Web Analytics Made Easy - Statcounter

این دستاورد همزمان با روزهای ملی ارتش های سوریه و لبنان رقم خورد. دلاوران با در نوردیدن مرزهای سیاسی و ساختگی برای پاسداری از مرزهای جغرافیایی جنوبی به حرکت درآمدند. اینها مرزهای ساختگی بود که برای مقاصد رژیم صهیونیستی و دشمن آمریکایی ساخته و پرداخته شده بود. این بدان معنا است که مرحله بعد از پیروزی درعا نظیر مرحله قبل از آن نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا ارتش سوریه مهمترین طرح های رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه را در هم شکست و این منطقه را از گروه تروریستی داعش پاکسازی کرد تا پژواک این پیروزی در پایتخت کشورهای تصمیم گیرنده بویژه واشنگتن طنین انداز شود. ارتش سوریه درها را در برابر دستهای بازیگر واشنگتن در درعا و ریف آن بست و خطر آمریکا را در پایگاه التنف و مناطق پیرامون آن محدود کرد که گروه تروریستی داعش و همقطارانش در آنجا حضور دارند و از آنجا به غیرنظامیان و روستای منطقه السویدا حمله کردند.
 
این پیروزی یک تحول راهبردی در تاریخ جنگ علیه سوریه به شمار می رود زیرا ارتش سوریه به خط تماس با رژیم صهیونیستی بازگشت؛ یعنی به جایی که قبل از سال 2011 میلادی در آنجا حضور داشت. این بازگشت بعد از سیطره ارتش سوریه بر تمام روستاهای ریف غربی درعا صورت گرفت که چسبیده به منطقه جولان اشغالی سوریه است.
 
این ناحیه مرزی پیشتر درسایه هماهنگی روزانه از طریق گذرگاههای مرزی غیرقانونی، تحت نظر رژیم صهیونیستی بود. این گذرگاههای برای خدمت به اتاق عملیات موک و هرگونه اقدام نظامی گروههای تروریست علیه ارتش سوریه در جنوب این کشور گشوده شده بود. قبل از عقب نشینی گروهک های زیرمجموعه گروه تروریستی جبهه النصره و همقطارانش به سمت شمال سوریه و در دوره جنگ و از طریق این گذرگاههای غیرقانونی، سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی(موساد) و افسران عملیاتی این رژیم عناصر موسوم به "منابع آینده و نیروهای امنیتی" را بعد از پایان دوره های آموزشیِ امنیتی آنها - در مناطق صفد و طبریا و حتی مواضع ارتش این رژیم در مقر جبل الشیخ- وارد سوریه می کردند. رژیم صهیونیستی همچنین از این منطقه برای منتقل کردن عناصر گروه موسوم به "کلاه سفیدها" و مزدوران خود و افسران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و کشورهای غربیِ عضو اتاق عملیات "موک" به اردن استفاده کرد تا این عناصر در مرحله بعدی به برخی کشورهای غربی منتقل شوند.
 
قبل از تصمیم گیری درباره آزادسازی درعا و ریف آن از تروریسم یعنی در نیمه ماه ژوئن سال 2018 میلادی، گروههای تروریست در داخل و ریف درعا در گسترده ای به مساحت تقریبی 2350 کیلومتر مربع حضور داشتند. این مساحت 60 درصد از کل خاک استان درعا را تشکیل می داد. این استان بالغ بر 3900 کیلومتر مربع وسعت دارد. اما گروه تروریستی داعش در 250 کیلومتر مربع یعنی شش صدر وسعت کل این استان تمرکز داشتند و ارتش سوریه نیز 1350 کیلومتر مربع یعنی معادل 34 درصد وسعت کل استان درعا را در کنترل داشت. این بدان معنا است که عملیات نظامی ارتش سوریه سریعتر از عملیات آزادسازی استان های بزرگ نظر دیر الزور و ریف دمشق بود؛ بویژه که در استان درعا، منافع اقتصادی با نظامی و امنیتی پیوند خورده است زیرا این استان نزدیک به مرز  اردن و متصل به ریف دمشق است و خطوط تماس با رژیم صهیونیستی را از سمت غربی لمس می کند.
 
این کنترل ارتش سوریه بازتاب مثبتی بر روابط با کشورهای همجوار سوریه بویژه از منظر امنیتی و سیاسی و به طور مشخص اردن خواهد داشت که برای بازگشایی گذرگاه مرزی نصیب در مرز خود با سوریه شتاب به خرج داده است.
 
این گذرگاه شریان زندگی اردن به شمار می رود. بازپس گیری کامل استان درعا، امنیت بیشتری به استان السویدا خواهد بخشید و میزان فشار نظامی و سیاسی بر واشنگتن برای خروج از پایگاه التنف را افزایش خواهد داد زیرا این پایگاه اکنون تنها منبع خطر در جنوب شرقی و شرق سوریه به شمار می رود چرا که نقطه آغاز حملات عناصر  گروه تروریستی داعش به روستاهای شرق السویدا و پایگاههای ارتش سوریه در ریف جنوب شرقی دمشق و ریف شرقی و شمال شرقی السویدا به شمار می رود. این بدان معنا است که برچیدن پایگاه التنف - که توسط افسران انگلیسی، آمریکایی و نروژی از گروهک های تروریستی وابسته به داعش یا گروهک های بیعت کرده با این گروه پشتیبانی می کرد و آنها آموزش می داد- بی برو برگرد انجام خواهد شد زیرا برچیدن این پایگاه خواست واضح سوریه است.
 
این امر نگرانی آمریکا و اقدام این کشور در منتقل کردن گروهک های داعش پیرامون خود در قلب صحرای سوریه از وضعیت سکون به وضعیت اقدام نظامی را تفسیر می کند. آمریکا در این اقدام خود - از ماهیت منطقه صحرایی و تماس آن با مرزهای اردن و عراق، کشیده شدن این منطقه صحرایی تا منطقه البوکمال در ریف دیرالزور و تلاقی این منطقه با ریف حمس و نیز چسبیده بودن آن با اردوگاه الرکبان که به پناهگاه تجمع عناصر داعش جلوی دیده گان آمریکا تبدیل شده است - بهره برداری می کند.
 
همه آنچه گفته شد، تاکید می کند که هدف آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تداوم (بقای) پایگاه التنف، به چالش کشیدن دولت سوریه و همپیمانان نظامی و سیاسی و امنیتی آن در سایه همه پیروزیهایی است که آمال و آرزوهای واشنگتن و تل آویو در جنوب را از بین برده و به آنها در سیاست و جنگ درس و عبرت داده است.

 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۶۷۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها

  خط قرمز مقاومت همواره کشیده نشدن دامنه درگیری به خاک لبنان و کشته نشدن غیرنظامیان لبنانی بوده است. در حال حاضر با تداوم جنگ غزه به نظر نمی‌آید دورنمای روشنی برای عقب‌نشینی مقاومت از مرزهای فلسطین اشغالی وجود داشته باشد. برخی تحلیلگران معتقدند، تداوم وضع کنونی نوید آغاز جنگی بسیار بزرگ‌تر از جنگ ۳۳روزه در سال ۲۰۰۶ میلادی می‌دهد. همزمان با افزایش تنش‌ها، بازیگران میانجی به‌ویژه فرانسوی‌ها سعی دارند با کانال‌های دیپلماتیک جلوی آغاز جنگی جدید را در شرق مدیترانه بگیرند. 
 
افزایش تنش میان اسرائیل و مقاومت لبنان
در هفته اخیر میزان تنش‌ها و تبادل آتش میان رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان افزایش یافته است. ۲۱آوریل یگان‌های عملیاتی حزب‌ا...هفت بار شهرک المطله را در شمال فلسطین اشغالی هدف قرار دادند. همچنین تجمع سربازان رژیم صهیونیستی در مجاورت سایت الظهیره با موشک ضد زره هدف قرار گرفت. در همین روز یک فروند پهپاد هرمس۴۵۰ از سوی نیروهای راداری و پدافندی مقاومت رهگیری و سرنگون شد. ۲۲ آوریل مقاومت اسلامی لبنان با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد، مقر تیپ سوم لشکر۹۱ رژیم صهیونیستی را در پایگاه زیتم با ۳۵راکت کاتیوشا هدف قرار داد. واحد اطلاع‌رسانی حزب ا... با انتشار تصاویری ازحمله به تجهیزات صهیونیستی در الوازانی و حنیطه خبر داد. در واکنش به این اقدامات، رژیم صهیونیستی فرودگاه تازه تأسیس حزب ا... را در منطقه جبور لبنان به‌شدت بمباران کرد. ۲۳آوریل ارتش صهیونیستی با انتشار تصاویری مسئولیت حذف حسین علی عزقول، یکی از نیروهای مؤثر یگان موشکی حزب ا... را در نزدیکی الزهرانی به‌عهده گرفت. 
در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی، مقاومت لبنان با حمله پهپادی ـــ موشکی مقر تیپ گولانی و مقر یکم یگان اغوز ۶۲۱ را در پادگان شاراگا در شمال شهر عکا هدف قرار داد. علاوه بر این، حمله هدفمند حزب‌ا... لبنان سایت راداری در مزارع شبعا، تجمع سربازان صهیونیست در حرش رامم و سایت رویسه العلم در کفر شعبه را زیر ضربه گرفت. 
 
اعتراف صهیونیست‌ها به ناتوانی در شکست حزب‌ا...
در جریان حملات شدید حزب‌ا... برق مناطق گسترده‌ای از شهرک کریات شیمونا قطع شد. ۲۴ آوریل ارتش صهیونیستی در واکنش به حملات مقاومت لبنان نزدیک به ۴۰ انبار تسلیحات، زیرساخت‌های مقاومت و اهداف وابسته به حزب ا... را در این منطقه هدف قرار داد. از ۲۵ آوریل تاکنون حملات دو طرف ادامه دارد اما به‌دلیل ازسرگیری فعالیت کانال‌های دیپلماتیک از میزان شدت آن کاسته شده است.یعقوب عمیدور، رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در مصاحبه با کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی با استفاده از ادبیاتی بی‌سابقه گفت، این‌که بتوانیم با حزب ا... وارد جنگ شویم و آن را شکست دهیم توهمی بیش نیست. وی افزود: حجم تسلیحات و موشک‌هایی که مقاومت در اختیار دارد، بسیار زیاد است. رئیس شورای محلی متولا در واکنش به حملات پیاپی مقاومت لبنان گفت، غیرقابل تصور است هر روز یک خانه یا زیرساخت را از دست بدهیم. حزب‌ا... به‌طور سیستماتیک و عمدی این کار را انجام می‌دهد و باعث درد و رنج مردم شمال می‌شود و کمربند امنیتی را به دست می‌آورد.
 انتشار چنین اظهاراتی از سوی مقام‌های صهیونیست حاکی از آن است رجزخوانی  نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی صرفا برای اقناع افکار عمومی و در حقیقت ابتکار عمل در اختیار مقاومت لبنان است. 
 
پادرمیانی فرانسه برای کاهش تنش‌ها
با افزایش مجدد دامنه تنش‌ها میان رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان، این بار نه عاموس هوخشتاین بلکه استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه برای کاهش درگیری‌ها و ارائه پیشنهاد جدید راهی بیروت شد. به گزارش کانال عبری کان، پاریس در طرح خود خواستار توقف عملیات نظامی دو طرف، بازگشت ساکنان شمال فلسطین اشغالی به خانه‌های خود و درنهایت استقرار ۱۵هزار سرباز ارتش لبنان در منطقه‌ای در کنار رودخانه لیتانی شده است.  این پیشنهاد در حالی از سوی دولت مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه مطرح شده که اعضای محور مقاومت بارها اعلام کرده‌اند، با پایان آتش جنگ در غزه سلسله اقدامات مقاومت در منطقه نیز متوقف خواهد شد. در چنین شرایطی به نظر می‌آید لازم باشد واشنگتن و تروئیکای اروپایی با همکاری قطر و مصر به‌دنبال راهی برای اعلام آتش‌بس و جلوگیری از لشکرکشی به رفح باشند. 
 
تغییر خطوط موازنه قدرت
با افزایش گمانه‌زنی‌ها در زمینه آغاز حمله گسترده ارتش صهیونیستی به رفح، حزب ا... لبنان و انصارا... یمن سطح اقدامات‌شان را علیه مراکز کلیدی در فلسطین اشغالی افزایش داده‌اند. گسترش تبادل آتش در جبهه شمالی سبب شده برخی رسانه‌ها و تحلیلگران نسبت به آغاز جنگ بزرگ در شرق مدیترانه هشدار دهند.  نکته قابل تأمل آن‌که مقاومت لبنان دیگر گروهی صرفا چریکی نیست که با تکیه بر نیروهای نامتقارن به دنبال زمینگیر کردن ارتش دشمن باشد. در دوران جدید حزب‌ا... لبنان بیش از ۱۰۰هزار انواع موشک نقطه زن و راکت در اختیار دارد که علاوه بر از کار انداختن سامانه‌های دفاعی رژیم صهیونیستی سبب مختل شدن زیست عادی در فلسطین اشغالی خواهد شد. با تغییر خطوط موازنه میان تهران و تل‌آویو آیا میدان لبنان به جدیدترین آوردگاه محور مقاومت با رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد شد؟

دیگر خبرها

  • حمله هوایی دشمن صهیونیستی به حومه دمشق
  • حمله اسرائیل به جنوب سوریه
  • حمله رژیم اسرائیل به مناطقی در جنوب سوریه
  • زد و خورد میان معترضان صهیونیست و عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • فشار نهاد‌های امنیتی صهیونیست برای توافق آتش بس با حماس
  • اصابت ۳ موشک جدید به شمال فلسطین اشغالی
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است