Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@03:40:46 GMT

حساسیت فصلی در کودکان؛ دلایل و راه‌های درمان

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۵۳۹۹۶

حساسیت فصلی در کودکان؛ دلایل و راه‌های درمان

حساسیت فصلی در کودکان، عارضه‌ای است که در آن دستگاه ایمنی بدن به طرز نامناسبی نسبت به یک ماده آلرژن واکنش نشان می‌دهد. نتیجه این عارضه، یک واکنش حساسیتی است که ممکن است گستره وسیعی از نشانه‌ها را پدید آورد. معمولا با افزایش سن کودکان، نشانه‌های این حساسیت نیز از بین می‌رود.

سرویس سبک زندگی فردا: ها..

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
.ها...هاچی! سه عطسه پشت سرهم صبحگاهی کودکتان و یک مشت دستمال کاغذی مچاله شده در دستش، شما را نگران می‌کند که شاید کودکتان سرما خورده است. نشانه‌های دیگر مانند آب ریزش بینی و گرفتگی صدا نیز ممکن است دیده شود. اگر هر سال هنگام تغییر فصل‌ها، کودک شما این نشانه‌ها را بروز می‌دهد، مبتلا به حساسیت فصلی است. در ادامه به نقل از ستاره بخوانید.

حساسیت فصلی در زمان‌های مشخصی از سال، خصوصا در فصل بهار که زمان گرده افشانی است و گرده‌ها و هاگ‌های گل‌ها و گیاهان در فضا پخش می‌شود، بروز می‌کند. سیستم ایمنی بدن در مواجهه با این گرده‌ها (که به آن‌ها مواد آلرژن گویند) مواد شیمیایی مانند هیستامین را در بدن آزاد می‌کند که وارد جریان خون می‌شوند تا با مواد آلرژن مبارزه کنند. آزاد شدن این مواد در بدن موجب بروز نشانه‌های آلرژی می‌شود.

افراد ممکن است به یک یا چند چیز متفاوت حساسیت داشته باشند. کودکانی که تا پیش از این آلرژی نداشته‌اند، ممکن است به یکباره به حساسیت فصلی مبتلا شوند. سن ابتلا معمولا حدود ۱۰ سالگی است و در حدود ۲۰ سالگی به اوج خود می‌رسد. در بیشتر موارد، با افزایش سن در بزرگسالی نشانه‌های آلرژی از بین می‌رود. در کودکانی که والدین آن‌ها مبتلا به حساسیت فصلی بوده‌اند، این نشانه‌ها بیشتر دیده می‌شود. اگر یکی از والدین به حساسیت مبتلا باشد، احتمال ابتلا کودک ۳۰% و اگر هم پدر و هم مادر به حساسیت مبتلا باشند، احتمال ابتلای کودک ۵۰% است.

نشانه‌های حساسیت فصلی در کودکان   هنگامی که کودک در معرض آلرژن‌ها قرار دارد، این نشانه‌ها را از خود بروز می‌دهد:

عطسه
خارش گلو و بینی
گرفتگی بینی
آبریزش بینی
سرفه
قرمزی، خارش، خشکی چشم و آمدن آب از چشم

اگر این نشانه‌ها با خس خس سینه و مشکل در تنفس همراه شود، احتمال ابتلا کودک به آسم وجود دارد.

تفاوت آسم و حساسیت فصلی در کودکان

اگرچه آسم و آلرژی معمولا با هم همراه می‌شوند، اما متفاوت از یکدیگرند:

آسم. بیماری مزمن تنفسی است که از ریه‌ها آغاز می‌شود.
حساسیت فصلی. واکنشی است که توسط سیستم ایمنی بدن آغاز می‌شود.

تمام مبتلایان به حساسیت فصلی آسم ندارند، اما مبتلایان به آسم همگی از گونه‌ای آلرژی رنج می‌برند.

مواد آلرژن در محیط زندگی

وجود برخی مواد در محیط زندگی موجب تحریک بیشتر آلرژی در کودکان می‌شود. برخی از این مواد آلرژن عبارتند از:

گرد و غبار
گرده‌ها و هاگ‌های گیاهان
پشم، خز و پر حیوانات
لباس‌ها و اسباب بازی‌های ساخته شده از پوست و خز حیوانات
لاتکس
آنزیم‌های آنتی باکتریال موجود در مواد شوینده
برخی غذا‌ها

تشخیص حساسیت فصلی در کودکان

حساسیت فصلی در کودکان به راحتی تشخیص داده می‌شود، زیرا نشانه‌ها در زمان مشخصی از سال و با در معرض قرار گرفتن آلرژن‌ها تکرار می‌شود.   اگر به ابتلای کودک به حساسیت فصلی مشکوک هستید، با پزشک او صحبت کنید. پزشک در مورد نشانه‌ها و زمان بروز آن‌ها از شما پرسش‌هایی می‌کند و براساس پاسخ‌های شما و معاینه جسمی کودک، حساسیت فصلی را در کودک تشخیص می‌دهد. در غیر این صورت آزمایش خون یا آزمایش پوستی آلرژی انجام می‌شود.   معمولا پزشکان برای تشخیص دلیل حساسیت فصلی در کودکان، آزمایش پوستی را به یکی از دو روش زیر انجام می‌دهند:

خراشی سطحی روی پوست ایجاد کرده و یک یا چند قطره از ماده آلرژن را روی آن خراش می‌ریزند. اگر کودک به ماده آلرژن حساسیت داشته باشد، آن نقطه متورم می‌شود.   مقدار اندکی از ماده آلرژن به زیر پوست تزریق می‌شود (نترسید، زیاد دردناک نیست!). پس از ۱۵ دقیقه اگر اطراف محل تزریق قرمز و متورم شد (مانند محل نیش حشرات) نشانگر حساسیت کودک به ماده آلرژن است.

در صورت مثبت بودن آزمایش آلرژی، کودک باید نشانه‌های حساسیت به ماده آلرژن را نیز داشته باشد تا وجود حساسیت در کودک تایید شود. برای نمونه کودکی که در آزمایش حساسیت، نسبت به گرده چمن آلرژی نشان داده است، اگر هنگام بازی بر روی چمن عطسه و آبریزش بینی داشته باشد، وجود حساسیت نسبت به گرده چمن در او تایید می‌شود.

درمان حساسیت فصلی در کودکان

حساسیت فصلی در کودکان به دلایل ژنتیکی و محیطی بروز می‌کند. از آنجایی که نمی‌توان دلیل ژنتیکی ابتلا به حساسیت را از بین برد، بایستی دلایل محیطی آن را کنترل کرد.

راه‌های زیادی برای درمان حساسیت فصلی در کودکان وجود دارد که بسته به شدت بروز نشانه‌ها، مناسب‌ترین آن‌ها انتخاب می‌شود. مهم‌ترین بخش درمان حساسیت فصلی در کودکان، شناخت ماده آلرژنی است که موجب بروز حساسیت شده است. برخی از کودکان با حذف یا کاهش آن ماده در زندگی روزمره خود، بهبود می‌یابند.   در فصل گرده افشانی گیاهان، پنجره‌های خانه را ببندید و از سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید. در مکان‌های بازی که گل و گیاه و گرده زیاد است، درون فضای بسته بمانید.   پس از بازی کودک در فضای باز، او را حمام کرده و لباس‌هایش را عوض کنید. در صورتی که امکان حمام کردن وجود ندارد، حداقل دست‌های او را بشویید.   ملحفه و رختخواب کودک را هر ۲ یا ۳ هفته یکبار بشویید. بالش‌ها را در ۲ تا ۳ سال یکبار عوض کنید.   وسایل خانه، خصوصا مبلمان و پرده را به طور مرتب تمیز کنید و در صورت نیاز بشویید.   در صورتی که نمی‌توانید از مواد آلرژن در محیط زندگی خود اجتناب کنید، دارو‌هایی برای کاهش نشانه‌های حساسیت مصرف کنید. دکونژستان‌ها، آنتی هیستامین‌ها و اسپری‌های استروییدی بینی در این زمینه راه گشا هستند.   اگر نشانه‌های حساسیت با دارو قابل کنترل نیستند، پزشک شما را به متخصص آلرژی ارجاع می‌دهد تا در مقابل حساسیت فصلی واکسینه شوید.

به خاطر داشته باشید، حساسیت فصلی در کودکان اگر درمان نشود، ممکن است محرک ابتلا به آسم در آن‌ها شود. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003YCm

منبع: فردا

کلیدواژه: حساسیت فصلی کودک درمان حساسیت فصلی آسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۳۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه

سازمان‌های مختلف وابسته به سازمان ملل با اشاره به وضعیت روانی و جسمی بسیار وخیم کودکان غزه در سایه تداوم تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی، بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه تاکید کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در گزارشی نسبت به آسیب‌های روحی و روانی شدیدی که در نتیجه تجاوزات مستمر رژیم اشغالگر به نوار غزه به کودکان فلسطینی در این منطقه وارد شده است هشدار داده و اعلام کرد که کودکان غزه از سطوح ویرانگر و بالایی از اضطراب رنج می‌برند.

در بیانیه این آژانس آمده است که تیم آنروا با کودکان و نوجوانان در نوار غزه برای کاهش تاثیرات وحشتناک جنگ روی آنها کار می‌کند اما این کودکان وضعیت بسیار اسفباری دارند.

از سوی دیگر «سندی ماکین» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با اشاره به وقوع قحطی گسترده در شمال نوار غزه اعلام کرد که غزه از قحطی فراگیر رنج می‌برد و بعد از گذشت 7 ماه از این جنگ ویرانگر، مردم غزه دچار کمبود شدید مواد غذایی و ناامنی غذایی هستند. آنچه که ما در واقعیت روی زمین در نوار غزه می‌بینیم بسیار وحشتناک است و حتی نگاه کردن و یا شنیدن درباره آن هم بسیار سخت می‌باشد و باید هرچه سریعتر آتش بس در این منطقه برقرار شود.

همچنین آنروآ گزارش داد که 90 درصد از مردم نوار غزه به طور کامل برای تامین منابع غذایی خود به ورود کمک‌ها نیاز دارند. در این میان وضعیت کودکان بسیار بد بوده و آنها از کم آبی و سوء تغذیه شدید رنج می‌برند.

از سوی دیگر «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

سخنگوی یونیسف هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی گفت که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل استیونیسف: 600 هزار کودک در رفح گرسنه و وحشت‌زده هستند

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود