Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@03:42:42 GMT

مرمت آب انبار سردار کوچک قزوین آغاز شد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۴۴۰۱

مرمت آب انبار سردار کوچک قزوین آغاز شد

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین، محمدعلی حضرتی ها روز سه شنبه افزود: شهر قزوین با داشتن ده‌ها آب انبار با وجوه مختلف کاربری، معماری، مصالح و تزئینات به شهر آب انبارهای کشور شهرت یافته و هریک از این بناهای ارزشمند که دارای پلانی جداگانه و متفاوت هستند، به علت شیوه ساخت بی‌نظیر، معماری شگفت انگیز و تزئینات هنری چشم‌گیر از مهمترین جاذبه‌های گردشگری شهر قزوین به شمار می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اهمیت تاریخی آب انبار سردار کوچک، اظهار داشت: آب انبار سردار محله ریگزار(قُملاق) از بناهای ساخته شده توسط برادران سردار از امرای فتحعلی شاه قاجار، در سال 1229 هـ. ق است که در خیابان تبریز، روبروی مسجد– مدرسه سردار و با فاصله کمی از بقعه متبرک امامزاده سلطان سید محمد (ع) واقع شده و از آب انبارهای بزرگ و مهم شهر قزوین به شمار می‌رود که با توجه به نوع خاص معماری، حجم بسیار بالای آبگیری و تزئینات به‌کار رفته در آن از سایر آب انبارهای شهر قزوین متمایز است.
حضرتی ها در خصوص طرح مرمت و ساماندهی این بنای تاریخی، گفت: با توجه به لزوم حفاظت و صیانت از این بنای ارزشمند به جای مانده از روزگار قاجار به دلیل پیشینه تاریخی و نیز گردشگر پذیربودن آن به لحاظ قرارگیری در جوار مجموعه سردار و امامزاده سلطان سیدمحمد، طرح مرمت و ساماندهی بخش‌هایی از بنا برای استحکام بخشی و جلوگیری از وارد آمدن آسیب‌های بیشتر با اقدام‌های مرمتی چون مرمت سردر ورودی شامل کاشی‌کاری، زدودن دوده، بندکشی، دفع رطوبت و بام‌سازی شامل جمع‌آوری لایه بام، ایزوله کردن، کانه پوش، کاناله کردن و استحکام بخشی طاق‌ها با هزینه‌ یک میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی این اداره کل در حال انجام است.
آب انبار سردار قملاق معروف به سردار کوچک در سال1351 با شماره 932 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
3013
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت جاذبه های گردشگری روابط عمومی صنایع دستی و گردشگری مدرسه مسجد نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۴۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • کشف انبار کالای قاچاق در اهواز
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • نخستین سمپوزیوم تکنولوژی درطراحی و بازطراحی برگزار شد
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد