Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@23:43:14 GMT

کردستان اولين توليد کننده طلاي کشور مي شود

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۹۲۲۶

کردستان اولين توليد کننده طلاي کشور مي شود

خبرگزاري آريا - سنندج - ايرنا - رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: با بهره برداري از فاز دوم و توسعه معدن ساريگوني بيش از پنج ميليون تن کانسنگ طلا معادل هفت تن طلا در سال استخراج مي شود که در اين صورت کردستان برترين توليد کننده طلاي کشور مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمد دره وزمي روز دوشنبه در هفتمين نشست تخصصي کارشناسان معدني سازمان اکو اظهار داشت: در صورت توليد اين ميزان طلا، کردستان به رتبه اول توليد اين فلز گرانبها در کشور دست پيدا مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه 2 پروانه بهره برداري معدن طلا در اين استان صادر شده و سه پروانه ديگر نيز در آينده نزديک صادر مي شود، افزود: بزرگترين معدن طلاي استان کردستان، معدن ساريگوني است که به 70 ميليون تن حجم ذخيره کانسنگ طلا رسيده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکيد کرد: اين ذخيره حدود 100 ميليون تن برآورد مي شود که اين فقط در فاز اکسيدي است و بيش از آن در فاز سولفيدي خواهد بود.
وي يادآور شد: براي اينکه ذخاير بيشتري کشف و سرمايه گذاري بيشتري داشته باشيم عمليات اکتشاف نوين را آغاز کرده و از مساحت استان، ميزان 12 هزار و 700 مترمربع تحت اکتشافات نوين هوايي قرار گرفته است.
دره وزمي اضافه کرد: سنگ آهن يکي ديگر از مواد معدني است که حدود 75 ميليون تُن پروانه بهره برداري قطعي دارد و ذخاير احتمالي اين ماده معدني در استان بالاي 200 ميليون تُن است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: براي افزايش اشتغال افزوده در استان اقدام به فرآوري آهن کرده و زنجيره فولاد را در همين ارتباط در قروه، بيجار و سقز راه اندازي کرده ايم.
وي با بيان اينکه يک ميليون و 300 تن کنستانتره در حال حاضر در اين زنجيره توليد مي شود، افزود: هدف گذاري ما توليد دو و نيم ميليون تن کنستانتره، دو و نيم ميليون تن گنداله و يک و نيم ميليون تن فولاد است که با رسيدن به اين ميزان به مقصود نهايي مي رسيم.
دره وزمي اظهار داشت: کردستان داراي ساختار زمين شناسي متنوعي است و به همين دليل از تنوع مواد معدني بالايي برخوردار است و 18 ماده معدني در اين استان کشف شده است.
وي طلا، سرب، روي و منگنز را از جمله مواد معدني کشف شده در استان اعلام کرد و يادآور شد: سنگ هاي تزئيني از جمله مرمريت، کريستال، تراورتال و مصالح ساختماني از جمله پوکه معدني و باريت از مواد معدني موجود در کردستان است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان تاکيد کرد: از اين مواد در قالب 391 پروانه بهره برداري با ذخيره 610 ميليون تن و استخراج اسمي 20 ميليون تن در سال بهره برداري مي شود.
وي کشورهاي عضو اکو را تشويق به سرمايه گذاري در حوزه معدن استان کردستان کرد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت آماده هر گونه همکاري با اين سرمايه گذاران براي فعاليت در اين بخش ها است.
کارشناسان کشورهاي پاکستان، افغانستان، قرقيزستان، ازبکستان، تاجيکستان و آذربايجان روز دوشنبه در هفتمين نشست تخصصي کارشناسان معدني اکو در سنندج حضور دارند.
کارشناسان حاضر در اين نشست روز يکشنبه از معدن طلاي ساريگوني در قروه بازديد کردند و قرار است روز سه شنبه نيز از معدن طلاي انگوران زنجان بازديد کنند.
6108/9102
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۹۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان

پیمان اسکندری اظهار کرد: مرز‌های رسمی سیرانبند بانه و باشماق مریوان در سال‌های اخیر در حوزه تجارت خارجی فعالیت خوبی داشته‌اند و سالانه ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از طریق این مرز‌ها به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: بندر لاذقیه سوریه و بندر بصره در کشور عراق به این ۲ مرز استان نزدیک است و موجب کاهش قیمت تمام شده این محصولات در کشور می‌شود.

وی بیان کرد: به همین جهت درخواست‌های تجار و بازرگانان را طی یکی دو سال اخیر با حضور استاندار و همکاری سازمان حفظ نباتات کشور پیگیری کردیم و در نهایت موفق به کسب مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق شدیم.

اسکندری اضافه کرد: مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان از ۱۲ اردیبهشت ماه جاری صادر شده است که این مهم موجب گسترش مبادلات مرزی خارجی خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید ماشین آلات سنگین راهسازی و معدنی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • معادن؛ ثروتی نهفته در خاک/ بی بهره چون کهگیلویه و بویراحمد