Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@02:18:52 GMT

جزئیات رصد بارش شهابی در آسمان

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۱۷۱۱

دو روز بعد از طولانی‌ترین ماه‌گرفتگی قرن بیست‌ویکم آسمان شامگاه‌های روزهای ۷ و ۸ مرداد شاهد دو بارش شهابی است، ولی به دلیل درخشندگی ماه در این شب‌ها امکان رصد این دو پدیده در آسمان شهرها نخواهد بود. ناطقان: خسرو جعفری‌زاده، محقق حوزه نجوم، با بیان اینکه در روزهای ۷ و ۸ مرداد ماه بارش‌های شهابی "آلفا جدی" و "دلتای دلوی" را خواهیم داشت، اظهار کرد: در این روزها بارش‌های شهابی "آلفای جدی" و "دلتای دلوی" به اوج بارش‌ها می‌رسند، ولی رصد این دو پدیده نجومی به راحتی صورت نمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی دلیل این امر را وجود ماه در آسمان دانست و یادآور شد: در روز ۷ مرداد ماه بارش شهابی "آلفا جدی" به اوج بارش خواهد رسید و ZHR (میزان بارش ساعتی سمت‌الراسی) آن ۵ است.
جعفری‌زاده، آذرگوی‌های بارش آلفا جدی را دارای درخشندگی زیادی دانست و یادآور شد: این بارش در ۴ درجه ستاره "آلفا جدی" است و در این پدیده در ساعت ۱۹ و ۵۲ دقیقه به وقت جهانی (ساعت ۲۴ به وقت ایران) به اوج بارش خود می‌رسد.
به گفته این فعال حوزه نجومی، سرعت وارد شدن شهاب‌ها به جو زمین ۲۲ کیلومتر بر ثانیه است، ولی شهاب‌های این بارش درخشندگی مناسبی دارند.
جعفری‌زاده با تاکید بر اینکه بارش‌های شهابی معمولا بازمانده یک دنباله‌داری است که حداقل یک بار به سمت خورشید آمده است، اظهار کرد: بارش شهابی آلفا جدی از بازمانده دنباله‌دار honda-mrkos-pajdusakova  / p که به نام P‌ هوندا معروف شده، است. این دنباله‌دار به راحتی قابل رصد نیست، ولی با محاسبات انجام شده مدار این دنباله‌دار با مدار این بارش مطابقت دارد.
به گفته وی، بارش شهابی آلفا جدی از ۲۰ تیر تا ۱۹ مردادماه فعال است، ولی اوج این بارش در روز ۷ مردادماه است.
جعفری‌زاده ادامه داد: در فردای آن روز، در روز ۸ مرداد شاهد اوج بارش شهابی "دلتای دلوی" خواهیم بود و ZHR آن نیز ۱۶ شهاب است.
این محقق حوزه نجوم این بارش شهابی را بازمانده دنباله‌داری به نام ۹۶P/Machholz دانست و گفت: از این رو زمانی که زمین در توده بازمانده از این دنباله‌دار قرار می‌گیرد، موجب این شهاب باران می‌شود.
جعفری‌زاده ادامه داد: این پدیده در ساعت ۲۱ و ۳۴ دقیقه روز ۸ مرداد رخ می‌دهد و شهاب‌های این بارش نیز نورانی هستند، ولی تعداد آنها کم است.    
به گفته وی، کانون این شهاب ‌باران در صورت فلکی دلو در نزدیکی ستاره دلتا- دلو واقع شده، به همین دلیل آن را بارش شهابی دلتا-دلوی می‌نامند.
وی با بیان اینکه در روزهای ۷ و ۸ مرداد، آسمان شب در وضعیت مناسب برای رصد این بارش‌های شهابی نیست، یادآور شد: این دو پدیده نجومی دو روز بعد از ماه گرفتگی شامگاه جمعه ۵ مرداد ماه رخ می‌دهد و در آسمان آن شب‌ها شاهد حضور ماه با فاز ۸۰ درصد هستیم، از این رو این دو پدیده‌ با وجود آلودگی نوری،‌ در شهرها قابل رؤیت نخواهد بود.
جعفری‌زاده بهترین نقاط برای رصد این بارش‌های شهابی را در مناطق خارج شهر و به دور از آلودگی نوری عنوان کرد و ادامه داد: بسیاری از مردم تصور می‌کنند برای رصد بارش‌های شهابی نیاز به تلسکوپ دارند که این تصور صحیحی نیست و با چشم غیر مسلح می‌توانند آذرگوی‌های این دور بارش را ببینند.
منبع: ایسنا برچسب ها: بارش شهابی ، آسمان ، نجوم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بارش شهابی آسمان نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۱۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان خوزستان میزبان سامانه بارشی جدید

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمد سبزه زاری گفت: براساس نقشه‌های پیش یابی هواشناسی، امروز با گذر سامانه بارشی از استان، همچنان احتمال بارش‌های خفیف در مناطق مرتفع شرقی، شمالی مورد انتظار است.

وی با بیان اینکه امروز و فردا در اغلب مناطق استان جو نسبتاً پایداری حاکم است، افزود: پدیده غالب مه یا مه رقیق بعد از بارندگی در اغلب مناطق استان خوزستان به ویژه گردنه‌های کوهستانی و جاده‌های مواصلاتی است.

سبزه زاری ادامه داد: از اوایل دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ سامانه بارشی از سمت غرب و شمالِ غرب وارد خوزستان می‌شود و تا اواخر سه شنبه در اغلب مناطق استان سبب رگبار و رعدوبرق، وزش باد متوسط و تندباد‌های لحظه‌ای خواهد شد.

مدیر کل هواشناسی خوزستان می‌گوید: بیشترین حجم و شدت بارش‌ها در بخش‌های شرقی، شمالی، جنوبی و ارتفاعات استان پیش بینی می‌شود و در سایر مناطق بارش‌ها به صورت پراکنده و نقطه‌ای خواهد بود.

وی اضافه کرد: هرچند با توجه به ماهیّت سامانه‌های بهاری احتمال شدت گرفتن بارش‌های نقطه‌ای نیز دور از انتظار نیست، اما احتمال ریزش تگرگ نیز در مناطق مستعد وجود دارد.

به گفته سبزه زاری؛ شمال خلیج فارس امروز و فردا تقریباً آرام، ولی طی دوشنبه مواج و در برخی ساعات همراه با رگبار و رعدوبرق خواهد بود.

وی افزود: در شبانه روز گذشته آبادان با ۳۰.۸ و دهدز با ۸ درجه سانتیگراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین نقاط استان گزارش شده اند و در این مدت اهواز به بیشینه دمای ۲۹.۵ و کمینه دمای ۱۷.۳ درجه سانتیگراد رسیده است.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • تصاویر بارش ماهی از آسمان یاسوج؟
  • آسمان خوزستان مه‌آلود می‌شود/ ورود سامانه جدید بارشی به استان
  • دومین سامانه بارشی در راه آسمان اردبیل
  • آسمان خوزستان میزبان سامانه بارشی جدید
  • آسمان مناطق شمالی و مرکزی استان بوشهر بارانی می شود
  • آسمان زیبای کرج پس از بارش باران شب گذشته
  •  بارش باران در استان سمنان تداوم خواهد داشت