Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون کل وزارت بهداشت گفت: مردم شهرهای دیگر برخلاف تهرانی‌ها گرفتار مشکلات سلامت روان ناشی از نوسانات ارز و سکه نیستند. ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۳ اجتماعی خانواده و جوانان پزشکی نظرات

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، دکتر ایرج حریرچی در هشتاد و دومین نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که سوال می‌شود، تاثیر نرخ ارز بر قیمت دارو و تجهیزات پزشکی است و حتی در بعضی موارد نظرات و انتظاراتی در مورد تعرفه‌های پزشکی بیان می‌شود که با توجه به سیاست دولت و مجلس مبنی بر تخصیص ارز کافی با نرخ دولتی برای تامین این موارد، خیلی واضح اعلام می‌کنم قیمت دارو و تجهیزات پزشکی در کشور هیچ ارتباطی با قیمت ارز آزاد ندارد و همان طور که اعلام کردیم رشد قیمت مجموع سبد دارویی کشور زیر نرخ تورم و فقط معادل 9% برای کل سال 97 است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: با کمال شفافیت تاکید می‌کنم که 98 درصد داروی مصرفی کشور در داخل کشور تولید می‌شود و با تدابیر و اقدامات انجام شده و فعالیت شبانه روزی وزیر بهداشت و خدمتگزاران مردم در حوزه سلامت، هم اکنون کمبود دارو مطابق روال چهار سال گذشته و مشابه کشورهای غربی در حد 1 الی 1.5% کل داروی مصرفی کشور است.

حریرچی تصریح کرد: به همین دلیل تاکید می‌کنم که رسانه‌ها، داروسازان و پزشکان و خصوصا بیماران و مردم، نگران دارو نباشند و جنگ روانی و اقدامات دشمنان را با صلابت شکست دهند.

وی بیان داشت: در مورد تعرفه خدمات و میزان حقوق و دستمزد هم عرض می‌کنم، روال قانونی تعیین میزان تعرفه و دستمزد برای تمام مشاغل مشخص است و قاعدتا روال تعیین دریافتی‌های پزشکان و پرستاران و کارکنان حوزه سلامت، مشابه سایر مشاغل نظیر اساتید دانشگاه، کارکنان دولت، کارگران و اصناف مختلف خواهد بود.

حریرچی ادامه داد: تحریم دوره قبل بسیار سخت تر از تحریم‌های است که پیش روی داریم، و با تدبیر و امید می‌توان تورم را کنترل کرد بنابراین همانطور که به اخبار صحیح نیاز داریم باید اعتماد بین مسولان و مردم نیز جاری باشد و با امید این مرحله را عبور کنیم.

وی درباره تخلفات تعرفه ای ویزیت پزشکان متخصص که در تهران بسیار است و در شهرستانها بسیار کمتر است، تصریح کرد: متاسفانه برخی از این پزشکان متخصص جزو متخصصانی نیز هستند که مدعی هم هستند و حتی کار خیر نیز می‌کنند ولی بیشتر از تعرفه دولتی ویزیت دریافت می‌کنند و کار آنها باعث خدشه به اعتماد بین پزشکان و مردم می‌کنند. 

وی با صحه گذاشتن به انتقاد درباره اینکه چرا یک فروشنده و دستفروش کارتخوان دارد ولی در مطب پزشکان کارتخوان وجود ندارد، گفت: نباید این روپوش سفید پزشکی با چند لکه کوچک لکه دار شود، ولی مردم و رسانه‌ها نیز حتما تلخلفات تعرفه سرپایی را به سامانه 190 وزارت بهداشت اطلاع دهند.

حریرچی ادامه داد: ولی وزارت بهداشت نیز اهرمی برای اجبار کردن پزشکان برای گذاشتن کارت خوان در مطب‌ها ندارد ولی تقاضا داریم پزشکان در مطب ها کارتخوان لحاظ کنند زیرا نداشتن کارتخوان در مطب‌ها نوعی کم لطفی است و اگر این مسئله ادامه یابد احتمالا مردم و منتقدین از مجلس تقاضای وضع قانونی برای اجار کردن کارتخوان در مطب پزشکان کنند.

حریرچی گفت: همچنین در همین جا از کل پزشکان، داروسازان، پرستاران و تمام کارکنان حوزه سلامت که علی رغم تاخیر بیش از چندین ماهه در دریافتی کارانه به خدمت شبانه روزی به مردم مشغول هستند، کمال تشکر و تقدیر انجام می‌شود و تاکید می‌شود که خود جامعه پزشکی و سازمان نظام پزشکی مراقب تعداد معدودی افراد متخلف در زمینه تعرفه باشند.

وی خاطرنشان کرد: البته وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، سازمان تعزیرات حکومتی و سایر دستگاههای نظارتی به وظایف ذاتی خود در نظارت و برخورد با متخلفین به صورت تشدید یافته در شرایط فعلی خصوصا عمل خواهند کرد. از بیماران و مردم هم می‌خواهم که هر گونه تخلفی اعم از تعرفه ایی و سایر موارد نظیر کمبود اقلام یا ارجاع به خارج بیمارستان را به شماره 190 اعلام کنند.

انتهای پیام/

R1014143/P34399/S2,18,24,1417/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۱۸۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند

ایسنا/قم معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی، مجاز به فروش شیرخشک نیستند، اظهار کرد: برای مبارزه با قاچاق، تهیه شیرخشک‌های روزانه با شماره ملی و تاریخ تولد امکان پذیر است و به تعداد ۱۰ عدد در ماه بیمه‌ای حساب می‌شود. همچنین برای تهیه شیرخشک رژیمی علاوه بر کد ملی و تاریخ تولد حتما به نسخه پزشک نیاز است.

دکتر هدی ابوالحسنی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه امروزه در دنیا طب تلفیقی مطرح است، اظهار کرد: به عقیده ما تنها افرادی که در حوزه طب سنتی صلاحیت تجویز نسخه برای بیماران را دارند، پزشکان متخصص طب ایرانی هستند.

وی با بیان اینکه داروها و مکمل‌های گیاهی حتما باید با تجویز پزشکان متخصص مصرف شود، عنوان کرد: عطاری‌ها اجازه فروش داروهای گیاهی را ندارند و تنها مجاز به فروش فرآورده‌های فله گیاهی به صورت پودر نشده هستند. همچنین به هیچ عنوان مجوز طبابت و تجویز نسخه و دارو را ندارند.

ابوالحسنی بیان کرد: مردم ما باید به این نکته توجه کنند که مرجع درست برای تهیه دارو و مکمل‌های گیاهی منحصر به داروخانه‌ها است، لذا باشگاه‌های ورزشی، عطاری‌ها و سایت اینترنتی مجوز ندارند و مرجع مناسبی برای خرید مکمل‌ها نیستند.

وی با اشاره به اینکه هیچگونه نظارتی بر داروهای گیاهی بدون برچسب اصالت وجود ندارد، تصریح کرد: تنها داروهای گیاهی دارای برچسب اصالت و قابل شناسایی در سامانه تیتک غذا و دارو مورد تأیید هستند.

مکمل‌های دارویی با نظر پزشک مصرف شود

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد عوارض مصرف خودسرانه مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها، اضافه کرد: مصرف بالای مکمل‌ها و مولتی ویتامین‌ها می‌تواند منجر به ایجاد مسمومیت در بدن شود.

ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ویتامین‌ها به دو صورت محلول در آب و محلول در چربی هستند، ادامه داد: ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین C و B حتی اگر بیشتر مصرف شوند پس از جذب میزان مورد نیاز بدن از طریق ادرار دفع می‌شوند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این در حالی است که مصرف زیاد ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین A و E در ارگان‌های مختلف بدن به ویژه کبد رسوب می‌کنند و منجر بروز مسومیت‌های جدی می‌شوند.

وی با بیان اینکه عملکرد پزشکان در تجویز دارو در نسخه‌های الکترونیکی قابل رصد است، یادآور شد: برخی از پزشکان تعداد 10 قلم دارو را در یک نسخه تجویز می‌کنند، در حالی که استاندارد جهانی تجویز اقلام دارویی، حداکثر دو قلم دارو است، لذا عملکرد پزشکان تحت نظارت است و در صورت ادامه دار شدن این فرآیند ممکن است توسط نظام پزشکی به مراجع قضایی معرفی و یا از ادامه فعالیت محروم شوند.

داروخانه‌های اینترنتی فقط مجاز به فروش محصولات آرایشی و بهداشتی هستند

ابوالحسنی تعداد بالای تجویز فرآورده‌های تزریقی در برخی نسخ را مورد توجه قرارداد و گفت: بعضا افزایش تجویز فرآورده‌ها تزریقی مانند سرم به دلیل تقاضای بالای بیماران است لذا در این راستا در حوزه پایش و نظارت غذا و دارو این پزشکان را رصد می‌کنیم. در همین زمینه سال گذشته پزشکانی که عملکرد مطلوبی در حوزه تجویز دارو داشتند مورد تقدیر قرار گرفتند.

وی با اشاره به اهمیت حضور مسئول فنی در داروخانه‌ها اظهار کرد: در صورت تقاضای شهروندان برای تهیه مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌های دارویی، مسئول فنی داروخانه‌ها حتما باید از علت مصرف این مکمل توسط فرد آگاهی پیدا کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد:  نظارت و بازرسی بر عملکرد داروخانه‌ها به صورت مستمر در حال انجام است و در کنار آن گزارشات مردمی در خصوص تخلفات را به طور جدی پیگیری می‌کنیم.

ابوالحسنی با بیان اینکه داروخانه‌های دارای مجوز فروش اینترنتی فقط می‌توانند مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی را به فروش برسانند، یادآور شد: شهروندان باید آگاه شوند مرجع مورد تأیید وزارت بهداشت برای تهیه داروها و شیر خشک داروخانه‌ها هستند و مکمل‌ها و محصولات آرایشی و بهداشتی دارای برچسب اصالت را از طریق فضای مجازی، تنها از داروخانه‌هایی که مجوز فروش اینترنتی دارند، تهیه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • در حاشیه خبرهای فارس ؛ دریافت تعرفه های سنگین برخی پزشکان
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • تاکید بر اولویتی به نام سلامت روان
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت