Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@03:26:02 GMT

علت تفاوت رنگ دریاها چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۴۶۰۲۶

علت تفاوت رنگ دریاها چیست؟

تا به حال به این فکر کرده اید که چرا رنگ دریاها با هم فرق دارد؟ چرا بعضی از دریاها فیروزه ای رنگند و بعضی دیگر آبی تیره یا حتی رنگ هایی که به سبز شباهت دارند؟ دقت کرده اید که وقتی به دریا نگاه می کنیم و از ابتدای ساحل تا خط افق دریا طیف های رنگی گسترده ای دارد؟ به نظر شما علت تفاوت رنگ دریاها چیست و چه عواملی باعث می شود که ما رنگ دریا را در طیف رنگی آبی ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این متن علت تفاوت رنگ دریاها را به شما توضیح دهد؛ با ما همراه باشید.



اول از همه باید به سراغ اقیانوس شناسی به نام جین کارل فلد من برویم که می گوید: «آب دریا، به رنگ آبی نیست؛ شفاف است. رنگی که در سطح آب می بینیم در بیشتر شرایط بسته به عمق آن و چیزهایی که در آن هستند، دارد». یک لیوان آب نیز کاملا شفاف دیده می شود زیرا نور به خوبی از طریق شیشه بدون هیچگونه انسدادی عبور می کند. اما اگر یک ظرف آب به قدری کافی عمیق باشد که نور از پایین بازتابی نداشته باشد، به نظر می رسد آبی رنگ است. فیزیک پایه توضیح می دهد چرا: نور خورشید از طیف طول موج های مختلف تشکیل شده است. طول موج های بلندتر در چشم به رنگ قرمز و نارنجی ظاهر می شود، در حالی که طول موج های کوتاه تر به رنگ آبی و سبز در می آیند.

هنگامی که نور خورشید به اقیانوس می تابد، با مولکول های آب ارتباط برقرار کرده و می تواند جذب یا پراکنده شود. اگر چیزی در آب به جز مولکول های آب وجود نداشته باشد، نورهای طول موج های کوتاه تر بیشتر احتمال دارند که به چیزی برخورد کرده و پراکنده شوند و به این صورت، اقیانوس آبی رنگ دیده می شود. در عین حال، بخش های دیگر قرمزی نور خورشید در نزدیکی سطح جذب می شوند.

عمق و سطح پایینی اقیانوس نیز بر این تاثیر می گذارند که مانند بخش هایی از اقیانوس اطلس به رنگ آبی تیره دیده شود یا در برخی مناطق مانند اقیانوس های بخش های استوایی، درخشان مانند یاقوت کبود باشد. در یونان آب دریا به رنگ زیبای فیروزه ای است زیرا سطح پایین آن یا سنگ سفید یا شن سفید وجود دارد. اتفاقی که می افتد این است که نورها پایین آمده، به سطح برخورد می کنند و بازتاب آن به بالا برمی گردد، بنابراین رنگ آبی روشن روی سطح آب نمایان می شود.

رنگ آب به سلامت اقیانوس بر می گردد

واقعیت دیگر این است که اقیانوس ها به ندرت تمیز و خالی هستند و بیشتر با گیاهان، حیوانات کوچک، رسوبات معلق یا آلاینده ها پر شده اند. اقیانوس شناسان به رنگ اقیانوس طوری نگاه می کنند که پزشکان به علائم حیاتی بیماران خود. رنگی که در سطح اقیانوس دیده می شود، منعکس کننده آنچه در عمق گسترده آن اتفاق می افتد، است و یک علت تفاوت رنگ دریاها نیز همین می باشد.

فلدمن، که در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در مریلند مستقر است، تصاویری را که توسط ماهواره که در سال ۱۹۹۷ به فضا پرتاب شده منتشر کرده که رنگ های اقیانوس ها به طرز جالبی مانند الگوهای نقاشی در آن نشان داده شده اند. الگوها نه تنها غافلگیر کننده هستند، بلکه نشان دهنده جایی است که رسوب و زباله های ته نشین، باعث شده که رنگ آب به آبی-خاکستری تبدیل شود و جایی که گیاهان میکروسکوپی، فیتوپلانکتون ها وجود دارند، رنگی شبیه سبز پیدا کند.


فیتوپلانکتون از کلروفیل برای جذب انرژی از خورشید برای تبدیل آب و دی اکسید کربن به ترکیبات آلی استفاده می کند. فیتوپلانکتون از طریق فرآیندی به نام فتوسنتز، حدود نیمی از اکسیژنی را که ما نفس می کنیم، تولید می کند. فلدمن می گوید: «در حالی که بیشتر فیتوپلانکتون آب اقیانوس را به رنگ سبز می کشانند، برخی از این اقیانوس ها به رنگ قرمز-زرد، قرمز یا قهوه ای دیده می شوند».

اقیانوس ها با غلظت بالایی از فیتوپلانکتون، می توانند به رنگ سبز-آبی (بیشتر متمایل به سبز) دیده شوند. با اینکه شاید آب های سبز رنگ آنقدرها به اندازه دیگر اقیانوس ها جذاب نباشند، اما اگر فیتوپلانکتون ها نبودند، ما هم وجود نداشتیم. فیتوپلانکتون ها به عنوان پایه غذایی برای زوپلانکتون ها، موجودات ریزی که ماهی ها آن ها را می خورند، استفاده می شوند. ماهی ها نیز توسط موجودات دریایی بزرگتری نظیر کوسه و نهنگ شکار می شوند. زمانی که اقیانوس ها با زباله ها آلوده می شوند، مقدار فیتوپلانکتون می تواند به سطح ناسالم افزوده شود. فیتوپلانکتون از آلودگی ها تغذیه کرده، رشد می کنند و می میرند. سپس به سطح آب فرو ریخته و طوری رسوب می کنند که به فرآیندی منجر خواهند شد که طی آن، اکسیژن آب کم می شود.

تاثیرات تغییرات آب و هوایی

بر اساس یک مطالعه منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۸ در مجله Science، در طول ۵۰ سال گذشته، مناطق اقیانوسی با اکسیژن ضعیف بیش از چهار برابر مساحت اتحادیه اروپا یا ۴،۴۷۵،۷۵۵ کیلومتر مربع است. بخشی از علت آن ممکن است افزایش دمای اقیانوس به علت تغییرات آب و هوایی باشد زیرا آب گرمتر، اکسیژن کمتری را پشتیبانی می کند. در مناطق ساحلی علت آن به نظر می رسد، شکوفایی فیتوپلانکتون ها باشد. فیتوپلانکتون قطعا پایه ای زنجیره غذایی اقیانوس است اما بیش از حد بودن آن، بسیار مخرب و مضر است.

در نقشه ماهواره ای ذکر شده، بخشی نشانه گذاری شده که به نظر تمیزترین نقطه اقیانوسی در جهان می باشد. در این منطقه که به سواحل جزیره ایستر در جنوب شرقی اقیانوس آرام نزدیک است، آب، عمیق و به طرز قابل توجهی تمیز است. بخش مرکزی آن نشان می دهد که در آن لایه های اقیانوسی حداقلی دارد و مواد داخل آب از سطح زیرین اقیانوس به بالا نرسیده اند. خلوص آب در اینجا همراه با عمق آن باعث می شود که اقیانوس عمیق تر از هر جای دیگری به نظر برسد. به زبان دیگری علت تفاوت رنگ دریاها مواد یا ذرات موجود در آب است اما در هر صورت، آلاینده ها، شرایط جوی، تراکم اکسیژن و … نیز روی آن تاثیر می گذارد. منبع: الی گشت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گردشگری آب اقیانوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۴۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»

ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران به تازگی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

به روایت باشگاه خبرنگاران جوان، این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو لجستیکی شهید مهدوی یک ناو جنگی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعال است، این ناو در یک مراسم رسمی در ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس الحاق شد.

نامگذاری این ناو براساس فرمانده ایرانی؛ نادر مهدی صورت پذیرفته است که در سال ۱۳۶۶ خورشیدی و در جنگ نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا به شهادت رسیده بود.

ناو شهید مهدوی، اما چه ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به سایر نمونه‌های خود در کشور متمایز می‌کند.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده به نوعی بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد و یک پایگاه دریایی متحرک به طول ۲۴۰ متر، عرض ۳۲ متر، تناژ سبک ۱۴ هزار تن، ظرفیت بارگیری ۴۱ هزار تن تجهیزات و ادوات است که قابلیت پیمایش دریانوردی ۱۸ هزار هزار مایل دریایی با سرعت ۱۸ گره را دارد.

این ناو مجهز به تجهیزات رزم دریایی و هوایی، دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشک کروز دریایی با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگردها، پهپادها و آبگیری و به آب‌اندازی شناورهای مختلف که بازسازی و تغییر کاربری کاربرد جدید آن توسط جوانان متخصص، مؤمن و انقلابی کشور عزیزمان طراحی و عملیاتی شده است.

این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با ناو شهید مهدوی تصریح کرد: ناو اقیانوس پیمای رزمی، اطلاعاتی و پشتیبانی شهید مهدوی به مثابه یک شهر دریایی متحرک است که با تمام تجهیزات و امکانات لازم آماده انجام مأموریت‌های اقیانوسی برای ایجاد امنیت پایدار در خطوط مواصلاتی دریایی، حفاظت و صیانت از منابع و منافع کشور جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران، امدادرسانی به ناوگان تجاری و صیادی جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه و درخواست‌کننده و حضور در آب‌های دور دست است.

سردار تنگسیری این را هم گفت که ناو اقیانوس پیمای شهید نادر مهدوی قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع بالگردها، پهپادها، شناورهای تندرو موشک انداز و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را داراست و با پیوستن این شناور سنگین به ظرفیت‌های نیروی دریایی سپاه، ماموریت دریادلان سپاه برای حضور مقتدر در آب‌های دوردست، آغاز شده است.

سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به این توانمندی در نیروی دریایی سپاه، گفت: ناوهای اقیانوس‌پیمای ما می‌توانند در هر نقطه‌ای از اقیانوس‌ها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی می‌توانیم از آنها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • ویدیو/ تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • آلمان همکاری‌های تسلیحاتی با استرالیا را تقویت می‌کند
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند