Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتفاقاتی در هفته گذشته در حوزه ادبیات رخ داد. در اینجا به مهمترین این رویدادهای ادبی اشاره می کنیم:

 

معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد «شیوه‌نامه امور انجمن‌های ادبی» را ابلاغ کرد

پس از برگزاری نخستین «مجمع انجمن‌های ادبی» در اردیبهشت سال جاری «شیوه‌نامه‌ اجرایی امور انجمن‌های ادبی» از سوی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شیوه‌نامه که در دو بخش «اقدامات ستادی – مدیریتی» و «راهبردهای توانمندسازی» تدوین شده است، موضوع پیگیری و تحقق کلیه امور اجرایی، همچنین ارتباط انجمن‌های ادبی و دبیر مجمع و خانه انجمن‌های ادبی مشخص شده است.

در بخش «اقدامات ستادی – مدیریتی» نظام حمایت از برنامه‌ها و طرح‌های انجمن‌های ادبی و شیوه برگزاری مجامع استانی و مجمع عمومی سالانه معین شده و در بخش «راهبردهای توانمندسازی» مواردی همچون شیوه‌های استعدادیابی و اولویت‌بخشی به برنامه‌های ادبی و توصیه به ادارات کل ارشاد استان‌ها برای سپردن برگزاری برنامه‌های ادبی به انجمن‌های ادبی آمده است.

اضافه شدن ۵۲۹ باب کتابخانه به کتابخانه‌های عمومی کشور

علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در دیدار با وزیر ارشاد ضمن ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات این نهاد در سال‌های ٩٦ و سه ماهه نخست ٩٧ گفت: از خرداد سال ٩٣ تا ٩٧ تعداد ٥٢٩ باب کتابخانه به کتابخانه‌های عمومی کشور افزوده شده است.

وی با اشاره به اقدامات ترویجی و فرهنگی این نهاد ادامه داد: در سال ٩٦ تعداد ٢١ هزار نشست کتابخوان از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شده است و پژوهش‌هایی نیز در این زمینه صورت گرفته است.

پروانه فعالیت برای ۷۵ رسانه جدید صادر شد

سید علاءالدین ظهوریان دبیر هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: مجوز انتشار ۷۵ رسانه مکتوب و الکترونیک در جلسه اخیر این هیئت صادر شده است.

وی افزود: در جلسه مورخ ۲۵ تیر ۹۷ ضمن طرح موضوعات نظارتی در حوزه رسانه‌های مکتوب و الکترونیک، شماری از تقاضاهای صدور مجوز نشریات مورد بررسی قرار گرفت که با نظر اعضا، با صدور مجوز فعالیت برای ۷۵ رسانه موافقت شد.

اعلام مصوبات جلسات ۵۹۱ و ۵۹۲ هیات انتخاب و خرید کتاب

هیأت انتخاب و خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات ۵۹۱ و ۵۹۲، خرید ۷۰۳ عنوان کتاب در ۹۵ هزار و ۷۵۰ نسخه به مبلغ کل ۲۳ میلیارد و ۳۹۴ میلیون ریال را تصویب کرد.

هشتمین جایزه ادبی پروین برگزیدگانش را شناخت

اختتامیه جایزه ادبی پروین اعتصامی با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قزلی دبیر اجرایی جایزه ادبی پروین اعتصامی و شرکت کنندگان این جایزه ادبی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، پیام معصومه ابتکار مشاور رئیس جمهور در امور زنان قرائت شد.

سپس، حجت الاسلام و المسلمین مهدوی راد دبیر علمی جایزه ادبی پروین اعتصامی، در خصوص پروین اعتصامی گفت: پروین انصافاً شاعر بی نظیری است. هر وقت به دیوان پروین اعتصامی نگاه می‌کنم، با خود فکر می‌کنم او این مفاهیم ژرف انسانی را در شعرش از کجا آورده است. شعر پروین اعتصامی شایستگی جهانی شدن را دارد.

وی افزود: اقبال بسیاری به شعر پروین اعتصامی در کشور‌های عربی وجود داشته و دارد. تا جایی که شاعر عراقی آیت الله سید محمد جواد هاشمی، قصیده‌ای درباره این شاعر گفته است. چند روز قبل برخی از من پرسیدند، چرا نام پروین اعتصامی برای این جایزه ادبی انتخاب شد؟ گفتم: می‌خواستید چه کسی انتخاب شود؟ ارزش‌های انسانی و معنوی در شعر پروین اعتصامی موج می‌زند.

دبیر علمی جایزه ادبی پروین اعتصامی با اشاره به مضامین شعر‌های پروین اعتصامی از جمله خداجویی، خدانگری، آگاهی، فروزندگی، حکمت و دانش بیان کرد: باید به شعر پروین اعتصامی مراجعه کنید و دیوانش را بخوانید. وی نگاه خردمندانه‌ای در شعرش به زن داشته است. پیوند هستی با خدا و معرفت شناسی در شعرش موج می‌زند. پروین خداجو و خداگوی بود. کسانی که می‌خواهند پروینی زندگی کنند، باید اینگونه باشند.

آغاز اولین دوره تدریس مهارت های معلمی برای معلمان زبان فارسی

غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی در نشست خبری هشتاد و پنجمین دوره دانش افزایی زبان فارسی که در بنیاد سعدی برگزار شد، با اشاره به دوره دانش افزایی گفت: از هفته آینده اولین دوره تدریس مهارت های معلمی را برای معلم های بومی زبان فارسی در کشورهای مختلف جهان برگزار می کنیم.

وی با بیان اینکه این دوره چهار هفته است و در تهران و در محل بنیاد سعدی برگزار می‌شود، ادامه داد: بنیاد سعدی با حدود 6 سال سابقه سعی کرده آموزش زبان فارسی را در جهان ساماندهی کند.

 

انتهای پیام/

مهمترین رویدادهای ادبی در هفته آخر تیر 97

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات در هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۵۶۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان وجود ۳۳۰ هزار دانش‌آموز در استان را ظرفیتی بزرگ برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان دانست - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی پیش‌ از ظهر امروز در دیدار با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در کردستان برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مهمانان؛ به روایتی از بازدیدهای میدانی از کتابخانه‌ شهرستان‌ها و بررسی مشکلات از نزدیک پرداخت و اظهار داشت: ظرفیت‌های فرهنگی و نیروهای انسانی مستعدی در کردستان وجود دارد که نیاز به توجه بیشتر است.

وی خواستار رسیدگی و توجه مسئولان کشوری به حوزه کتابخانه‌های کردستان شد و گفت: ساختمان کتابخانه، تجهیزات و نوع کتاب‌ها در سنندج نیاز به بازسازی و به‌روزرسانی دارد. توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی موجب توسعه فرهنگی جامعه خواهد شد.

زیباسازی و شاداب‌سازی فضای کتابخانه‌ها در اولویت قرار گیرد

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان با اشاره به اینکه در برخی از شهرستان‌ها تعداد اعضای کتابخانه‌ها کم است، تصریح کرد: فضاسازی، شاداب‌سازی و طراحی فضای داخلی کتابخانه‌ها در اولویت قرار گیرد تا باعث ترغیب مراجعه‌کنندگان شود چراکه در بازید میدانی که از بیجار داشتم وضعیت کتابخانه این شهرستان چندان مناسب بود.

وی افزود: زیباسازی فضای درونی و بیرونی کتابخانه‌های عمومی می‌تواند در جلب توجه عمومی مردم به این مکان مقدس فرهنگی بسیار تأثیرگذار باشد

پورذهبی با ابراز خرسندی از اینکه کردستان؛ هنرمندان، هنرپیشه، موسیقدانان و نویسندگان بسیار مستعد و در تراز دارد، عنوان کرد: حیف است که این همه ظرفیت و استعدادها به کار گرفته نشوند. خواستار توجه به این عزیزانمان هستیم.

اعتبارات لازم به حوزه کتابخانه‌های کردستان اختصاص یابد

وی وجود 330 هزار دانش‌آموز در استان را ظرفیتی بزرگ برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان دانست و اظهار کرد:  این دفتر آمادگی حمایت از ترویج مطالعه و کمک فکری را دارد. باید زمینه مطالعه ویژه اقشار مختلف در جامعه فراهم شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان تأکید کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی با توجه به ظرفیت‌های این حوزه، در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی و ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش کند تا بلکه زمینه دسترسی و عدالت فرهنگی بیش از پیش برقرار شود.

پورذهبی با تأکید بر اینکه اعتبارات لازم به حوزه کتابخانه‌های استان اختصاص یابد، ابراز داشت: کتابخانه مریوان، سقز، سروآباد و بیجار نیازمند توجه بیشتر هستند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • توسعه کتابخانه‌های سیار در دستورکاراست/ایجادزنگ کتابخوانی درمدارس
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است