Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: خطر تجاوز در کمین زنانی است که در سودان جنوبی برای هیزم جمع کردن دل به جنگل می‌زنند.

به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، در مسیر کثیفی که به گل‌های کاغذی قرمز روشن مزین شده است، زنان با پیراهن‌هایی تا مچ پا قبل از آنکه دل به جنگل بزنند، در گروه‌های پنج نفره یا بیشتر دور هم جمع می‌شوند. درست خارج از بزرگ‌ترین کمپ پناهجویان در جوبا، پایتخت سودان جنوبی، زنان با داس‌های آماده در دستان‌شان برای بریدن هیزم می‌گویند با هم بودن‌شان که کمی به آنها احساس امنیت می‌دهد و از به دل جنگل رفتن، امنیت خاطر پیدا می‌کنند زیرا این گونه اگر اتفاقی برای یکی از آنها بیفتد، بقیه می‌توانند فرار Escape کنند و دیگران را باخبر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از آنها می‌گوید هر بار که برای هیزم جمع کردن به جنگل می‌روند، چهار یا پنج ساعت بعد به کمپ برمی‌گردند. دیگری با تأکید می‌گوید: «بگو اگر خدا بخواهد» و دستانش را به حالت دعا بالا می‌آورد.
پس از پنج سال جنگ داخلی در سودان جنوبی، نزدیک به دو میلیون نفر از شهروندان آن به کمپ‌های پناهجویی سراسر کشور پناه آورده‌اند. این کمپ‌ها را سازمان ملل برای در امان ماندن جان آنها از جنگی که در کشورشان در جریان است و به دنبال آن پای کمبود شدید مواد غذایی هم به میان باز شده، ایجاد کرده است.
در بدوی‌ترین شکل آشپزی، برای پخت غذا به هیزم نیاز است و وظیفه جمع‌آوری هیزم برعهده زنان گذاشته شده است. نایکر موت، رئیس یکی از کمپ‌های سودان می‌گوید: «اگر زنی تنها در جنگل مشغول جمع‌آوری هیزم باشد و سربازی او را ببیند، حتماً به او تجاوز Rape می‌کند. ما چه باید بکنیم؟» او می‌گوید زنان خطرات را بخوبی می‌دانند. آنها این اتفاق‌ها را از زنانی که در مناطقی دور از دیده‌بانی سازمان ملل مورد تجاوز و شکنجه Torture و گروگانگیری قرار گرفته‌اند، شنیده‌اند یا آنکه خودشان چنین تجربه‌هایی را از سر گذرانده‌اند.
سازمان ملل براساس تحقیق‌ها، تخمین زده که بیش از 70 درصد زنانی که در کمپ‌های پناهجویی سودان زندگی می‌کنند مورد تجاوز قرار گرفته‌اند. از زمان آغاز درگیری‌ها در سال 2013، سربازان نظامی سودان جنوبی همواره به استفاده از تجاوز به عنوان یکی از ابزارهای سرکوب و اعمال خشونت متهم بودند. ارتش سودان از تجاوز به عنوان تاکتیک جنگی به روشی سیستماتیک برای تحقیر و ارعاب قومیت‌های مختلف کشور استفاده می‌کرد. موت می‌گوید: «معمولاً سربازان در جنگل‌ها انتظار می‌کشند که زنی برای هیزم جمع کردن به آنجا برود تا پشت درخت‌ها پنهان شوند و بعد او را در دام خود بگیرند.»
روزی که سربازها بر بدن موت جراحت تجاوز نشاندند، او کوهی از هیزم بر پشتش سوار کرده بود و از شادمانی ثمره تلاش‌هایش دلش می‌خواست زودتر به کمپ برسد. اما غافل از اینکه سربازان او را نشانه گرفته و آرام آرام بدون اینکه کسی متوجه شود، به سمت او می‌روند. هنگامی که سربازان از پشت درخت‌ها بیرون پریدند، زنان برای باخبر کردن یکدیگر جیغ کشیدند. برای حفظ جان‌شان با تمام قوا دویدند. اما سربازهای تنومند با هر قدم بلندی که برمی‌داشتند خود را به دختر 10 ساله موت که برای کمک کردن به مادرش به جنگل آمده بود، نزدیک‌تر می‌کردند. سربازها دخترک را به چنگ آوردند. موت با یادآوری آن روز می‌گوید: «وقتی فهمیدم دخترم را گرفته‌اند، دیگر پاهایم توان دویدن نداشتند. نمی‌توانستم او را آنجا رها کنم. بنابراین برگشتم. سربازها که مرا دیدند گفتند بیایید فقط به مادر تجاوز کنیم. آنها دستم را از پشت سر گرفتند و یکی از سربازها مرا روی زمین انداخت. دو سرباز دیگر صورت دخترم را سمت من نگه داشتند و مجبورش کردند تمام صحنه‌های تجاوز را ببیند.»
دولت تاکنون واکنشی نشان نداده است اما ماه سپتامبر سال گذشته، سخنگــوی دولــت در مصــاحبــه با شبکه‌خبری الجزیره گفت سربازانی که به زنان تجاوز کرده‌اند، مجازات می‌شوند. چهار زن دیگر ساکن کمپ هم گفته‌اند که در جنگل به آنها حمله شده است و زنان متعدد دیگری هم می‌گویند مسأله تجاوز در این کشور حادثه‌ای رایج است. کریستین آیو رئیس یک کمیته بین‌المللی نجات که به جمع‌آوری پرونده‌های تجاوز مشغول است می‌گوید این تجاوزها هر روز در جنگل‌های سودان جنوبی اتفاق می‌افتد. او می‌گوید: «مسأله فقط هم تجاوز نیست. بحث گروگانگیری و قتل Murder هم در میان است.»
چند ماه پیش یک گروه جست‌وجو و نجات به دنبال گروه کوچکی از زنان که در جنگل ناپدید شده بودند، می‌گشتند. آنها در تحقیق‌هایشان به اجسادی رسیدند که از شاخه‌های درخت‌های جنگل آویزان شده بودند. راه حل ساده است؛ موت و آیو می‌گویند اگر خانواده‌ها زغال و هیزم در دسترس داشته باشند، دیگر لازم نیست به جنگل بروند و قربانی شوند.
مردم در سودان جنوبی با چالش‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. قحطی قریب‌الوقوعی جان نزدیک به 6 میلیون نفر را تهدید می‌کند و سازمان‌های بین‌المللی به دنبال یافتن راهی برای تعطیل گرسنگی و قحطی هستند. 20 هزار نفر فقط همین امسال به دلیل کمبود غذا و عدم امنیت به کشور همسایه‌شان اتیوپی گریختند.
جنگ داخلی در سودان جنوبی دو سال پس از استقلال Esteghlal آن از سودان آغاز شد که آتش این جنگ تاکنون چهار میلیون نفر را وادار به ترک خانه و کاشانه خود کرده است. کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، در گزارشی اعلام کرده که از زمان آغاز جنگ در سال 2013 میلادی تاکنون،‌ نزدیک به دو میلیون و 500 هزار نفر به کشورهای همسایه فرار کرده‌اند و حدود دو میلیون نفر هم در داخل کشور آواره شدند. به گزارش یورونیوز، از زمان آغاز جنگ داخلی در این کشور، تجاوز جنسیعلیه زنان به ابزاری برای انتقام طرف‌های مختلف درگیری از یکدیگر تبدیل شده است و به عنوان سلاح جنگی به کار گرفته می‌شود. سازمان‌های دولتی و غیردولتی کمک‌های بشر دوستانه برای جلوگیری از خشونت جنسی علیه زنان و کمک به قربانیان تجاوز در این کشور مستقر شده‌اند.
در سودان جنوبی زنان شانس کمرنگی برای ادامه تحصیل دارند؛ به طوری که فرصت ازدواج این دختران در سنین نوجوانی بسیار بیشتر از شانس ادامه تحصیل‌شان است.
غروب‌ها زنان با بار 60 کیلویی هیزمی که بر دوش می‌کشند به خانه‌هایشان می‌رسند تا برای خانواده غذا بپزند. آنچه آنها را طی این جست‌وجو اذیت کرده نه این بار سنگین، بلکه فکر و واهمه تجاوز است. خودشان می‌گویند بار سنگین روی شانه‌هایشان در مقایسه با خطری که جان‌شان را تهدید می‌کند، هیچ است.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

اعتراف عجیب شرور معروف تهران / زندگی ام شبیه وحید مرادی است + فیلم و عکس

یک فاجعه / معلم خصوصی با 22 دختر 16 ساله چه کرد؟! + عکس

درخواست شیطانی دختر عموی عروس از تازه داماد

ناگفته های تلخ خبرنگار زن از شکنجه شیطانی در صحرا + عکس

حمله قصاب با ساطور به ماموران! +تصویر

صیغه مرد شیطان صفت شدم / او از لحظات بودن با من فیلم گرفته است!

اقدام وحشتناک پس از ازدواج پنهانی عروس و داماد + عکس

زایمان پنهانی دختر 18 ساله در دستشویی هواپیما

لیلای 15 ساله برای یک شب صیغه شد

4 ماه با مهران نامزد بودم که پارسا در ویلای شمال به من تجاوز کرد

همخوابی ثریا با یک از همکارانم در اتاق هتل / صدای وحشتناکی می شنیدم

این زن می خواهد از یک روح باردار شود ! / او با ارواح همخوابی شیطانی دارد + عکس

خودکشی مرد اردبیلی قبل از رفتن زن سابقش به حجله مرد دیگر

دختران انگلیسی زبان تهرانی چگونه سر از عشرتکده ها درآوردند؟ + تصویر

مروارید با 2 برادر به حجله رفت ! + جزییات

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه حوادث Accidents فرار Escape غذا تجاوز Rape شکنجه Torture گروگانگیری قتل Murder استقلال Esteghlal تجاوز جنسی اخبار حوادث ایران چین زنان عکس آتش عکس روزنامه زن من اخبار تهران حوادث تهران زندگی حوادث فیلم ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۱۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم

سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین گفت، دیگر در جلسات سازمان برای ارائه آمار و واقعیت‌های جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه شرکت نمی‌کند چون تاثیری ندارد و نسل کشی علیه ملت فلسطین ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، «صالح عبدالشافی» سفیر فلسطین در وین گفت، دیگر در نشست‌های سازمان ملل گزارشی درباره غزه ارائه نخواهد کرد، زیرا چنین بیانیه‌هایی هیچ تاثیری روی آمریکا و کشورهای اروپایی نداشته و آنها همچنان با حمایت از رژیم صهیونیستی هزینه نسل‌کشی در غزه را تامین می‌کنند.

او گفت: «در روز پنجشنبه هفتمین و آخرین گزارش درباره غزه در دفتر سازمان ملل در وین ارائه شد و این به این دلیل است که هر ماه به اینجا آمدن و حرف‌زدن درباره تعداد تلفات بی فایده است؛ چه ۵۰۰۰ باشد و چه ۱۵۰۰.»

وی افزود: «مشکل این است که نظم جهانی و سازمان ملل نتوانسته نسل‌کشی را متوقف کند. به همین دلیل است که می‌گویم ما دیگر مانند گذشته جلسه توجیهی نخواهیم داشت.»

این دیپلمات همچنین گفت، صحبت درباره تلفات غیرنظامی در گزارش‌هایش به عنوان اعداد و ارقام برای او بسیار دشوار است. او با بیان اینکه در جهان امروز همه به اخبار تحولات نوار غزه دسترسی دارند، گفت: «هر کشور مسئولیت پذیری که بخواهد این نسل‌کشی را متوقف کند، می‌تواند این کار را انجام دهد.»

نماینده فلسطین در وین گفت: «کشورهای جهان شمال یعنی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هیچ کاری برای توقف این نسل‌کشی نمی‌کنند. آنها می‌گویند که با غیرنظامیان همدردی می‌کنند، اما در عین حال میلیاردها دلار سلاح و مهمات به اسرائیل می‌فرستند. این توهین آمیز است. کسی که برای جان غیرنظامیان ارزش قائل باشد پول و سلاح به اسرائیل نمی‌فرستد.»

او گفت فلسطین به برگزاری نشست‌های رایزنی درباره این مسئله در چهارچوب جلسات سازمان ملل ادامه می‌دهد و اگر کشورهای عربی بخواهند رویدادی با مشارکت فلسطین برگزار کنند، نمایندگان فلسطین در آن صحبت خواهند کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش معاون قوه قضاییه به برخورد با زنان و دختران در آمریکا: چه کسی به داد آنها می‌رسد؟
  • واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به برخورد تهاجمی با زنان و دختران در آمریکا
  • ببینید | چند پرسش و پاسخ مهم برای دختران جوان و زنان!
  • حامیان دروغین زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگدمال می کنند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • نامزد انتخابات مجلس : چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • سفیر فلسطین در مقر سازمان ملل در وین: دیگر در جلسات گزارشی از غزه ارائه نمی‌دهم
  • خجسته: درباره زنان، مردان تصمیم گرفته‌اند / چرا دختران در مدارس روسری‌شان را برندارند؟
  • بازسازی غزه چند سال طول می‌کشد؟ + ویدئو
  • زنانی که در کن رئیس شدند