Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سه سال پیش بود که نحوه اختصاص یارانه به بخش کتاب تغییر کرد و یارانه کتاب به جای اینکه در اختیار ناشر قرار بگیرد به کتابفروشی ها در قالب طرح های حمایتی چون عیدانه، تابستانه و پاییزه کتاب اختصاص یافت و کتابفروشی ها هم برای شرکت در این طرح به سایت مراجعه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند ماه پیش آخرین دوره طرح حمایتی موسسه خانه کتاب از کتابفروشی ها با عنوان طرح عیدانه کتاب برگزار شد. در طرح عیدانه سال ۹۷ تعداد ۷۳۹ کتابفروشی مشارکت کردند. در این طرح ۱۲۳ کتابفروشی از استان تهران شرکت کردند که بیشترین میزان مشارکت کتابفروشی‌ها در این طرح از همین استان بود.استان‌های اصفهان با ۹۲ کتابفروشی، خراسان رضوی با ۹۳ ، گیلان با ۲۴ ، قم با ۸۶ ، فارس با ۴۰ ، آذربایجان شرقی با ۳۰ ، مازندران با ۲۴ ، خوزستان با ۲۱  و همدان با ۱۷ کتابفروشی به ترتیب بیشترین خریداران کتاب در این طرح بودند.

همچنین، استان‌های کرمانشاه با ۱۱ کتابفروشی، کردستان با ۳۹ ، کرمان با ۲۹، یزد با ۲۲ ، گلستان با ۱۳ ، مرکزی با ۱۳ ، البرز با ۸ ، سمنان با ۱۰ ، زنجان با ۶  و خراسان جنوبی با ۱۳ کتابفروشی در رتبه‌های یازدهم تا بیستم بیشترین میزان خریداران کتاب طرح عیدانه  قرار گرفتند.

استان‌های اردبیل با ۹ کتابفروشی، آذربایجان غربی با ۱۶ ، لرستان با ۶ ، چهار محال بختیاری با ۷ ، قزوین با ۵ ، بوشهر با ۷ ، ایلام با ۶ ، کهگیلویه و بویراحمد با ۳ ، سیستان و بلوچستان با ۱۱ ، خراسان شمالی با ۷  و هرمزگان  با ۲ کتابفروشی توانستند در فهرست ۲۱ تا ۳۱ بیشترین خریداران کتاب طرح عیدانه کتاب قرار بگیرند.

در مدت اجرای طرح عیدانه کتاب ۹۷، حدود ۲۰۰ هزار شهروند از نقاط مختلف کشور با حضور در کتابفروشی‌های عضو این طرح، مبلغ ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کتاب خریدند.حداقل یارانه هر کتابفروشی عضو این طرح‌ دو میلیون تومان بود که گاه در بعضی از کتابفروشی‌ها با توجه به میزان مراجعه مردم و خرید آنها،  تا سقف ۳۰ میلیون تومان یارانه تزریق شد.

هرسال پس از اجرای طرح عیدانه کتاب، طرح تابستانه از ۱۵ تیر تا ۱۵ مرداد ماه برگزار می‌شد، امسال اجرای طرح تابستانه کتاب به زمان دیگری موکول شده است که همچنان کتابفروشی‌ها و مخاطبان کتاب منتظر اعلام فراخوان طرح تابستانه کتاب در روز‌های پیش رو هستند.

نیکنام حسینی پور مدیر عامل موسسه خانه کتاب در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در خصوص زمان اجرای طرح تابستانه کتاب گفت: ما جلسات کارشناسی را درباره طرح تابستانه کتاب در موسسه خانه کتاب آغاز کردیم که  تقریبا رو به اتمام  است هفته آینده جلسه ای با حضور اصحاب نشر ،تعدادی از کتابفروشان،ناشران و نهادهایی که درگیر طرح تابستانه کتاب هستند برگزار می کنیم تا نحوه اجرای طرح و تغییرات آن را نهایی کنیم و اواخر مرداد ماه اجرای طرح تابستانه را آغاز خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در آیتم ها و محورهای اجرای طرح تابستانه کتاب تغییراتی می دهیم، افزود: در طرح تابستانه کتاب از کتاب های تالیفی حمایت بیشتری خواهیم کرد.با توجه به برنامه ای که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کردند و این برنامه ها در مواردی چون طرح تابستانه کتاب باید اجرایی شود نگاه به استان ها و شهرستان ها در این طرح جدی است البته نگاهمان به استان ها را بیشتر می کنیم و سعی می کنیم کتابفروشی ها در مناطق کم برخوردار در طرح تابستانه کتاب بیشتر دیده شوند و آیتم های ما در تخصیص یارانه به کتابفروشی ها در این طرح افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب ادامه داد: شفاف سازی در اطلاعات از تغییرات دیگری است که در طرح تابستانه کتاب اعمال می شود.این مسئله در دستور کار موسسه خانه کتاب وجود دارد از این رو سعی می کنیم تمام اطلاعات را به طور شفاف در اختیار اهالی رسانه قرار دهیم.با توجه به اینکه قانون دسترسی آزاد به اطلاعات به ما ابلاغ شده است این کار را انجام می دهیم.در همین راستا گزارش عیدانه و حتی میزان تخصیص یارانه را در این طرح روی سایت موسسه خانه کتاب بارگذاری کردیم که اصحاب رسانه می توانند این اطلاعات را ببینند و نسبت به نقد و بررسی آن اقدام کنند.

حسینی پور  با اشاره به نحوه حمایت طرح تابستانه کتاب از کتاب های تالیفی اظهار کرد: کتاب های تالیفی را نسبت به ترجمه در طرح تابستانه کتاب بیشتر خواهیم کرد و پس از اینکه  کارهای اجرایی ثبت نام کتابفروشی ها در طرح تابستانه کتاب را  با همکارانمان در موسسه خانه کتاب هماهنگ کردیم زمان ثبت نام کتابفروشی ها را در این طرح اعلام می کنیم.

وی با اشاره به دلیل تاخیر در اجرای طرح تابستانه کتاب تصریح کرد: تاخیری که در طرح تابستانه کتاب به وجود آمده است دلیل خاصی ندارد چون باید  بعضی کارهای کارشناسی طرح  انجام می شد و اعتبار لازم برای اجرای طرح را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گرفتیم.بعضی کتابفروشی ها و ناشران از ما مطالبه داشتند که طرح تابستانه کتاب از اواخر مرداد ماه اجرایی شود که چون به خرد جمعی اعتقاد داریم درباره نحوه برگزاری این طرح همفکری کردیم و تاریخ آغاز طرح را براساس این خرد جمعی انتخاب کردیم.

انتهای پیام /

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات بازار نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۳۹۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!

سازوکار تخصیص ارز چگونه باید باشد؟ شاید این مهم‌ترین سؤال در شرایط فعلی است که با هر بار رم‌کردن ارز، فشار بر ملت مضاعف و فریادشان بلند می‌شود. چالش‌ها از نظر سیاست تخصیص ارز و مدیریت بهینه منابع ارزی، به‌ویژه در زمینه سیستم ارزی چند‌نرخی، همچنان باقی است. تخصیص نادرست منابع ارزی با اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی موجب شده است منابع ارزی به جای اینکه در جهت رشد اقتصادی هزینه شوند، بیشتر به واردات کالا‌های اساسی تخصیص یافته که نه تنها نتوانسته است قیمت واقعی کالا‌ها در بازار آزاد را کنترل کند بلکه در حال حاضر همه کالا‌ها با قیمت نزدیک به دلار بازار آزاد معامله می‌شوند و تنها این تخصیص ارز، رقیب بازار تولیدات داخلی شده و رشد اقتصادی را محدود و مزایای بالقوه دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی را تضعیف کرده است. به منظور به حداکثر رساندن سهم بخش انرژی در توسعه اقتصادی و درآمد‌های ارزی، پرداختن به مسائل مربوط به سیاست ارزی، تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی ضروری است. در حالی که به دنبال تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی هستیم، اطمینان از تخصیص منابع ارزی به شیوه‌ای استراتژیک و کارآمد بسیار مهم است. این امر شامل اجتناب از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات است که می‌تواند تولید داخلی را خفه کند، اتکا بر کالا‌های خارجی را افزایش و ذخایر ارزی را کاهش دهد. 
 
اتکا بر دیپلماسی هوشمند انرژی و استفاده حداکثری از ظرفیت دانش داخلی نقشی مهم در ارائه کمک‌های ارزی قابل توجه به ایران به ویژه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی داشته است. رویکرد دولت در بخش انرژی که با تمرکز بر اهرم‌گذاری تخصص داخلی، توسعه بازار و بومی‌سازی فناوری مشخص می‌شود، نه تنها تاب‌آوری انرژی کشور را تقویت، بلکه به درآمد ارزی و رشد اقتصادی نیز کمک کرده است. 

 ایران با بهره‌گیری از دانش و منابع داخلی کشور توانسته است وابستگی خود را به فناوری‌ها و تخصص‌های خارجی کاهش دهد و از این طریق ارز ارزشمندی را در داخل کشور حفظ کند. بومی‌سازی فناوری و استفاده از استعداد‌های داخلی نه تنها توانمندی‌های انرژی ایران را افزایش داده، بلکه از خروج ارز به‌ویژه در شرایط نااطمینانی اقتصادی و تحریم‌ها جلوگیری کرده است. این تمرکز استراتژیک بر ظرفیت‌سازی داخلی و بومی‌سازی فناوری، ایران را قادر ساخته است ثبات و استقلال اقتصادی خود را در برابر فشار‌های خارجی حفظ کند. 
 دولت باید به جای تداوم سیاست ارز چندنرخی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک که کالا‌های ضروری را با قیمت‌های بهینه در انتهای زنجیره مصرف در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد، به سمت استفاده بهینه از منابع ارزی خود جهت توسعه اقتصادی سوق یابد. علاوه بر این، حرکت به سمت نرخ ارز واحد با قیمت‌گذاری تعادلی می‌تواند به ثبات بازار ارز نیز کمک شایانی کند. 

اتکای ایران بر دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی در ایجاد درآمد‌های ارزی و حفظ رشد اقتصادی در زمان‌های چالش‌برانگیز تشدید تحریم کشور مؤثر بوده است. دولت باید به جای اعطای ارز ارزان‌قیمت به واردات که خود باعث سرکوب تولید داخل، افزایش واردات و به خطر افتادن امنیت غذایی و نابودی منابع ارزی کشور خواهد شد، تمرکز خود را بر حمایت هوشمند از سبد هزینه خانوار قرار دهد و منابع ارزی را صرف توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز کند. باید دولت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، معادل کالای موردنیاز بهینه هر خانوار را در اختیار هر نفر قرار دهد و از طرف دیگر به سمت تک‌نرخی‌شدن ارز کشور با قیمت تعادلی بین بازار آزاد و بازار مبادله ارزی حرکت کند. 
 
 بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور!
محمدعلی شایان‌اصل، کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص بهینه منابع نفتی کشور می‌گوید: تخصیص نادرست منابع و تداوم نظام ارزی چندنرخی در اقتصاد مانع رشد اقتصادی ایران شده و به هدررفت منابع ارزی و تضعیف درک عملکرد اقتصادی کشور منجر شده است، از همین رو تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی برای منابع ارزی حاصل از نفت ضروری است. ایران با تمرکز بر تخصیص استراتژیک منابع ارزی به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز با ارتقای تولید داخلی و کارایی اقتصادی خود، می‌تواند بر چالش‌های ناشی از یک نظام ارزی پراکنده و چندنرخی بدون هیچ چشم‌انداز مشخصی فائق آید. 

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص منابع نفتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش نفت اظهار می‌کند: توسعه پتروپالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش نفت با دلار‌های نفتی برای رشد اقتصادی در ایران حیاتی است، با این حال سیاست اشتباه ارزی و تخصیص نادرست منابع ارزی، توانایی کشور را در استفاده کامل از منابع انرژی برای توسعه اقتصادی محدود کرده است. برای بازگشایی ظرفیت رشد اقتصادی، اولویت دادن به تخصیص مناسب منابع ارزی به ویژه در سال منتهی به جهش تولید و مشارکت مردم ضروری است. با پرهیز از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات نظیر اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی ایران می‌توان اطمینان حاصل کرد که از منابع ارزی به طور مؤثر برای ارتقای تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و تضمین آینده انرژی کشور استفاده می‌شود. 
وی ادامه می‌دهد: اعطای ارز ارزان به واردات، ضمن سرکوب تولید داخلی و به خطر انداختن امنیت غذایی، مانع توسعه اقتصادی و خودکفایی ایران شده است. تخصیص یارانه‌های فرایندی و سرکوب قیمت‌های نسبی تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی داشته و باعث از‌دست‌دادن خودکفایی و تاب‌آوری اقتصادی شده است. علاوه بر این، پدیده مخرب اقتصاد یارانه‌ای، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را تشدید کرده و به تخصیص نادرست منابع منجر خواهد شد که مانع رشد اقتصادی کشور و تخصیص صحیح منابع در جهت توسعه زنجیره ارزش خواهد شد. 

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: از همه مهم‌تر اینکه نرخ ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی دوباره امضا‌های طلایی ارزی را به کشور بازگرداند و دوباره مسئله رانت، حرف اول را خواهد زد. حال که قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از دو برابر ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی رسیده و بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی اعطا شده است، متوسط قیمت مبادله‌ای کالا‌های اساسی در سطح بازار نزدیک به قیمت ارز بازار آزاد و ۶۵ هزار تومان است و سیاست تخصیص ارز چندنرخی کاملاً غیرعملیاتی است و تنها موجب بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • اطلاعیه جدید سامانه تجارت/ تامین ارز ۲۰ روزه شد
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • افزایش ۱۱۰ درصدی قیمت کتاب
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • «فلسطین و توطئه صهیونیستی انگلیسی» به کتابفروشی‌ها آمد
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!