Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، بازگشت مجدد تحریم‌ها و هراس سرمایه‌گذاران خارجی از تهدیدهای آمریکا، مسئولان و فعالان اقتصادی را به تکاپو انداخته تا به دنبال راه‌های جایگزین برای مواجه با تحریم‌ها باشند. در این میان SMEها یا بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط اروپایی برای تدام همکاری با شرکت‌های ایرانی بسیار موردتوجه قرارگرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشور که در سی‌وهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران حضور یافته بود، در پاسخ به نگرانی‌های فعالان اقتصادی از آینده روابط اقتصادی با توجه به خروج آمریکا از برجام، از تشکیل هسته‌ای از شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی که قادر به همکاری با طرف‌های ایرانی هستند خبر داد و تأکید کرد: «در همکاری با اروپا شرکت‌های کوچک و متوسط جایگزین شرکت‌های بزرگ خواهند شد.»

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران هم که ماه گذشته به فرانسه سفر کرده بود، در دیدار با فعالان اقتصادی اروپایی بر توسعه و گسترش همکاری‌های میان شرکت‌های کوچک‌ومتوسط اروپایی با شرکت‌های ایرانی تاکید کرد.

«پایگاه خبری اتاق ایران» در گفت‌وگو با فعالان اقتصادی، نظرات آن‌ها را در خصوص شرایط بنگاه‌های کوچک و متوسط داخلی و نقش آن‌ها در تقویت روابط اقتصادی جویا شده است.

به اعتقاد این فعالان اقتصادی، بنگاه‌های کوچک و متوسط باوجود نقشی که در اقتصاد کشور ایفا می‌‎کنند اما در سیاست‌گذاری‌های دولتی همیشه مورد غفلت قرار گرفته‌اند و باید زیرساخت‌های توسعه این بنگاه‌ها هرچه سریع‌تر فراهم شود.

لاهوتی: از بنگاه‌های کوچک و متوسط حمایت نمی‌شود

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات می‌گوید: تقویت زیرساخت‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط موضوعی بود که از ابتدای دولت یازدهم به دنبال تحقق آن بودیم. متأسفانه زمانی‌که مانعی بر سر روابط اقتصادی نیست، دولت‌ها بنگاه‌های کوچک و متوسط و همچنین بخش خصوصی را که بیشترین سهم در اقتصاد کشور دارند، نادیده می‌گیرند. در این شرایط توجه به صنایعی مانند خودرو یا پتروشیمی معطوف است که اتفاقا در دوران تحریم‌ها آسیب‌پذیرتر از دیگر صنایع هستند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با تاکید بر ظرفیت بنگاه‌های کوچک و متوسط داخلی در صنایعی مانند کفش، سنگ‌های زینتی و ساختمان، کاشی، لوازم خانگی و چرم تصریح می‌کند: 80 درصد اقتصاد کشور دولتی است و همیشه سهم 20 درصدی بخش خصوصی واقعی تحت تاثیر فضای این ۸۰ درصد قرار دارد. متأسفانه دولت هم به‌رغم شعارهایی که داده اما در سیاست‌گذاری خود از بنگاه‌های کوچک و متوسط حمایتی نکرده است. دلیل هم این است که دولت بخش دولتی و خصولتی را بزرگ دیده و این تصور را دارد که به‌وسیله این شرکت‌ها می‌تواند به اهداف خود برسد. درصورتی‌که در کشورهای پیشرفته مثل ایتالیا، این SMEها هستند که اقتصاد کشور را می‌چرخانند.

لاهوتی در پاسخ به این سوال که شرایط همکاری بنگاه‌های کوچک و متوسط اروپایی با SMEهای داخلی در دوران تحریم‌ها به چه شکل خواهد بود، توضیح می‌دهد: در همکاری با شرکت‌های اروپایی باید اول ‌از همه بپذیریم که شرکت‌های اروپایی، شرکت‌های خصوصی هستند که از دولت‌ها دستور نمی‌گیرند و از طرفی دولت آن‌ها هم کاملاً مغایر با مفهوم دولتی در ایران است که می‌تواند یک‌شبه تصمیم بگیرد و اجرا کند. بنابراین شرکت‌های کوچک‌مقیاس اروپایی به صورت دستوری اقدام به همکاری با شرکت‌های ایرانی نخواهند کرد.

او تأکید می‌کند: اولین اقدامی که برای همکاری با شرکت‌های کوچک‌ومتوسط اروپایی می‌بایست انجام داد، اعتمادسازی است و همچنین باید این ضمانت را بدهیم که اصل سود سرمایه حفظ خواهد شد. علاوه بر این، باید حامی شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی با شرکت‌های ایرانی باشیم و قوانین را بر اساس شرایط جدید اصلاح کنیم.

احتشام‌زاد: شرایط برای فعالیت بنگاه‎های کوچک و متوسط مناسب نیست

فرهاد احتشام‌زاد نایب رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران با بیان این موضوع که متاسفانه تحریم‌های خارجی در کنار تحریم‌های داخلی به بدنه نظام اقتصادی کشور ضربه می‌زند، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: در شرایط فعلی، امیدی به موفقیت بنگاه‌های کوچک‌ و متوسط نیست. دلیل این موضوع هم تقابل دولت با بخش خصوصی است و ترکیب این دو عامل باعث شده تا نتوانیم از بخش خصوصی انتظار داشته باشیم در فضایی که فاقد زیرساخت‌های مناسب است، به فعالیت خود ادامه دهد. حال این بخش خصوصی می‌تواند شرکت‌های کوچکی باشد که به عنوان نهادهای جدید آسیب‌پذیرتر هستند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند.

او ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت، بیان می‌کند: در طوفان فعلی اقتصادی امیدی به موفقیت SMEها نیست. برای نمونه در صنعت خودرو 96 درصد بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی است که از همین درصد هم 92 درصد دولتی هستند و تقابل بخش خصوصی با دولتی باعث شده تا شانسی برای بخش خصوصی وجود نداشته باشد. در همین زمینه شاهدیم به بهانه‌های متعدد، بخش خصوصی متحمل هزینه‌های مختلف می‌شود.

احتشام‌زاد ادامه می‌دهد: از آنجا که اقتصاد ما سیاست‌زده است و هر موضوعی با دید امنیت ملی دیده‌ می‌شود، فضا برای حضور بنگاه‎های کوچک و متوسط مناسب نیست تا با توجه به قدرتی که دارند در این بازی سیاسی- امنیتی بتوانند نقشی ایفا کنند.

نایب‌رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران به مهمترین موانع کسب‌وکار اشاره کرده و می‌گوید: بر اساس گزارشات بین‌المللی، سه عاملی که در سال گذشته مانع کسب وکار شده بود، عبارت است از: محدودیت نقدینگی، بوروکراسی اداری و عدم ثبات قوانین. در حال حاضر شاهدیم که همه این عوامل با شدت قبل در جریان است و شرایط بهتری حاصل نشده است.

مستوفی: ایجاد زیرساخت آماری برای توسعه فعالیت SMEها

فریال مستوفی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران معتقد است: بزرگترین معضل بنگاه‎‌های کوچک و متوسط تامین مالی است. در کنار این مشکل باید به ضعف مدیریتی و هم‌چنین عدم تولید کالاهای رقابت‌پذیر اشاره کرد. این فعال اقتصادی پیشنهاد می‌کند که پلت‌فرمی زیرساختی برای توسعه فعالیت بنگاه‌های کوچک و متوسط ایجاد شود.

مستوفی می‌گوید: در همه جای دنیا بانک‌ها معمولا به شرکت‎‌های کوچک و متوسط وام می‌دهند در حالی‌که در کشور ما این شرکت‌های بزرگ هستند که بانک‌ها را تخلیه کرده‌ و از آنها تسهیلات دریافت می‌کنند.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با بیان این نکته که یکی از مهمترین معضلات کشور «ضعف اطلاعاتی و آمار صحیح» است و بنگاه‌های کوچک و متوسط هم از این معضل مستثنی نیستند، ادامه می‌دهد: تهیه زیرساختی اینترنتی که ارایه‌دهنده اطلاعات و آمار صحیح به بنگاه‌های کوچک‌ و متوسط است در همین زمینه راهکار اثربخشی است. ضمن اینکه ‌با رفع موانع و تحریم‌های داخلی می‌توان شاهد توسعه فعالیت SMEها بود.

پورقاضی: SMEهای اروپایی تمایلی به همکاری با SMEهای ایرانی ندارند

مهدی پورقاضی عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، معتقد است: همکاری بنگاه‌های کوچک و متوسط اروپایی با SMEهای داخلی بعید است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در توضیح این گفته خود به پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: موضوعات مرتبط با SMEها به دو بخش تقسیم می‌شود. یکی بخش قوانین و مقررات است که بر اساس آن هیچ SME اروپایی با ایران کار نمی‌کند مگر اینکه روابط بانکی، پروژه‌ها و سایر موارد به خوبی تعریف شده باشد. دومین موضوع این است که آیا زمینه‌های همکاری SMEهای خارجی با بنگاه‌های کوچک و متوسط ایرانی فراهم است؟

او تاکید می‌کند: واقعیت این است که SMEهای اروپایی تمایلی به همکاری با SMEهای ایرانی ندارند. مهم‌ترین دلیل این موضوع هم به دور بودن فضای کاری SMEهای ایرانی از فضای بین‌المللی و عمل کردن جزیره‌ای آن‌ها برمی‌گردد. به ندرت بنگاه کوچک و متوسطی پیدا می‌شوند که در فضای رقابتی عمل کرده باشند. بنابراین، اروپایی‌ها فقط می‌خواهند کالایشان را در ایران بفروشند و همکاری بعید به نظر می‌رسد.

پورقاضی در انتقاد از بنگاه‌های کوچک‌ومتوسط داخلی بیان می‌کند: SMEهای ترکیه یا مالزی در سطح جهانی هستند اما متاسفانه بنگاه‌های کوچک و متوسط ایران در ۴۰ سال اخیر یاد گرفته‌اند که تنها برای خود امتیاز بگیرند و این مساله اصلا برای اروپایی‌ها جذاب نیست.

به اعتقاد این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران تا زمانی‌که دولت خودش را مسئول توزیع پول و رانت می‌شناسد نه مسئول بهبود بهره‌وری و رقابتی‌شدن بنگاه‌ها، نمی‌توانیم شاهد توسعه فعالیت SMEهای داخلی باشیم.

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۵۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه

اصفهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده، از پیشگامی در نهضت تنباکو تا تلاش برای رهایی از وابستگی به غرب آن‌ هم در زمانی که شاید این مفاهیم، رواج چندانی نداشته است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اصفهان و نصف‌جهان همواره مهد اولین‌ها بوده و بر این اساس بسیاری در این خطه حضور داشتند که اولین‌ها را رقم زدند و پیش‌قراول مسیری بودند که تا امروز و پس از گذشت قرن‌ها ادامه‌دار بوده است؛ به‌عنوان مثال پیش از موضوع نهضت تنباکو سیاست فهم احساس خطر کردند و بر همین اساس اولین شخصی که متوجه خطر این موضوع شد، آقانجفی از علمای سرشناس اصفهان بود؛ راهکار او این بود که فتوا دهد و خریدوفروش تنباکو را برای مردم حرام اعلام کند.

بر این اساس بسیاری از ما نام خاندان‌های فراوانی از جمله آقانجفی، امین، کلباسی، اژه‌ای و… را شنیدیم که نقش‌آفرینی فراوانی در تاریخ این شهر داشته‌اند و بر همین اساس محمود فروزبخش نویسنده و اصفهان‌پژوه به خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مهم‌ترین خاندان علمی اصفهان خاندان نجفی است که از شیخ محمدتقی رازی استاد میرزای شیرازی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه پسر او محمدباقر نجفی است که رئیس حوزه علمیه اصفهان بوده و فرزندانش نیز آقانجفی، شیخ محمدحسین، حاج آقا نورالله و شیخ جمال هستند، افزود: آقا نجفی زعیم حوزه اصفهان بود که اولین فتوای تحریم تنباکو در اصفهان را داد، همچنین مبارزه با بهائیت را در دستورکار داشته است.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه تصریح کرد: شیخ محمد حسین نیز در نجف فوت می‌کند و پسر او شیخ محمدرضا است که استاد امام خمینی (ره) و نویسنده کتاب نقد فلسفه داروین و نگه‌دارنده حوزه علمیه در زمان اختناق رضاشاه است؛ حاج‌آقا نورالله نیز رهبر مشروطه‌خواهان اصفهان بود که خانه او امروزه خانه مشروطه نام گرفته و کتابی به‌نام مقیم و مسافر دارد و در آن به زبان رمان از مشروطه دفاع کرده است.

فروزبخش با اشاره به اقدامات حاج‌آقا نورالله نجفی گفت: تأسیس بیمارستان خورشید، انجمن صفاخانه، شرکت اسلامیه (شرکت اسلامیه شرکتی سهامی عام و یکی از اولین و مهم‌ترین کارخانه‌هایی بود که در دوران مشروطه در ایران با هدف تأمین منسوجات مورد نیاز مردم ایران و مقابله با وابستگی به خارج، با تلاش و حمایت اغلب بازرگانان و علمای اصفهان و شیراز و کاشان، به ویژه آقا نجفی اصفهانی و نورالله نجفی اصفهانی در فروردین ۱۲۷۸ تأسیس شد.) و حمایت از مدارس و روزنامه‌ها از اقدامات حاج‌آقا نورالله بوده که ریاست شرکت اسلامیه به عهده کازرونی بوده و از سویی جمعی از تجار و روحانیون به این نتیجه رسیدند از پارچه داخلی حمایت کرده و آن به اقصی نقاط جهان توزیع کنند.

وی با بیان اینکه شیخ جمال نیز مشروطه‌خواه بود که به تهران تبعید شد و آنجا همراه با شهید مدرس از مخالفان رضاشاه بود، خاطرنشان کد: یکی دیگر از خاندان‌های مطرح، خاندان کلباسی است که افراد علمی زیادی دارند اما در مسائل سیاسی نبودند؛ رأس این خاندان محمدابراهیم کلباسی بود که مزار او پشت مسجد حکیم است و به زهد و تقوا شناخته می‌شود در واقع حاجی کلباسی و سید شفتی احیاکننده حوزه علمیه اصفهان در اوایل دوران قاجار بودند.

این نویسنده و اصفهان‌پژوه یادآور شد: از دیگر خاندان‌های مطرح نیز خاندان اژه‌ای هستند که شخصیت معروفشان ملاعلی‌اکبر اژه‌ای است که فتوای جهاد با روس را دارد و از دیگر شخصیت‌هایشان نیز میرزا علی‌اکبر اژه‌ای است که در بحث تحریم تنباکو به آقانجفی کمک کرد..

فروزبخش با بیان اینکه خاندان امین، مجلسی، درچه‌ای، روضاتی، چهارسوقی، فشارکی، خاتون‌آبادی، خراسانی، بهشتی، صدر و شفتی از دیگر خاندان‌های فعال در عرصه علمی هستند، عنوان کرد: همراهی پدر و همسر بانو امین و ساخت بیمارستان امین از نکات قابل توجه است.

به گزارش ایمنا، علمای ایرانی و خصوصاً اصفهانی با جایگاه ویژه خود در تاریخ‌سازی، مدنیت، هنر و سیاست، فرهنگ‌ساز و شاخه اصلی درخت انسانیت شناخته می‌شوند؛ در واقع باید گفت این پیشگامان تاریخ و تمدن در جای‌جای تاریخ، چه با حضور مستقیم خود و چه از طریق تربیت شاگردان همواره شاخص، والا و گرامی بوده‌اند اما آنگونه که باید و شاید، به معرفی آن‌ها نپرداخته‌ایم و لازم است با سرلوحه قرار دادن تاریخ و تمدن خود، الگویی به عظمت تاریخ این دیار برای نسل جدید ارائه کنیم.

کد خبر 748194

دیگر خبرها

  • بانک سامان میزبان صادرکنندگان در نمایشگاه اکسپو ایران
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • پیشتازی خاندان‌های نصف‌جهان؛ از تحریم تنباکو تا رهایی از وابستگی غرب در دوران مشروطه
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • انتقاد تند اتاق اصناف به تعطیلی پنجشنبه‌ها؛ خودتحریمی بزرگ در کمین ایران
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • وقتی می گوئیم چیدمان هوشمندانه داخل خانه دقیقا منظورمان این است!(+تصاویر)
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»