو را ندارند و داروساز نظارتی بر آن‌ها ندارد تخلف محسوب میشود.

وی افزود: من خود شاهد فروش آمپول‌های تزریقی در سکو‌های اینترنتی از جمله اینستاگرام بوده ام؛ توصیه ما این است که شهروندان با مشاهده این موارد حتما تخلف صورت گرفته را به سازمان غذا و دارو اطلاع دهند، چون کالا‌هایی که خارج از داروخانه‌ها به فروش میرسند ممکن است دارای برچسب اصالت کالا نباشند.

دکتر عرب زاده اشاره کرد: شاید مکمل‌ها به انداره دارو‌ها اثرات سوء و اثرات درمانی نداشته باشند، ولی خرید مکمل‌ها از جایی غیر از داروخانه‌ها ممکن است مشکلاتی از جمله مغایرت ترکیبات روی جلد با محتویات مکمل و احتمال انقضای تاریخ مصرف را به وجود بیاورد.

عرب زاده در ادامه گفت: دارو‌ها و مکمل‌ها برچسب اصالت وزارت بهداشت را دارا هستند و همچنین دارای کد و تاریخ انقضاء هستند که شهروندان برای اطمینان از تایید اصالت این کالا‌ها میتوانند کد کالای مورد نظر را در سامانه تی تک به آدرس (https://ttac.ir/) وزارت بهداشت که زیر نظر سازمان غذا و داروست چک کنند و از اصالت کالا مطمئن شوند.

وی در آخر تصریح کرد که باور‌های اشتباهی وجود دارد که مکمل‌ها ممکن است خواص تقویت کننده داشته باشند و جلوی بیماری‌ها را بگیرند، ولی در واقعیت مکمل‌ها بیشتر مناسب افرادی هستند که مشکلات سوء جذب دارند و نمیتوانند به صورت متنوع مواد غذایی مصرف کنند. ولی اکثر افراد به صورت سرخود و بدون نسخه پزشک اقدام به تهیه مکمل‌ها میکنند که توصیه میشود اگر تغذیه مناسب و متنوعی دارند و مشکل خاصی ندارند اقدام به تهیه مکمل بدون نسخه پزشک نکنند.

دیگر خبرها

  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم