Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: طرح سئوال از رئیس جمهور در بحبوحه مشکلات اقتصادی مردم جدی تر شده است. این طرح که پیشتر با پس گرفتن امضای برخی نمایندگان از حد نصاب افتاده بود امروز حالت جدی تر به خود گرفته است.

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طرح سئوال از رئیس جمهور با امضای 80 نفر از نمایندگان اعلام وصول شده است، بیان داشت: «لاریجانی گفت: قبلا ۹۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضای سوال از رییس جمهور را به هیات رییسه ارائه کردند که به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان رییس جمهور این موضوع را بررسی کرد که در نهایت ۸۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای این سوال باقی مانده است، یعنی بیش از یک چهارم از نمایندگان تقاضای سوال از رییس جمهور را دارند.»

اما دولت با واکنشی که «حسینعلی امیری»، معاون پارلمانی روحانی نشان داد، مخالفت خود را با این طرح ابراز کرد.
معاون پارلمانی رییس‌جمهوری با تاکید بر لزوم استفاده قانونی از حق طرح سوال از رییس‌جمهوری، استیضاح وزرا و تحقیق و تفحص از سوی نمایندگان مجلس، اظهار کرد:« آنچه که در جریان اعلام وصول طرح سوال از رییس‌جمهوری دیروز اتفاق افتاد، خلاف اصول مسلم حقوقی، خلاق قانون اساسی و خلاف آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی است.»

روزنامه دولتی ایران نیز با رویکرد منفی نسبت به سئوال نمایندگان برخورد کرد و آنرا « سئوال نابه هنگام» و هدایت یک جریان سیاسی و بر خلاف عزم نظام برای ایجاد وحدت خواند!
روزنامه اصلاح طلب شرق نیز با تیتر «دوباره علیه رئیس جمهور» با سیاسی کردن این موضوع سعی کرد انتقادات به دولت را جناحی سیاسی جلوه دهد.
روزنامه ابتکار دیگر روزنامه اصلاح طلب نیز با تیتر « سئوال های سیاسی محورهای اقتصادی» به سراغ طرح سئوال از رئیس جمهور رفت و همان رویه روزنامه شرق را در پیش گرفت و سعی کرد این موضوع را سیاسی جناحی نشان دهد.
البته روزنامه‌های اصلاح طلب آفتاب یزد و قانون نیز به این موضوع به دیده مثبت نگاه کرده و آنرا فرصتی برای شفاف سازی و صراحت دولت در انتقال واقعیات به مردم عنوان کردند. آفتاب یزد این سئوال را پرسیده که «آیا رئیس جمهور از این فرصت سود می برد؟»
روزنامه قانون نیز با تیتر « ابطال روزه سکوت» نوشت: «مردم و دلسوزان كشور مي‌‌دانند چه كساني در اين مرز و بوم زحمت مي‌كشند و كار مي‌كنند و چه كساني به دنبال نمايش‌هاي سياسي مي‌گردند، بنابراين اگر روحاني مي‌داند كه فعاليت‌هايي براي بهبود وضعيت كشور داشته است پس نبايد ترس داشته باشد و بدون واهمه به مجلس برود و پاسخگو باشد. از طرفي نيز اگر اين دولت و رييس آن كارشكني يا ناكارآمدي دارند بايد در مقابل چشمان 80 ميليون ايراني و در خانه ملت پاسخ دهد چرا آن گونه كه بايد به وظايف خود عمل نكرده است.»
اگرچه دولت و برخی رسانه های اصلاح طلب با طرح سئوال از رئیس جمهور مخالفت کرده‌اند اما آنچه از فضای افکارعمومی شنیده می‌شود مردم به دور از موارد سیاسی خواهان پاسخگویی دولت درباره وضعیت اقتصادی و گرانی و افزایش سرسام آور دلار و سکه هستند. مطالبه ای که تا به امروز متاسفانه دولتمردان به آن بی اعتنایی کرده اند و اگرچه وعده داده شده که رئیس جمهور با مردم به طور مستقیم صحبت می کند اما تا به امروز که چند ماهی از این بحران می گذرد هنوز شاهد این مسئله نبوده ایم. از سوی دیگر کارشناسان بیان می کنند که اگر رئیس جمهور در تلویزیون به صحبت با مردم بپردازد نیز با توجه به رویه قبل روحانی چندان برای مردم قانع کننده نخواهد بود. هنوز مردم دیالوگ «رضا رشیدپور» و رئیس جمهور درباره قولی که مجری رسانه ملی از حسن روحانی برای کنترل قیمت ارز گرفت را فراموش نکرده اند. اصلاح طلبانی چون «صادق زیباکلام» هم همواره نسبت به سخنان رسمی رئیس جمهور و خارج از فضای واقعی جامعه در رسانه ملی انتقاد کرده است.

در این برهه زمانی سیاسی جلوه دادن درخواست و مطالبه امروز مجلس به انحراف کشیدن اصل ماجرا یعنی پاسخگو کردن مسئولان است. جای تعجب دارد روزنامه های اصلاح طلبی که ادعای آزادی دارند یکی از اصلی ترین مسئولیت رسانه ای خود یعنی پاسخگو کردن مسئولان را به جهت منافع جناحی زیر پا می گذارند. آیا مردمی که چند ماهی است با مشکلات اقتصادی به طور جدی دست و پنجه نرم می کنند و در استرس شدید هستند نباید انتظار پاسخ جدی مسئولان را داشته باشد؟

اتفاقا مجلس با وجود نمایندگانی که دلسوز نظام جمهوری هستند محل خوبی برای پاسخگویی مسئولان است. از سوی دیگر رسانه های اصلاح طلب سعی در نوعی تابوسازی درباره سئوال از رئیس جمهور دارند و آنرا خلاف وحدت ملی می خوانند؛ این موضوع نیز به کشور لطمه وارد می کند؛ چراکه سئوال از رئیس جمهور و بر آورده شدن مطالبه پاسخگویی مردم می تواند تا حدودی جو روانی و التهابات کشور را آرام سازد. اتفاقا اگر مردم بدانند که مسئولان پاسخگوی عملکرد خود هستند اطمینان و اعتماد بیشتری نسبت به دولت خواهند داشت.  این موضوع حتی دیرهنگام هم صورت گرفته است و به لطف ساختار مدیریتی مجلس این موضوع تا به اینجا به تاخیر افتاده است. با این حال مردم انتظار دارند مسئولان در مورد بحران های پیش آمده پاسخگو باشند و حتی نسبت به مدیریت غلط خود از آنها عذرخواهی کنند.
 

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۷۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

به گزارش «تابناک»، سید محمد حسینی در گفت و گو با ایسنا، درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در مجموع تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود که  در تهران 16 کرسی خالی مانده است که کرسی های تهران اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایندگان تهران گرفتاری‌های نمایندگان شهرستان را ندارند و می‌توانند در مسائل کلان کشور و ملی نقش آفرین باشند و وقت بیشتری برای تهیه طرح ها و لوایح بگذارند. آنها  می‌توانند در ترکیب هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون ها تاثیر زیادی داشته باشند. این نمایندگان و سایر نمایندگان باقی مانده در دو دوم اهمیت و نقش مهمی در مجلس دارند.

وی افزود: امیدوارم همانطور که در دور اول مردم حضور داشتند، در دور دوم هم مشارکت کنند به خصوص که در این دور انتخاب راحت تر است و در یک حوزه، مردم از بین دو نفر باید یک نفر را انتخاب کنند. بی تفاوتی سزوار نیست. مردم می توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند. مردم کمک کنند افراد اصلح با پشتوانه رای بالا انتخاب شوند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیات رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مساله ورود نمی کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالیکه در دوره های قبل  دولت ها اینگونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب حود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با تعامل سازنده دولت و مجلس، کارهای اساسی انجام شود. اولویت ما اقتصاد است و به این مساله بها داده شود و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی دولت. زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!