Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-05@20:39:41 GMT

سوسیس کالباس نخورید!

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۷۹۱۴۰

خرداد: یافته های مطالعه گروهی از محققان در دانشگاه پزشکی جان هاپکینگز آمریکا نشان می دهد نیترات (ماده موجود در گوشت های فراوری شده) می تواند منجر به نوعی بیماری روانی به نام «شیدایی» شود.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا ، براساس یافته های این مطالعه، افرادی که به دلیل یک دوره شدید بیماری بستری شده اند، سه برابر بیشتر از افرادی که سابقه ای جدی از هر نوع اختلال روانی نداشته اند گوشت های فراوری شده محتوی نیترات مصرف کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی علمی و پزشکی ساینس دیلی(science daily)،براساس این گزارش، آزمایش روی نمونه های حیوانی نیز نشان داد فقط چند هفته بعد از مصرف مواد حاوی نیترات، این نمونه ها علائم بیشتری از بیماری شیدایی از جمله بیش فعالی را دارند.عوامل ژنتیکی و محیطی با بیماری شیدایی مرتبط است با این حال نتوانسته اند دلیل اصلی ابتلا به بیماری را توضیح دهند و محققان به شدت به دنبال عوامل محیطی مانند رژیم غذایی هستند که در شدت و کاهش آن نقش دارد.رابرت یالکین(Robert Yolken) پزشک و استاد دانشگاه جان هاپکینز و محقق ارشد این مطالعه می گوید: تحقیقات آتی می تواند منجر به دست یافتن به رژیم هایی شود که شدت دوره های بیماری را در افراد مبتلا به آن و بیماری دوقطبی کاهش دهد.بیماری شیدایی که با علائمی همچون بی خوابی، بیش فعالی و احساس سرخوشی شناسایی می شود، با افزایش انرژی و سرخوشی در فرد همراه است و چند هفته به طول می انجامد و معمولا در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی مشاهده می شود اما احتمال دارد در افراد مبتلا به شیزوفرنی نیز دیده شود.حالات شیدایی می تواند باعث رفتارهای مخاطره آمیز از جمله توهم شدید در افراد شود، به این دلیل بسیاری از بیمارانی که نوع شدیدی از آن را بروز می دهند در بیمارستان بستری می شوند.

یالکین و همکارانش در بازه ای یک دهه ای از سال 2007 تا 2017، مطالعه پیوسته ای را انجام داده و داده های مرتبط با سلامت و بهداشت، رژیم غذایی و خصوصیات جمعیت شناختی یک هزار و 101 نفر افراد 18 تا 65 سال مبتلا به اختلالات روانشناختی و افراد سالم را گردآورده و تحلیل کرده اند.نزدیک به 55 درصد مشارکت کنندگان در این طرح زن، 55 درصد از نژاد قفقازی و 36 درصد افراد رنگین پوست بودند.افراد مبتلا به اختلالات روانی از میان بیمارانی انتخاب شدند که در بیمارستان «شپرد پرد» در بالتیمور آمریکا دوره های درمانی را طی می کردند. افراد سالم در این مطالعه نیز با استفاده از اعلام فراخوان در دانشگاه ها و تاسیسات بهداشتی و درمانی محلی برگزیده شده اند.تحقیق در مورد سوابق آنها در سال های 2007 تا 2017 نشان داد افرادی که به دلیل بیماری شیدایی بستری شده اند، به طور تقریبی سه و نیم برابر بیشتر از افراد بدون سابقه اختلال روانی گوشت فراوری شده مصرف کرده اند.یالکین می گوید: ما رژیم های غذایی متفاوتی را بررسی کردیم و گوشت های فراوری شده به طور خاص تاثیر مشخصی داشت. نیترات از مدت ها پیش در گوشت های فراوری شده استفاده شده و تحقیقات نشان داده همچنین با ابتلا به بعضی سرطان ها و بیماری های مغزی و روانی مرتبط است.یافته های این تحقیق در نشریه روانشناسی مولکولی نیز به تفصیل منتشر شده است.

سلامت نیوز: سوسیس کالباس نخورید! منبع: ایرنا برچسب ها: سوسیس ، کالباس ، سلامت

منبع: خرداد

کلیدواژه: سوسیس کالباس سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۷۹۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مناسب برای انجام تست دیابت

اعظم کوه‌کن، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی کاهش یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. گام نخست برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد. 

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام نخست، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین گام، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد. 

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • (عکس) هادی چوپان دچار شیدایی شده است؟
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • علائم فشار خون بالا