Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@02:19:13 GMT

زنان تأثیر بیشتری در دیپلماسی عمومی دارند

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۵۴۲۷۸

زنان تأثیر بیشتری در دیپلماسی عمومی دارند

ایران اکونومیست - اگر چه در این مقطع برخی از زنان با حضور در سطوح پایین‌تر دیپلماتیک همچون کارداری سفارتخانه‌ها خود را برای نقش‌های اصلی‌تر سفارت آماده می‌کنند، اما انتخاب از میان زنانی که در دیگر نهادهای دولت تجربه‌هایی در سطوح بین‌المللی اندوخته‌اند به یاری وزارت امور خارجه آمده است. راهکاری که البته با انتقاداتی همراه بود و حتی به طرح شایعاتی مبتنی بر دوتابعیتی بودن فرشچی منجر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال و هوا با سفیر ایران در فنلاند که احتمالاً در هفته‌های آینده عازم محل مأموریت خود خواهد شد، گفت‌وگو کردیم. گفت‌وگوی کوتاهی که در آن به روند انتخاب او برای این مسئولیت و توانمندی زنان در پیشبرد اهداف دیپلماتیک کشور پرداخته شد.

** انتخابتان به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در فنلاند و دومین زن سفیر در تاریخ انقلاب اسلامی چه روندی را طی کرد و با پیشنهاد چه کسی انجام شد؟
این انتخاب از طریق وزارت امور خارجه  انجام و در آنجا پیگیری شد. من  از سال  1377 به این سو  در سازمان حفاظت محیط زیست کار می‌کردم. منتها  به دلیل فعالیت در بخش دریایی این سازمان و همکاری‌های محیط زیستی با 11 کشور همسایه، پیگیری فعالیت‌های مربوط به دو کنوانسیون کویت، کنوانسیون تهران و ارتباط با سازمان‌های بین‌المللی تخصصی و  حرکت‌های جهانی زیست محیطی با فضای بیرون از کشور و پروتکل‌های ارتباطی آن ارتباط و همکاری مستمر داشتم. همچنین برعهده داشتن مسئولیت هماهنگ‌کننده همکاری‌های  زیست محیطی با 5 کشور خزر و کشورهای همسایه خلیج فارس و دریای عمان و حضور در برخی سازمان‌های منطقه‌ای از جمله تجربیاتی بود که زمینه آشنایی و تعامل با همکاران وزارت امور خارجه را فراهم کرد.

** گفته می‌شود که در مذاکرات سیاسی تعیین رژیم حقوقی دریای خزر که بعضاً در سطح رؤسای کشورهای ساحلی جریان داشته نیز حضور داشته‌اید؟
در نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در رابطه با شکل‌گیری کنوانسیون تهران حضور نداشته‌ام اما در برخی نشست‌های وزرا از جمله اعضای هیأت مذاکره‌کننده ایران بوده‌ام.

** گفتید که پیشنهاد شما برای سفارت از سوی وزارت خارجه مطرح شده است. مشخصاً چه کسی؟ آیا شخص وزیر امور خارجه شما را برای این سمت انتخاب کرد یا دیگر مقامات؟
با آقایان سرمدی و عراقچی مذاکرات اولیه را انجام دادم.

** انتخاب شما به عنوان دومین سفیر زن ایران در خارج از کشور در حالی است که رئیس جمهوری  روحانی و مقام‌های بلندپایه کشورمان تأکید ویژه‌ای بر حضور مؤثر و پررنگ زنان در سطوح بالای مدیریتی کشور دارند. در کنار ویژگی‌های کاری، سوابق و تخصص شما، زن بودن چه تأثیری در این انتخاب داشته است؟
فکر می‌کنم این رویکرد مشخصی است که فرصت برای  زنان برای ایفای نقش در مسئولیت‌هایی همچون سفیری جمهوری اسلامی  ایران و بسیاری دیگر از مسئولیت‌های تأثیرگذارتر فراهم شود. رئیس جمهوری و مقام معظم رهبری بارها از این رویکرد حمایت کرده‌اند. اما طبیعتاً اجرایی شدن این خواست به معنای نادیده گرفتن ضرورت احراز دیگر شرایط مورد نیاز یک مسئولیت نیست. بنابراین فکر نمی‌کنم این انتخاب فقط به دلیل خانم بودن من صورت گرفته باشد. البته حتماً توجه به حضور و مشارکت مؤثر بانوان در عرصه‌های بین‌المللی مؤثر بوده است اما این انتخاب بدون ضابطه و استدلال هم نبوده  است. چنانکه در پروسه انتخاب من تاریخچه‌ای از سوابق حضور در سازمان‌های منطقه‌ای، دانش روابط بین‌الملل و تجربه کار با سازمان‌ها و کشورهای مختلف حتماً به عنوان معیارهای اصلی نقش داشته است.
به  تجربه فعالیت‌هایتان در محافل بین‌المللی اشاره داشتید؛ بنابراین حالا که قرار است در سطح بالای دیپلماتیک مسئولیت داشته باشید بهتر می‌توانید از تفاوت ویژگی‌های دیپلمات‌های زن و مرد سخن بگویید...
به نظرم خانم‌ها به دلیل نکته‌سنجی‌های خاصی که در برقراری ارتباط با دیگران مد نظر قرار می‌دهند، می‌توانند تأثیرگذاری بیشتری بویژه در پیشبرد اهداف دیپلماسی عمومی ایفا کنند. دیپلماسی که ضمن همپوشانی با دیپلماسی رسمی و سطح یک از قدرت نفوذ و تأثیر بیشتری برخوردار است. ما می‌توانیم این توانمندی را بویژه در دیپلماسی عمومی متمرکز بر حوزه ارتباطات فرهنگی و اجتماعی و نیز در بخش اقتصادی به کار بگیریم و در خدمت گسترش ارتباطات بین‌المللی قرار دهیم.

** از کشور محل مأموریت‌ خود چه شناخت و اطلاعاتی دارید؟
بنا به ضرورت موقعیت کاریم به نقاط مختلفی سفر کرده و مسئولیت‌های مختلفی داشته‌ام از جمله به مدت چهار سال با سازمان ملل کار کردم ولی تاکنون فرصت حضور در فنلاند را نداشتم. به همین دلیل درباره کشورهای حوزه اسکاندیناوی مطالعات گسترده‌ای دارم که پایه شناخت من از این کشور قرار گرفته است. درباره موقعیت سیاسی، ظرفیت‌های اقتصادی، تبادلات فرهنگی و نرم‌های اجتماعی فنلاند و همچنین ظرفیت‌های تکنولوژیک و سرمایه‌گذاری این کشور به شناخت نسبتاً خوبی رسیده‌ام.

** با توجه به تحولاتی که پیرامون  برجام بر سیاست خارجی کشورمان حاکم شده و سفرای کشورمان در خارج از کشور مأمور پیگیری دیپلماسی اقتصادی و تأمین منافع اقتصادی کشور  در قالب این توافق شده‌اند، برنامه مشخصی در دستور کار دارید؟
بله پیگیری اهداف اقتصادی کشور با توجه به برجام و توجه همه مجموعه‌های دولت به دستیابی به تأمین منافع اقتصادی کشور از جمله مهم‌ترین برنامه‌هایی است که تلاش می‌کنم با بهره گرفتن از زمینه‌های مختلف ارتباطات از جمله تبادلات تکنولوژیک و اقتصادی آنها را دنبال کنم. در سمینار دوهفته‌ای سفرای جمهوری اسلامی که در تهران برگزار شد، راهکارهای مؤثری برای پیگیری مطالبات اقتصادی کشور مطرح شد که من هم بنا به بهره‌ای که از این نشست گرفتم، تلاش می‌کنم این خواسته‌ها را با یک برنامه مدون و مطالعه شده مورد پیگیری قرار دهم.
البته معتقدم دیپلماسی اقتصادی را نه تنها از طریق روابط اقتصادی که در زمینه‌های دیگر از جمله زمینه‌های آموزشی و فرهنگی هم  باید مورد توجه قرار داد تا به تعمیق بخشی روابط اقتصادی دو کشور کمک کند. برقراری ارتباطات تکنولوژیک و کمک به صادرات غیر نفتی ایران از دیگر مواردی است که مشخصاً بنده در کشور محل مأموریتم مد نظر دارم. ضمن اینکه معتقدم با توجه به بهبود مناسبات سیاسی ایران در چارچوب برجام فرصت خوبی برای سفرای ایران فراهم شده تا ظرفیت‌های ایران در حوزه‌های مختلف را به کشورهای مقابل بشناسانند.

** انتخاب شما به عنوان سفیر کشورمان در فنلاند با طرح بحث‌های حاشیه‌ای از جمله ادعای دو تابعیتی بودن شما از سوی یکی از نمایندگان مجلس همراه شد؛ این موضوع به کجا رسید؟
بحثی که اساس نداشته باشد، طبیعتاً به جایی نخواهد رسید. چون اگر این نماینده محترم که این ادعا را مطرح کرد، مدرکی داشت حتماً پیگیری می‌کرد. اگر دوتابعیتی بودن برای من اهمیت داشت، باید خیلی سال‌ها پیش و زمانی که در خارج از کشور دانشجو و درآغاز راه بودم، پیگیری می‌کردم نه الان که به کارم عشق می‌ورزم، به کشورم خدمت می‌کنم و از موقعیتم بسیار راضی هستم.  
در واقع نیاز و علاقه‌ای به این موضوع نداشته و ندارم. طرح این ادعا از سوی این نماینده محترم شاید با هدف تضعیف این انتخاب بوده که فکر می‌کنم زمانش برسد، ایشان عذرخواهی کند.
منبع: روزنامه ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پروین فرشچی سفیر زن ایران فنلاند دستگاه دیپلماسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۴۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام احمد خاتمی در مراسم عزاداری شهادت امام جعفرصادق(ع) که ظهر امروز با حضور فرماندهان سپاه استان قزوین، مسوولان استانی، پاسداران، پیشکسوتان و جامعه بسیجیان در سالن حضرت زهرا(س) سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین برگزار شد، ضمن گرامیداشت سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)، اظهار کرد: افتخار می کنیم مکتب ما، مکتب جعفری است که همواره از آن به نیکی یاد می شود.

به روایت فارس، وی با تاکید بر اینکه عالمان، بزرگان و شهدای برجسته ای در طول تاریخ از قزوین معرفی شده اند که جهان اسلام به وجود آنها افتخار می کند، افزود: سید آزادگان مرحوم ابوترابی برای ملت ما بسی مایه افتخار است و حق حیات بر گردن آزادگان دارد. شهید محمدعلی رجایی عزیز دیگر شهید برجسته استان قزوین و الگوی عملی مسوولان و شهید حسین لشگری که ۱۸ سال در اسارت رژیم بعث بود، از دیگر بزرگان عزیز قزوینی نزد مردم کشور ما هستند.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: حدیثی از امام صادق(ع) با موضوع علوم مورد نیاز انسان ها در هر زمانی وجود دارد که ایشان در آن می فرماید «خداشناسی»، «وظیفه شناسی»، «انسان شناسی» و « دشمن شناسی» چهار علم مورد نیاز اصلی انسان است.

حجت‌الاسلام خاتمی عنوان کرد: خداباوری علم اولی است که امام صادق(ع) به آن تاکید داشته است. این علم نباید صرفا لقلقه زبان باشد بلکه در عمل باید دیده شود. مصداق خداباوری، در عمل امام راحل مشهود است. ایشان برای احیای دین و مقابله با ظلم به پا خواست در این مسیر به نیرو و حمایت الهی تکیه کرد.

وی تصریح کرد: ۱۵ سال رسانه های رژیم طاغوت، امام راحل را تخریب کردند اما این اقدامات نتیجه ای جز افزایش عزتمندی امام(ره) نزد خدا و مردم نداشت. امام(ره) با خداشناسی در عمل، ملت ما را در مسیر پیروزی انقلاب اسلامی رهبری کرد.

امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: دومین علم این است که نعمت های خدا را بشناسیم. در دوران طاقوت و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مواردی مانند «اخلاق ستیزی، دین ستیزی، استقلال ستیزی، حیا زدایی و مردم ستیزی» حرف اول را در این کشور می زد.

حجت‌الاسلام خاتمی خاطرنشان کرد: موضوع رأی دادن و انتخابات در آن سال ها مفهومی نداشت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مردم به فرصت رای دادن و انتخاب مسیر کشور دست یافتند که می توان به عنوان یک نعمت یاد کرد و باید قدردان آن بود. مردم بصیر ما بیش از ۴٠ سال است که در انتخابات های مختلف حضور یافته اند و نماینده مجلس، رئیس جمهور، نماینده خبرگان و نمایندگان شورای شهر را انتخاب کرده اند و اینها همه نعمت هستند.

وی اذعان کرد: در انتخابات سال گذشته دشمنان تمام تلاش خود را کردند تا مردم در انتخابات شرکت نکنند اما ملت بزرگ ما با وجود جنگ رسانه ای و توطئه هایی که دشمن به راه انداخت، به میدان آمدند و با مشارکت ۴۱ درصدی راه خود را انتخاب کردند و نشان دادند این راه را همچنان ادامه خواهند داد. در حالی که در آمریکا مدعی دموکراسی فقط ۲۵ درصد پای صندوق رای حضور داشتند.

خطیب موقت جمعه تهران سومین علم را تکلیف مداری عنوان کرد و گفت: باید بدانیم تکلیف و وظیفه امروز ما چیست؟ امروز تکلیف ما حفظ نظام اسلامی است که با حضور در صحنه محقق و تمام مشکلات با این حضور حل شده و می شود.

حجت‌الاسلام خاتمی تاکید کرد: ۸ سال جنگ تحمیلی با حضور مردم در صحنه مدیریت شد و این تکلیف مداری بود که برخی در جبهه و برخی در پشت جبهه، خدمت کردند. فتنه ۸۸ در نهایت با حضور بصیرانه و تکلیف مدارانه مردم عزیز، با شعار حماسی «این همه لشگر آمده به عشق رهبر آمده» خنثی شد.

وی با بیان اینکه امروز در حال جنگ اقتصادی با دشمنان این آب و خاک هستیم، گفت: دشمنان مشکلات اقتصادی را ایجاد کرده اند تا به کشور ما آسیب بزنند اما مردم ما به ندای مقام معظم رهبری لبیک جانانه گفته اند و نشان داده اند پای عزت و سربلندی ایران اسلامی می ایستند. در این راستا نیز همه باید بدانیم امروز تکلیف، ماندن در صحنه و دفاع از نظام مقدس اسلامی است.

امام جمعه موقت تهران چهارمین علم را علم دشمن شناسی عنوان کرد و یادآور شد: باید بدانیم دشمن کیست و چه هدفی را می خواهد دنبال کند. دشمن برای اقشار مختلف مردم ما به ویژه جوانان و بانوان برنامه دارد و به دنبال این است که ملت ما را مایوس کند.

حجت‌الاسلام خاتمی تاکید کرد: بی تردید توطئه آسیب زدن به حجاب بانوان، نقشه و برنامه ای است که دشمن طراحی کرده و از این طریق می خواهد هویت و حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند.

وی با بیان اینکه دشمن برای دور کردن جوانان کشور ما از دین و اخلاق، سرمایه گذاری هنگفتی در فضای مجازی انجام داده است، افزود: بر این اساس همه وظیفه داریم آگاهانه در صحنه حضور پیدا کنیم و با تبیین مسائل، در روند خنثی سازی فتنه ها و توطئه های مختلف دشمن نقش آفرین باشیم.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902781

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد
  • خاتمی: دشمن برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد کرده است/ دشمن می خواهد حیا و عفت بانوی ایرانی را نابود کند
  • رمز موفقیت استقلال با عدد هفت! (عکس)
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران