Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای اخیر که انتقادات به ارز مسافرتی افزایش یافته بود، آمارهایی منتشر شد که نشان می داد دولت توانسته است در بهار 97 از محل عوارض خروج مسافر از کشور مبلغی در حدود 200 میلیارد تومان کسب کند. مقایسه این میزان درآمد با درآمد های حاصل از عوارض خروج مسافر از کشور در مدت مشابه سال گذشته خبر از رشد 154.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 درصدی می داد.

به گزارش تابناک اقتصادی، در سال های اخیر تراز گردشگری کشور به دلیل متوازن نبودن ورود و خروج مسافر از کشور همواره منفی بوده و این عامل باعث خروج ارز فراوانی از کشور شده بود. دولت برای آنکه بتواند اندکی وضعیت خروج مسافر از کشور را سامان ببخشد تصمیم گرفت تا در سال 97، عوارض خروج هر نفر از کشور را افزایش دهد. این افزایش عوارض نسبت به سال 96، بیش از 2.5 برابر بود.

طبق قانون بودجه سال 97 کشور، وجوه خروج از کشور موضوع ماده 45 قانون مالیات بر ارزش افزوده برای هر مسافر از تمامی مرزهای کشور برای بار اول 2 میلیون و 200 هزار ریال، بار دوم 3 میلیون و 300 هزار ریال و برای بار سوم به بعد 4 میلیون و 400 هزار ریال و برای هر مسافر حج تمتع و عمره برای بار اول یک میلیون و 100 هزار ریال، بار دوم یک میلیون و 650 هزار ریال و بار سوم به بعد 2 میلیون و 200 هزار ریال و عتبات عالیات از مرزهای هوایی 375 هزار ریال و از مرزهای زمینی و دریایی 125 هزار ریال تعیین شد.

با این تصمیم دولت در ابتدا بسیاری به این افزایش وحشتناک عوارض خروج از کشور توسط دولت اعتراض کردند اما این اعتراضات باعث نشد تا دولت از تصمیمی که گرفته بود عقب نشینی کند.  

با آغاز نوسانات بازار ارز در اوایل فروردین ماه سال جاری دولت دومین تصمیم تاثیرگذار بر وضعیت خروج مسافر از کشور را گرفت. دولت در مورخه 22 فروردین 1397 و از طریق اطلاعیه شماره دو بانک مرکزی اعلام کرد که ارز مسافرتی برای یک بار سفر در سال به میزان هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت می شود. همچنین میزان ارز مسافرتی پرداختی به مسافران هوایی به کشورهای هم مرز و کشورهای مشترک المنافع به غیر از عراق 500 یورو یا معادل آن به سایر ارزها اعلام شد.

این تصمیم دولت با فاصله گرفتن نرخ ارز دولتی با نرخ ارز در بازار آزاد، کم کم اثرات آن افزایش 2.5 برابری عوارض خروج از کشور در سال 97 در مقایسه با سال 96 را خنثی نمود و حتی وضعیت به گونه ای پیش رفت که نه تنها افزایش عوارض خروج از کشور باعث کاهش میزان مسافرت های خارجی نشد بلکه در سه ماه اخیر تعداد سفرهای خارجی به بهانه دریافت ارز مسافرتی افزایش یافت و حتی برخی سفرهای خارجی برای مسافران رایگان هم تمام شد.

این افزایش تعداد سفرهای خارجی در کنار افزایش عوارض خروج مسافر از کشور باعث شد تا طبق آخرین آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی، در بهار 1397 درآمدهای دولت از محل عوارض خروج مسافر از کشور به 200 میلیارد تومان برسد. یعنی دقیقاً دولت در این زمینه به آنچه در بودجه برای سه ماهه سوم مصوب کرده بود، رسید. این میزان درآمد دولت از محل عوارض خروج مسافر از کشور در مقایسه با 80 میلیارد تومان درآمد از همین محل در مدت مشابه سال قبل، رشد 154.3 درصدی را نشان می دهد. همچنین در حالی که سهم درآمدهای دولت از محل عوارض خروج از کشور از کل درآمدهای مالیاتی در سال 1396، 0.4 درصد بوده است این سهم در سال 97 به 0.9 درصد افزایش یافته است.

شایان ذکر است که طبق اطلاعات موجود، دولت از مورخه 21 فروردین ماه 1397 تا 23 تیر ماه 1397 حدود 312 میلیون دلار معادل 252 میلیون یورو (هر دلار دولتی 4200 و هر یوروی دولتی 5200) ارز مسافرتی پرداخت نموده است. اگر اختلاف قیمت ارز دولتی به یورو (5200 تومان) و میانگین هر یورو در بازار آزاد در این سه ماهه (میانگین 9200 تومان) حدود 4 هزار تومان بوده باشد آنگاه دولت در مدت مذکور به مسافران خارج از کشور حدود هزار میلیارد تومان یارانه ارزی پرداخت نموده است. هر چند 200 میلیارد تومان درآمد دولت از محل عوارض خروج مسافر از کشور برای سه ماهه اول سال و میزان هزار میلیارد تومان یارانه ارزی پرداختی دولت به مسافران خارج از کشور برای مدت 21 فروردین تا 23 تیرماه می باشد اما باز هم می توان گفت دولت حدود 5 برابر درآمدهای حاصل از عوارض خروج از کشور، یارانه ارزی به مسافران پرداخت نموده است!

در بسته جدید ارزی دولت که از مورخه 16 مرداد 1397 به اجرا درآمد دولت تصمیم گرفت که پرداخت ارز مسافرتی به قیمت دولتی را متوقف کند و همچنین میزان آن را افزایش دهد. در این بسته عنوان شد که هر مسافر خارج از کشور می تواند با در دست داشتن بلیط، گذرنامه و روادید کشور مقصد نسبت به دریافت 5 هزار یورو اقدام کند. بار تامین ارز مسافرتی در بسته جدید ارزی بر دوش صرافی ها و بازار ثانویه قرار گرفته است. هر چند میزان ارز مسافرتی افزایش یافته است اما قیمت آن در مقایسه با ارز مسافرتی دولتی تقریباً دو برابر افزایش یافته است که همین موضوع می تواند تعداد سفرهای خارجی را کاهش دهد و اثرات افزایش عوارض خروج از کشور را به آن بازگرداند. از طرفی با اجرای بسته جدید ارزی، شرکت های هواپیمایی از شمول دریافت ارز دولتی خارج شده اند و همین عامل باعث افزایش قیمت بلیط سفرهای خارج از کشور شده است که این نیز می تواند عاملی برای کاهش تعداد سفرهای خارجی باشد. احتمالاً با این روند در سه ماهه دوم میزان درآمدهای دولت از محل عوارض خروج از کشور در مقایسه با سه ماهه اول کاهش یابد.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۸۸۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد

به گزارش «نماینده»، همایون سامه یح در مورد وضعیت ناخوشایند پرستاران، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، افزود: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری 10 میلیون تومان است و از این مبلغ حدود 9 میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجربه ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

تناسبی بین حقوق دریافتی و تورم نیست

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده است و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی بهترین راهکار حل مشکلات اقتصادی است

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

کمبود پرستار در کشور جدی است

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستاران با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوء استفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمانی در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآورشد: متاسفانه دولت با مشکل تامین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوء استفاده می‌شود.

بودجه‌ای برای افزایش حقوق پرستاران نیست

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی درکشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادردرمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • اختلاف نرخ ارز، زخمی کهنه بر پیکر اقتصاد ایران؛ ضرورت تصمیم قاطع دولت برای تک نرخی کردن دلار
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله