Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسنادی که به تازگی افشا شده نشان می‌دهند «جینا هاسپل»، رئیس فعلی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) زمانی که در سال 2002 مسئولیت اداره یکی از شکنجه‌گاه‌های این سازمان در تایلند را به عهده داشته به طور مفصل درباره شکنجه مظنونان به «تروریسم» صحبت کرده است.

ایران آنلاین /اسنادی که به تازگی افشا شده از روش‌های شکنجه زیر نظر رئیس فعلی سیا در یکی از شکنجه‌گاه‌های این سازمان در تایلند پرده برمی‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عبدالرحیم النشیری

به نوشته «ایندیپندنت» این اسناد که بخش‌های زیادی از آن برای پنهان کردن نام شکنجه‌گران سیا لاک گرفته شده جزئیات تازه‌ای را درباره روش‌های مورد استفاده بازجویان سیا برای شکنجه مظنونان ادعایی تروریسم و اعتراف‌گیری از آنها افشا می‌کند. 

این اسناد، شرح مفصلی از شکنجه‌های به کار رفته علیه «عبدالرحیم النشیری»، از شهروندان بازداشت‌شده عربستان سعودی در یکی از شکنجه‌گاه‌های سیا در تایلند فراهم می‌آورند.

گفته می‌شود که با «النشیری» علاوه بر شکنجه با روش غرق مصنوعی، با روش‌های غیرانسانی دیگری برخورد شده است. ایندیپندنت نوشته بازجویان سیا، در حالی که النشیری با حالت التماس می‌گفته هر کاری که لازم باشد را انجام می‌دهد، لباس او را درآورده و او را برهنه کرده‌اند.

بازجویان به این مظنون ادعایی تروریسم هشدار داده‌اند در صورتی که با آنها همکاری نکند بلاهایی به سرش می‌آید که «هیچ‌گاه فکرش را هم نمی‌کند.»

در یکی از این اسناد آمده است: «بازجویی از سوژه به سرت افزایش یافت و بازجو‌ها از او وقتی که کنار دیوار ایستاده بود و چندین بار رویش روش پِرِسِ دیوار و چندین مورد روش غرق مصنوعی اعمال شد، سئوال پرسیدند.»

 

روش‌های غرق مصنوعی و پرس دیوار دو مورد از موارد بحث‌انگیز شکنجه هستند که سیا در شکنجه‌گاه‌هایش در زندان گوانتانامو و جاهای دیگر برای اعتراف‌گیری از مظنونان ادعایی تروریسم استفاده کرده است.

در روش غرق مصنوعی روی صورت فرد زندانی‌ای که ثابت نگاه داشته شده است، آب ریخته می‌شود تا در وی احساس مصنوعی غرق‌‌شدگی ایجاد می‌شود. این روش شکنجه می‌تواند باعث درد شدید، آسیب به ریه‌ها، آسیب مغزی به خاطر کمبود اکسیژن و سایر آسیب‌های جسمی شود.


در روش پرس دیوار، به گردن قربانی قلاب بسته می‌شود و سپس از آن برای زدن یا فشار دادن او به دیوار استفاده می‌شود.  

در یکی دیگر از سندها شرح داده شده «النشیری» بعد از اتمام جلسات شکنجه وادار شده به حالت چهار دست و پا وارد جعبه کوچکی شده و در آنجا محصور شود. بازجویان به او گفته‌اند که تصور نمی‌کنند او حقیقت را گفته و او را تهدید کرده‌اند در صورت عدم همکاری با اقدامات سخت‌گیرانه‌تری مواجه خواهد شد.

روزنامه ایندیپندنت نوشته بازجویان ظاهراً در نهایت امر متوجه شده‌اند که «النشیری» اطلاعات خاصی را پنهان نکرده است. 

بعد از آنکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌‌جمهور آمریکا «جینا هاسپل» ۶۲ ساله را برای ریاست سیا معرفی کرد نقش او در برنامه‌های بحث‌انگیز شکنجه سیا زیر ذره‌بین فعالان حقوق بشری قرار گرفت.  

 

«هاسپل» که اولین زنی است که به  صندلی ریاست سیا تکیه می‌زند در سال ۲۰۰۲ مسئول یکی از زندان‌های مخفی سیا در تایلند بوده که ازآن به عنوان آزمایشگاهی برای تحقیق درباره فنون شکنجه استفاده شده است.

مشهور است که مردی به نام «ابو زبیده» که اصالتاً شهروند عربستان است و به دلیل همکاری با القاعده بازداشت شده در این زندان ۸۳  بار با روش غرق مصنوعی و حبس در محوطه‌های چوبی کوچک و روش‌های دیگر مورد شکنجه قرار گرفته است. 

گزارش‌ها حاکی است «هاسپل» در سال ۲۰۰۵، زمانی که رئیس دفتر «سرویس مخفی ملی» بوده دستور تخریب ده‌ها نوار ویدئویی از شکنجه‌گاه جنجالی تایلند را صادر کرده است. او در جلسه تأیید صلاحیتش در سنا، تخریب این نوارها را تأیید کرد و مدعی شد که هدفش پنهان نگاه داشتن هویت برخی از مأموران سیا بوده که چهره‌هایشان در آن فیلم‌ها نمایان بوده‌اند. 

اسناد جدید از نقش هاسپل در شکنجه «النشیری» را سازمان «آرشیو اسناد ملی آمریکا» که یک نهاد غیردولتی مستقر در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا است به دست آورده است.   / فارس

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۲۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

به گزارش صدای ایران، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاورد‌های این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.


رئیس جمهور با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علیرغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

رئیسی دیدار‌های صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در دیدار‌هایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد. همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی ـ مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشور‌های همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.

رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشور‌های آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشور‌های همسو و مستقل باشد.

رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاورد‌هایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشور‌های همسو و مستقل بود. منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

دیگر خبرها

  • بارسلونا در انتظار لغزش در مذاکرات تمدید قرارداد کواراتسخلیا و ناپولی
  • اجساد فلسطینیان شواهدی از اعدام و شکنجه را نشان می‌دهد
  • پیام سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی
  • رئیسی: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • دمای هوا در برخی مناطق زنجان به زیر صفر رسید
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد