Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@14:34:17 GMT

از هر۱۰ نفر در جهان ۹ نفر به هوای پاک دسترسی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۷۶۵۸

از هر۱۰ نفر در جهان ۹ نفر به هوای پاک دسترسی ندارد

نماینده سازمان بهداشت جهانی در امور آلودگی هوا با تاکید بر اهمیت تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن بر سلامت گفت: بر اساس گزارشات جهانی، امروزه ۲۳ درصد از مرگ و میر جهان ناشی از آلودگی هوا است و از هر ده نفر ۹ نفر به هوای پاک دسترسی ندارند.

به گزارش ایسنا،ماریت پترسن در کارگاه آموزشی مرتبط با آلودگی هوا و سلامت که در نگارستان شهر با حضور مدیران سازمان حفاظت محیط زیست، نمایندگان وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی در ایران، شرکت کنترل کیفیت هوا، مدیران محیط زیست مناطق بیست و دو گانه شهرداری تهران، اساتید و دانشجویان علاقه‌مند برگزار شد، با تاکید بر اهمیت تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن بر سلامت انسان اظهارکرد: بر اساس گزارش‌های جهانی، امروزه ۲۳ درصد از مرگ و میر جهان ناشی از آلودگی هوا است و از هر ۱۰ نفر ۹ نفر به هوای پاک دسترسی ندارد و در حدود ۳ میلیارد نفر به ویژه در مناطق روستایی طبخ غذای خود را با اجاق‌های نامناسب و کم بازده روی شعله آتش (با سوخت زیست توده) انجام می‌دهند بنابراین تدوین سند ملی مشارکت با در نظر داشتن اهداف توسعه پایدار و اقدامات عملی، یک فرصت جهانی برای دستیابی به منافع مشترک آب و هوایی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کارگاه ریچارد میلز - مدیر کل اتحادیه بین المللی آلودگی هوا - با اشاره به ضرورت ادغام سیاست‌های اقلیمی در سیاست‌های کلان کشورگفت: برای دستیابی به برنامه جامع در خصوص کاهش آلودگی هوا، همسویی سیاست‌های مربوط به آلودگی در سیاست‌های کلان کشور ضرورت دارد و خوشبختانه همسویی سیاست‌های اقلیمی و کلان در سال‌های اخیر زمینه کاهش قابل ملاحظه آلودگی را به ارمغان آورده است.

وی با تاکید بر اینکه آلاینده‌های آب و هوایی با طول عمر پایین از اهمیت زیادی برخوردار هستند، گفت: این آلاینده‌ها با وجود آنکه دوام پایینی در جو زمین دارند، پروژه‌های کنترلی طولانی‌مدتی را به خود اختصاص می دهند اما در صورت انجام اقدامات صحیح و سریع ، اجرای برنامه‌های مشترک سازمان ملل متحد و سازمان هواشناسی جهانی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین می‌توان به نتایج مطلوب، دقیق و سریعتری دست یافت.

مدیر کل اتحادیه بین المللی آلودگی هوا با اشاره به اینکه امروزه شکل‌گیری یک برنامه گسترده در زمینه کاهش آلاینده‌های زیست محیطی یک ضرورت جهانی است،اظهارکرد: این برنامه دست یابی به اهداف توافق پاریس را میسر خواهد کرد.

وی گفت: امروزه در راستای کاهش آلودگی، سند راهبری ملی تدوین شده است که هفت سازمان بین المللی، کشورها و حوزه‌های مختلف در آن مشارکت داشتند.

به گزارش ایسنا طی نشست مشترک اتحادیه بین المللی آلودگی هوا با مرکز مدیریت محیط زیست شهرداری تهران، صدر الدین علیپور - رئیس این مرکز- با بیان اینکه یکی از اهداف محیط زیست شهرداری تهران استفاده از تجارب بین‌المللی است، گفت: همواره یکی از عمده مشکلات موجود به ویژه در حوزه مدیریت مسائل و مشکلات زیست محیطی، ناهماهنگی میان متولیان امر است.

وی افزود: همکاری مشترک بین بخشی سه ارگان سازمان محیط زیست، شهرداری و وزارت بهداشت و مدیران، مسئولان، متخصصان دفتر آلودگی هوا و دانشگاهیانی که در این حوزه فعالیت دارند بسیار موثر است.

موضوع محیط زیست فراتر از مرزهای جغرافیایی و موضوعات سیاسی است

علیپور با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین سر فصل‌های شورای اسلامی شهر تهران همچنین شهرداری تهران، موضوع محیط زیست به‌ویژه کاهش رفع معضلات آلودگی هواست،گفت: امیدوارم در این زمینه همکاری‌های مطلوبی در همه دستگاه‌های مربوطه درباره استفاده از تجربیات کشورهای موفق در زمینه حل بحران آلودگی هوا صورت بگیرد.

وی افزود: نگاه جامعی نسبت به موضوع سلامت و محیط زیست در مجموع فعالیت‌های شهرداری تهران وجود دارد تا همه اقدامات منجر به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان شود و اعتقاد داریم که موضوع محیط زیست فراتر از مرزهای جغرافیایی و موضوعات سیاسی است.

علیپور در ادامه اعلام آمادگی خود را جهت همکاری‌های مشترک درباره کاهش آلودگی هوا و اثرات آن بر سلامت با نماینده مقیم ایران از سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد.

بر اساس گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، دکتر هلمن - نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران - با بیان اینکه موضوع محیط زیست و سلامت یکی از اولویت‌های کشور ایران به‌ویژه شهر تهران است، گفت: در شرایط حاضر معضل اصلی این کلانشهر، ترافیک است و باید با انجام بررسی‌های لازم و در چارچوب مشخص با ارتباطات موثر و همکاری‌های بین حوزه‌ای، این معضل کاهش پیدا کند.

به گزارش ایسنا دبیر کل اتحادیه بین المللی آلودگی هوا از شهردار تهران جهت شرکت در کنفرانس بین المللی سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا در ژنو در ماه اکتبر دعوت کرد. طی دعوت مرکز محیط زیست شهر تهران از مدیر کل اتحادیه بین المللی آلودگی هوا از کشور انگلستان و نماینده سازمان جهانی بهداشت در امور آلودگی هوا ازکشور نروژ،نمایندگان این کشورها در جریان اقدامات انجام شده محیط زیستی به ویژه در زمینه کاهش آلودگی هوا در سازمان‌های متولی این امر در  ایران شامل سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت بهداشت، شرکت کنترل کیفیت هوا و رصدخانه شهری تهران قرار گرفتند و در این زمینه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بنابر این گزارش طبق تاکید محسن افشانی - شهردار تهران - مبنی بر در اولویت قراردادن موضوعات محیط زیستی به ویژه موضوع آلودگی هوا، مرکز محیط زیست شهرداری تهران، آمادگی این شهرداری را جهت تبادل تجربیات و همکاری‌های مشترک بین المللی  اعلام کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آلودگی هوا شهرداري تهران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۷۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۵ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه پاسداران با شاخص ۱۵۴، در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۶، باغستان شهریار با شاخص ۱۱۲، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۱۰۲، رباط‌کریم با شاخص ۱۳۲، سلامت با شاخص ۱۲۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۱۱، شهریار با شاخص ۱۰۳، قرچک با شاخص ۱۳۲، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

در همین راستا، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۱، امام خمینی با شاخص ۶۹، پارک رازی با شاخص ۶۴، پاکدشت با شاخص ۶۱، پردیس با شاخص ۸۴، پونک با شاخص ۵۱، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۷، پیشوا با شاخص ۸۲، دانشگاه تهران با شاخص ۷۷، دماوند با شاخص ۶۵، ژئوفیزیک با شاخص ۶۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۸۸، سرخه‌حصار با شاخص ۵۳، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۵، شریف منطقه دو با شاخص ۹۵، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۹۷، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۰، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۹۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۶۱، لواسانات با شاخص ۹۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۵۷، ملارد با شاخص ۸۹، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۰، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۵ و ورامین با شاخص ۷۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه آتی‌ساز با شاخص ۴۶، چشمه با شاخص ۴۴، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۰، علم و صنعت با شاخص ۳۲، قدس با شاخص ۴۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۴۲ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749281

دیگر خبرها

  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق