Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@02:23:50 GMT

توليد کنسانتره در مس سرچشمه افزايش مي يابد

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۰۰۸۹۶

توليد کنسانتره در مس سرچشمه افزايش مي يابد

خبرگزاري آريا - کرمان- ايرنا- معاون بهره برداري مجتمع مس سرچشمه استان کرمان گفت: با اجراي طرح هاي توسعه اي در دست اجراي اين استان توليد کنسانتره در سال 1401 از 600 هزارتن فعلي به بيش از يک ميليون و 60 هزار تن خواهد رسيد.

به گزارش ايرنا ، محمد‌ ضياالديني شامگاه شنبه در جمع تور بازديدي بسيج رسانه کشور از اين مجتمع ، سرچشمه را يکي از معادن بزرگ پروفيلي‌ در دنيا دانست و اظهار داشت: حدود 50 سال پيش شرکت آمريکايي ها با اکتشاف اين معدن ذخيره اوليه آن را تقريبا 283 ميليون تن سنگ معدني با عيار1/2 درصد برآورد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه طرح 20 ساله بود، بيان کرد: براساس آن 283 ميليون تن خاکي که برداشت شده بود کارخانه تغليظ شماره يک قديم با ظرفيت توليد سالانه 360 هزار تن سنگ کنسانتره راه اندازي و متعاقب آن کارخانه ذوب با ظرفيت توليد140 هزارتن آند ايجاد شد‌.
ضياالديني تصريح کرد: با توجه به اينکه سيستم کوره ها قديمي و با تکنولوژي ريورب بود لذا پس از آن در سال 1361 پالايشگاه با ظرفيت 158 هزار تن کاتد راه اندازي کرديم که قابل افزايش تا 240 هزار تن کاتد در سال است.
‌وي عنوان کرد: در سال 80 با بررسي مجدد روي معادن استان، ميزان ماده معدني قابل استخراج از 288 ميليون‌تن به 800 ميليون تن با عيار 0/76 افزايش پيدا کرد و سپس طرح توسعه اي کارخانه تغليظ را اجرا کرديم و ابتدا فاز اوليه کارخانه با ظرفيت توليد 150 هزارتن کنسانتره در سال را اجرا کرديم و از همان سال به فکر تغيير تکنولوژي کوره هاي ذوب از ريورب به فلش افتاديم .
ضيا الديني ادامه داد: در سال 90 ظرفيتمان‌ افزايش يافت طوري که در حال حاضر 600 ميليون تن سنگ سولفوريک از معدن سرچشمه استخراج شده و ذخيره باقيمانده سنگ معدن 820 ميليون تن رسيده ضمن اينکه در سال 90 با راه اندازي فاز دوم کارخانه تغليظ ظرفيت آن به150 هزارتن افزايش يافته است.
معاون بهره برداري مجتمع مس سر چشمه گفت: با راه اند‌ازي کارخانه تغليظ در سال گذشته توليد از 300 هزار تن به 600 هزار تن افزايش يافت ضمن اينکه کارخانه ذوب فلش هم در آبان ماه گذشته راه اندازي شد و در شرايط فعلي 250 هزار تن آند حاصل از کنسانتره را در طول سال به ما مي دهد.
وي بيان کرد: در مورد پالايشگاه نيز ظرفيت کارخانه پالايشگاه در حالت اوليه 158 هزار تن است که قابل افزايش به 240 هزار تن مي باشد.
ضيا الديني گفت:روش تکنولوژي در پالايشگاه روش استارتينگ شيت بود که در بهمن ماه سال گذشته به روش csn تغيير پيدا کرد و سنگ هاي اکسيد از اين روش قابل استخراج نيست.
وي توضيح داد: بخش عمده اي در اوايل راه اندازي کارخانه سنگ اکسيد بودند که قبلا باطله سنگ اکسيد داشتيم و در سال 76 با راه اندازي کارخانه ليچينگ سالانه 12 هزار تن مس کاتدي به دست مي آيد.
ضيا الديني خاطرنشان کرد: با توجه به اتمام خاک هاي‌ اکسيد ظرفيت کارخانه ليچينگ پايين آمده و در نتيجه به فکر پياده کردن روش هاي جديد بيو ليچينگ ‌ هستيم .
وي تصريح کرد: کارخانه تغليظ در ميدوک را داريم و با توليد سالانه 150 هزارتن کنسانتره فعاليت مي کند که با احتساب 600 هزار تن توليد کنسانتره در استان مي توان گفت توليد کنسانتره در معادن استان کرمان به 810 هزار تن مي رسد ضمن اينکه با راه اندازي واحد دره آلو با ظرفيت 100 هزار تن و واحد دره زار با ظرفيت 100 هزار تن کنسانتره در سال، مجموع توليد کنسانتره استان به يک ميليون و 60 هزار تن در سال 1401 خواهد رسيد.
وي افزود: امسال 240 هزار تن کنسانتره کاتد در منطقه کرمان توليد شد که 11 هزار تن از اين ميزان در کارخانجات ليچينگ و بقيه از پالايشگاه معادن استخراج و توليد شد.
ضياالديني بيان کرد: سالانه 50 هزار تن ورقه مفتول مس توليد و به بازار عرضه مي شود ضمن اينکه سالانه به ميزان 6 هزار تن کنسانتره موليبدن هم در معادن استان کرمان توليد مي شود.
وي همچنين گفت : از ابتداي اکتشاف معادن استان کرمان تا کنون 600 ميليون‌تن سنگ سولفور توليد کرديم و بررسي ها نشان داده که مواد معدني قابل برداشت 820 ميليون‌تن ديگر داريم.
وي بيان کرد : در حوزه مس محتوا که سالانه 298 هزارتن در ايران توليد مي شود رتبه 15 جهاني را داريم و به لحاظ ذخاير معدني جزو 10کشور اول دنيا هستيم و ايران در توليد کاتد و کنسانتره در منطقه خاورميانه بزرگترين کشور استخراج کننده هستيم .
** راه اندازي کارخانه اسيد
معاون طرحهاي توسعه شرکت ملي صنايع مس ايران هم گفت: راه اندازي کارخانه اسيد در سرچشمه و خاتون آباد از مهمترين پروژه هاست که آلايندگي در اين معادن را به صفر مي رساند.
محمود خدادادي بيان کرد: اين کارخانه اسيد با مبلغ 208 ميليون يورو معادل 90 ميليارد تومان در حال راه اندازي است.
وي بيان کرد: بعد از راه اندازي اين دو طرح که تا پايان امسال به اتمام مي رسند طرح دره زار را داريم که با ظرفيت توليد 140 هزار تن کنسانتره در نيمه دوم امسال پيمانکار آن را شروع مي کند.
وي ادامه داد: طرح ديگر نيز دره آلو است ِکه‌ در جنوب استان کرمان مابين بردسير و بافت با ظرفيت توليد 100 هزارتن تا دوساله ديگر راه اندازي مي شود.
خدادادي تصريح کرد: در راستاي ساماندهي اقتصادي، پروژه هاي شرکت اولويت بندي شده که پروژه هاي چاه فيروزه شهربابک از آن دسته پروژه هاي اقتصادي است که اجرا مي شود.
براساس اين گزارش اعضا بسيج رسانه استان کرمان و کشور از مراحل توليد مس و کارخانه تغليظ مس سرچشمه بازديد کردند.
شهر مس سرچشمه با جمعيتي بالغ بر 25 هزار نفر در 60 کيلومتري رفسنجان از توابع استان کرمان قرار دارد.
7433/ 5054
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۰۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در استان به صورت استانی انجام می‌شود و نیاز به سیر مراحل صدور مجوز از مرکز نیست، گفت: این مجوز را می‌توان در استان سریع، شفاف و روشن صادر کرد به این دلیل که با بروکراسی اداری کارها پیچیده و با حذف آن، زمان گرفتن مجوز کمتر می‌شود.

محمد کرمی روز پنجشنبه در جریان دومین روز از سفر خود به منطقه سیستان در جلسه با جمعی از مدیران استانی و شهرستانی اظهار کرد: در سیستان و بلوچستان همه شرایط فراهم است و تمامی دستگاه‌ها پای کار آمده‌اند تا از ذخایر بی‌نظیر استان استفاده شود.

وی بیان کرد: مجموعه صنعت و معدن باید پای کار باشد تا کارخانه‌های فرآوری به سرعت شکل گیرد همچنین در مورد کارخانه سیمان اکنون نیاز داخلی نداریم بلکه باید تلاش خود را برای صادرات سیمان به کشورهای آفریقایی و پاکستان که مواد اولیه برای سیمان ندارند و از ایران درخواست داشته‌اند، انجام دهیم.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه باید تعامل با کشورها انجام شود ،تصریح کرد: می‌توان در مقابل از این کشورها آلومینیوم گرفت و در استان فرآوری کرد، با توجه به اینکه مردم استان سرمایه زیادی دارند می‌توان از ظرفیت خود مردم برای کمک به اقتصاد منطقه استفاده کرد.

وی گفت: همکاری ایران با کشورهای همسایه و برعکس باید در یک چرخه مثبت باشد تا موفقیت متقابل را ممکن سازد چون همه این کشورها مکمل یکدیگر هستند و باید از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.

کرمی به ارتباط ایران با افغانستان اشاره کرد و افزود: افغانستان درخواست کرده با کارخانه‌های فرآوری ایران به صورت مشترک سرمایه گذاری کند و از آن طرف بخشی از استخراج معادنشان را به این طرف بیاورند و از این طریق می‌توانند از معادنشان استفاده کنند.

وی بیان کرد: اگر اقتصاد افغانستان را درست کنیم قطعا اقتصاد ایران نیز بهره می‌برد از آن طرف نیاز نیست افغانستانی ها را از ایران خارج کنیم.

رییس شورای برنامه ریزی و توسعه سیستان و بلوچستان اقتصاد دریا را مهم دانست و گفت: با استفاده از ظرفیت دریا می‌توان تولید ثروت کرد چرا که اکنون در سواحل انواع و اقسام موجوداتی وجود دارد که در صنعت، داروسازی و خوراک می‌توان از آن‌ها بهره برد.

وی خاطرنشان کرد: چند هزار نفر در باغ‌های موزی که در سیستان و بلوچستان شروع بکار کرده مشغول شدند چرا که اکنون حدود ۶۰۰ میلیون دلار موز وارد می‌کنیم که با توجه به ظرفیت استان می‌توانیم صادر کننده باشیم، در گذشته ۲۰ تا ۳۰ تن موز برداشت می‌کردیم که اکنون این رقم به ۷۰ تن رسیده است.

کرمی ادامه داد: نخلستان‌هایی که در حال حاضر در سیستان و بلوچستان ساخته شده باید توسعه یابد همچنین در حوزه ساخت طلا نیز می‌توان اقداماتی انجام داد تا این استان مرکز بین المللی آب طلای منطقه شرق شود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته کارگاه‌های ساخت طلا در سیستان و بلوچستان داشته‌ایم، عنوان کرد: با توجه به اینکه مردم افغانستان و پاکستان به طلا علاقه دارند، می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: اگر اقتصاد منطقه ای درست شود قطعا در آنجا شهر شکل خواهد گرفت بنابراین نباید به دنبال ساخت شهر باشیم چرا که پس از آبادانی یک منطقه و شکل گرفتن اقتصاد در آنجا مردم به این مناطق خواهند رفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای به راه‌اندازی کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • یک‌ماه تا افتتاح بزرگترین کارخانه سرب و روی کشور
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • افزایش کارخانه‌های تولید آرد کامل/ برنامه‌ریزی غنی‌سازی آرد با «ویتامین دی»