Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@21:05:57 GMT

میکروربات‌هایی که خود را شارژ می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۸۲۶۴۱۸

دانش > فناوری - ایسنا نوشت: مهندسان دانشگاه "ام.آی.تی"، میکروربات‌هایی ابداع کرده‌اند که قابلیت شارژ کردن خود را دارند.

گاهی اوقات بهترین راه جمع‌آوری داده، استفاده از کوچکترین ربات‌های جهان است. مهندسان دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT)، با استفاده از مدارهای الکتریکی کوچک، میکروربات‌هایی به اندازه 0.1 میلی‌متر ابداع کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مدارها، از مواد دوبعدی ترکیب شده با ذرات کوچک کلوئید تشکیل شده‌اند که به ربات کمک می‌کنند به راحتی در هوا یا بر روی آب شناور و معلق بماند و اطلاعات محیط پیرامون خود را جمع‌آوری کند.

این سیستم‌های کوچک، به دلیل داشتن نیمه‌رساناهای حساس به نور می‌توانند بدون نیاز به باتری، خود را شارژ کنند. این سیستم، نور را به شارژ الکتریکی تبدیل می‌کند که برای به کار انداختن حسگرهای محیطی آنبرد و ذخیره اطلاعات کافی است.

دستگاه‌های خودکار به دلیل داشتن توانایی بررسی در همه زمینه‌ها، کاربردهای گسترده‌ای در علم پزشکی و مهندسی دارند. نکته مهم، شناسایی قدرت این میکروربات‌ها و یافتن بهترین راه برای بهره‌برداری از آنهاست. یکی از دیگر نکات مورد توجه، چگونگی ابداع سیستم‌های نیروی محرکه میکروربات‌هاست.

هدف پژوهشگران ام.آی.تی از طراحی این میکروربات، سهولت بخشیدن به روش جمع آوری داده‌های مورد نیاز در مورد شرایط آب و هوایی است.  آنها قصد دارند از این میکروربات‌ها برای بررسی محیط استفاده کنند. دو مورد از این محیط‌ها، خطوط لوله‌کشی و بدن انسان هستند. پژوهشگران امیدوارند با این فناوری، زمینه را برای ابزاری فراهم کنند که می‌توانند سفرهای تشخیصی خود را در هر محیطی از جمله سیستم گوارش انسان و خطوط لوله نفت و گاز انجام دهند و یا ترکیبات داخل یک پردازنده شیمیایی یا پالایشگاه را اندازه‌گیری کنند.

این فناوری هنوز در مراحل آغازین شکل‌گیری است و در صورت تایید، می‌تواند بسیاری از حوزه‌های علمی و صنعتی را تحت تاثیر قرار دهد.

 

5656

 

کلید واژه‌ها : میکروبات روبات ریزاندام - روبات - روباتیک -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: روبات روباتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۲۶۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)

ایتنا - محققان موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی (KAIST) یک باتری هیبریدی ساخته شده از "یون سدیم" را ابداع کردند که می‌تواند ظرف چند ثانیه شارژ شود. این اتفاق نوید دهنده یک تغییر پارادایم بالقوه در ذخیره انرژی است.
محققان موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی (KAIST) یک باتری هیبریدی ساخته شده از "یون سدیم" را ابداع کردند که می‌تواند ظرف چند ثانیه شارژ شود. این اتفاق نوید دهنده یک تغییر پارادایم بالقوه در ذخیره انرژی است.

به گزارش ایتنا، باتری‌های موجود دارای محدودیت‌هایی مانند توان خروجی کم، ظرفیت ذخیره سازی محدود و زمان شارژ طولانی هستند.

محققان تلاشی را برای افزایش اثربخشی سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی یون سدیم آغاز کردند که منجر به توسعه یک نمونه اولیه پیشگام شد.

به گزارش وب‌سایت livescience، از مهم‌ترین مشخصات باتری جدید، ظرفیت بالا و قابلیت شارژ سریع است. این امر پتانسیل کاربرد آن را در بخش‌های مختلف از جمله دستگاه‌های تلفن همراه، وسایل نقلیه الکتریکی و فناوری‌های هوانوردی را افزایش می‌دهد.

این باتری که به شکل یک سکه است، بر پایه سدیم و با استانداردهای عملکردی بی‌سابقه و با ترکیب مواد شیمیایی شناخته شده برای توانایی ذخیره و تحویل انرژی با نرخ‌های فوق‌العاده بالا طراحی شده است.

سلول‌های سوختی هیبریدی "یون سدیم" جدید به عنوان یک رقیب قوی برای "یون لیتیوم" شناخته می‌شوند. 

 
باتری های نوآورانه یون سدیم
باتری‌های سدیم یونی در مقایسه با لیتیوم تا 1000 برابر سدیم فراوانی دارند و این باتری‌ها در تولید مقرون به صرفه و پایدار در نظر گرفته می‌شوند. این امر به طور بالقوه محدودیت‌های منابع مرتبط با باتری های لیتیوم یون رایج در برنامه‌های فعلی را کاهش می‌دهد.

زمانی که سلول کامل مونتاژ شد، ظرفیت ذخیره انرژی چشمگیر ۲۴۷ وات ساعت بر کیلوگرم (Wh/kg) را نشان داد و انرژی را با نرخ چشمگیر ۳۴۷۴۸ وات بر کیلوگرم (W/kg) تحویل داد.

این اعداد نشان دهنده یک جهش بزرگ است که بیش از 100 برابر از استانداردهای عملکرد باتری‌های هیبریدی سدیم یون فعلی فراتر رفته است.

به گزارش ایتنا، آزمایشات نشان داد که این باتری، بازده و عملکرد بهینه را در طول 5000 چرخه شارژ و دشارژ حفظ کرده است. که دوام و ماندگاری آن را تایید می‌کند.

همانطور که جهان به سمت آینده‌ای سبزتر و پایدارتر پیش می‌رود، نوآوری‌هایی مانند باتری‌های سدیم-یونی با شارژ سریع در آستانه عصر جدیدی از ذخیره انرژی هستند.

دیگر خبرها

  • استقلالی‌ها شارژ شدند؛ پاداش ۸۰ میلیونی بابت پیروزی برابر ذوب‌آهن
  • حساب دهیاری‌های اردبیل شارژ شد
  • نکات ایمنی مهم برای شارژ کردن گوشی های هوشمند؛ اگر موبایل دارید، بخوانید
  • هندزفری بی‌سیم سنهایزر Accentum عرضه شد
  • علت خوابیدن باتری موتور طرح کلیک چیست و راهنمای کامل تعویض باتری طرح کلیک
  • قیمت گوشی سامسونگ a54 امروز (۱۸ اردیبهشت) + مشخصات و دوربین galaxy a54 Samsung
  • پاوربانک‌های جدید سامسونگ معرفی شد
  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • آیفون ۱۶ و تغییراتی که راحت لو رفت!
  • ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)