Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد گفت: افزایش قیمت ها از سوی مغازه دارها است و ما بارها هم گفته‌ایم که این قیمتها ربطی به ما ندارد.

از فروردین ماه امسال و پس از تعطیلات نوروزی قیمت انواع میوه با افزایش نسبی نسبت به سال گذشته مواجه شد اما طی هفته‌های گذشته این روند رو به رشد در قیمت انواع میوه سرعت بیشتری به خود گرفت؛ به گونه‌ای که بر اساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده از سوی بانک مرکزی برخی از این محصولات در بازار میوه و تره بار بیش از ۱۰۰ درصد رشد قیمت نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۳۹۶ داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی چرا؟ آیا گرانی دلاردر این میان دستی دارد؟ گفتگوی اختصاصی قدس آنلاین را در این خصوص با حیدر ساکن‌برجی رئیس اتحادیه بار فروشان بخوانید:

*طی روزهای گذشته  افزایش قیمت موز چشمگیر بوده است چقدر ازاین افزایش قیمت ناشی از گران شدن دلار است؟

**پایه اصلی قیمت موز که دلار است والان هم از اقلامی است که ارز آزاد دارد واین طبیعتا روی قیمت تمام شده برای تجار تاثیر دارد،  به همین دلیل قیمتش بالا است.ولی قیمت خرده و عمده خیلی با هم متفاوت است. بد نیست بدانید که بهترین برند موز در سی تیرماه هفت هزار تومان بوده است و چندان هم نسبت به ماه قبل تفاوت قیمتی نداشته است.

*اخباری در خصوص کم کاری  وتعطیلی بار فروشان  درمیادین میوه وتره بار شنیده می شود ، چقدر صحت دارد؟

**اصلا همچین خبری به بار فروشان مربوط نمیشود، اتفاقا همه تلاش ما این است که بار بیشتری را به مشهد بیاوریم چون منفعت ما در خرید و فروش است و نه در نیامدن بار .دلیلی ندارد که کاهش تولید از میدان بار کلید بخورد.

متاسفانه کاهش انتقال میوه  وتره به میادین  از سمت حمل و نقل و کامیون دارها صورت گرفته است و حمل بار را کاهش دادند. نگه داشتن بار برای ما هیچ منفعتی ندارد.حتی من نامه‌ای به اتاق اصناف زده‌ام و به آن‌ها اطلاع داده‌ام که حجم ورود بار به مشهد از همین امروز کم شده است.بد نیست بدانید که من از چند روز پیش  به همه همکارانمان اطلاع داده‌ایم و از آن‌ها خواسته‌ایم تحت هیچ عنوانی کسی حق ندارد باری را احتکار کند در غیر این صورت با آن‌ها برخورد خواهد شد.الان همه تلاش صنف ما این است که بتوانیم به سرعت کالای مورد نیاز مردم را به بازار برسانیم.

*وقتی مردم از قیمت میوه هایی چون هندوانه و خربزه در این فصل گلایه می‌کنند مغازه دارها توپ را به میدان بار فروشان می‌اندازند. پاسخ شما چیست؟

**درپاسخ به این سئوالتان باید بگویم که اگر شما و حتی مردم به سایت صنف مراجعه بکنند می‌بینند که نرخ گذاری به روز اعلام می‌شود و مرتب قیمت‌ها هم در عمده فروشی در سه رنج ممتاز، درجه یک و درجه دو اعلام می‌شود. در هفت تیرماه بهترین هندوانه دو هزار و هشتصد بوده است و نرخ سی‌ام تیر ماه هم نرخ هندوانه ممتاز هزار و چهارصد تومان بوده است. می بینید که تفاوت قیمت چقدر بوده است و حتی ما یک کاهش قیمت محسوس هم داشته‌ایم.صنف میوه فروشها جدا از ما است و ما بارها هم گفته‌ایم که این قیمتها ربطی به ما ندارد.

* آیا برای اطلاع رسانی به مردم هم قدمی برداشته اید؟

**بله طی جلسه‌ای که با دوستانمان در شهرداری داشته‌ایم قرار شده است که قیمت میوه‌های مختلف را در بیلبوردهای سطح شهر برای اطلاع عموم اعلام کنیم.

*خرید سلف و جابه جایی تره و بار و میوه بین شهرستان‌ها یکی از کارهای مهم بار فروشان برای تعدیل قیمت‌ها است آیا این کار در شرایط فعلی هم انجام می‌شود؟

**با توجه به اینکه الان تابستان است و ما میوه‌های اطراف را به وفور داریم ، بالای هشتاد درصد میوه‌ها از استان‌های دیگر است  که از شهرهای دیگر وارد مشهد می‌شود. در صنف ما خرید و فروش ده درصد اتفاق می‌افتد و بقیه قیمت‌ها حق العمل است. ما در مورد موز هم که گفتید الان فقط سه درصد حق العمل می‌گیریم.

* کرایه کامیون چند درصد بر روی قیمت میوه تاثیر دارد؟

**دلار فقط روی میوه‌های وارداتی تاثیر دارد ولی کرایه کامیون روی همه میوه‌ها تاثیر دارد منتها یک اثر مستقیم دارد که مثلا کرایه صد تومان می‌شود دویست تومان که در قیمت تمام شده میوه یک قلم که مثلا هزار تومان است به هزار و پنجاه تومان فروش می‌رود ولی الان بحث قیمت نیست بحث عدم ارسال محموله‌های میوه از استان‌های دیگر به مشهد است.اینجا همه اقلام به دلیل کمبود این اثر قابل توجه خواهد بود و قیمت فروش را بالا می‌برد.

*صادرات میوه از مشهد به کدام کشورها و از کدام کشورها به مشهد است؟

**ما به نوزده کشور مختلف مثل کشورهای اسیای میانه، هند، اذربایجان، عراق و...صادرات داریم البته از کل کشورو از کشوهایی مثل پاکستان، اکوادور، فیلیپین و...وارد کشور می‌شود.

****گفتگو با مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی****

رییس اتحادیه بارفروشان توپ گرانی میوه را در دو زمین به چرخش دراوردو خودرا تبرئه کرد . او نخست میوه فروشهای بی انصاف سطح شهررا مقصر دانست و دوم کامیونهایی که از انتقال میوه از مزارع و باغات به میادین بار خودداری میکنند. اوگفت که طی روزهای اخیر انتقال بارهای میوه دچار اختلال شده و همین مساله ممکن است به گرانی بیشتر میوه و صیفی جات ختم شود. درهمین خصوص سراغ مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای خراسان رضوی جناب مهندس ابراهیم نصری رفتیم که پاسخگوی پرسشهای خبرنگار ما دراین خصوص بود.

ابراهیم نصری گفت : برخی اخبار پایه واساس درستی ندارندو نباید انها را نشر داد از جمله این اخبار کاهش انتقال میوه وتره باراست . طی روزهای گذشته گرمای هوا سبب شده که تردد درجاده ها کمتر شودو این دلیل نمیشود که گفته شود حمل ونقل دچار مشکل شده است .

وی افزود: طی دوماه اخیر رسیدگیهای لازم به مطالبات کامیونداران انجام شده و خدارا شکر میکنم که 85 درصد مطالبات انها محقق شده است و مابقی نیز دردست پیگیری است ودلیل ندارد که بگوییم حمل ونقل مشکل دارد.

مدیرکل راهداری وحمل ونقل جاده ای خراسان رضوی گفت : هیچ کدام از کامیونداران تمایل ندارند که کار انتقال کالا درکشور را با مشکل مواجه کنند و هرچه دراین خصوص گفته میشود جز شایعاتی بی اساس نیست و شما طی روزهای اینده مشاهده خواهید کرد که کار به روال عادی انجام خواهد شد.

وی درعین حال تصریح کرد: درصورت بروز مشکل درحمل ونقل کالا نیز برنامه هایی برای مدیریت درنظر گرفته شده است که بااجرای انها از افزایش قیمت در میوه وتره بار جلوگیری خواهد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بازار میوه گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۱۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟

به گزارش خبرنگار مهر بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه‌ها معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار معرفی کرده اند.

اما واقعاً ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

در ابتدا باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین لوزم دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع اغست ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آنوقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می گرد توجه کرد.

کد خبر 6094217 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن (اینفوگرافی)
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • تاثیر بی‌نظیر این میوه برای کاهش وزن