Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان از ادامه عملیات مرمت خانه تاریخی کلانتری بسطاق در این شهرستاه خبر داد و گفت: امسال با اختصاص اعتبار ۱۵۰ میلیون ریال از محل منابع ملی ساخت سردر ورودی بنا در دست اقدام است. ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶ استانها خراسان جنوبی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد عرب در بازدید از مراحل مرمت خانه تاریخی کلانتر بسطاق در شهرستان سرایان اظهار داشت: سال گذشته سبک سازی و بام سازی بنا در اولویت برنامه‌های مرمت این بنای تاریخ قرار گرفت و خاکبرداری و سبک سازی پشت بام به ارتفاع بیش از یک متر انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پوشش مجدد قسمت‌های تخریب شده و آسیب دیده، دوغاب ریزی با ملات شن و گچ در دو مرحله، استحکام بخشی سقف، مرمت دیوارهای دور تا دور بنا، شیب بندی، قوره گل و اندود کاهگل در دولایه، مرمت بادگیر بنا و استحکام بخشی دیوارها و پوشش‌های ضعیف از دیگر برنامه‌های مرمتی بود که در این بنای تاریخی انجام شد.

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان بیان کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به منظور جلب مشارکت مردم در حفظ میراث فرهنگی نسبت به مبادله تفاهم نامه‌ای با مالکین بناهای تاریخی در شهرها و روستاها اقدام می‌کند و با اختصاص اعتبار با مشارکت مردم، بناهای تاریخی حفظ، نگهداری، مرمت و بازسازی و احیاء می‌شوند.

عرب گفت: در همین راستا امسال با اختصاص اعتبار 150 میلیون ریالی از محل منابع ملی؛ ساخت سردر ورودی بنا که به صورت کامل تخریب شده بود در دست اقدام است و خاکبرداری و آواربرداری کف، مستند نگاری، پی‌سازی، استحکام بخشی پی و دیوارهای موجود، اجرای دیوار و پوشش سقف ورودی و بام سازی کامل و آجرفرش ورودی در حال انجام است.

وی بیان کرد: خانه کلانتر در داخل بافت تاریخی روستای بسطاق به سبک چهار صفه دارای ویژگی‌های معماری ایرانی منطبق بر شرایط ویژه اقلیمی  منطقه است و شامل سردر ورودی، دالان، حیاط، ایوان‌ها، مطبخ، اطاق‌های متعدد و انبار است.

 مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان گفت: محور اصلی بنا در جهت شمال غربی- جنوب شرقی قرار دارد که از مرکز حیاط می‌گذرد و چهار ایوان یا چهار صفه بنا در چهار ضلع  حیاط واقع شده‌اند که ایوانها دارای طاق جناغی بوده و پوشش آنها به صورت طاق و تویزه است.

عرب گفت: استفاده از اصول شناخته شده معماری ایرانی در راستای تطبیق با شرایط اقلیمی، فرهنگی، مذهبی، در طراحی این بنا مهمترین ویژگی این بنا است که به عنوان یک بنای مسکونی و هماهنگ با شرایط منطقه ارزش مطالعه و بررسی کامل را دارد.

وی یادآور شد: طرح چهار صفه بنا مهمترین ویژگی این بنای تاریخی است که با شماره  29941 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/ح

R41348/P1357/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۵۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • آماده‌باش و پشتیبانی ۶ شعبه هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی در بیرجند و خوسف
  • آماده‌باش و پشتیبانی ۶ شعبه هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در بیرجند و خوسف
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی