Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:17:28 GMT

دولتمرد یا سیاستمدار

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۵۵۱۰

دولتمرد یا سیاستمدار

تهران- ایرنا- جیمز فریمن کلارک، الهیات‌شناس امریکایی که در قرن نوزدهم می‌زیست معتقد بود که تفاوت سیاستمدار و دولتمرد در این است که «سیاستمدار فردی است که برای انتخاب آینده فکر می‌کند اما دولتمرد کسی است که برای نسل آینده می‌ا‌ندیشد.»

روزنامه اعتماد در سرمقاله ای به قلم منصور بیطرف، آورده است: این گزاره‌ای است که تقریبا در همه کشورها کاربرد دارد و از جمله در کشور ما.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کاربرد آن بستگی به شرایط سیاسی و اقتصادی هر کشور دارد، ‌بنا بر این سوالی که می‌توان بر این اساس طرح کرد این است که ...

کشور ما در حال حاضر بیشتر به کدام فرد نیاز دارد، ‌دولتمرد یا سیاستمدار؟ اجازه دهید که به اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور از منظر دیگری نگاه بیندازیم. پیش از خروج امریکا از برجام پیش‌بینی نهادهای معتبر اقتصادی جهان از قبیل صندوق بین‌المللی پول از رشد اقتصادی ایران حدود 4.5 درصد بود اما پس از خروج پیش‌بینی‌های داخلی از این پارامتر به سختی به ٣ درصد می‌رسد.

نرخ تورم پیش از خروج همچنان تک‌رقمی برآورد می‌شد اما پس از خروج دو رقمی پیش‌بینی می‌شود که از هم‌اکنون نشانه‌های آن را می‌بینیم. در طبقه‌بندی ریسک سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یا همان OECD که برای سرمایه‌گذاران اروپایی رده‌بندی‌های کشوری آن حکم مقدس دارد، برآورد می‌شد که نرخ ریسک ایران اگر از ٥ به ٤ ارتقا نمی‌یابد لااقل در همان نرخ ٥ باقی می‌ماند اما آخرین برآورد، ایران را به نرخ ٦ از ٧ تنزل داد، یعنی یک نرخ بدتر کرد. درگیری‌های منطقه‌ای هم همچنان باعث شده است که ایران در سیبل سیاسی منطقه باقی بماند که از لحاظ اقتصاد سیاسی چندان خوشایند نیست.

این چهار نشانه حاکی از آن است که طعم اوضاع آنچنان شیرین نیست و به احتمال خیلی زیاد به سمت تلخی خواهد رفت، مگر آنکه یک اتفاق در میان جناح‌های سیاسی کشور رخ دهد و آن اینکه رفتارهای کنشگران بیش از آنکه بنابر تعریف بالا سیاستمدارانه باشد، دولتمردانه باشد. یکی از رفتارهای دولتمردانه می‌تواند این باشد که در این شرایط خاص که ایران تحت شدیدترین فشارها قرار دارد نهادها و سازمان‌های حکومتی که مدیران و رییسان آن از طرف رییس دولت انتخاب نمی‌شوند به جای آنکه سر ستیز داشته باشند «مداراگونه» با دولت برخورد کنند و حتی همیاری داشته باشند.

برای مثال، ‌سال گذشته که دولت درگیر حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد بود و طبق قانون می‌خواست یارانه را به اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر اختصاص دهد و به‌شدت تحت فشار بود، پرویز فتاح، رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) آمادگی خود را برای پذیرش مسوولیت حذف یارانه اعلام کرد. در واقع این یک رفتار سیاستمدارانه نبوده و نیست بلکه یک رفتار دولتمردانه است، رفتاری که به تبع، آثار آن را در انتخابات آینده نمی‌توان یافت بلکه در نسل آینده نمودار خواهد شد. اکنون کشور نیازمند رفتارهای دولتمردانه‌ای از این نوع است که کمک بشود تا کشور از این پیچ تاریخی عبور کند.

*منبع:روزنامه اعتماد،1397،4،27
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اعتماد سياستمدار دولتمردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟

رمضان بهرامی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در گفت‌وگو با ایلنا گفت: تا یک دهه پیش ترکمنستان بازار بکری برای مرغ ایرانی بود زیرا این کشور مرغ تولید نمی‌کرد و کل تقاضای جمعیت شش میلیون نفری آن را صنعت مرغداری ایران تامین می‌کرد.

وی افزود: البته در آن زمان از فرانسه و ترکیه هم مرغ به ترکمنستان وارد می‌شد اما ایران به دلیل نزدیکی جغرافیایی گزینه مطلوب‌تری برای ترکمنستانی‌ها بود، با این حال ابلاغ بخش‌نامه‌های ناگهانی و پیش‌بینی نشده از سوی مسئولان ایرانی صادرات مرغ را از ایران به این کشور با توقف‌های گاه و بیگاه روبه‌رو می‌کرد و سبب می‌شد بازرگانان ایرانی نتوانند به تعهدات خود در بازار مصرف این کشور عمل کنند؛ این خطای ایران در صادرات با ترکمنستان آنها را به تکاپو انداخت تا خود تولید مرغ را آغاز کنند و امروز نه تنها خودکفا شده‌اند بلکه ظرفیت‌های صادراتی هم دارند.

بهرامی خاطرنشان کرد: دولت ترکمنستان حمایت ویژه‌ای از صنعت مرغداری دارد تا جایی که امروز قیمت مرغ در ترکمنستان برابر با ۴۰۰۰۰ تومان ایران است، بنابراین امکان ورود دوباره به این بازار وجود ندارد.  

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان تصریح کرد: اگر خطای مسئولان دولتی در تنظیم مقررات صادراتی نبود امروز بازار ترکمنستان را از دست نمی‌دادیم البته که منظور دولت خاصی نیست به طور کلی دولت‌ها سیاست ‌توقف صادرات را باید کنار بگذارند و برای تنظیم بازار داخل بر صادرات تعرفه تعیین کنند تا دروازه‌های صادراتی به کل به روی صادرکنندگان بسته نشود، برای صادرکنندگان حفظ بازار در اولویت است و حتی نسبت به کسب سود هم اهمیت بیشتری دارد.

وی یادآور شد: در خرداد ماه پیش رو رئیس جمهور برای بار دوم در طول ریاست جمهوری خود به ترکمنستان سفر می‌کند و این نشان‌دهنده اینست که رویکرد دولت بر توسعه روابط با همسایگان است، در پی همین رویکرد است که اکسپو۲۰۲۴ شکل گرفت و حدود ۱۵۰ نفر ترکمنستانی در این رویداد حضور پیدا کردند.  

بهرامی از محصولات صنایع فلزی، سلولوزی، معدنی، مواد غذایی، خدمات فنی مهندسی و مصالح ساختمانی به عنوان کالاهایی یاد کرد که صادرات ۴۵۰ میلیون دلاری ایران به ترکمنستان را در حال حاضر تشکیل می‌دهند. 

به گفته او این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی جهش چشمگیری خواهد یافت. 

وی گفت: ایران مواد اولیه صنایع پتروشیمی و نساجی و مواد معدنی از ترکمنستان وارد می‌کند. 

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان دو برابر شدن صادرات ایران به ترکمنستان را تا پایان سال جاری میلادی رد کرد و توضیح داد: صادرات نیاز به منابع دارد؛ در شرایطی که قیمت دلار در بازار آزاد از ۶۰۰۰۰ تومان فراتر رفته دولت در حمایت از صادرکنندگان چه راهکاری اتخاذ کرده است؟ 

بهرامی بیان کرد: امروز بانک‌های توسعه‌ای کشور فعالیت خود را به دادن وام‌های ازدواج و فرزندآوری تغییر داده‌اند و یا به بنگاه‌داری روی آورده‌اند در حالی که این بانک‌ها با هدف توسعه فعالیت‌های اقتصادی از جمله صادرات راه‌اندازی شده بودند. 

وی همچنین اظهار کرد: اکنون بیشتر صادرات کشور با اتکا بر درآمد داخلی خود شرکت‌ها انجام می‌شود و این شرکت‌ها با پذیرش ریسک‌های صادراتی این امر را پیش می‌برند. 

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ۵۰‌ درصد تردد زوار عراق از مرز مهران است
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • تشدید خشونت‌ها علیه سیاستمداران، چالشی برای آلمان
  • از پذیرش اتباع جدید معذوریم؛ از ایران خارج شوند
  • وزیر کشور: اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • حمله به یک سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان
  • مسابقات دارت آزاد قهرمانی کارگران ایران