Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، دکتر علی نوذرپور شهردار منطقه۲۲ با اشاره به طرح های تشویقی "تفکیک زباله از مبداء " که در منطقه در حال اجرا است گفت: رکن بازیافت تفکیک است. اگر تفکیک در مبدا به درستی انجام شود می‌توان گفت فرآیند بازیافت به طور کامل در حال انجام است و اگر زباله در مبدا به صورت مخلوط به کارگران شهرداری تحویل داده شود تفکیک پسماند به طور کامل انجام نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 نوذرپور با بیان اینکه آگاهی شهروندان نسبت به موضوع پسماند و حفظ محیط زیست با توجه به کاستی‌های دولتمردان در امر آموزش بسیار بالا است ادامه داد: 35درصد از کل زباله های شهر تهران خشک و قابل بازیافت است و مابقی آن تر بوده که حدود 5درصد آن قابل بازیافت است. مدیریت شهری به کمک شهروندان و سایر ارگان‌های خدمت‌رسان در موضوع تفکیک زباله با برنامه‌ریزی‌های جامع و مستمر باید به سمت تفکیک صد در صدی  زباله حرکت کند.
شهردار منطقه۲۲ که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، تصریح کرد: تولید هریک کیلو زباله، ۲۱هزارتومان خسارت زیست محیطی به طبیعت وارد می‌کند و برای تسویه ۱ لیتر شیرآبه تولید شده مبلغ 4۰۰هزار تومان هزینه می‌شود. همچنین برای هر یک متر مکعب گاز گلخانه‌ای تولید شده مبلغ ۱۰ دلار هزینه برای جبران اثرات تخریبی آن هزینه می‌شود.
 نوذرپور اولین مرحله از تفکیک درست در مبدا را جداسازی زباله تر از خشک دانست و گفت: محل نگهداری زباله تر باید جدا از محل نگهداری زباله خشک در منازل باشد.
شهردار منطقه۲۲، استقرار مخازن سطل‌های مکانیزه در سطح شهر را کار نادرستی دانست و آن را باعث از بین رفتن انگیزه شهروندان برای تفکیک زباله از مبداء عنوان کرد.
وی در ادامه درباره طرح تشویقی تحویل پسماند خشک از مبداء در منطقه ۲۲ گفت: شهروندان زباله‌های خشک خود را جداگانه به غرفه های بازیافت در محلات و یا به ماشین های ملودی تحویل می دهند و در ازای آن منازل شهروندان به صورت رایگان در مقابل آتش و زلزله بیمه می‌شوند و یا خدمات کارواش اتومبیل و یا کود کمپوس برای باغچه و گلدان دریافت می‌کنند.
 نوذرپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بسیاری از زباله‌ها در پارک‌های محله ایجاد و انباشته می شوند برای حل این معضل چه تمهیداتی انجام شده است نیز گفت: در فضاهای باز و پارک های محلی، کارکنان خدمات شهری کیسه های زباله گیاهی تجزیه پذیر، بین شهروندان توزیع می کنند تا زباله های خود را در آن جمع آوری کنند.این طرح در روز طبیعت در بوستان چیتگر انجام شد و بسیار اثر بخش بود.
وی در بخش دیگری از این گفتگو در مورد احیاء محله گرایی در منطقه۲۲ نیز گفت: دیدگاه ما در موضوع شهرسازی این است که خیابان ها صرفا محلی برای تردد ماشین ها نیستند، بلکه خیابان محلی برای زندگی است.باید کاری کنیم تا مردم به خیابان ها بازگردند، به همین منظور طرحی به نام "خیابان محلی برای زندگی " را در محلات منطقه ۲۲ اجرا کردیم.
 به گفته نوذرپور، یک خیابان عریض و کم تردد را با هماهنگی پلیس در ساعاتی از روز بسته و در اختیار خانواده ها قرار می‌دهیم. مادرها با فرزندانشان در خیابان حضور پیدا می کنند و بازی های سنتی و محلی را با هم انجام می‌دهند.این امر باعث آشنایی خانوده ها با یکدیگر می‌شود و باعث ایجاد تعلق خاطر آنها به محله می شود.
شهردار منطقه۲۲ اظهار داشت: در کنار این مراسم بانوان کارآفرین نیز حضور دارند و محصولاتی را که در خانه تولید کرده‌اند برای عرضه ارائه می دهند و فضای کاملا شاد و همدل بوجود می آید.
 نوذرپور با بیان اینکه هر چقدر مردم بیشتر در شهر حضور پیدا کنند نشانه پویایی و سرزندگی شهر است گفت: این طرح در منطقه۲۲ هفته‌ای سه روز در حال انجام است و به گونه‌ای مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است که اگر شهرداری طرح را انجام ندهد مردم خودشان در محل حضور پیدا می‌کنند و برنامه را اجرا خواهند کرد.
 وی با اشاره به برنامه شادستان که هر شب در دریاچه خلیج فارس در حال انجام است گفت: در این برنامه اجرای موسیقی زنده و آیتمهای شاد فرهنگی با حضور هزاران نفر از شهروندان برگزار می شود.
 نوذرپور در پاسخ به اینکه، چه موضوعی باعث شده است که شما فراتر از وظیفه خود در مدیریت شهری انجام وظیفه کنید، گفت: تحصیلات من در حوزه شهرسازی به من آموخت ، آن چیزی که شهر را معنا می‌دهد فرهنگ و موضوعات اجتماعی آن شهر است و در غیر این صورت شهر مانند یک جسد بی روح است.
 به گفته نوذرپور، مدیریت شهری جدید با شعار" تهران شهر زیست پذیر و مشارکت پذیر" در پی رسیدن به یک شهر پویا و سرزنده از شهروندان است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازیافت زباله خسارت زیست محیطی شهردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۷۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.

وی ضمن تبریک روز معلم، افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند. همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

کد خبر 6094907

دیگر خبرها

  • کاهش ۵ تنی پسماند روزانه اسالم با تفکیک از مبدا
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • عدم تفکیک زباله منجر به مصدوم شدن پاکبان شهرداری یزد شد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • تفکیک نشدن زباله منجر به مصدوم شدن پاکبان شهرداری یزد شد
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال