Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش ملی مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام (با رویکرد پیشگیری و مقابله) صبح  امروز با حضور وزیر کشور در سالن همایش های بین‌المللی صدا و سیما افتتاح شد.

در ابتدای این برنامه کامیار ثقفی رئیس دانشگاه شاهد گفت: در همه دوران ها، نگرش اسلام به آسیب های اجتماعی درجه و رتبه بندی آسیب ها، زمینه های ظهور و بروز، دلایل و علل پیدایش آنها، آثار و پیامدها و راه های پیشگیری از آنها مورد توجه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از یک جامعه دینی برآمده از انقلاب اسلامی هم که مبتنی بر مختصات نظام اسلامی است انتظار می رود که نحوه مواجهه با مشکلات و انحرافات از دین استخراج شود. مکتب فکری و عملی مبتنی بر فطرت خود نسخه بی بدیلی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی است. البته استفاده از تجربیات بشر هم در این باره می تواند مورد استفاده باشد به شرط اینکه با شئون دین تناقض نداشته باشد.

وی افزود: در این همایش هدف اصلی ما توجه کردن به مبنا قراردادن اسلام در رفع آسیب های اجتماعی است. حساسیت مضاعف در این باره سرآغازی برای تولید فکر در مواجهه با آسیب های اجتماعی است. همایش ملی مواجهه با آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام از حدود دی ماه سال گذشته کلید خورد و از حدود اسفندماه کار عملیاتی آن اجرا شد. برای برگزاری این همایش به زمانی بیش از اینها نیاز داشتیم ولی به دلیل اهمیت موضوع و کاستی های رو به گسترش جمعبندی شورای سیاست گذاری این بود که زودتر وارد عرصه شویم. حرکتی که امروز در قالب این همایش رونمایی می شود خاص دانشگاه شاهد نیست و این دانشگاه فقط فراهم کننده بسترهای لازم برای پژوهشگران بوده است و مجموعه و نهادهای تأثیرگذاری در قالب حوزه و دانشگاه در این همایش مشارکت و همکاری داشته اند. این فعالیت، یک فعالیت مقدماتی و بیشتر در قالب یک رونمایی است.

رئیس دانشگاه شاهد در پایان خاطرنشان کرد: برای انجام فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی مقدمات لازم برای تأسیس پژوهشکده مطالعات آسیب های اجتماعی فراهم شده است و این پژوهشکده آماده دریافت تحقیق و مقاله از محققان این حوزه است. بنده در همین جا مجددا از همه محققان دعوت می کنم که در این حوزه حاضر شوند و مشارکت کنند و موضوع آسیب های اجتماعی را محور فعالیت های خود قرار دهند.

پس از ثقفی، حجت الاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی، دبیر علمی همایش آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام گفت: همایش آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام کلید واژه مهم مواجهه آسیب های اجتماعی و اسلام دارد. در مقوله آسیب های اجتماعی، فعالیت های فراوانی صورت گرفته و دستورالعمل های زیادی ارائه شده است. نکته دیگر این که آسیب های اجتماعی همیشه وجود داشته اند منتها سطح و کیفیت آنها متفاوت بوده است و هیچ گاه ما جامعه معصومی نداشته ایم و نخواهیم داشت. حتی در قرون طلایی اسلام یعنی در قرن های ۴، ۵ و ۶ بعضی از حکمای بزرگ از فراگیری آسیب های اجتماعی اظهار ناامیدی کردند. لذا آسیب های اجتماعی فقط به زمان و جامعه ما اختصاص ندارد و در دو سده اخیر فراگیری آسیب های اجتماعی بیشتر هم شده  و تئوری و دانش های مختلفی برای مقابله با این آسیب ها مطرح شده است. در جامعه ما نیز اندیشه هایی تعلیم داده شده و آثاری ترجمه شده است.

وی افزود: تا سال ۱۳۸۰ در ایران ۴۸۹۷ عنوان کتاب، مقاله، همایش و نشست درباره پدیده طلاق وجود داشته است. براساس آمار رسمی در همان سال از هر ۱۱ ازدواج یک طلاق وجود داشته ولی براساس آمار رسمی سال گذشته ما از هر ۳.۵ ازدواج، یک طلاق داشته ایم یا مثلا در مواجهه با اعتیاد از سال ۱۳۷۱ تا سال ۱۳۸۷ حدود ۴ هزار و ۶۶ عنوان کتاب، مقاله، پایان نامه و رساله درباره اعتیاد نوشته شده است اما در حال حاضر شاهد هستیم که هم کمیت معتادان و هم کیفیت مواد مخدر افزایش یافته است و حالا در اینجا این سوال پیش می آید که مشکل کار کجاست؟ یا نسخه های پیچیده شده بیماری را درست تشخیص نداده اند و یا مسئولین به نسخه های پیچیده شده بی توجه بوده اند.

حجت الاسلام شریفی خاطرنشان کرد: به اعتقاد برگزار کنندگان همایش آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام دو مشکل عمده در حوزه آسیب های اجتماعی وجود دارد که ما خواستیم نقطه عطفی برای حل این مشکل باشیم. مشکل اول این است که دغدغه عمده ما در مسئله آسیب های اجتماعی توصیف و تبیین بوده و ما کمتر درباره روش کنترل و مواجهه با یک آسیب کار کرده ایم. بنابراین اگر فراتحلیلی اجمالی از کارهای صورت گرفته انجام دهیم، چرایی مشکل را متوجه می شویم. مشکل دوم اینکه در حوزه آسیب های اجتماعی توجهی به نگاه اسلامی وجود ندارد. مطالعات اجتماعی یک جامعه وابسته به جهان بینی و ارزش های آن جامعه است. مدل های غربی لزوماً در جامعه ما کارکرد ندارد. همه تلاش ما این بوده که در برگزاری همایش به این دو نکته توجه کنیم و سعی کردیم مقالاتی را که پذیرفتیم هم حتماً روی این موارد تمرکز داشته باشد.

وی در پایان تصریح کرد: به طور کلی در همایش آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام ۲۴۷ مقاله دریافت کرده ایم که از آن میان ۶۰ مقاله انتخاب شد که ۴۶ مقاله در قالب ۶ پنل امروز در این همایش ارائه می شوند. کمیته علمی همایش در انتخاب و بررسی مقالات سخت گیری زیادی داشت و بعضا یک مقاله بارها به نویسنده آن برگردانده می شد و مورد بررسی قرار می گرفت. پیشنهاد ما در شورای سیاستگذاری این بود که اگر صلاح بدانند راهکارهایی که از این همایش به دست می آید را به صورت نسخه ای تدوین کنیم و به عنوان یک محصول راهبردی و کاربردی در اختیار مسئولین مربوطه قرار دهیم.

پس از شریفی، رحمانی فضلی وزیر کشور سخنرانی کرد و پس از آن ویژه نامه همایش آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام در قالب یک کتاب رونمایی شد.

کد خبر 4349171 سارا فرجی

منبع: مهر

کلیدواژه: آسیبهای اجتماعی معرفی کتاب نشست علمی فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فعالیت های قرآنی شهادت امام صادق ع تازه های نشر دین اسلام سازمان اوقاف و امور خیریه فلسفه اسلامی علوم انسانی امام صادق ع قرآن کریم رادیو گفتگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۹۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود

به گزارش قدس آنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور در نشست استانداران سراسر کشور ضمن تقدیر از استاندارها در برگزاری مطلوب انتخابات، نکات تکمیلی را در برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت یادآور شد.

وزیر کشور انتخابات مرحله اول مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان در اسفند ۱۴۰۲ را از جهات مختلف قابل قبول و مطلوب دانست و افزود: با عنایت به راهبردهای چهارگانه انتخاباتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرحله دوم انتخابات نیز به یاری خداوند متعال به شکل مطلوب برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به مسئولیت توأمان استانداران در ستاد انتخابات و شورای تأمین استان اظهار کرد: همواره ممکن است اشکالات و خطاهای کوچکی در عرصه اجرا وجود داشته باشد اما استانداران محترم باید فرمایش مقام معظم رهبری در حق الناس بودن رأی مردم را در نظر داشته باشند و تلاش کنند تا انتخابات پیش رو در مطلوب‌ترین وضع ممکن برگزار شود.

وزیر کشور افزود: انتخابات یکی از عرصه‌هایی است که معاندان و بداندیشان آن را فرصتی برای ایجاد بدبینی نسبت به نظام جمهوری اسلامی در جامعه می‌شمارند و از این رو تمامی دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات، باید پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهند تا چنین افکاری همانند گذشته ناکام بماند.

وحیدی در بخش دیگری از این نشست، استانداران، گزارشی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی و برنامه‌های پیش رو با تاکید بر ماموریت‌های استانی ارائه کردند و به بحث گذاشتند.

وی آسیب‌های اجتماعی را در کنار استحکام اقتصادی و مسئله عدالت سه مسئله اصلی پیش روی نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: آسیب‌های اجتماعی بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب حتی در اولویتی بالاتر از مسائل امنیتی و سیاسی قرار می‌گیرد و از این رو توجه دو چندانی را می‌طلبد.

وزیر کشور با اشاره به مسئولیت وزارت کشور در زمینه آسیب های اجتماعی عنوان کرد: استانداران باید در صف مقدم مبارزه با معضلات و آسیب‌های اجتماعی باشند. از این رو نیازمند تدوین برنامه‌ای جامع با خصوصیات کیفی و کمّی هستیم که نه‌تنها خصوصیات خاص هر استان و شهر در نظر گرفته شده باشد بلکه دارای انسجامی در روش باشد تا طرح به شکل ملی اجرایی شود.

وحیدی وظیفه استانداری‌ها را متولّی‌گری در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: استانداری‌ها نمی‌توانند با تصدی‌گری در امور اجتماعی نقش مناسب و متناسب خود را در این حوزه انجام دهند. از این رو باید نهادهای واسطه‌ای تقویت شوند تا بتوانند با تقدم رویکرد پیشینی و پیشگیری بر رویکرد پسینی و درمانی، کاهش و حل معضلات و آسیب‌های اجتماعی را به ثمر رسانند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم نگاه ارزشمندی به مسایل اجتماعی و فرهنگی دارد
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • وزیر کشور: انتخابات در بهترین وضع برگزار شود