Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد‌ جهان - همشهری آنلاین:
روزنامه ایتالیایی ایل جورناله با اشاره به خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌ها علیه تهران نوشت: ایتالیا از جمله نخستین قربانیان تحریم علیه ایران است.

به گزارش ایرنا از تارنمای این روزنامه، تاثیر ناشی از بحران میان ایران و آمریکا همانند یک تبر بر روی ایتالیا افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران و رم همواره مناسبات اقتصادی و سیاسی محکم و گسترده ای داشته و پایان تحریم ها در پی امضای برجام، درهای بازار این کشور را به سوی شرکت های ایتالیایی گشوده بود و ورود به بازار ایران یک اکسیژن تازه برای صنایع ایتالیا محسوب می شد. اما تصمیم 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا در 18اردیبهشت مبنی بر خروج از توافق برجام بار دیگر همه چیز را به تردید انداخت و ایتالیا از جمله نخستین قربانیان بازگشت تحریم علیه تهران است.

ایل جورناله نوشت: تصمیمات آمریکا بر روی تجارت ایتالیا تاثیر منفی بسزایی گذاشته است. برای نمونه مرکز تجاری بزرگ 'ایران مال' تهران که قرار است در ماه سپتامبر گشایش یابد. قفسه های اکثر مغازه ها در این مجموعه خالی هستند. شرکت های بزرگ مد، طراحی و رستورانی می بایست آن را پر می کردند، اما جنگ تجاری آغاز شده و ایتالیا علاوه بر ترس از سرمایه گذای در ایران به دلیل تحریم ها، اکنون با تلافی تهران در رابطه با کالاهای خارجی مواجه شده است .

'انریکو تارکی' وکیل این مجموعه تجاری اظهار داشت: ما با 30 میلیون یورو سفارشات فصل های پاییز و زمستان آغاز کردیم و یک سوم آن را نیز به عنوان بیعانه پرداختیم اما وزارت بازرگانی واردات1 هزار 360 قلم کالا را ممنوع اعلام کرد که در میان آنها تمام کالاهایی هستند که شرکت های ایتالیایی قرار بود به ایران صادر کنند.

ایران می تواند یک بازار عالی باشد و این مساله برای ایتالیا کم اهمیت نیست. صنعت مد ایتالیا در بازار ایران طرفداران زیادی دارد و برندهای بزرگ ایتالیایی نیز وارد این طرح شده بودند. 50 شرکت که برای فروش به توافق رسیده و 60 شرکت دیگر هنوز در مرحله توافق بودند.

از نظر اقتصادی، بازار ایران برای شرکت های ایتالیایی یک گنج محسوب می شود. تهران پر از جوانانی است که ایتالیا را می شناسند. شمار جوانان زیر 30 سال پرشمار است و این موضوع برای صنایع ایتالیایی در بخش های رستوران، طراحی و مد بسیار جذابیت دارد.

'کلاودیو روتی' رئیس انجمن تجارت خارجی و عضو اتاق بازرگانی میلان تاکید کرد که براساس برخی تحقیقات، یک چهارم جوانان تهران حاضر به هزینه کردن تا 10 هزار دلار در یک سال برای خرید لباس است، پولی که با توجه به محدودیت های کنونی از دست خواهیم داد.

ایتالیا پس از لغو تحریم ها بلافاصله چراغ سبز سرمایه گذاری ها را در ایران روشن کرد. صنایع بزرگ و راه آهن دولتی ایتالیا توافق های مهم چند میلیارد یورویی با شرکای ایرانی عقد کردند و ایتالیا توانست از رقبای بین المللی پیشی بگیرد.

تاثیرات مثبتی نیز در بخش انرژی دیده شد. در سال 2017 شرکت نفتی 'انی' ایتالیا با شرکت نفت ایران دو تفاهمنامه امضا کرد و شرکت ایتالیایی انی که یکی از مهم ترین شرکت های نفتی در جهان است، به حوزه انرژی ایران وارد شد. بخش های مهمی که اکنون با تحریم های جدید به خطر افتاده اند.

این روزنامه در پایان نوشت: نخستین شرکت هایی که هزینه تصمیمات سیاسی را متحمل شدند، شرکت های ایتالیایی هستند، تقریبا همانطوری که در رابطه با تحریم های روسیه پیش آمد. تصمیات سیاسی که تاثیر قوی بر جیب بازرگانان و آینده کشاورزی، صنعتی و تجاری ایتالیا دارد. کافی است یاداور شویم که از سال 2006 تحریم ها علیه ایران 15 میلیارد یورو برای صادرات ایتالیا هزینه داشت.

در همین زمینه: توافق کشورهای اروپایی عضو برجام بر سر حفظ تجارت غیردلاری با ایران روحانی: اروپا در برجام باید به تصمیم‌های اجرایی برسد استقبال لندن از مسئولیت جدید انگلیس در برجام

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۴۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده‌، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آن‌ها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

 وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه‌ به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی‌ من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری‌ و تعدادی از آن‌ها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌ توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌ مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • سلب میزبانی ایران از مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ | واکنش فوری و متقابل ؛ ایران مسابقات را تحریم کرد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • (عکس) اولین قربانی تصادف در ایران چه کسی بود؟
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • تاثیرگذاری مهاجم تیم ملی ایران روی گلزنی رم ایتالیا