Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:18:57 GMT

مرگ ببرها در باغ وحش مشهد صحت ندارد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۱۸۱۲

مرگ ببرها در باغ وحش مشهد صحت ندارد

تهران- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: خبر منتشر شده در شبکه های اجتماعی مبنی بر تلف شدن هشت قلاده ببر در باغ وحش مشهد به هیچ وجه صحت ندارد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، تورج همتی در این باره گفت: فضاسازی و انتشار اخبار کذب پیرامون حوزه محیط زیست خراسان رضوی موجب ملتهب شدن افکار عمومی شده و این در حالی است که تلف شدن هشت قلاده ببر باغ وحش مشهد تاکنون در هیچ دوره ای رخ نداده و این خبر کاملا بی اساس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: هم اکنون باغ وحش مشهد به عنوان قدیمی ترین باغ وحش کشور دارای 14 قلاده ببر است که در وضعیت مناسب زیست، تغذیه، بهداشت، فضا و امنیت محل زندگی آنان و تحت نظارت کامل این اداره کل قرار دارند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: تنها مورد سابقه تلف شدن ببر در باغ وحش مشهد، خرداد امسال رخ داد که آن هم ناشی از درگیری دو ببر نر و ماده در قفس بود که موجب بریدگی دم پلنگ ماده، عفونت شدید و مرگ آن شد.
وی افزود: این ببر زخمی بلافاصله توسط دامپزشک باغ وحش تحت عمل جراحی و اقدامات درمانی قرار گرفت اما 10 روز بعد از درگیری تلف شد.
همتی ادامه داد: در زمینه نگهداری و وضعیت زیست گونه های مختلف باغ وحش مشهد نگرانی هایی وجود دارد که آن هم به دلیل قدیمی بودن فضای فیزیکی این مکان و نبود امکانات لازم برای اجرای آئین نامه ها و دستورالعمل های جدید است که با فراهم شدن یک فضای جدید این مسائل مرتفع می شود و در شرایط و فضای فعلی زیست گونه ها تحت کنترل کامل قرار دارد.
پیشینه تاسیس نخستین باغ ‌وحش شهر مشهد به سال 1339 بر می گردد که محل آن در محدوده خواجه ‌ربیع قرار داشت. با ایجاد شرکت باغ ‌وحش وکیل ‌آباد در سال 1356 باغ وحش جدید در ورودی پارک جنگلی وکیل ‌آباد ایجاد شد. این مکان بزرگترین باغ ‌وحش ایران است و بیشترین حیوانات و گونه ‌های جانوری را دارد که از جمله می‌ توان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانوران دیگر اشاره کرد.
هم اکنون 107 گونه و 680 نمونه جانوری در باغ وحش مشهد نگهداری می شوند. این گونه ها شامل 64 گونه بومی و 43 گونه غیربومی و نمونه های جانوری هم شامل 240 پستاندار، 393 پرنده و 47 خزنده و دو زیست است.

** ببر
ببر بزرگترین جانور از تیره گربه سانان است که طول قامت آن تا ۳٫۳ متر و وزن آن تا ۳۰۶ کیلوگرم می‌ رسد. مهمترین مشخصه این جانور، خط‌ های عمودی تیره روی خز قرمز - نارنجی آن است که در ناحیه زیرین روشن‌ تر است.
در دوره ‌ای ببرها در سراسر آسیا از ترکیه در غرب تا روسیه در شرق دیده می ‌شدند. در گذر ۱۰۰ سال پیش از 93 درصد از گستره تاریخی زیستگاه آنها ازدست رفته است و آنها در نواحی جنوب غرب و مرکز آسیا در جزیره‌ های جاوه و بالی و در مناطق گسترده ‌ای از آسیای جنوب شرقی و آسیای شرقی به کلی نابود شده ‌اند.
امروزه زیستگاه ببرها به تایگای سیبری تا چمنزارهای باز و مرداب‌های کرنا محدود شده ‌است.
از دلایل اصلی کاهش جمعیت ببرها می‌ توان به تخریب زیستگاه، شکار غیرقانونی و ناپیوستگی در زیستگاه آنها اشاره کرد
ببر بنگال پرشمارترین زیرگونه و ببر سیبری بزرگترین زیرگونه ببر است. از ۹ زیرگونه این جانور ۳ زیرگونه از جمله ببر مازندران منقرض شده‌اند و ۶ زیرگونه دیگر نیز در خطر انقراض قرار دارند.
قلمرو تاریخی این حیوانات از بین النهرین و قفقاز تا بیشتر نواحی شرقی و جنوبی آسیا امتداد می‌ یافت اما این قلمرو امروزه به ‌شدت کاهش یافته ‌است.

** ببر مازندران
ببر مازندران یا ببر هیرکانی یکی از زیرگونه‌های ببر بود که در ناحیه گسترده‌ای از غرب چین تا سواحل دریای سیاه شامل آسیای میانه، قفقاز و شمال ایران زندگی می‌ کرد و حدود نیم قرن پیش در ایران منقرض شد. ببر هیرکانی در دوران حیات خود در کنار ببر سیبری و ببر بنگال از بزرگترین گربه ‌سانان دنیا بودند.
آخرین ببرهای ایران در استان گلستان امروزی دیده شدند. آخرین ببر در ایران در سال ۱۳۳۲ در منطقه ‌ای که اکنون پارک ملی گلستان نامیده می ‌شود شکار شد و یک گزارش قابل اعتماد از مشاهده ببر در سال ۱۳۳۸ در همین منطقه نیز وجود دارد.
در اوایل دهه ۱۳۵۰ سازمان حفاظت محیط زیست یک تحقیق چند ساله را برای جستجوی ببر در جنگل‌ های شمال ایران انجام داد اما محققان در این مدت نتوانستند هیچ مدرکی در مورد وجود ببر پیدا کنند و انقراض آن را قطعی اعلام کردند.
در سال ۱۳۳۷ ببر تحت حفاظت قانونی قرار گرفت و جریمه سنگینی برای شکار آن وضع شد اما دلیل انقراض ببر و همچنین شیر ایرانی شکار و کشتار نبود بلکه زیستگاه‌های مناسب برای زندگی ببر از بین رفته بودند.
ببر در جنگل‌های کم‌ارتفاع و نیزارهای وسیع نزدیک به سواحل دریای خزر زندگی می‌کرد اما در آن زمان تقریبا تمام جنگل‌ های کم ‌ارتفاع برای کشاورزی ریشه‌کن و بخش ‌های بزرگی از تالاب‌ها نیز خشک و یا به مزارع برنج و پنبه تبدیل شده بودند. ببر نمی‌تواند گرما را تحمل کند و نیاز به زیستگاه‌های پرآب دارد تا در تابستان خنک شود.
علمی 9014**2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست ببر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد

دانشگاه فردوسی مشهد، این رتبه‌بندی‌ها در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ میلادی و براساس رتبه و تعداد تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه Web of Science در زمینه فناوریهای سبز به دست آمده است.

بر اساس این گزارش، فناوریهای سبز به فناوریهایی اطلاق می‌شود که تهدیدهای سلامت انسانی و محیطی را به حداقل رسانده و به کاهش اثرات زیست‌محیطی حاصل از فعالیت مجموعه‌های فناورانه کمک کند.

موسسه آنکتاد (UNCTAD) وابسته به سازمان ملل متحد، فناوری‌های سبز را به فناوری‌های پنل خورشیدی، برق خورشیدی متمرکز، زیست توده و سوخت زیستی، انرژی باد و هیدروژن سبز و وسایل نقلیه الکتریکی تقسیم‌بندی کرده است.

موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) نیز با اعلام این رتبه‌بندی، بر اهمیت بررسی و تحلیل جایگاه فناوری‌های سبز کشورهای پیشرو جهانی و اسلامی و نقش مؤثر آن در سیاست‌گذاری و بهبود وضعیت فناوری‌های سبز و تأثیر آن بر جامعه تأکید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد