Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:یک فرمانده سابق آمریکایی که در دوران جنگ ایران وعراق در خلیج فارس حضور داشته، از آمریکا خواست که تهدیدات ایران درباره بستن تنگه هرمز را جدی بگیرد.
به گزارش خرداد به نقل از فرارو، جیمز استارویدیس، فرمانده سابق آمریکایی و ستون‌نویس کنونی بلومبرگ، طی یادداشتی که در این وبگاه منتشر کرده، نوشت: در تابستان داغ ۱۹۸۷، افسر نیروی دریایی جوانی بودم که با ناو کروزر والی فورژ، که جدید و شدیداً مسلح بود، از طریق تنگه هرمز به خلیج فارس رفتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماموریت ما با اسم رمز ارنست ویل، اسکورت کشتی‎های تجاری به داخل و خارج از خلیج فارس و محافظت از آن‌ها در برابر تهدید موشک‌های کروز و حملات هوایی ایرانی‌ها بود.
آن زمان، در میانۀ جنگ ایران و عراق بودم که هشت سال طول کشیده بود و جان بیش از نیم میلیون نفر را گرفته بود و وظیفۀ ما این بود که خطوط جهانی کشتیرانی را در حالی که ایران سعی داشت تنگه هرمز را کنترل کند، باز نگاه داریم. در مورد تنگه‌ای حرف می‌زنیم که ۳۵ درصد از حمل و نقل دریایی نفت از طریق آن صورت می‌گیرد.
این کاری هیجان‌انگیز و خطرناک بود. در سال بعد از آن، نهایتاً نیروی دریایی ایالات متحده، به نیروی دریایی ایران حمله کرد تا انتقام یکی از فریگیت‌های آمریکایی را که نزدیک بود به خاطر مین دریایی ایرانی‌ها غرق شود را بگیرد. در نهایت، ایران و عراق بر اختلافاتشان فائق آمدند و صلحی ناآرام میان ایرانیان و اعراب در آب‌های آرام، گرم و کم عمق خلیج فارس شکل گرفت، هر چند در سه دهۀ پس از آن هر از گاهی جرقه‌هایی اتفاق می‌افتاد.
تا امروز. کشمکش در خلیج فارس، به خصوص در تنگۀ هرمز، دوباره در حال افزایش است و صدا‌های یادآور درگیری‌های سی سال پیش بلندتر شده‌اند. روسای جمهور ایران و ایالات متحده، این هفته جنگ لفظی شدیدی با هم داشتند و بازار‌های نفت با نگاهی نگران، در حال رصد اوضاع هستند. اسراییل دوباره مقداری اسناد دزدیده شده را منتشر کرده و مدعی شده که ایران همچنان به دنبال تولید سلاح هسته‌ای است.
اما درگیری‌ای که مرکز آن در تنگۀ هرمز باشد، چه شکلی خواهد بود؟ چقدر طول خواهد کشید؟ و مهمتر از همه، بهترین استراتژی‌ای که آمریکا می‌تواند در قبال ایران در پیش بگیرد چیست؟
ابردرگیری منطقه همچنان درگیری مذهبی و ژئوپلتیک میان عربستان سعودی و ایران است، که از دیرباز نسبت به هم دشمنی تاریخی داشته‌اند.
عربستان سعودی که از سوی محمد بن سلمان اداره می‌شود، مصمم شده تا مانع از حضور بیشتر ایرانیان در جهان عرب شود. دو کشور ساحل‌های طولانی‌ای با خلیج فارس دارند و قرن‌ها در آن منازعه داشته‌اند. کلید ورود به این خلیج بزرگ، یک ورودی دریایی باریک است: تنگه هرمز که حدود پنجاه کیلومتر عرض آن است.‌
می‌دانیم که ایران، نقشه‌ای باجزییات برای بستن این تنگه دارد. این کشور از ابزار‌های گوناگونی نظیر مین گذاری گسترده، قایق‌های تندرو، موشک‌های کروز زمین به دریا، جنگنده‌ها و زیردریایی‌های دیزلی استفاده خواهد کرد. ایران می‌تواند یک "تهاجم لایه‌ای" را در پیش گیرد و زیردریایی‌هایش را در آنسوی تنگه مستقر کند تا برای کشتی‌های تجاری ورودی مزاحمت ایجاد کنند؛ کشتی‌های جنگی آمریکا و متحدانش را در محدودۀ باریک تنگه مورد تهاجم گسترده قرار دهد و بخش‌هایی از خطوط کشتیرانی را مین‌گذاری کند.
همۀ این‌ها پیامد‌های مدنظر ایران را که به چالش کشیدن آمریکا و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس و بالا بردن شدید قیمت نفت است را تامین می‌کند. (ایران قادر است بخشی از نفت خود را از ساحل جنوبی خود صادر کند و تنگه را دور بزند، درنتیجه اقتصاد آن‌ها کمتر از اعراب ضربه خواهد خورد.)
وقتی که ایران از بستن تنگه صحبت می‌کنند، حرفشان را باید جدی گرفت. آن‌ها می‌توانند تنها در مدت ۴۸ یا ۷۲ ساعت این کار را انجام دهند، چرا که کشتیرانی تجاری به خاطر ترس و تحت فشار شرکت‌های بیمه‌ای مجبورند که بی‌خیال گذشتن از این آب‌ها شوند.
واکنش ایالات متحده و شرکای ائتلافی‌اش شدید خواهد بود. نیروی دریایی آمریکا به کشتی‌های ایرانی که سعی در مین‌گذاری داشته باشند، حمله خواهد کرد و سایت‌های موشکی و هوایی ایران در حوضه تنگۀ هرمز را هدف قرار خواهد داد و زیردریایی‌های ایران را غرق خواهد کرد؛ همچنین احتمالا حملات تلافی‌جویانه‌ای را علیه اهدافی داخل ایران ترتیب خواهد داد (اگرچه اهداف اولیه سلاح‌ها و سیستم‌های استفاده شده در محدودۀ تنگه خواهد بود تا قواعد جنگ در مورد رعایت تناسب مدنظر قرار گیرند.)
به عبارت دیگر، همچنان که ایران نقشه‌ای با جزییات برای بستن تنگه دارد، ایالات متحده نقشه‌هایی برای پاسخگویی و بازگشایی آن دارد. این فرآیند، اما از آنچه که خیلی‌ها فکر می‌کنند بیشتر به طول خواهد انجامید، به خصوص اگر ایران فرصت گذاشتن مین‌های بسیاری را در آب داشته باشد. پاکسازی مین‌های پروسه‌ای زمان‌بر و طاقت‌فرساست که می‌تواند اگر ماه‌ها، هفته‌ها طول بکشد.

دونالد ترامپ که از دیرباز مواضعی ضدایرانی داشته و از توافق هسته‌ای دولت اوباما متنفر است، زمانی که  ایران اشاره‌ای کوچک به استفاده از کارت تنگۀ هرمز در مقابل افزایش تحریم‌ها کرد، واکنش شدیدی از خود بروز داد. او سعی دارد آنچه را که در مورد کرۀ شمالی اجرا کرد درمورد ایران تکرار کند و تصور می‌کند که محافظه‌کاران در تهران کوتاه خواهند آمد و به جای جنگ، گزینۀ دیپلماتیک را انتخاب خواهند کرد.
ایرانی‌ها بسیار ایدیولوژیک‌تر از کیم جونگ اون هستند. کیم یک رهبر گانگستری است که به مشوق‌های مالی روی خوش نشان می‌دهد؛ نظام ایران، اما ترجیح می‌دهد که نباشد، ولی به آمریکا باج ندهد.
گزینه‌ای که برای ترامپ باقی می‌ماند، این است که به جای توییت‌های عصبانی، استراتژی‌ای منطقی در مقابل ایران در پیش بگیرد. مولفه‌های اصلی آن نظارت شدیدتر و همکاری اطلاعاتی با کشور‌های منطقه و نصب سیستم‌های ضدموشکی قویتر در پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا (نظیر پایگاه دریایی بحرین و پایگاه هوایی العدید در قطر) است. مهمتر از اینها، اما راضی کردن متحدان اروپایی آمریکا به تحریم‌های سخت‌تر است.
این مسئله، پس از توهین‌های ترامپ به متحدانش در اجلاس جی-۷ و نشست ناتو بسیار سخت‌‎تر شده است. شاید در زمان جنگ ایران و عراق، باز نگه‌داشتن تنگه هرمز برای آمریکا بسیار آسانتر بود، اما امروز مقابله با تهدید جدی ایران، نیازمند استراتژی منسجم آمریکا و مخلوطی از قدرت نرم و سخت است. برچسب ها: فرمانده آمریکایی ، تنگه هرمز ، فرمانده سابق آمریکایی

منبع: خرداد

کلیدواژه: فرمانده آمریکایی تنگه هرمز فرمانده سابق آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۵۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین

دانشجویان و اساتید ایرانی هم‌صدا با دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی تجمعاتی در دانشگاه‌های سراسر کشور، ضمن اعلام حمایت از این دانشجویان، برخورد خشن پلیس آمریکا را محکوم کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشجویان و اساتید ایرانی هم‌صدا با دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی تجمعاتی در دانشگاه‌های سراسر کشور، ضمن اعلام حمایت از این دانشجویان، برخورد خشن پلیس آمریکا را محکوم کردند؛ این اعتراضات دانشجویی علیه جنگ تمام عیار اسرائیل و جنایات صهیونیست‌ها در حق مردم غزه در سراسر آمریکا ادامه دارد و گستره آن به اروپا نیز کشیده شده است.

در همین رابطه اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه‌های ایران برای حمایت از اعتراضات دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های آمریکا در پی جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی در غزه که به حمایت جهانی دانشگاهیان و مراکز علمی و فرهنگی جهان منجر شد، ظهر امروز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

در تجمعی که امروز دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا برگزار کردند، علیرضا رهایی، رئیس این دانشگاه اظهار کرد: بعد از هجوم وحشیانه رژیم صهیونیستی و استکباری به ملت ستمدیده فلسطین، شاهد شهادت تعداد زیادی از مردم بی‌گناه فلسطینی بودیم، بعد از این جنایت موج جدیدی از بیداری در کشورهای اروپایی و آمریکا در میان دانشگاهیان شکل گرفت.

وی افزود: امروز عوامل صهیونیستی دیگر نمی‌توانند تظاهر به انسان دوستی کنند و افکار عمومی در جهان پی به ماهیت و خوی جنایت‌کار این رژیم بردند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر عنوان کرد: در روزهای گذشته شاهد بودیم که پلیس آمریکا در کنار ارتش به دنبال سرکوب فریاد حق‌طلبی دانشجویان و اساتید حامی فلسطین هستند، اما باید بدانند که این موج حق‌طلبی خاموش نخواهد شد و سایر دانشگاه‌ها نیز در حمایت از مظلومیت فلسطین مسیر را ادامه خواهند داد.

رهایی ادامه داد: برخورد زشت و توهین‌آمیز نیروهای نظامی به دانشجویان آزادی‌خواه بر خلاف قوانین بین‌المللی است و اعتراض سایر دانشجویان را در دانشگاه‌های ایران، اروپا، کانادا و سایر نقاط جهان به دنبال داشته است.

وی افزود: دولت آمریکا در دهه‌های گذشته همواره پشت نقاب آزادی‌خواهی پنهان شده بود، اما در نهایت با حمله وحشیانه به نقاب از چهره انداخت تا بار دیگر بر مردم و افکار جهانی ثابت شود که شعارهای آزادی‌خواهی تنها ابرازی برای سو استفاده از قدرت خود است.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به وظیفه دانشگاهیان در حمایت از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکا بیان کرد: برگزاری راهپیمایی و تحصن در فضای دانشگاه نقش مهمی در حمایت از مردم فلسطین و دانشجویان حامی مردم بی‌گناه فلسطین دارد، دانشگاه به عنوان ساحت علم‌ورزی و تأثیرگذار بر وضعیت کشور نقش مهمی در روشن نگه داشتن چراغ دفاع از مردم فلسطین دارد.

همچنین دانشجویان دانشگاه علم و صنعت نیز امروز بعد از نماز و ظهر در حمایت از دانشجویان آمریکایی و اروپایی تجمعی اعتراض‌آمیز برگزار کردند.

در این تجمع دانشجویان با سر دادن شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر اسرائیل»، «الله اکبر»، «یا ایها المسلمین اتحدو اتحدو وحدت مستضعفان علیه مستکبران» و «دانشجویان مسلمان حامی مستضعفان» حمایت خود را از دانشجویان ضد صهیونیست اعلام کردند.

همچنین در این تجمع صادق شهبازی، عضو اسبق جنبش عدالت‌خواه دانشجویی اظهار کرد: در کشور ما و کشورهای دیگر از جنس ما عده‌ای هستند که دو قرن است غرب را بسیار بدون اشکال جلوه می‌دهند و ادعا دارند که ما هیچ چیز نداریم و در بحران هستیم؛ اما غرب نقطه‌ای تمام و کمال است؛ این اعتراضات در دانشگاه‌های درجه دو آمریکا اتفاق نمی‌افتد بلکه در دانشگاه‌هایی که طبقه بالای آمریکا و مسئولان آمریکا در آن‌ها به تحصیل مشغولند، اتفاق افتاده است.

به گفته شهبازی در حال حاضر ذات استکبار نسبت به بقیه، زورگویی و.... در حال نمایان شدن است. در کشورهایی همچون ایران عده‌ای در تلاشند تا آمریکا را بزک کنند ولی در قلب دانشگاه‌های آمریکا، دانشجوهای آمریکایی که پدران آن‌ها از مسئولین این کشور و نسل بعدی این مسئولان هستند، به این نتیجه رسیده‌اند که باید با صدای بلند اعلام کنند که پادشاه هویت ندارد و تصویر ساخته شده فرو ریخته شده است.

حمایت دانشگاهیان علوم پزشکی قم از جنبش جهانی دانشجویان طرفدار فلسطین

دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم در حمایت از مردم مظلوم غزه و نیز خیزش دانشجویان بیدار دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و محکوم کردن اقدام پلیس آمریکا در ضرب و شتم و بازداشت دانشجویان و اساتید، پس از اقامه نماز ظهر در مسجد فاطمه الزهرا (س) مجتمع پردیس شهید قاضی دانشگاه تجمع و با شعارهایی این اقدامات را محکوم کردند.

تجمع دانشگاهیان دانشگاه‌های استان کرمانشاه نیز در حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی معترض به جنایات رژیم صهیونیستی، برپا شد.

در این تجمع که ظهر امروز (۹ اردیبهشت) در دانشگاه رازی کرمانشاه برپا شد، دانشگاهیان با سر دادن شعارهایی نظیر «یا ایها المسلمون، اتحدو، اتحدود»، «با غزه همدردیم، آماده نبردیم»، «شیطان حمایت می‌کند، صهیون جنایت می‌کند»، «ننگ ابد بر دشمنان قرآن، درود ما بر یمن قهرمان» و.... حمایت خود را از خیزش اخیر در دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کردند.

محمد نبی احمدی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه هم در اجتماع تجمع‌کنندگان که در محل گلزار شهدای گمنام دانشگاه رازی برگزار شد، با اشاره به جریان افتادن خیزش‌های دانشجویی در آمریکا، اظهار کرد: اعتراضات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی نشان از یک شکاف عمیق و اختلاف نظر جدی بین مردم و هیأت حاکمه این کشورهاست.

وی افزود: آنهایی که در فتنه سال ۱۴۰۱ تلاش زیادی برای خشن نشان دادن پلیس کشورمان داشتند، امروز یک استاد زن دانشگاه خود را به وحشیانه‌ترین شکل ممکن و تنها به دلیل اینکه عقیده خود را بیان کرده، دستگیر می‌کنند.

رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: در همان روزهای اول خیزش دانشجویان آمریکایی، حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر از آنها توسط پلیس دستگیر شدند و یک استاد دانشگاه را نیز اخراج کردند.

وی به کشیده‌شدن جنبش اعتراضات دانشجویی در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی به دانشگاه‌های اروپایی از جمله آلمان و فرانسه هم اشاره کرد و گفت: اکنون وقت آن است که ما نیز تمام قد برای حمایت از این دانشجویان وارد میدان شویم.

احمدی با بیان اینکه دانشجویان آمریکایی و اروپایی با این حرکت خود چهره دروغین لیبرال دمکراسی غرب را به دنیا نشان دادند، افزود: آنچه امروز در دانشگاه‌های آمریکا و غرب می‌بینیم، نه بویی از لیبرال دارد و نه دمکراسی است.

تجمع دانشجویان دانشگاه تبریز در حمایت از دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین در جهان

دانشجویان و استادان دانشگاه تبریز ظهر امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محکومیت عملکرد دولت ایالات متحده آمریکا در برخورد با دانشجویان آزادی خواه حامی فلسطین تجمع کردند.

تجمع دانشجویان ارومیه‌ای

با حضور جمعی از اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه ارومیه، تجمع دانشگاهیان دانشگاه ارومیه در حمایت از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا نسبت به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی ظهر امروز ۹ اردیبهشت ماه برگزار شد.

دانشگاهیان در این تجمع با شعارهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل از دانشگاهیان معترض آمریکا و اروپا نسبت به نسل کشی و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی، حمایت کردند و خواستار آزادی هر چه زودتر فلسطین اشغالی و پایان جنگ در غزه شدند.

محمدحسن جوادی، معاون فرهنگی _ دانشجویی دانشگاه ارومیه در این تجمع با اشاره به آرمان‌های انقلاب اسلامی و رهنوردهای امام خمینی (ره) گفت: آرمان‌های انقلاب اسلامی، الهام بخش این تحولی است که در دانشگاه‌های آمریکا امروز رخ داده است.

وی با اشاره به خواسته‌های دانشجویان معترض آمریکایی گفت: آن‌ها سه خواسته اصلی دارند. خواسته اول توقف جنایت و نسل کشی آشکار در غزه، خواسته دوم این است که کشورهای آمریکایی و اروپایی حمایت‌های خود را از رژیم صهیونیستی قطع کنند و خواسته سوم آنها قطع ارتباط دانشگاه‌های خود با رژیم صهیونیستی است.

جوادی افزود: پدیده عجیب در این اعتراضات برخورد خشن پلیس با دانشجویان معترض است که این نشان می‌دهد که دموکراسی و حقوق بشر در غرب فقط یک شعار است. ابزاری برای سلطه طلبی غرب بر دیگر کشورها است.

معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه گفت: ما معتقدیم این حرکت آتش ویرانگر رژیم صهیونیستی خواهد شد که این نتیجه طوفان الاقصی و نتیجه وعده صادقی است که نیروهای سپاهی و ارتشی بر علیه رژیم صهیونیستی اجرا کردند.

تجمع دانشگاهیان اردبیل در حمایت از دانشجویان حامی غزه و فلسطین

حجت‌الاسلام محمدرضا مصلح‌نیا امروز در تجمع دانشگاهیان (دانشجویان، اساتید و کارمندان) دانشگاه محقق اردبیلی در حمایت از دانشجویان حامی غزه و فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا با اشاره به اعتراضات دانشجویی ۱۶ آذر ۱۳۳۲، گفت: طبق فرمایش امام خمینی (ره) دانشگاه مبدا همه تحولات است و در همین راستا تحولی ارزشمند است که حول یک محور اتفاق بیفتد.

وی با تاکید بر اینکه عظمت کار دانشگاهیان آمریکایی در خصوص اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی بسیار بالاست، افزود: این کار هیمنه نظامی و سخت افزاری آمریکا و غرب را به چالش کشید.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه دانشگاهیانی که زیر فشار پلیس‌های بی‌رحم آمریکا مقاومت می‌کنند، انگشت اعتراض به سمت دجال آخرالزمانی برده‌اند، ادامه داد: علت دستپاچگی آمریکا در استفاده از پلیس ایالتی و گارد ملی برای برطرف کردن این اعتراض این است که دانشجویان کلام فوکویاما را به چالش کشیدند.

در ادامه بیانیه حمایت از دانشجویان حامی غزه و فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا قرائت و تجمع‌کنندگان با شعارهای مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا، مرگ بر صهیونیست، فلسطین فلسطین حمایتت می‌کنیم و … بیانیه را تأیید کردند.

تجمع دانشگاهیان خوزستان در حمایت از خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی

دانشگاه‌های استان خوزستان امروز (۹ اردیبهشت‌ماه) همزمان با سراسر کشور، در حمایت از اساتید و دانشجویان معترض آمریکایی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی، در دانشگاه‌های خود تجمع کردند.

در این تجمع‌ها دانشجویان و اساتید خوزستان، با سردادن شعارهایی حمایت خود را از دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکایی که به دلیل حمایت از مردم مظلوم فلسطین مورد ضرب و شتم پلیس آمریکا قرار گرفته‌اند، اعلام کردند.

تجمع دانشگاهیان شهید چمران اهواز در حمایت از خیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین، پس از اقامه نماز ظهر و عصر هم‌زمان با دانشگاه‌های سراسر کشور در محل یادمان شهدای گمنام این دانشگاه برپا شد.

دانشگاهیان دیگر دانشگاه‌های اهواز نیز همزمان در تجمع دانشگاه‌های خود شرکت داشتند.

همچنین تجمع‌های مشابهی در دانشگاه‌های صنعتی خاتم الانبیا بهبهان، علوم پزشکی آبادان، علوم پزشکی دزفول نیز برگزار شد.

برگزاری تجمع «شَرف مرز ندارد» در دانشگاه بوعلی‌سینا

تجمع «شَرف مرز ندارد» با حضور دانشگاهیان دانشگاه بوعلی‌سینا در دفاع از حرکت دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم مظلوم غزه، در مورد خیزش این دانشگاه‌ها علیه نسل‌کشی و کودک‌کشی در نوار غزه برگزار شد.

عضو هیأت علمی گروه سیاسی دانشگاه بوعلی‌سینا در این تجمع، با بیان اینکه امروز اگر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا خیزش کردند به مدد تصاویری است که بدون سانسور و فیلتر عجیب و غریب رسانه‌های اسرائیلی و آمریکایی به سمع و نظر آنها رسیده است، گفت: سوشال مدیایی یا رسانه‌های اجتماعی که قرار بود ابزار براندازی نرم علیه رژیم‌های ناهمسو با آمریکا از جمله جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه باشد، تبدیل به تهدیدی علیه خودشان شد، از این رو شمشیر دو لبه‌ای شد که انحصار رسانه‌ای و سانسور عجیب سلطه آنها را شکست.

رضا سلیمانی با اشاره به اینکه ما نه مثل آزادی‌خواهان دنیا هستیم که مرید و مرعوب دیکتاتوری‌های هستند و نه مرید دموکراسی غربی بلکه ما فرزند حقیقت و به دنبال آزادی و آزادی‌خواهی هستیم، خاطرنشان کرد: طاغوت‌های عالم در طول تاریخ براساس یک مثلت شرارت بنا شده‌اند که یک ضلع این مثلث زر، یک ضلع زور و دیگری تزویر است.

وی افزود: عملیات طوفان‌الاقصی که در ۷ اکتبر و ۱۵ مهر سال گذشته رخ داد و عملیات وعده صادق که در ۲۵ فرودین سال‌جاری انجام شد، پایه‌های ظلم و زور را به لرزه درآورد و اسرائیلی که معروف به داشتن ارتش چهارم جهان بود و مدعی داشتن سیستم اطلاعاتی جاسوسی و ضدجاسوسی قوی و شکست‌ناپذیری و داشتن بیش از ۱۰۰ کلاهک اتمی بود و هیچ‌کس جرأت مقابله با او را نداشت، با این دو عملیات صدای لرزش پایه‌هایش به گوش می‌رسد، این نکته را رسانه‌های صهیونیستی خود بیان می‌کند.

حمایت دانشگاهیان خراسان شمالی از خیزش دانشجویان آمریکا و اروپا

دانشگاهیان دانشگاه بجنورد همزمان با سراسر کشور، در اعلام همبستگی با دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم مظلوم و بی‌گناه غزه تجمع کردند.

این تجمع امروز (یکشنبه، نهم اردیبهشت ماه) مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه بجنورد شکل گرفت و در آن، دانشجویان، مدیران، اساتید و رؤسای دانشکده‌ها حضور داشتند. در این تجمع، دانشجویان شعار مرگ بر اسرائیل، مرگ بر انگلیس، مرگ بر آمریکا و الله‌اکبر سر دادند.

رئیس دانشگاه بجنورد در این تجمع گفت: نهاد دانشگاه همواره محلی برای عدالت‌خواهی و آزاداندیشی در مسائل ملی و جهان بوده است؛ آمریکا از یک سو شعار آزادی‌خواهی می‌دهد، اما شاهد هجوم به محوطه و کلاس‌های درس هستیم. حضور نظامیان در دانشگاه و اخراج و بازداشت اساتید و دانشجویان در محیط آموزشی اقدامی خلاف قوانین آموزشی در جهان است.

شیخ‌زاده با بیان اینکه نظام دروغین و وعده‌های پوشالی فرهنگ آمریکایی از هم پاشیده است، افزود: این اقدام بی‌سابقه، پایانی بر ادعاهای حقوق بشری از سوی آمریکاست و این موضوع مهر تأییدی بر صحبت‌های ایران درباره استانداردهای دوگانه آمریکاست.

تجمع جامعه دانشگاهی گلستان در حمایت از دانشجویان معترض آمریکایی

جامعه دانشگاهی گلستان ظهر امروز با برگزاری تجمعی حمایت خود را از دانشجویان آمریکایی معترض به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اعلام کردند.

روز گذشته نیز دانشجویان و اساتید در برخی از دانشگاه‌های گلستان با برگزاری تجمع حمایت خود را از تجمع دانشجویان معترض آمریکایی اعلام کرده بودند.

تجمع اساتید، کارکنان و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان اردبیل در حمایت از خیزش دانشجویان در آمریکا

اساتید، کارکنان و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان اردبیل در حمایت از خیزش وجدان‌های بیدار جامعه دانشگاهی آمریکا و کشتار مردم مظلوم فلسطین توسط رژیم جعلی اسرائیل و حمایت‌های آمریکا از این رژیم کودک‌کش با شعارهای مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و مرگ بر انگلیس اقدام پلیس آمریکا را محکوم کردند.

اجتماع دانشجویان دانشگاه یزد در حمایت از خیزش دانشجویان ضد صهیونیست

دانشگاهیان دانشگاه یزد همزمان با دیگر مراکز آموزش عالی کشور، ظهر روز یکشنبه در حمایت از اعتراضات دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه‌های آمریکا از جنایت‌های اخیر رژیم صهیونیستی در غزه، در محل این مرکز آموزش عالی دست به تجمع و راهپیمایی زدند.

تجمع دانشجویان گیلانی در اعتراض به برخوردهای خشن و غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان

دانشجویان و استانید دانشگاه گیلان با تجمع در کنار مزار مطهر شهدای گمنام دانشگاه گیلان اعلام همبستگی خودشان با تجمعات دانشگاهیان آمریکا در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت برخوردهای خشن و غیر انسانی پلیس و نیروهای ویژه آمریکا نشان دادند

همچنین در این تجمع دانشجویان یمنی دانشگاه گیلان با مشت‌های گره کرده همچون دانشجویان گیلانی شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر دادند.

کد خبر 748859

دیگر خبرها

  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • گذری کوتاه بر تاریخ و زندگی اسطوره استعمارستیزی جزیره هرمز ایران
  • حمایت دانشجویان دانشگاه خلیج‌فارس از دانشجویان آزادی‌خواه آمریکایی
  • ادعای فعالیت نظامی چین در تنگه تایوان پس از پایان سفر بلینکن
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند