Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: واقعیت این است که مهارت نیروی کار کشور کافی نیست و این موضوع در مصادیق مختلف خود را نشان می دهد. ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۶ اقتصادی کار آفرینی و اشتغال نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سلیمان پاک‌سرشت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در نشست مشترک سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش که با موضوع پیوند آموزش‌های رسمی و غیررسمی مهارتی در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: تردیدی باقی نمانده که مهارت آموزی در شرایط فعلی کشور یک موضوع جدی است که مورد اجماع و اتفاق نظر همه حوزه‌ها اعم از دستگاههای آموزش دهنده و متقاضیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واقعیت این است که مهارت نیروی کار کشور کافی نیست و این موضوع در مصادیق مختلف خود را نشان می دهد، بنابراین در شرایطی که برخی کارفرمایان از نیروی کار راضی نیستند، همچنین با جمعیت فارغ‌التحصیل بیکار مواجهیم، بهره وری نیروی کار پایین است و در عین حال، مهارت کافی در بین جوانان برای ورود به بازار کار وجود ندارد، به معنای آن است که در حوزه مهارت آموزی گام های باید برداشته شود که این موضوع، مورد توجه دولت و شخص رئیس جمهور قرار دارد به نحوی که در ماموریت های وزارتخانه ها موضوع مهارت آموزی مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه جهت‌گیری و اقدامات در عرصه ارتقا ثبت مهارت آموزی باید با جدیت بیشتری دنبال شود، افزود: ماموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ارائه آموزش‌های غیررسمی است و در برنامه های خود باید این موضوع به شکل ویژه و متمایز دنبال شود؛ همچنین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش به عنوان دو دستگاه ارائه آموزش های رسمی در جهت اتصال آموزش ها به بازار کار فعالیت های آموزشی خود را بازتعریف کرده اند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با اشاره به گام های مشترک دستگاه های متولی برای ارتقا سطح مهارتی جوانان، فارغ التحصیلان دانشگاهی و نیروی کار گفت: پیوند آموزش های غیررسمی و رسمی همواره به عنوان یک دغدغه مطرح بوده که دستگاه های ارائه دهنده آموزش طی سنوات گذشته به صورت منفصل و جداگانه برنامه های خود را در این حوزه پیگیری می کرده اند؛ بنابراین ما با فقدان ارتباط سیستماتیک مواجه بودیم که تلاش کردیم با همکاری سه جانبه دستگاه های متولی آموزش، در این راستا گام برداریم.

پاک‌سرشت ادامه داد: در این زمینه اولین گام، اجرای طرح ایران مهارت است که در سال 96 مصوب شد و بر این اساس در دوره های متوسطه اول و دوم برنامه ای برای آموزش دانش آموزان با هدف گرایش و هدایت به بازار کار افزایش سطح مهارتی متناسب با نیاز جسمی، دانش آموزان و پیوند این گروه سنی با فضای کار و کارآفرینی در قالب طرح ایران مهارت آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه طرح ملی ایران مهارت توسط آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای اجرا می شود، ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی مشترک دو جانبه بین سازمان آموزش و فنی و حرفه ای و وزارت آموزش و پرورش دوره های مهارتی آموزشی 20 ساعته برنامه ریزی شده که در ساعاتی خارج از فعالیت های تحصیلی دانش آموزان، ارائه می شود.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اجرای آزمایشی طرح ایران مهارت از سال گذشته در استان های قزوین، مرکزی، سمنان، گلستان، مازندران و البرز ادامه داد: در حال حاضر دستورالعمل اجرای سراسری این طرح آماده شده و این طرح به صورت ملی، از مهرماه از سراسر کشور آغاز می شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: در طرح دوم نیز مهارت سازی آموزش های عالی و دانشگاهی در دستور کار قرار گرفت که در قالب تفاهم نامه ای مشترک با وزارت علوم اجرا می شود که در فازهای متعدد اجرای این طرح دانشجویان در محیط های کارگاهی مراکز فنی  و حرفه ای در حین تحصیل می توانند آموزش های مهارتی کسب کنند.

پاک سرشت با بیان اینکه 40 درصد از مخاطبان کسب آموزش های مهارتی در مراکز فنی و حرفه ای از فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند، گفت: در قالب مذاکرات و توافقات صورت گرفته با وزارت علوم، دانشجویان به جای اینکه پس از دوران فارغ التحصیلی در صورت احساس نیاز به مهارت های فنی روی آورند، می توانند در حین تحصیل از آموزش های مهارتی بهره ببرند.

انتهای پیام/

R1012189/P1012122/S7,82/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۳۲۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور

نادر کریمی‌بیرانوند ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: در اجرای طرح «شهید محمودوند» که در راستای شناسایی دانش آموزان بازمانده از تحصیل  اجرا می شود، سال گذشته ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش بازگشتند.

 مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان را یک عامل مهم در رشد ساحت اقتصادی و اشتغال عنوان کرد و گفت: تا وقتی که دانش‌آموزان مهارت ورود به بازار کار را کسب نکنند نمی‌توانند در این امر تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه مدارس شبانه‌روز اوقات فراغت خوبی برای دانش آموزان در خود دارد، بیان کرد: استان کردستان یک استان پیشرو در مهارت آموزی مدارس شبانه روز است و در همین راستا نمایشگاه طرح‌های خوداتکایی مدارس شبانه روز استان در محل نمایشگاه‌های دائمی از امروز برپا می‌شود.

کریمی بیرانوند از تصویب آیین‌نامه مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان متوسطه خبر داد و افزود: در ساختار آموزشی نیز تغییراتی داده شده و ساعات درسی مهارت آموزش داده خواهد شد.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این اقدام دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم در طول سه سال تحصیلی خود ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی را در قالب درس‌های خود می‌گذرانند. 

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • تحصیل ۳۴۰۰ دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چهارمحال وبختیاری
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • مهارت آموزی ۱۵۰۰ بانوی بیرجندی در رشته‌های فنی و حرفه‌ای