Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه روزنامه‌ها قرار دارد گفت: مشکلات کاغذ و روزنامه حل نشده و با اینکه از گذشته ما این مشکل را داشتیم، اما از دی ماه سال گذشته این مشکل جدی شد و طی آن کاغذ نایاب و گران شد و برخی از مطبوعات را دچار مشکل کرد و در همین وانفسای تیراژ کم، همه تیراژهایشان را کمتر می‌کردند تا بتوانند مصرف کاغذشان را مدیریت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما علی رغم قول و وعده‌هایی که هم معاونت مطبوعاتی و هم وزارت صنعت و معدن دادند، مشکلات همچنان پابرجا است.

وی در ادامه با اشاره به «لیست شرکت‌های دریافت کننده ارز دولتی برای واردات»، که طی روزهای گذشته اعلام شده است، نیز گفت: بعد از اعلام این لیست شوک بزرگی در این حوزه به ما وارد شد و آن حکایت از این داشت که بالغ بر ۳۴ میلیون یورو برای واردات کاغذ روزنامه به ۲۳ شرکت ارز تخصیص داده شده است. نکته جالب توجه این است که دو شرکت اولی که بالغ بر ۲۳ میلیون یورو از این مبلغ را گرفتند، چرا هیچ کاغذ روزنامه‌ای با این نام روانه بازار نکردند؟!

بگلری در ادامه افزود: این ۲۳ میلیون یورو وقتی تقسیم بر توناژ و گرم روزنامه شود چیزی حدود ۳۳ هزار تن کاغذ می‌شود و این مقدار تقریبا مصرف ۶ ماه کل مطبوعات کشور را جواب می‌دهد. در واقع ناشران و مدیران مسئول بر آن شدند ببینند این شرکت‌ها اصلا چه افرادی هستند؟ من این موضوع را پیگیری کردم و متوجه شدم که این دو شرکت «هانا تجارت» ۱۴ میلیون یورو و «صنعت ساحل پرشیا» که ۹ میلیون یورو ارز وارداتی برای انتشار روزنامه گرفته بودند، هیچکدام در زمینه نشریات کار نمی‌کنند! عضو هیئت مدیره هر دو این شرکت‌ها دو برادر بودند و ما در این سال‌هایی که در نشریات کار می‌کنیم هیچگاه نامی از این شرکت‌ها به عنوان فعال حوزه کاغذ نشنیده بودیم.

مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه «عصر ارتباط» گفت: بنابراین سایت روزنامه رسمی و مشخصات و آدرسشان را پیگیری کردم. آدرس شرکت هانا تجارت در خیابان میرداماد بود و من شخصا به دفترشان مراجعه کردم و دیدم که آنجا تخلیه است و طی پرس‌وجوهایم از همسایه‌ها متوجه شدم که دو ماه پیش آنجا را تخلیه کردند. از طرفی دفتر شرکت صنعت ساحل پرشیا هم در خیابان شریعتی قرار داشت و آنجا هم یک منزل مسکونی بود که هر چقدر زنگ زدیم هیچکس در را برویمان باز نکرد.

وی در ادامه بیان داشت: در نهایت مشخص شد که این شرکت‌ها، شرکت‌های صوری و کاغذی بودند که ۲۳ میلیون یورو ارز دولتی گرفتند و قاعدتا کاغذی هم با این مبلغ پول وارد نکردند. این نشان دهنده حلقه مفسده‌ای از سوی بانک مرکزی است. آنها اسناد و مدارک جعلی برای واردات کاغذ مهیا کردند و به بانک ارائه دادند و بانک هم این ارز را به شرکت‌ها اختصاص داده است.

مدیر مسئول روزنامه پیروزی افزود: اینها همه یک شخصیت مجهول بودند که توانستند از بانک مرکزی کلاه برداری کرده و از این طریق ارز را دریافت کنند. اگر چنانچه قیمت دولتی و آزاد این ارز را حساب کنید چیزی حدود ۲۳۰ میلیارد تومان می‌شود و آنها طی چنین عملیاتی ۱۱۵ میلیارد تومان سود کردند و این همان ما به تفاوت نرخ یورو دولتی و آزاد است.

وی ادامه داد: وقتی با مالک آپارتمان صحبت کردم او گفت من صاحب خانه را نمی‌شناسم و آنها به وسیله واسطه‌ای همه کارهای ثبتی را انجام داد و از بهمن تا خرداد ماه قرارداد داشتند و حتی زودتر از موعد خانه را تخلیه کردند. نکته‌ای که وجود داشت این بود که این دفتر نزدیک بانک مرکزی بود و دلیلی که برای اجاره این آپارتمان داشت این بود که ما جلسه‌های متعددی با بانک مرکزی داریم و به همین خاطر می‌خواهیم که به این منطقه دسترسی راحتی داشته باشیم. زمانی که به مسئولین مربوطه اعلام کردیم به ما گفتند که اطلاعات مشتریان محرمانه است و ما نمی‌توانیم آن را اعلام کنیم!

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مشکلات مردم واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۲۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین

 نشست بررسی دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به ریاست سید کمال هادیان‌فر معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، محسن صادقی مدیرکل دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری این معاونت، حمیدرضا شهرکی ثانوی معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و جمعی از مدیران عامل و رؤسای شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست ابتدا دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور تشریح شد که بر این اساس؛ «اولویت با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزار‌های آنها برای واردات باشد»، «شرکت‌های حمل‌ونقل، باید تعهد بدهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفته‌ای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند.

بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.»، «هر شرکت می‌تواند حد اکثر ۲۵ دستگاه وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند. در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار می‌گیرند»، «شرکت‌ها تا رسیدن اتوبوس به سن ۱۰ سالگی امکان فروش آنها را ندارند»، «حداکثر پیمایش اتوبوس‌ها در سال در حوزه بین شهری باید ۱۵۰هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا...) این مقدار توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کاهش یابد»، « واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، حداکثر ۳ ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای امکان پذیر خواهد بود.»، «شرایط تامین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند ۳)، برای شرکت‌های وارد کننده نیز برقرار خواهد بود».

در ادامه این نشست، سید کمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی  بر برگزاری عملیات جابه‌جایی زائران ابا عبدالله در اربعین حسینی (ع) امسال تأکید کرد و گفت: شرکت‌ها و تعاونی‌های مسافربری در نظر داشته باشند با برنامه‌ریزی و همکاری، مشکلات و موانع برطرف می‌شود.

وی افزود: با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو و همچنین ۴هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹ درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: در فاز اول؛ مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال (و قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰ هزار دلار) در نظر گرفته شده است و متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند.

هادیان فر خاطرنشان کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حمل‌ونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهره‌مندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نهایت همکاری را به عمل می‌آورد.

منبع: روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • بازگشت به کار کارگران اخراجی شرکت پارس طبیعت سلولز گروه صنایع کاغذ پارس
  • پهپادهای اوکراین صنعت فولاد روسیه را هدف گرفتند
  • تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • کارگران اخراجی کاغذپارس به کار برگشتند/ برچیدن بساط قرارداد‌های یک ماهه کارگری