Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسنادی که به تازگی افشا شده از روش‌های شکنجه زیر نظر رئیس فعلی سیا در یکی از شکنجه‌گاه‌های این سازمان در تایلند پرده برمی‌دارد.به گزارش بلاغ،به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، سنادی که به تازگی افشا شده نشان می‌دهند «جینا هاسپل»، رئیس فعلی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) زمانی که در سال 2002 مسئولیت اداره یکی از شکنجه‌گاه‌های این سازمان در تایلند را به عهده داشته به طور مفصل درباره شکنجه مظنونان به «تروریسم» صحبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالرحیم النشیری

به نوشته «ایندیپندنت» این اسناد که بخش‌های زیادی از آن برای پنهان کردن نام شکنجه‌گران سیا لاک گرفته شده جزئیات تازه‌ای را درباره روش‌های مورد استفاده بازجویان سیا برای شکنجه مظنونان ادعایی تروریسم و اعتراف‌گیری از آنها افشا می‌کند.

 

این اسناد، شرح مفصلی از شکنجه‌های به کار رفته علیه «عبدالرحیم النشیری»، از شهروندان بازداشت‌شده عربستان سعودی در یکی از شکنجه‌گاه‌های سیا در تایلند فراهم می‌آورند.

گفته می‌شود که با «النشیری» علاوه بر شکنجه با روش غرق مصنوعی، با روش‌های غیرانسانی دیگری برخورد شده است. ایندیپندنت نوشته بازجویان سیا، در حالی که النشیری با حالت التماس می‌گفته هر کاری که لازم باشد را انجام می‌دهد، لباس او را درآورده و او را برهنه کرده‌اند.

بازجویان به این مظنون ادعایی تروریسم هشدار داده‌اند در صورتی که با آنها همکاری نکند بلاهایی به سرش می‌آید که «هیچ‌گاه فکرش را هم نمی‌کند.»

در یکی از این اسناد آمده است: «بازجویی از سوژه به سرت افزایش یافت و بازجو‌ها از او وقتی که کنار دیوار ایستاده بود و چندین بار رویش روش پِرِسِ دیوار و چندین مورد روش غرق مصنوعی اعمال شد، سئوال پرسیدند.»

 

روش‌های غرق مصنوعی و پرس دیوار دو مورد از موارد بحث‌انگیز شکنجه هستند که سیا در شکنجه‌گاه‌هایش در زندان گوانتانامو و جاهای دیگر برای اعتراف‌گیری از مظنونان ادعایی تروریسم استفاده کرده است.

در روش غرق مصنوعی روی صورت فرد زندانی‌ای که ثابت نگاه داشته شده است، آب ریخته می‌شود تا در وی احساس مصنوعی غرق‌‌شدگی ایجاد می‌شود. این روش شکنجه می‌تواند باعث درد شدید، آسیب به ریه‌ها، آسیب مغزی به خاطر کمبود اکسیژن و سایر آسیب‌های جسمی شود.

در روش پرس دیوار، به گردن قربانی قلاب بسته می‌شود و سپس از آن برای زدن یا فشار دادن او به دیوار استفاده می‌شود.

در یکی دیگر از سندها شرح داده شده «النشیری» بعد از اتمام جلسات شکنجه وادار شده به حالت چهار دست و پا وارد جعبه کوچکی شده و در آنجا محصور شود. بازجویان به او گفته‌اند که تصور نمی‌کنند او حقیقت را گفته و او را تهدید کرده‌اند در صورت عدم همکاری با اقدامات سخت‌گیرانه‌تری مواجه خواهد شد.

روزنامه ایندیپندنت نوشته بازجویان ظاهراً در نهایت امر متوجه شده‌اند که «النشیری» اطلاعات خاصی را پنهان نکرده است.

بعد از آنکه «دونالد ترامپ»، رئیس‌‌جمهور آمریکا «جینا هاسپل» 62 ساله را برای ریاست سیا معرفی کرد نقش او در برنامه‌های بحث‌انگیز شکنجه سیا زیر ذره‌بین فعالان حقوق بشری قرار گرفت.

«هاسپل» که اولین زنی است که به صندلی ریاست سیا تکیه می‌زند در سال 2002 مسئول یکی از زندان‌های مخفی سیا در تایلند بوده که ازآن به عنوان آزمایشگاهی برای تحقیق درباره فنون شکنجه استفاده شده است.

مشهور است که مردی به نام «ابو زبیده» که اصالتاً شهروند عربستان است و به دلیل همکاری با القاعده بازداشت شده در این زندان 83 بار با روش غرق مصنوعی و حبس در محوطه‌های چوبی کوچک و روش‌های دیگر مورد شکنجه قرار گرفته است.

گزارش‌ها حاکی است «هاسپل» در سال 2005، زمانی که رئیس دفتر «سرویس مخفی ملی» بوده دستور تخریب ده‌ها نوار ویدئویی از شکنجه‌گاه جنجالی تایلند را صادر کرده است. او در جلسه تأیید صلاحیتش در سنا، تخریب این نوارها را تأیید کرد و مدعی شد که هدفش پنهان نگاه داشتن هویت برخی از مأموران سیا بوده که چهره‌هایشان در آن فیلم‌ها نمایان بوده‌اند.

اسناد جدید از نقش هاسپل در شکنجه «النشیری» را سازمان «آرشیو اسناد ملی آمریکا» که یک نهاد غیردولتی مستقر در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا است به دست آورده است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۱۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟

درحالی با گذشت بیش از یک‌سال از آزمون سردفتری، مسؤولان ذی‌ربط وضعیت نهایی پذیرفته‌شدگان را به مصاحبه علمی مشروط می‌کنند که طبق قانون صلاحیت علمی پذیرفته شدگان با آزمون تائید می‌شود و نیازی به مصاحبه نیست.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سال 1401 و بعد از یک وقفه 4 ساله آزمون سردفتری برگزار شد. پیش از این سازمان اسناد و املاک کشور که با ایجاد محدودیت در صدور مجوز و پذیرش سردفتران، انحصار را در این عرصه رقم زده بود، با تصویب قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار ملزم به برگزاری آزمون سالانه و شکستن انحصار شد.

 

طبق قانون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است هر سال از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به برگزاری آزمون سردفتری و دفتریاری اقدام کند. داوطلبانی که حداقل 70 درصد امتیاز آزمون را کسب کنند به ‌عنوان پذیرفته ‌شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می‌شوند.

 

بنابراین، آنچه در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار مشخصا به آن اشاره شده، تنها انجام آزمون کتبی و برگزاری آن در هر سال است. یعنی آزمایش شرکت‌ کننده از طریق آزمون کتبی با در نظر گرفتن درصد نمرات اعلام شده و در نهایت تایید صلاحیت عمومی آن مد نظر بوده و شرط دیگری لحاظ نشده است.

 

اما به نظر می‌رسد قرار نیست انحصار موجود در صدور مجوز سردفتری به راحتی شکسته شود، چرا که بعد از برگزاری آزمون، سازمان ثبت اسناد کشور با انتشار آئین‌نامه‌ای به بهانه عدم صلاحیت علمی پذیرفته‌شدگان، شرط مصاحبه را برای صدور مجوز سردفتری اضافه کرد. این اتفاقات در شرایطی رخ می‌دهد که پذیرفته‌شدگان از صلاحیت لازم برخوردارند.

 

سازمان ثبت به قانون تمکین کند

حامد دهقان، خبرنگار حقوقی و کارشناس حقوقی با اشاره به اینکه بحث انحصار مجوز سردفتری سال‌هاست که مطرح است، در این باره گفت: «ما از سازمان سنجش آموزش کشور داده‌های آزمون سردفتری را استعلام کردیم، برابر جوابیه ارسالی بالاترین تراز آزمون 10 هزار بوده است که نشان می‌دهد سوالات آزمون سردفتری از سطح بالایی برخوردار بوده یا استاندارد نبوده است و نمره اکثریت قبول شدگان بین تراز 7 تا 9 بوده است که نشان می‌دهد کسانی که قبول شدند از حداقل های لازم جهت ورود به شغل سردفتری برخوردار هستند و ادعای برخی از مسؤولان کانون سردفتران که می‌گویند کسانی که قبول شدند صلاحیت ندارند مورد تردید است.»

 

دهقان افزود: «حدنصاب مقرر در قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار برای جذب سردفتر استاندارد است و در زمان تصویب در مجلس بصورت کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به داده‌های آزمون سردفتری، پذیرفته‌شدگان حداقل‌های لازم برای اخذ حکم سردفتری را دارند.»

 

دهقان در ادامه افزود: «برابر مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی عدم اتصال سازمان ثبت اسناد و املاک به درگاه ملی مجوزها جرم انگاری شده است و اگر بدون دلیل از صدور مجوز الکترونیکی خودداری شود، مجازات حبس دارد (شورای نگهبان تأئید کرده و در انتظار ابلاغ هستیم). باتوجه به اینکه مجلس شورای اسلامی هم مصوب کرده است که صدور مجوز سردفتری باید در درگاه ملی جوزها انجام شود و اخیرا هم رئیس محترم قوۀ قضائیه سند تحول و تعالی قوه قضاییه را هم ابلاغ کردند، سازمان ثبت اسناد باید به درگاه ملی مجوزها متصل شود و صدور مجوز سردفتری هم باید الکترونیکی شود تا مجوز سردفتری شفاف شود.»

 

کارشناس حقوقی در پاسخ به این سؤال که چه کسی باید پاسخگوی پذیرفته‌شدگان معترض باشد؟ گفت: «قاعدتاً سازمان ثبت اسناد باید پاسخگو باشد. باتوجه به اینکه ما در روزهای پایانی مجلس یازدهم هستیم و سال گذشته نمایندگان درگیر انتخابات و لایحه بودجه و برنامه هفتم بودند و موضوع سردفتری به فراموشی سپرده شد که بعد از ابلاغ قانون طرح تامین مالی و زیرساخت موضوع تاخیر در صدور مجوز سردفتری پیگیر خواهد شد و از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم.»

 

دهقان درباره ادعای دیگر کانون سردفتران مبنی بر درآمد نداشتن، گفت: «اگر واقعاً کانون سردفتران مدعی است که سردفتران درآمد ندارند، اشکالی ندارد صورت‌های مالی‌شان را منتشر کنند. باتوجه به اینکه کانون سردفتران تکلیف دارد داده‌های ترازهای مالی را هرساله در پایگاه اطلاع‌رسانی در اختیار عموم قرار بدهد گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم که این اتفاق نمی‌افتد، و علیرغم اینکه چند دفعه مکاتبه کردیم تاکنون صورت های مالی را منتشر نکردند که این اقدام غیرقانونی را از مراجع نظارتی پیگیری کرده‌ایم.»

دیگر خبرها

  • تهران قدیم | تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل/ عکس
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین‌های شهرک صنعتی فجر قشم
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین های شهرک صنعتی فجر قشم
  • سفر یک روزه رئيس سازمان زندان های کشور به بشاگرد
  • اتمام صددرصدی حدنگاری اراضی شهرک‌های صنعتی هرمزگان
  • واگذاری ۴۵۶۶ سند شهرک‌های صنعتی هرمزگان
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب