Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@03:15:49 GMT

نقش موثر صداوسیما در تبیین فرهنگ حج

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۳۳۲۳

نقش موثر صداوسیما در تبیین فرهنگ حج

خبرگزاری میزان- همزمان با آغاز هفته حج نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی بر همکاری و نقش موثر رسانه ملی در ترویج مفاهیم عالی این سفر معنوی تاکید کرد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی سیما، همزمان با آغاز هفته حج، حجت الاسلام سید علی قاضی عسگر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با حضور در برنامه «روضه رضوان» شبکه دو سیما به تبیین سیاست ها و برنامه های بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حاشیه این برنامه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر نقش موثر صداوسیما در تببین فرهنگ حج، گفت: برنامه سازان صدا و سیما با همکاری بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت باید در تبیین حج به عنوان مظهر معنویت و سیاست اهتمام ورزند.

وی با تاکید بر نقش رسانه ملی در انتقال پیام حج به مردم و فرهنگ سازی در زمینه پیام بزرگ ترین اجتماع مسلمانان اضافه کرد: در امروزه رسانه ها قدرتمندترین نهاد به شمار می روند به نحوی که تأثیر آن ها در نفوس مردم غیرقابل انکار است. بنابراین صداو سیما به عنوان بزرگ ترین رسانه تاثیرگذار در کشور مسلما نقش ارزنده و برجسته ای در تبیین موضوعات دینی ایفا می کند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه از تاثیرگذاری تولید آثار هنرمندانه در اذهان عمومی سخن گفت و افزود: همانطور که امام رضا (ع) در این زمینه تعبیر زیبایی به کار برده اند؛ ایشان می فرمایند: «وقتی مردم زیبایی های کلام ما را بشنوند، قطعا از ما تبعیت می کنند.» بنابراین مشخص است که هنر همکاران صدا وسیما در بیان منویات حج تاثیر به سزایی در اذهان مردم دارد.

وی دقت، تدبیر و علم نسبت به موضوع حج را از زمینه های دیگر اثرگذاری پیام دانست و گفت: با توجه به تجربه چندین ساله در حوزه فرهنگی نیازمند زمینه سازی و انتقال اطلاعات فرهنگی هستیم و کار صداوسیما در این حوزه بسیار مهم است و کمک زیادی می کند. آموزش و اطلاع رسانی به حجاج و خانواده ها در ایام حج اهمیت ویژه ای دارد. در سال های گذشته در زمینه آموزش حجاج برنامه های صداوسیما نقشی سازنده داشته اند به طوری که حاجیان پیش از ورود به عربستان تا حد زیادی با قوانین این کشور آشنایی دارند.

حجت الاسلام قاضی عسگر همچنین با اشاره به برنامه های رفاهی بعثه تاکید کرد: اصولا به منظور رفاه حال حجاج ایرانی در زمینه اسکان، تغذیه، بهداشت و حمل و نقل تدابیر ویژه ای اتخاذ می شود. به عنوان مثال امسال برای اولین بار آشپزخانه ای در مکه ساختیم که ظرفیت طبخ 80 هزار پرس غذا در یک وعده را دارد. اطلاع رسانی در مورد این اقدامات مسلما اقدامی شایسته برای حجاج ایرانی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه وجه سیاسی حج نیز سخن گفت و اضافه کرد: قطعا صداوسیما در زمینه تبیین منویات امام بزرگوار و رهبری نقشی مهم برعهده دارد. ایجاد وحدت بین مسئولان، مردم، اقوام و مذاهب و پرهیز از هر گونه اختلاف افکنی نیاز امروز ماست که رسانه ملی باید به آن توجه داشته باشد.

وی در خاتمه افزود: در این زمینه باید به خاطر داشته باشیم از هرگونه اسائه ادب به دیگر مذاهب اسلامی و طرح هر گونه مسائل تفرقه انگیز در حج خودداری شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: صدا و سیما قدردانی از رسانه ملی نماینده ولی فقیه رسانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است

تولیت حرم مطهر شاهچراغ با بیان اینکه رسانه، سلاح اصلی در جنگ فرهنگ‌ها، ایدئولوژی‌ها و جهان‌بینی‌هاست، گفت: صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری در دیدار با مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس، به همراه معاونین و مدیران این رسانه ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره استاد شهید علامه مطهری و تبریک روز معلم و تقدیر از مساعی مسئولان و کارکنان رسانه ملی گفت: صدا و سیمای فارس روز به روز جدی‌تر عمل کرده است و نمودِ محوریتی که مقام معظم رهبری به عنوان قطب فرهنگ دینی استان و سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران، به آن اشاره فرمودند، در صدا و سیما بیش‌تر بوده و جدی‌تر تلقی شده است. امید است خداوند عنایت کند، چیزی که به خیر و مصلحت دین و دنیا و آخرت ما است رقم بخورد.

وی ضمن با اهمیت شمردن نقش رسانه در فرهنگ‌سازی اظهار کرد: برخی از امکانات و فرصت‌ها بی‌نظیر هستند، مصداق آن صدا و سیما در جمهوری اسلامی است. در گذشته تصور نمی‌شد رسانه در دنیا تا این حد جایگاه پیدا کند و سلاح اصلی در جنگ فرهنگ‌ها، ایدئولوژی‌ها و جهان‌بینی‌ها، شود.

کلانتری بیان کرد: اگر رسانه، سلاح باشد، تکلیف بسیاری مسائل را روشن می‌کند. امروز همه جهان واقفند که حرف اول و اصلی را رسانه‌ها می‌زنند. در خصوص جنگ غزه، بر اساس فرموده حضرت آقا ، قدرت رسانه‌ای جبهه مقاومت در جریان جنگ غزه، بر امپراطوری رسانه‌ای غرب پیشی گرفت. هم‌اکنون آثار آن، در دنیا مشهود است.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، با اشاره به خیزش‌های دانشجویی علیه صهیونیسم بین الملل در کشور‌های غربی از جمله آمریکا گفت: استکبار جهانی هیچگاه تصور نمی‌کرد روزی پرچم فلسطین و پرچم جمهوری اسلامی، اینگونه در کشور‌های غربی بالا رود. امروز جنبش‌ها در معتبرترین دانشگاه‌های دنیا، سوژه اصلی رسانه‌ها شده اند و کاری کرده اند که دشمن در تنگنا قرار گیرد. قدرتی مانند آمریکا در تنگنا قرار گرفته و نمی‌داند چه کند. رژیم صهیونیستی از نظر سلاح و موشک و هواپیما، هیچ کمبودی ندارد، اما گیر افتاده و نمی‌داند چه باید بکند، زیرا رسانه‌ها با قدرت بالا در حال تلاشند.

وی با بیان اینکه ابزار‌های رسانه‌ای به تناسب نیاز زمان، بایستی گسترش کمی و کیفی یابند، گفت: ابزار‌هایی که امروز جوابگو هستند، چه بسا فردا جوابگو نباشند، بایستی به فکر پیشرفت تکنولوژی نیز باشیم، تا صدای حق به همه جای دنیا برسد. منبری که در صدا و سیما برپا می‌شود باید در همه جای دنیا تأثیرگذار باشد.

کلانتری با تصریح بر اینکه صدا و سیما خط مقدم جهاد تبیین، است، گفت: وقتی جنگ سخت شروع شود، همه نگاه‌ها متوجه نیرو‌های مسلح است؛ نیرو‌های مسلح در ابتدا صف‌آرایی می‌کنند و پس از آن، نیرو‌های بسیج و سایر نیرو‌ها پشتیبانی می‌کنند. در جنگ نرم، خط مقدم جبهه در اختیار صدا و سیما است و نه مطبوعات. صدا و سیما دفاع را شروع می‌کند و به تدریج سایرین پشت سر صدا و سیما شروع به کار می‌کنند. جای صدا و سیما را نمی‌توان گرفت. در ایران نسبت به سایر کشورها، شبکه‌ها محدود ولی پرمخاطب است. بسیاری از خانواده‌ها بر اساس خبر‌های صدا و سیما، اطلاعات و افکار خود را تنظیم می‌کنند و این فرصتی بی‌نظیر و بی‌بدیل است.

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: هر چقدر بر حرم مطهر به عنوان یک پایگاه بزرگ فرهنگی، مذهبی تمرکز صورت بگیرد، ارزشمند است. هم برای فرهنگ، هم برای اقتصاد شهر و کشور، و هم برای دین و سلامتی روح و روان مردم ارزشمند است. طی مدت 24 روز در ایام نوروز، با شمارش دوربینی، بیش از یک میلیون و دویست هزار زائر وارد حرم مطهر شده‌اند. در کمتر‌جای دیگری این تنوع و کثرت جمعیت وجود دارد. اگر راه‌های دسترسی به آستان مقدس بیشتر بودند، قطعاً جمعیت بیشتری به این بارگاه منور مشرف می‌شدند. مسیر‌های دسترسی از نیاز‌های سخت‌افزاری حرم مطهر است که همچنان وجود دارد. اِن‌شاءالله همه‌ی ما بتوانیم به عنوان خادمان سومین حرم مطهر اهل‌بیت علیهم السلام به وظایف دینی، اخلاقی، ملی و مردمی خود، به نحو احسن عمل نماییم. 

به گزارش تسنیم در ابتدای این دیدار، پهلوانیان مدیرکل صداوسیمای فارس، دیانتی معاون سیما و مجرد معاون صدا، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب درباره سومین حرم مطهر اهل‌بیت علیهم السلام، ارائه دادند.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • صدا و سیما، خط مقدم جهاد تبیین است
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • نماینده ولی فقیه در لرستان پای صحبت‌های اهالی رسانه نشست
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • پیام نماینده ولی فقیه در لرستان به مناسبت روز معلم و کارگر
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دانشگاه تربیت مدرس
  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • اصحاب رسانه برای رضای خدا و خدمتگزاری به مردم قلم بزنند
  • لزوم امید آفرینی در لرستان/ رسانه‌ها از روی حدس و گمان قلم نزنند