Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در فراخوانی خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، انجام اقدامات اجرایی در راستای راهبردهای اساسی مدنظر ریاست جمهوری به منظور "فائق آمدن بر مشکلات و چالش‌های جاری کشور" از جمله «حمایت از بازار تولید داخلی» و «پشتیبانی و حمایت از فرآیندهای افزایش تولید، ارتقای کیفیت و بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در کلیه واحدهای تولیدی کشور» را مورد تأکید قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فراخوان منصور غلامی که در دو محور اصلی «تولید» و «اشتغال» تنظیم و ابلاغ شده، آمده است: "با عنایت به پاره‌ای از مشکلات و چالش‌های جاری کشور و پیرو سخنان مورخ ۶ تیرماه ۱۳۹۷ رئیس جمهوری درخصوص تلاش نخبگان و پژوهشگران، مشارکت و همکاری تمام مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مقطع حساس کنونی ضروری است".

در نامه وزیر علوم به رؤسای دانشگاه‌های کشور، واحدهای تولیدی کشور، اعم از دولتی و خصوصی، به مثابه "سربازان خط مقدم جبهه مبارزه با توطئه‌های اقتصادی در کشور" توصیف شده و در بخش «تولید» محورهای ذیل مورد تاکید قرار گرفته است:

- پشتیبانی از بازار داخلی کشور از طریق تأمین نیازهای مؤسسات وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از واحدهای تولیدی کشور

- کمک به واحدهای تولیدی کشور در اصلاح فرآیندهای افزایش تولید، ارتقای کیفیت و بهره‌وری و کاهش هزینه‌های تولید در تمام واحدهای تولیدی کشور

- کمک به واحدهای تولیدی در ارتقای توان مدیریتی و توسعه مهارت‌های کسب و کار واحدهای تولیدی کشور، اعم از دولتی و خصوصی، از طریق برگزاری دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای مدیران ارشد و میانی واحدهای تولیدی، در این خصوص انتظار می‌رود مؤسسات در تأمین هزینه‌های مترتب خود مشارکت کنند.

- مشارکت فعال مؤسسات در طرح‌های انتقال فناوری مورد نیاز واحدهای تولیدی

- پشتیبانی فنی از واحدها و گروه‌های پژوهش و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان برای بالا بردن کیفیت محصولات جدید و تقبل بخشی از هزینه‌های طرح توسط مؤسسه

- کمک به واحدهای صنعتی در اجرای طرح‌های سریع برای جایگزینی مواد اولیه و قطعات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه‌ها

- اجرای طرح فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت

- عرضه انواع خدمات فنی – مهندسی و آزمایشگاهی، مشاوره مدیریت مالی، منابع انسانی و بازاریابی از جانب اعضای هیئت علمی به واحدهای تولیدی کشور

- اشتغال کوتاه‌مدت دانشجویان در واحدهای تولیدی، اقتصادی و اجتماعی که جایگزین کارآموزی آنها شود.

غلامی در بخش دیگری از فراخوان به رؤسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور با محوریت «اشتغال»، راهکارهای زیر را مورد تاکید قرار داده است:

- بررسی دقیق محیط کسب و کار منطقه توسط دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری برای یافتن زمینه‌های مناسب سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال مولد

- کمک به دستگاه‌های مسئول در تدوین طرح‌های سرمایه‌گذاری به منظور گسترش سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه

- واگذاری فضاهای بلااستفاده مؤسسات به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری برای برپایی واحدهای فناور به منظور توسعه کارآفرینی

- تلاش بیشتر پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد برای افزایش استقرار شرکت‌ها و واحدهای متقاضی و نیز اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی. بنابراین، میزان اشتغال، فروش و صادرات محصولات فناورانه از شاخص‌های مهم ارزیابی پارک‌ها خواهد بود.

این نامه می‌افزاید: بدین منظور، ضروری است ایجاد انگیزه در اعضای هیئت علمی و تشویق آنان برای ارائه طرح‌های اشتغال‌آفرین در کشور و منطقه در صدر برنامه‌های مؤسسات قرار گیرد. از مؤسسات انتظار می‌رود بودجه‌های هزینه‌ای خود را بکاهند و منابع حاصل از آن را به سمت اجرای طرح‌های اعلام شده هدایت کنند. در این مسیر، بایسته است مؤسسات در هزینه‌های طرح‌های مذکور و طرح‌های مرتبط با بهبود محیط زیست مردم مشارکت کامل کنند و دیدگاه کسب درآمد اختصاصی را در چنین مواردی کنار بگذارند.

در بخش پایانی فراخوان غلامی به روسای دانشگاه های کشور آمده است: "بایسته است طرح‌ها، برنامه‌ها و اقدامات خود را به طور پیوسته به معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گزارش دهید تا هماهنگی مقتضی با دستگاه‌های اجرایی کشور صورت پذیرد.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر خود لازم می‌داند به نحو شایسته از اقدامات ارزنده مؤسسات، اعضای هیئت علمی، کارشناسان و دانشجویان برای تحقق اهداف یادشده قدردانی کند".

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 منصور غلامی اخبار مهم اخبار روز جدیدترین اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۹۷۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است
  • لزوم پرداخت پاداش افزایش تولید به کارگران در واحدهای تولیدی
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • برخی بی تدبیری‌ها باعث استمرار مشکلات کارگران می‌شود
  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • حمایت مالی از حضور ۱۲ واحد تولیدی استان اردبیل