Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-28@19:13:33 GMT

20 درصد از باغ های گچساران دچار تنش آبی شده است

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۱۷۸۱

20 درصد از باغ های گچساران دچار تنش آبی شده است

علی مرادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان باغ دارای تنش آبی در مناطق بویراحمد گرمسیری و باباکلان از توابع این شهرستان قرار دارد.
وی سطح باغات شهرستان گچساران را بیش از 2 هزار هکتار ذکر کرد و گفت: از این میزان، 196هکتار دیم است.
مرادی ادامه داد: به زودی سه دستگاه تانکر آبرسان با مشارکت مردم کار آبرسانی به باغات آسیب دیده و دچار تنش آبی را در این شهرستان انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرستان گچساران گفت: هم اکنون 25 هکتار از باغ های روستای باباکلان ،120 هکتار از باغ های روستاهای دهستان بویراحمد گرمسیری شامل روستاهای اسپر، مارین، شامبراکان، دیل، آرو، نازمکان ، 150 هکتار از باغ های منطقه ابدالان شامل چمو، شیخ خواجه، نارک، هسته کوه و 80 هکتار از باغ های روستاهای آب توت، چهاربیشه و دشت مور در معرض تنش آبی است.
وی ادامه داد: در برخی از مناطق بویراحمد گرمسیری از جمله اسپر، مارین و شامبراکان قنات ها و چشمه ها با افت شدید آب مواجه شده اند.
85درصد از زمین های آبی شهرستان گچساران به آبیاری نوین مجهز شده است.
مرادی ادامه داد: طرح آبیاری تحت‌فشار در 10هزار و 238هکتار زمین آبی این شهرستان اجرا شده است.
وی بیان کرد: روند اجرای طرح‌های آبیاری تحت فشار از سال 95 تاکنون در این شهرستان رشد چشمگیری داشته است.
براساس برنامه ریزی صورت گرفته ،12 هزار هکتار از زمینهای دیم شهرستان گچساران تا چهار سال آینده زیر کشت آبیاری تحت فشار خواهد رفت.
در بخش کشاورزی شهرستان گچساران هفت هزار نفر فعالیت دارند.
بیش از 35 هزار هکتار زمین قابل کشت در مناطق مختلف گچساران وجود دارد.
2082/1662
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت بخش کشاورزی جهاد کشاورزی زمین باغ گچساران رفع حصر نقل و انتقالات لیگ برتر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قربان قربانی صبح یکشنبه در همایش توسعه کشت محصولات کم‌آب بر در راستای الگوی کشت با محوریت پنبه اظهار کرد: در گذشته ۲۵۰ هزار هکتار پنبه در کشور کشت می‌شد که از این میزان ۱۸۰ هزار هکتار مربوط به استان گلستان بود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته ۷۰ درصد پنبه کشور در استان گلستان تولید می‌شد، افزود: کشت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار هکتار می‌تواند ما را در محصول پنبه به خودکفایی برساند.

رئیس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: باتوجه به تأکیدات وزیر جهاد کشاورزی ما باید در بحث محصولاتی چون گندم، برنج، شکر، چغندرقند و پنبه به خودکفایی برسیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت پنبه در گلستان به دلیل کم آبی به ۱۴ هزار هکتار رسید و گلستان بیشترین کاهش سطح زیر کشت را در کشور تجربه کرد.

قربانی با اشاره به اینکه استان گلستان به رقم سرسبز بودن مشکل کم آبی دارد، گفت: در کشت محصولات کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر حرکت کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۷۵ تنها دو رقم پنبه در کشور موجود بود که برای بهره برداری این محصول نیاز به ۲۲۰ روز زمان بود اما اکنون ۱۴ رقم تجاری پنبه در کشور موجود است که طی ۱۱۰ روز به بهره برداری می‌رسد.

قربانی اظهار کرد: پنبه یک محصول اشتغالزا است که هر چهار هکتار پنبه‌کاری یک شغل مستقیم و پنج شغل در صنایع جانبی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6090878

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای چهارمحال و بختیاری زیر کشت رفت
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند