Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@21:37:57 GMT

تور چینی روی منابع خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۰۶۶۹۷

تور چینی روی منابع خلیج فارس

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس ، کاپیتان سعید عبادی سخنگوی انجمن صنفی دریانوردان جمهوری اسلامی ایران مرکز خلیج فارس در پاسخ به این سوال که آیا حضور کشتی‌های صنعتی با ملوانان چینی تاثیری در صید صیادان بومی گذاشته است، گفت: از زمان حضور این کشتی‌ها در آب‌های جاسک صید صیادان بومی کاهش چشمگیری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از زمان حضور کشتی‌های چینی با مالکیت ایرانی و کارکنان چینی، صید کشتی‌های صنعتی ایرانی از ۸ تن به یک تن رسیده است و صید صیادان سنتی منطقه جاسک از یک تن به کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم کاهش یافته است.

کاپیتان عبادی گفت: هرچند این کشتی‌ها مجهز به ردیاب آنلاین مجهزند و به ظاهر تخلفاتشان کنترل می‌شود، اما ملوانان این کشتی‌ها ردیاب‌ها را خاموش می‌کنند و با پرداخت جریمه ۶۰ میلیون تومانی به بهانه خراب بودن ردیاب‌ها به شیلات، بیش از ۸۰۰ میلیون تومان ماهی را از صیدگاه‌ها در شعاع غیر مجاز و تعیین نشده به صورت غیر قانونی صید می‌کنند که همین موضو ع. عامل اصلی کاهش صید صیادان بومی شده است.

سخنگوی انجمن صنفی دریانوردان جمهوری اسلامی ایران مرکز خلیج فارس ادامه این روند را عامل بیکاری بسیاری از صیادان بومی عنوان می‌کند و می‌گوید؛ با کم رونق شدن صیادی شغل آبا و اجدادی مردم بومی کم می‌شود و سبب روی آوردن جوانان به کار‌های خلاف و ترویج بزهکاری می‌شود.

صید این کشتی‌ها تاثیری بر صید صیادان بومی نداشته

مسعود بارانی معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات هرمزگان گفت: بر خلاف تصور صیادان این کشتی‌ها مالکیت ایرانی دارند و بر طبق آیین نامه هر سال ۲۰ درصد از ملوانان این کشتی‌ها بایدایرانی شوند که این قانون درحال اجراست.

وی با اشاره به اینکه صید فانوس ماهیان در سال ۸۷ با دو فروند کشتی در آب‌های دریای عمان آغاز شد افزود: کشتی‌های صنعتی چینی با مالکیت ایرانی و ملوانان چینی اجازه دارند در شعاع ۹۰ مایلی صیدگاه جاسک فانوس ماهیان را صید کنند.

معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات هرمزگان گفت: بر اساس آیین نامه هر سال ۲۰ درصد از کارگران چینی در این شناور‌های کم می‌شود و بااین روند ملوان‌های ایرانی تا ۵ سال آینده برای صید فانوس ماهیان جایگزین صیادان چینی شوند.

مسعودبارانی افزود: صید این کشتی‌ها تاثیری بر صید صیادان بومی نداشته و در سال ۹۷ میزان صید صیادان بومی نسبت به سال قبل، ۳۷ هزارتن افزایش داشته است و به ۲۷۷ هزارتن رسید.

بیشتر بخوانید: ماهیگیری چینی ها در خلیج فارس و دریای عمان صحت دارد؟

وی گفت:اکنون ۹۶ فروند کشتی صنعتی به صید فانوس ماهیان در آب‌های استان مشغول هستند که ازاین تعداد ۴۰ کشتی خارجی با کارکنان خارجی و مالکیت ایرانی هستند.

معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات هرمزگان افزود: همه کشتی‌های ترال متعلق به جمهوری اسلامی ایران هستند و مجوز آن‌ها از سوی سازمان شیلات ایران صادر شده است.

مسعودبارانی گفت: صیداین کشتی‌ها در اسکله شیلات تخلیه و کنترل می‌شود که ۶۰ درصدفانوس ماهیان صید شده با کشتی‌های چینی به کارخانه‌ای پودر ماهی کشور ارسال می‌شود و ۴۰ درصد آن صادر می‌شود.

وی گفت: این کشتی‌ها به سامانه ردیاب آنلاین مجهزند و تخلفاتشان کنترل می‌شود.

معاون صید و بنادرماهیگیری شیلات هرمزگان افزود: سالانه ظرفیت صید ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن فانوس ماهی در آب‌های هرمزگان وجود دارد که به علت عمر محدود و یکساله این گونه از ماهیان اگر برداشت نشوند۸ این سرمایه کشور نابود می‌شود.

مسعود بارانی با اشاره به اینکه زیستگاه اصلی فانوس ماهیان در آب‌های جاسک با میزان ذخیره ۲ میلیون تن است گفت:پارسال ۲۸ هزار تن فانوس ماهی با ۹۲ کشتی ترال در آب‌های جاسک صید شد.

وی افزود:در برنامه ششم توسعه صید سالانه ۷۰ هزار تن فانوس ماهی در هرمزگان پیش بینی شده است.

هرمزگان با دارا بودن دو هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوارساحلی با ۲۲ بندرصیادی ۴۰ درصد از صید جنوب کشور را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشتیرانی دریانوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۰۶۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرعامل پرسپولیس بعد از واگذاری به گروهی از بانک‌ها واگذار تغییر نکرد و هم چنان رضا درویش این تیم را به عنوان مدیر هدایت می‌کند.

بر اساس خبر‌های رسیده باشگاه استقلال هم تا پایان فصل قصد تغییر مدیرعامل را نداشت و بعد از کنار گذاشتن علی خطیر یک نفر از اعضای هیات مدیره را به عنوان سرپرست مدیرعاملی انتخاب کرد. واقعیت این است مجموعه خلیج فارس بر این عقیده است، مدیرانی که هم اکنون در باشگاه حضور دارند بهتر می‌توانند تیم را تا پایان فصل اداره کنند به این خاطر که از مجموعه فعلی شناخت دارند.

ماجرای اخراج علی خطیر از جایی آغاز شد که او قرار بود همه پولی که از مجموعه خلیج فارس می‌گیرد، برای پرداخت دستمزد بازیکنان و کادر فنی هزینه کند، اما گفته می‌شود او بخشی از این هزینه‌ها را صرف بدهی کرد و این جا بود که هلدینگ خلیج فارس تصمیم گرفت این مدیر را به خاطر عدم تبعیت از دستور مجموعه برکنار کند.

این منجر به اختلافات جدی میان علی خطیر و هلدینگ خلیج فارس شد و در نهایت این هلدینگ تصمیم به برکناری علی خطیر گرفت و جای مدیرعامل قبلی را یکی از اعضای هیات مدیره گرفت.

بر اساس خبر‌های رسیده از ساختمان سعادت آباد گزینه‌هایی که برای مدیرعاملی باشگاه استقلال نام برده می‌شود، دست کم تا پایان فصل اداره تیم را برعهده نخواهند گرفت. هر چند گفته می‌شود شانس شهریاری از همه بیشتر است. مدیری که ارتباط خوبی با هلدینگ خلیج فارس دارد و پیش از این مدیرعامل باشگاه صباباطری تهران بود.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • وضعیت بلوار خلیج فارس شهر ایلام بر اثر شدت بارش باران
  • تصادف مرگبار زنجیره‌ای در آزاد راه خلیج فارس