Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-02@03:36:27 GMT

گشت و گذاری در نمایشگاه گلیم و نساجی

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۲۹۲۳۴

 برپایی نمایشگاهی از بافته‌های گلیم و نساجی سنتی که به گفته سرپرست معاونت صنایع دستی میراث فرهنگی با استفاده از پود ابریشم و تار پشمی بافته شده، در شرایطی که حال و روز فرش ایرانی چندان مساعد نیست شاید تلاشی برای جلب توجه مخاطبان این هنر ایرانی باشد.

این روزها وضعیت رکودی که بر تمام صنایع از جمله صنعت فرش حاکم است حال و روز بافندگان فرش دستباف  را ناخوش کرده و به طبع آن تار و پود فرش ایرانی هم سست شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرش‌های کامپیوتری بازار فرش دستباف را بی رونق کرده است

لیلا یکی از بافندگان قدیمی فرش‌ است که از اوضاع بازار فرش دستباف گلایه دارد.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار صنایع دستی خبرگزاری فارس با بیان اینکه استقبال مردم از فرش دستباف خیلی کم شده است،‌ می‌گوید: من سال 92، برای فروش کالا شرایط مناسب‌تری داشتم در حالی که امروز اصلاً اوضاع خوبی ندارم و متأسفانه از زمانی که تابلو فرش‌های کامپیوتری به بازار آمده، فرش ایرانی از رونق افتاده است.

این بافنده قالی می‌گوید: کارهای سنتی و دستباف به دلیل طراحی جداگانه و منحصر به فرد که شاید هیچ کجا مشابه آن پیدا نشود قیمت بالایی دارد؛ اما متأسفانه امروز بازار فرش در احاطه کارهای کامپیوتری با قیمت پایین قرار گرفته که در آن شاهد نقشه‌خوانی و هیچ گونه ایده و خلاقیتی نیستیم و فرش به صورتکدبافی بافته می‌شود.متأسفانه چون مردم اطلاع کاملی از فرش ندارند فریب ارزان بودن این کالا را می‌خورند و به سمت کارهای کامپیوتری می‌روند در حالی که این کالاها ارزش هنری بالایی ندارد، به همین جهت هم قیمت آن پایین است.

لیلا، اعمال تحریم‌ها را یکی دیگر از دلایل رکود بازار فرش ایرانی می‌داند و می‌گوید:  وقتی که صادرات فرش کم شود، متقابلاً سفارشات هم به بافنده کمتر می‌شود. از سوی دیگر تورم موجود قیمت را ثابت نگه نمی‌دارد و هزینه وسایل کار ما آنقدر بالا رفته که حتی امکان بافت فرش به صورت شخصی هم وجود ندارد،‌ یکسری از مواد ما برای تهیه فرش کرک‌هایی بود که از استرالیا وارد می‌شد و یا ابریشم‌هایی که از چین به ایران می‌رسید.شهر «کاشان» در چین رقیب سرسخت ایران شده است.

وی افزود: علت دیگر بی رونقی بازار فرش دستباف ایرانی رقابت کشورهایی مثل چین و کره با ایران است، این کشورها طرح‌های ما را گرفته‌اند و تلاش می‌کنند که فرش ایرانی را به نام خود ثبت کنند، الان چین شهری به نام «کاشان» را احداث کرده که در آنجا طرح‌های کاشان را از تجار می‌گیرند، می‌بافند و به فروش می‌رسانند و کل دنیا هم طبیعتاً خرید خود را با قیمت پایین‌تر از آنجا انجام می‌دهند.

وعده تسهیلات 4 درصدی پوچ بود

این بافنده گفت: متأسفانه کسی خود را مسئول رسیدگی به این موضوع نمی‌داند، نه تنها خرید فرش بلکه بازدید از نمایشگاه‌های فرش دستباف هم کم شده که علت عمده آن تبلیغات ضعیف در این زمینه است.

لیلا در ادامه با گلایه از وعده‌های بی سرانجام مسئولان می‌گوید: سازمان میراث فرهنگی عنوان کرده که تسهیلات 4 درصدی به فعالان صنایع دستی می‌دهد اما وقتی شخصاً اقدام کردم این تسهیلات ارائه نشد و در پاسخ به من گفتند که  ظرفیت پر شده و 20 نفر قبل از ما وام را گرفته‌اند.

این در حالی است که پریسا بیضایی سرپرست موزه فرش ایران در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد: استقبال از نمایشگاه گلیم به ویژه از سوی گردشگران خارجی بسیار خوب بوده و ما به دنبال تمدید زمان نمایشگاه و برپایی نمایشگاه‌های دیگر وابسته به دست‌بافته‌های ایرانی در موزه فرش هستیم.توان مالی مردم اجازه نمی‌دهد که به سمت فرش دستباف بروند.

بیضایی در خصوص نارضایتی بافنده‌های ایران از وضعیت فرش دستباف، گفت: متأسفانه حال و روز فرش دستباف ایرانی خوب نیست و چندین سال است که توان مالی مردم اجازه نمی‌دهد که به سمت فرش دستباف بروند.

در کشورهایی مثل هند، چین و پاکستان شاهد کپی‌برداری هنر ایرانی هستیم 

وی افزود: متأسفانه بیشتر مردم به فرش ماشینی روی می‌آورند و در کشورهایی مثل هند، چین و پاکستان شاهد کپی‌برداری هنر ایرانی هستیم که متأسفانه راه‌اندازی شهر کاشان در چین نمونه‌ای از این اقدام است.

 سرپرست موزه فرش ایران تصریح کرد: اسم شهر کاشان چندان مهم نیست آنچه که اهمیت دارد رقابت جهانی نسبت به فرش ایرانی است، در این کشورها دستمزد کارگران پایین‌تر است به همین جهت آنها کار قالی ایرانی را کپی کرده و وارد بازار می‌کنند.

بیضایی با تأکید بر اینکه فرش‌های چینی، هندی و پاکستانی بر خلاف فرش ایرانی قیمت ارزانی دارد، گفت:  همین امر سبب تمایل بیشتر مردم به سوی این فرش‌ها شده است. اگر کسی واقعاً‌ نسبت به فرش ایرانی اشراف داشته باشد و برایش مهم باشد که از فرش ایرانی استفاده کند مطمئن باشید که فرش خارجی بازار خود را از دست می‌دهد، فرش‌های خارجی شاید قیمت ارزانی داشته باشد اما به هیچ عنوان کیفیت ندارند.

ممنوعیت خرید و فروش دست بافته‌های ایرانی در موزه فرش 

وی در خصوص اینکه آیا در نمایشگاه دایر شده امکان فروش گلیم‌ها و فرش‌های دستباف وجود دارد یا خیر،‌گفت: کار خرید و فروش در داخل موزه فرش در حین بازدید ممنوع است اما در صورت تمایل فرد متقاضی خرید می‌تواند با صاحب اثر در ارتباط باشد و خارج از موزه اقدام به خرید اثر کند.

سرپرست موزه فرش ایران  گفت: ما در داخل موزه به دنبال بُعد اقتصادی برگزاری نمایشگاه نیستیم ، هدف ما از برپایی این گونه نمایشگاه‌ها این است که نشان دهیم فرش دستباف همچنان دارای ارزش و کیفیت است و به عنوان یک کالای ایرانی می‌تواند معرف هنر ایرانی باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نساجی میراث فرهنگی فرش صنعت صنایع دستی تورم چین ایران رقابت تبلیغات موزه پاکستان دستمزد خرید و فروش تبلیغات چین فرش موزه نساجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۲۹۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم

استان زنجان هم همانند سایر استان‌ها در پاویون وزارت کشور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی غرفه دایر کرده و مهمترین زنجیره ارزش‌های خود یعنی نساجی و زیتون را به صادرکنندگان ملی و بین‌المللی معرفی می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو از سوی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از روز شنبه هشتم اردیبهشت امسال آغاز به کار کرد. افتتاحیه این نمایشگاه به حضور آیت الله رئیسی، رئیس جمهور کشورمان، عباس علی‌آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، و سایر مسئولان و نماینده کشورهای مهمان برگزار شد.

در این نمایشگاه شرکت‌ها و بازرگانان از کشورهای مختلف دنیا، حضور داشته و اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگ‌ترین برندهای صنعتی ایران در حوزه‌های صنعتی مختلف می‌کنند.

در بخشی از این نمایشگاه، پاویون وزارت کشور نیز قرار دارد که تمام استان‌های کشور در این پاویون، غرفه‌های خود را دایر و ظرفیت‌های صادراتی خود را در معرض نمایش قرار داده‌اند. استان زنجان هم همانند سایر استان‌ها ، غرفه خود را با محوریت اتاق بازرگانی زنجان دایر کرده است.

در روز نخست این نمایشگاه، احمد وحیدی وزیر کشور به همراه معاون اقتصادی خود از غرفه‌های استان‌ها بازدید و از نزدیک با ظرفیت‌های صادراتی آنان آشنا شد.  استان زنجان هم ظرفیت‌های صادراتی خود به خصوص زنجیره نساجی و زنجیره زیتون را در معرض دید تجار بین‌المللی و منطقه قرار داده است که طبق گفته حسین محمدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان، دو هدف اصلی برای حضور استان زنجان در این نمایشگاه هدف‌گذاری شده است که مورد نخست استفاده از ظرفیت تجار برای صادرات محصولات استان به کشورهای مختلف دنیا و مورد دوم استفاده از ظرفیت‌ تولیدکنندگان داخلی و خارجی برای سرمایه‌گذاری در داخل استان است.

محسن افشارچی استاندار زنجان در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: اکسپو 2024 در حال برگزاری است و ما هم خیلی علاقه‌مند هستیم که نشان دهیم که توامندی‌های خود را نشان دهیم.

وی گفت: به لطف خدا، استان زنجان برنامه‌ریزی درستی در حوزه ایجاد یک فرآیند سیستماتیک برای سرمایه‌گذاری کرده است و آن چیز که برای ما مهم است معرفی زنجیره‌های ارزش است. یکی از آن‌ها که در کشور هم به رسمیت شناخته شده است زنجیره ارزش "نساجی" است.

استاندار زنجان گفت: علاوه بر آن، زنجیره‌های ارزش دیگری نیر وجود دارد که برای ما بسیار ارزشمند است و در تلاش هستیم در این نمایشگاه با تجار و صادرکنندگان ارتباط ایجاد کنیم. البته در این نمایشگاه فقط ایجاد ارتباط اولیه است و بعد از آن باید اتاق تلاش خود را برای ایجاد ارتباط سازنده انجام دهد.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه موضوع اینجاست که در دو سال گذشته ، محصولات و هم بازارهایش و هم صادرکنندگانش متنوع شده است.

.

صمد یوسفی اصل رئیس اتاق بازرگانی زنجان در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: نمایشگاه ایران اکسپو یکی از مهمترین فرصت‌های پیش‌روی فضای اقتصادی کشور است تا با عرضه کردن محصولات صادرات غیرنفتی و معرفی زنجیره‌های ارزش صادرات‌محور ضمن ارائه مستقیم ظرفیت‌ها و چالش‌ها، اهمیت حضور خود در نقشه تجارت جهانی را نمایان کند.

وی گفت: در این نمایشگاه که بیش از 2 هزار تاجر خارجی از آن بازدید می‌کنند، مساعی خود را متمرکز در معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان، نمایش محصولات زنجیره‌های ارزش استان، معرفی سبد صادرات غیرنفتی استان، میزان تعامل با بخش خصوصی(G2B)، فرصت‌سازی برای تعاملات با بخش خصوصی(B2B)، امضای تفاهنامه‌های تجاری، مذاکرات تجاری خواهیم کرد.

یوسفی اصل با بیان اینکه بعد از برگزاری نمایشگاه، باید با صادرکنندگانی که ارتباط اولیه ایجاد شده است، با آن‌ها ارتباط سازنده ایجاد کنیم و به تولیدکنندگان متصل کنیم ، گفت: تنوع محصولاتی استان زنجان متنوع شده و باید جهش تولید و افزایش صادرات را بیش از پیش در سال جاری محقق کنیم.

به گزارش تسنیم، طی برگزاری نمایشگاه، وزیر کشور، معاون اقتصادی وزارت کشور، معاون وزارت گردشگری، سفرای برخی کشورهای منطقه و تجار بین‌المللی از این غرفه بازدید کردند.

زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • بازدید رایگان معلمان و استادان دانشگاه از موزه هنر‌های معاصر تهران در روز معلم
  • بازدید رایگان از موزه هنرهای معاصر در روز معلم
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند