Web Analytics Made Easy - Statcounter

قصه تکراری بی‌آبی و تشنگی روستاهای استان فارس به روستای " بگدانه" در منطقه کهمره سرخی نیز رسیده است. ۳۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۷ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، قصه تکراری بی‌آبی و تشنگی روستاهای استان فارس به روستای " بگدانه" در منطقه کهمره سرخی نیز رسیده است. این روستا در 60 کیلومتری شیراز با 230 خانوار و جمعیتی بالغ بر1200 نفر قرار  دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیش از این در تاریخ 20 و 21 تیرماه 2 خبر از رئیس شورای اسلامی روستا و رئیس آبفای روستایی شهرستان شیراز در خبرگزاری تسنیم منتشر و مشکلات مردم بیان شد. 

بگدانه آب آشامیدنی ندارد 

عزیزالله اسدی، رئیس شورای اسلامی این روستا در آن تاریخ گفته بود که اهالی روستا در این چند سال با نبود آب آشامیدنی و شوری آب رودخانه روستا دست و پنجه نرم می‌کنند و نه تنها دو محصول انار و برنج این روستا که روزگاری  مردم از این طریق امرار معاش می‌کردند، از بین رفته بلکه مردم آب آشامیدنی نیز ندارند. 

به گفته وی  تعلل اداره آبفا در انجام پروژه آبرسانی سبب شده که مردم روستا از  آب شور برای مصارف روزمره خود استفاده کنند و در این گرمای هوای  40 درجه تابستان مردم با بطری و دبه از روستاهای اطراف آب تهیه می‌کنند. 

ابراهیم فارسی، رئیس اداره آبفای روستایی شهرستان شیراز نیز یک روز بعد در گفت‌وگو با تسنیم گفته بود که چاه قدیمی این روستا مدتی است که دچار کمبود آب شده و مردم برای تامین آب با مشکلاتی مواجه شدند. 

وی به اقداماتی که آبفا برای حل مشکل آب این روستا دارد، اشاره کرده و برنامه کوتاه مدت و بلندمدت را برای حل این مشکل اعلام کرده بود. کف‌شکنی چاه برنامه کوتاه مدت برای حل این مشکل است که به گفته فارسی بنا بود به زودی آغاز شود. 

حال پس از گذشت تقریبا 10 روز این مشکل هنوز برطرف نشده و مردم روستا در مکاتبه‌ای با مسئولان خواهان حل مشکل شدند. در متن این نامه که خطاب به مسئولان اجرایی استان و قرارگاه آبادانی و محرومیت‌زدایی سپاه فجر نوشته شده، آمده است" اهالی روستای بگدانه که این روزها گرمای بالای 40درجه را تجربه می‌کنند، از مسئولان تقاضا دارند تا برای تامین آب شرب این روستا که پروژه آب‌رسانی از مسیر روستای بالادستی با خطوط لوله‌رسانی به طول 18 کیلومتر است، اقدام کنند".

 مردم این روستا همچنین از رسانه‌ها خواستند تا مطالباتشان را به گوش مسئولان برسانند، مطالبه‌ای که پروژه آب‌رسانی شرب روستا از طریق حفر چاه و انتقال آن به داخل روستا است.

کف‌شکنی چاه شروع شده؛ یک تانکر اضافه می‌شود 

ابراهیم فارسی، رئیس اداره آبفای روستایی شهرستان شیراز در گفت‌وگویی تازه با خبرنگار تسنیم از شروع عملیات کف‌شکنی چاه خبر داد و اعلام کرد که احتمالا یک هفته طول بکشد تا کار کف‌شکنی تمام شود و چاه دوباره به آب برسد. 

به گفته وی با این حال این زمان دقیق نیست و هر زمان که چاه به آب برسد می‌توان برای آبرسانی اقدام کرد. فارسی درباره پروژه بلندمدت آبرسانی به این روستا نیز می‌گوید: برنامه بلند مدت اجرای پروژه فتح‌آباد- بگدانه است که در صورت تحقق مشکلات آب این روستا و 5 روستای دیگر برطرف می‌شود. 

به گفته رئیس اداره آبفای روستایی شهرستان شیراز  این پروژه 18 کیلومتر است که تاکنون 5 کیلومتر آن انجام شده و مابقی باید اعتبارات تامین شود، در صورتی که امسال اعتبارات در اختیار آبفا قرار گیرد این پروژه نیز تکمیل می‌شود. 

فارسی از اضافه شدن یک تانکر دیگر برای آبرسانی به این روستا خبر داده و می‌گوید: در حال حاضر یک تانکر آبرسانی به این روستا را انجام می‌دهد که در هفته 2 یا 3 بار است اما با اضافه شدن تانکر جدید تعداد دفعات آبرسانی کمتر می‌شود. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از حلیمه زارع

انتهای پیام/ش

R41382/P1377/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۷۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه زمان آغاز فعالیت‌های پروژه روستایی را از تیرماه سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است. وخدماتی که در دو سال گذشته در حوزه محرومیت‌زدایی انجام شده معادل اقدامات ۱۵ سال گذشته است.
داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است گفت: وی با اشاره به اینکه آبرسانی به ۳۲۵ روستا در استان آماده افتتاح و بهره‌برداری است

وی افزود: از این تعداد ۲۱۰ روستا در قرارگاه محرومیت‌زدایی توسط سپاه و ۱۱۵ روستا در قالب پروژه ملی و روستایی اجرا شده که طی یک یا دو ماه آینده افتتاح می‌شوند.

وی گفت: در حوزه آبرسانی روستایی تاکنون ۶۲۵ کیلومتر لوله گذاری و ۱۵۳ باب مخزن، ۴۹ باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۴۶ چاه حفر شده و در مجموع ۴۵ هزار نفر از آب شرب بهره‌مند خواهند شد.

داودی با اشاره به اینکه دو پروژه آبرسانی مجتمع امام علی (ع) یک و دو برای شهرستان کرمانشاه در حال اجرا است افزود: پروژه مجتمع امام علی (ع) یک، یک حلقه چاه عمیق حفر، ۲۱ باب مخزن و پنج باب ایستگاه پمپاژ احداث و ۸۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده است.

وی با بیان اینکه با افتتاح این پروژه بیش از ۲۰۰۰ هم استانی از آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد گفت: این روستاییان هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و تاکنون آبرسانی سیار داشته یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند و اکنون برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب و خطوط انتقال منتفع می‌شوند.
داودی با بیان اینکه این روستا‌ها آخرین روستا‌های شهرستان کرمانشاه منتهی به شهرستان اسلام‌آباد غرب هستند افزود: از ۱۸ روستای مذکور هشت روستا امروز از آب شرب بهره‌مند شدند و آبرسانی به ۱۰ روستای دیگر نیز تا پایان اردیبهشت افتتاح خواهد شد؛ که با افتتاح این طرح‌ها بیش از دوهزار هم استانی برای نخستین بار از آب سالم و شبکه آب شرب پایدار بهره‌مند شدند؛ که هیچ نوع دسترسی به آب آشامیدنی نداشتند و آبرسانی سیار یا از چشمه‌های محلی غیربهداشتی استفاده کرده‌اند.
وی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه ۱۴۰۴ وارد مدار می‌شود گفت: که در واقع یکی از پروژه‌های مهم و مطالبات جدی این کلانشهر محسوب می‌شود که از نظر مسائل بهداشتی، زیست محیطی و صنعتی بسیار اثرگذار خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: تصفیه فاضلاب ۳۲۴ هزار نفر از جمعیت شهر کرمانشاه در مدول شمالی این تصفیه خانه در حال انجام است و نیاز کرمانشاه این است که دو تصفیه خانه ۴۰۰ هزار نفری نیز ساخته شود.
وی عنوان کرد: اکنون مدول دو تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۴۰۰ هزار نفر در حال ساخت است و آخرین تکنولوژی‌های جهان در حوزه تصفیه فاضلاب با بالاترین امکانات در آن استفاده خواهد شد.
داودی با اشاره به اینکه ظرفیت این تصفیه‌خانه ۶۷ هزار مترمکعب در شبانه‌روز است و بخش‌هایی از کرمانشاه را تحت پوشش قرار می‌دهد گفت: ساخت این تصفیه خانه در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ شروع شده و با توجه به اینکه مصوبه سفر رئیس جمهور بوده و اعتباری به آن تخصیص داده شده اکنون ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دیگر خبرها

  • درخشش گنجی از لاهور
  • پیشرفت ۹۵ درصدی طرح‌های تامین آب شرب ۷ روستای شهرستان چایپاره
  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • اعتبارات طرح‌های آبرسانی دو سال اخیر استان مرکزی با بودجه عمرانی ۱۰ سال استان برابری می‌کند
  • آبرسانی پایدار به ۱۰ هزار روستا رویکرد محوری دولت سیزدهم است
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • رفع تنش آبی ۱۰ روستا از مجتمع نرژی چقابور