Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-30@05:03:21 GMT

تفاوت خودروهای هیبریدی و الکتریکی در چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۵۷۹۹۴

تفاوت خودروهای هیبریدی و الکتریکی در چیست؟

شهرهای بزرگ در سرتاسر جهان در حال محدودکردن خودروهای دیزلی برای بهبود کیفیت هوا هستند. در این راستا کشور چین اعلام کرده که فروش خودروهای دیزلی و بنزینی خود را در آینده‎ای نزدیک محدود خواهد کرد و کشورهای اروپایی نیز قوانینی جدیدی را برای منع گسترش فروش این خودروها وضع می‎کنند.

 

به گزارش «انرژی امروز» از صنعت و بازار، آینده خودروهای احتراقی از هر منظر در حال خطر است و به همین دلیل خودروهای الکتریکی در حال ظهور هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین امر موجب تغییر شگرفی در زمینه وسایل الکتریکی در طی چند دهه آینده شده و جنگ جدید تکنولوژی در سطوح مختلف در سرتاسر دنیا شکل خواهد گرفت.

 

در حال حاضر، شرکت‎های تأثیرگذار در این عرصه بر روی دو زمینه تکنولوژی، سرمایه‎گذاری چند تریلیون دلاری انجام خواهند داد: وسایل الکتریکی هیدروژنی و وسایل الکتریکی حاوی باتری.

 

همانطور که مشخص است پیل‎های سوختی هیدروژنی بسیار نادر هستند؛ زیرا پروسه تهیه آنها گران قیمت است. از طرفی ایستگاه‎های شارژ پیل‎های هیدروژنی نیز بسیار کم هستند؛ بطوریکه در استرالیا تعداد کمی از آنها وجود داشته و در کل دنیا نیز فقط ۵۰۰ عدد از آنها موجود است.

وسایل الکتریکی هیدروژنی تنها به ۵ دقیقه زمان برای شارژ مجدد نیاز دارند و ۵۰۰ کیلومتر را می‎توانند طی کنند، همانند یک موتور بنزینی معمولی. از طرف دیگر، پیل‎های هیدروژنی فقط بخار آب را متصاعد می‎کنند و برای ذخیره انرژی تولیدشده نیز به یک باتری نیازمند هستند.

 

در مقابل، وسایل الکتریکی حاوی باتری، رایج‎تر هستند و قیمت آنها نیز از پیل‎های هیدروژنی کمتر است و مسافت‎های طولانی را به ازای هر بار شارژ می‎توانند طی کنند (تقریباً ۴۰۰ کیلومتر بیشتر از پیل‎های هیدروژنی) و همچنین مکان‎های شارژ خودروهای الکتریکی بسیار بیشتر هستند (حتی در استرالیا). اما مشکل این وسایل تعداد دفعات شارژ-دشارژ باتری است.

 

به هرحال، وسایل الکتریکی حاوی باتری مزایای دیگری همچون هزینه شارژ بسیار پایین دارند که البته در صورتیکه از پنل‎های خورشیدی یا از باتری‎های خانگی بهره ببرید، تقربیاً به صورت رایگان خواهد بود.

 

در حال حاضر رقابت بزرگی بین دو تکنولوژی پیل‎های هیدروژنی و وسایل حاوی باتری وجود دارد که در این بین شرکت‎های نفتی بزرگی همانند Total و Shell به تکنولوژی پیل‎های هیدروژنی روی آورده‎اند. در همین راستا یک شورای بین المللی برای استفاده از پیل‎های هیدورژنی ایجاد شده که متشکل از China Energy، BMW، Toyota، Daimler، Honda، Hyundai و Bosch هستند.

 

در تقابل با این امر باتری‎های حالت جامد می‎توانند رقابت تازه‎ای را ایجاد کنند. در حال حاضر باتری‎های لیتیم-یون با الکترولیت مایع در خودروهای Tesla Model S، Nissan LEAF و Jaguar I-PACE بکار می روند که با الکترولیت جامد جایگربن خواهندشد و در نتیجه این امر، بهبود چشمگیری در دانسیته انرژی باتری رخ داده و تعداد دفعات شارژ-دشارژ باتری نیز بسیار بهتر خواهد شد. ضمناً می‎توان با استفاده از این باتری‎ها، باتری‎های کوچک‎تر، سبک‎تر و با قابلیت شارژ سریع‎تر را تولید کرد.

 

در این راستا شرکت BMW تیمی از متخصصان و محققان را با عنوان Solid Power جمع‎آوری کرده که بر روی فناوری الکترولیت جامد تمرکز کرده‎اند و نیم نگاهی نیز بر روی تحقیقات پیل‎های هیدروژنی دارند. پیش‎بینی می‎شود که در ۳۰ سال آینده اقدامات جالبی در تقابل دو نوع فناوری باتری لیتیم-یون و پیل‎های هیدروژنی به وقوع خواهد پیوست و نیاز به آموزش‎های فراوانی برای جایگزینی سوخت‎های فسیلی با انرژی‎های تجدیدپذیر احساس می‎شود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۷۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D

به گزارش خبرگزاری مهر، این ابزار بسیار انعطاف‌پذیر بوده و استفاده از آن آسان است و می‌توان آن را برای استفاده در یک دستگاه پوشیدنی برای کمک به یک حفظ یک رژیم غذایی خاص شخصی‌سازی کرد. جزئیات این پروژه در مقاله‌ای در ACS Applied Nano Pathers منتشر شده است.

ویتامین‌های C و D ریز مغذی‌هایی هستند که در مسیرهای متابولیکی درگیر در مبارزه با ویروس‌ها و باکتری‌ها نقش مهمی داشته و در سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار هستند. نظارت بر این ویتامین‌ها از این نظر مهم است که سطح ویتامین‌ها را در بدن در محدوده مشخصی حفظ می‌کند.

با این حال، روش‌هایی که در حال حاضر برای این کار در دسترس است، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی پرهزینه دارد که توسط متخصصان باید استفاده شود. این روش‌ها مستلزم جمع‌آوری نمونه خون هستند و زباله‌های خطرناک تولید می‌کنند. تشخیص و تجزیه و تحلیل هر دو ویتامین در یک نمونه به صورت همزمان زمان دشوار است.

برای ساده‌سازی فرایند، محققان انستیتوی فیزیک سائو کارلوس از منابع نسبتاً ارزان مانند کربن و پروتکل‌های سریع عملیاتی برای توسعه یک تراشه الکتروشیمیایی برای نظارت بر ویتامین‌های C و D استفاده کردند.

این تراشه یکبار مصرف است و حاوی دو حسگر بوده که هر یک از آن‌ها از جریان الکتریکی برای تشخیص ویتامین استفاده می‌کند. در مورد ویتامین C، این حسگر از نانوذرات کربنی به عنوان یک الکتروکاتالیست استفاده می‌کند. حسگر ویتامین D از نیترید کربن گرافیتی و نانوذرات طلا همراه با لایه ای از آنتی‌بادی‌های ۲۵(OH)D۳ ساخته شده است.

این تراشه به راحتی کار می‌کند. تمام کاری که کاربر باید انجام دهد این است که آن را به یک دستگاه الکترونیکی قابل حمل کوچک شبیه به گلوکومتر وصل کند، نمونه‌ای از بزاق یا سرم خون را وارد آن کرده و منتظر بماند تا جریان الکتریکی نشان دهنده حضور و سطح ویتامین‌ها نمایش داده شود. نتیجه در کمتر از ۲۰ دقیقه بدست می‌آید.

تیاگو سرفیم مارتینز محقق کالج امپریال لندن می‌گوید: «با بی‌حرکتی گونه‌های الکتروشیمیایی فعال روی سطح یکی از حسگرها، ما توانستیم نیاز به برچسب و پروب‌های ردوکس را حذف کنیم و در نتیجه دستگاه را ساده کنیم و پیچیدگی تجزیه و تحلیل را کاهش دهیم. این کار باعث می‌شود تراشه به طور بالقوه کاربردی تر و کارآمدتر باشد، و این امکان را فراهم می‌کند تا مستقیماً در داروخانه و کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است که برای استفاده به عنوان یک دستگاه پوشیدنی مناسب باشد.»

کد خبر 6091264 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • چهار دلیل برای فرار از خرید پوکو X5 پرو
  • اولین جایگاه سوخت هیدروژن برای کامیون ها افتتاح شد
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • (ویدئو) آینده مبهم خودروهای نمادین؛ جیپنی‌ها به آخر خط رسیدند
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند