Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در مراسم افتتاحیه نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک ایران که در مصلای تهران گشایش یافت، با بیان اینکه باید یک ارزیابی از وضعیت درآمدی دولت صورت بگیرد، اظهار داشت: در خصوص حمایت‌های مالیاتی و مشوق‌های صادراتی هر اقدامی که لازم باشد مجلس انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به احکام قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار گفت: در ماده ۴ این قانون، وظیفه‌ای به اتاق های بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی داده شده است تا شاخص های کسب و کار را به صورت مستمر رصد کرده و آن را طبقه بندی استانی کنند.
 
*باید از صنایع کوچک حمایت کرد

علی لاریجانی گفت: شما صنایع کوچک و متوسط پیشران صنعت کشور هستید که از نظر تعداد و تاثیر نقش پیشران در اقتصاد دارید که باید از شما حمایت کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی و تعاون و بخش خصوصی این گزارش را ارائه کرده‌اند، ادامه داد: گزارشی که مربوط به بهار ۹۷ بوده نشان می دهد که آمارها خوب نیست و باید بررسی شود که اشکال کار در کجاست.

لاریجانی تصریح کرد: بر اساس این گزارش، رقم شاخص ملی محیط کسب و کار در بهار سال جاری ۶.۱۵ از ۱۰ نمره بوده در حالیکه نمره ۱۰ پایین‌ترین عدد است و این نشان می‌دهد که باید تصمیمات سریع‌تری برای این بخش گرفته شود.

عضو شورای هماهنگی اقتصادی قوای سه گانه در تشریح مشکلات بخش صنعت در گزارش اتاق تعاون و بازرگانی گفت: غیرقابل پیش بینی بودن و تغییر قیمت مواد اولیه، دشواری تامین مالی از بانک‌ها، بی ثباتی سیاست‌ها، مقررات و رویه‌های اجتماعی، قدرت پیش بینی را برای واحدهای صنعتی کاهش داده است.

*عدم تعادل در تصمیمات ترامپ وجود دارد
وی با بیان اینکه عدم تعادل در تصمیمات ترامپ وجود دارد، افزود: آمریکایی‌ها از ابتدا در موضوع توافق درست عمل نکرده‌اند و در پایان نیز کاملا زیر میز زدند.  
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: کشورهای اروپایی پس از این اقدام آمریکا تماس گرفتند که «حق با شماست اگر از توافق هسته‌ای خارج شوید» اما ما حاضریم مسیر جدیدی را باز کنیم، جمهوری اسلامی در همین راستا فرصتی به کشورهای اروپایی داد که ببینیم چه کار می‌کند؛ این فرصت را هم به دلیل آسیب نرسیدن به فضای کسب و کار و معیشت مردم به اروپایی‌ها دادیم.
 
*نقدینگی زیاد و مشکلات بانک‌ها از معضلات مهم اقتصادی

لاریجانی، نقدینگی زیاد و مشکلات بانک‌ها را از معضلات مهم اقتصادی خواند و گفت: مشکلات اقتصادی ما ناشی از معضلات داخلی است و ربطی به مسائل خارجی ندارد؛ نباید همه مسائل را به مشکلات خارجی وصل کرد، زیرا موجب غفلت می‌شود و حریف را قدرتمند نشان می‌دهد.
 
وی تأکید کرد: خواسته صنعت کشور و کسب و کار این است که از بانک‌ها استفاده کند؛ این امر نیازمند در اختیار داشتن اطلاعات دقیق از وضعیت بانک‌ها است و حل این مشکل به جراحی نیاز دارد. بانک‌ها باید نقش خود را در اقتصاد انجام دهند.
 
عضو شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: خلق پول توسط بانک‌ها موجب شده نقدینگی در کشور ما چند برابر شود.
وزیرصمت: بهره ور کردن صنایع کوچک و متوسط

در همین رابطه محمد شریعتمداری وزیرصمت در همایش توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط گفت: از واحدهای کوچک و متوسط به عنوان ستون فقرات فعالیت‌های اقتصادی یاد می‌شود و در اقتصاد جهانی نیز نقش آفرینی می‌کنند؛ این در حالی است که بیش از نود درصد صنایع کشور کوچک هستند و البته باید به این تعداد صنوف تولیدی را هم اضافه کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از اشتغال یک میلیون نفری صنایع کوچک و متوسط خبر داد و ارزش تولیدات آنها را هفده میلیارد دلار دانست.

وی افزود: باید در بهره ور کردن صنایع کوچک و متوسط کار را به نحو بهتری پیش برد و در این میان نقاط ضعف را از بین برد.

شریعتمداری گفت: باید در بازارهای همسایه و دوردست صنایع کوچک و متوسط حضور یابند و تولید برای صادرات از شعارهای پیش روی ما است.

وزیر صمت گفت: تاب آوری به عنوان یکی از شاخص‌های مهم صنایع کوچک بسیار کمتر از صنایع بزرگ است و اگر ضربه‌ای از برون کشور به صنایع کوچک وارد شود متاسفانه ضربه پذیری بسیار بیشتر است این در حالی است که تکانه های ارزی آنها را متاثر کرده است و نیازمند عنایت مجلس برای حل این معضلات هستیم.

شریعتمداری گفت: اگر سامانه نیما درست کردیم بسیاری از واحدهای بزرگ می‌توانند به سرعت خود را با آن تطبیق دهند در حالیکه در خصوص صنایع کوچک این توان را نداریم.

اکنون شرایط ما با جنگ قابل مقایسه نیست و دفتری را در واحدهای استانی برای رسیدگی به مشکلات واحدهای صنعتی ایجاد کرده‌ایم تا مشکلات ریالی و ارزی را حل کنیم.


از سوی دیگر غلامرضا شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک ایران با اشاره به اینکه حمایت حاکمیتی از صنایع کوچک و متوسط نقش برجسته‌ای دارد،

گفت: امکان رشد و توسعه صنایع کوچک، تنها با ثبات اقتصادی کشور مقدور است. باید بپذیریم که  قابل پیش بینی بودن بخش تولید برای سرمایه‌گذاری نیز امری ضروری و لازم است وگرنه در غیر این صورت سرمایه به این بخش سرریز نخواهد شد.
وی افزود: در شرایط کنونی اقتصاد ایران، هیچ طرحی زود بازده‌تر از دلالی نیست چرا که ثبات در بازار وجود ندارد.
 
*حمایت مستمر از صنایع کوچک باید برنامه‌ریزی شده باشد
 
شافعی در ادامه گفت: فراهم کردن بازاریابی در بازار‌های جهانی و حمایت مستمر از صنایع کوچک، باید برنامه‌ریزی شده باشد.
 
وی در ادامه با بیان اینکه توسعه صنایع کوچک، با نگاه منطقه‌ای صورت گیرد، گفت:اولویت‌بندی در توسعه صنعتی، مکان‌یابی در صنایع مختلف و ظرفیت سنجی صنایع از مهم‌ترین اقداماتی است که باید مد نظر قرار گیرد.
 
به گزارش خبرگزاری صنایع، رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه گفت: مسئولین باید تصمیمات را کارشناسی شده و براساس برنامه صورت گیرد.
 

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 افتتاحیه نمایشگاه صنایع کوچک علی لاریجانی محمد شریعتمداری وزارت صنعت و معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۰۷۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال اهمیت دارد

اشتغال هرگز فقط به آمار منتهی نمی‌شود، نمی‌توان به شغل به چشم یک عدد در صفحه‌ای گسترده نگاه کرد. پشت هر شغلی یک فرد، معیشت او و داستانی نهفته است. مرد یا زن، نان‌آور خانه، همه تلاش خود را برای امرار معاش خانواده‌اش، تأمین غذا و فراهم کردن سرپناه به‌کار می‌گیرد.

شغل با مفاهیمی با عنوان «ایجاد امکان تحصیل برای کودکان» و «پس‌انداز برای راحتی در دوران بازنشستگی» «تحقق ظرفیت‌های فردی»، «ایجاد جوامع» و «پروراندن روحیه جامعه» در هم تنیده است، کرامت و «شأن انسانی هم از دیگر مواردی است که در موضوع اشتغال حائز اهمیت هستند.

در این زمینه، صنعت نفت نقشی مهم در ایجاد اشتغال در سراسر جهان دارد. از نظر اشتغال مستقیم، این صنعت کارگران، کارکنان و مهندسان ماهر و متخصص را جذب می‌کند، اما تأثیر آن بسیار فراتر از تنها یک شغل است.

صنعت نفت برای اقتصادهای محلی و ملی، مزایای قابل‌توجهی دارد و فرصت‌هایی را برای طیف وسیعی از مشاغل ایجاد می‌کند که بخش‌های مختلف دیگر مانند زنجیره تأمین، شرکت‌های حمل‌ونقل، هتل‌ها، رستوران‌ها و مغازه‌ها را شامل می‌شود. در مجموع، صنعت نفت به تنهایی حدود ۷۰ میلیون شغل را در سراسر جهان پشتیبانی می‌کند.

بافت محلی صنعت نفت یکی از ویژگی‌های ماندگار آن است. مناطق، شهرها، روستاها و جوامعی در سراسر جهان هستند که صنعت نفت کارفرمای اصلی، محرک فرصت‌های اقتصادی، میزبان دکل‌ها، پالایشگاه‌ها و دانشگاه‌های نفت و در عین حال مایه غرور مدنی و محلی است.

«شهرهای نفتی» در هر گوشه از جهان وجود دارد، که «میدلند» در ایالت تگزاس آمریکا، «آبردین» اسکاتلند؛ «ظهران» عربستان سعودی؛ «پورت هارکورت»  نیجریه و «بندر احمدی» در کویت تعدادی از آنهاست.

بنابراین شنیدن درباره بحران استخدام در صنعت نفت، کمبود نیروی کار، عقب راندن نسل‌های جوان از دنبال کردن مشاغل حرفه‌ای در صنعت نفت و کمتر پرداختن به مسائل این صنعت در دانشگاه‌ها نگران‌کننده است.

طیفی از عوامل ممکن است پشت این روندها باشد، این تصور که صنعت نفت گزینه‌ای برای اشتغال بلندمدت قابل اتکا نیست از جمله آنهاست، و این دیدگاه‌های نادرست باعث می‌شود که تصور غلط «نفت بخشی از آینده انرژی پایدار نیست» ایجاد می‌شود.

این روند با توجه به کاهش مشاغل و اخراج‌های انبوه پیش‌بینی شده در مسیر تحقق اهداف به صفر رساندن کربن در فعالیت‌های صنعتی و اقتصادی که حتی از سوی برخی سهامداران انرژی حمایت می‌شود، تشدید شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی در گزارش روزآمده شده درباره «نقشه راه کربن صفر» طی سال ۲۰۲۳ برآورد کرده است که در صنایع مرتبط با سوخت‌های فسیلی در بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۰ ، ۱۳ میلیون شغل از دست می‌رود.

رقم ۱۳ میلیون شغل طی یک دوره هشت‌ساله از دست رفته است، که تقریباً برابر با از دست رفتن سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار شغل، ماهانه ۱۳۵ هزار شغل و روزانه ۴ هزار و ۵۰۰ شغل است.

نقطه مقابل این است که مشاغل نو در صنایع جایگزین ایجاد خواهد شد، اما چالش‌های بی‌شماری پیش‌ روی این موضوع وجود دارد و نمی‌توان قابلیت انتقال مجموعه مهارت‌های شغلی را متصور بود.

در واقع، تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی درباره اشتغال در صنایع انرژی جهان اعلام می‌کند که محدودیت‌هایی برای انتقال مهارت‌ها به حوزه‌های انرژی پاک وجود دارد. همه مشاغل مربوط به انرژی پاک در یک مکان واحد کنار هم قرار نمی‌گیرند یا مهارت‌ها در این زمینه با مشاغل از دست رفته شباهتی ندارند.

کارگرانی که در اواخر سال‌های کاری خود هستند ممکن است تمایلی به تغییر حوزه کاری خود نداشته باشند زیرا احتمال دارد درآمد آنها در صنایع نفت و گاز نسبت به دستمزد در بیشتر فعالیت‌های مربوط به حوزه تولید انرژی‌های نو بیشتر باشد؛ متخصصان صنایع نفت و گاز به‌دلیل سطح بالای مهارتشان، اتحادیه‌های کارگری تثبیت شده، لزوم جبران خطرهای شغلی و الزام‌های پویایی در میان پردرآمدترین در هر بخش هستند.

آژانس بین‌المللی انرژی به‌طور ویژه، درباره مشاغل صنایع نفت و گاز، سیگنال‌های متفاوتی درباره نیازهای نیروی کار در آینده نزدیک ارسال کرده است؛ حدود یک سال پیش از اینکه آژانس بین‌المللی انرژی نخستین بار سناریوی انتشار خالص صفر کربن (NZE) خود را در سال ۲۰۲۱ مطرح کند، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی در گفت‌وگو با خبرگزاری آناتولی گفته بود که نگرانی اصلی من این است که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال کار در صنعت نفت هستند، صنایع مرتبط با نفت خام و گاز طبیعی نیز ستون‌های محکمی برای اقتصاد جهانی هستند، اگر این صنایع سقوط کنند، تأثیر منفی بر اقتصاد جهانی نیز خواهند داشت.

در سناریوی به صفر رساندن انتشار کربن آژانس بین‌المللی انرژی، سناریویی که به‌تازگی ازسوی سیاست‌گذاران استفاده می‌شود، بخش نفت و گاز تا سال ۲۰۳۰ با کاهش بیش از ۲.۵ میلیون شغل یا حدود ۲۰ درصد طی این بازه روبه‌رو خواهد بود.

از دست دادن انبوه مشاغل پیش‌بینی شده با اجرای سناریوی یادشده مانند شمشیر داموکلس بر سر کارگران صنعت نفت و گاز در همه جا قرار دارد، افزون بر این، تأثیر انبوه نیروهای تعیدل شده یا تعطیلی بعضی از صنایع به حوزه اقتصادی محدود نمی‌شود و می‌تواند بر هماهنگی اجتماعی هم اثر گذارد.

نمونه‌های گذشته به اندازه کافی در سراسر جهان از جوامعی که در پی تعطیلی اجباری یک صنعت برای بازسازی تلاش کرده‌اند، وجود دارد.

در اوپک، ما پیامی روشن و ثابت درباره مشاغل صنعت نفت داریم، «جهان به تعداد بیشتری از آنها نیاز خواهد داشت»، پیش‌بینی می‌کنیم که تقاضای نفت تا سال ۲۰۴۵ به ۱۱۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد و برای برآورده کردن آن و توسعه بیشتر فناوری‌ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، به نیروی کار بیشتری نیاز داریم.

به نمایندگی از اوپک از همه کارگران صنعت نفت در سراسر جهان برای مشارکت در عرضه این کالای حیاتی و محصولات نهایی از آن به میلیاردها نفر در سراسر دنیا تشکر می کنم.

و در پایان، همه جویندگان کار از همه نسل‌ها را تشویق می‌کنم که به‌دنبال داشتن شغلی در صنعت نفت باشید، این امر یکی از فرصت‌های بی حد و حصر برای موفقیت حرفه‌ای و نقش‌آفرینی حیاتی در تأمین انرژی جهان است.
 

هیثم الغیص
دبیرکل اوپک

دیگر خبرها

  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • تار و پود‌های صنعت فرش یزد در گره مشکلات
  • کشور نیازمند آرایش مدیریتی متناسب با شرایط اقتصادی است
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • اشتغال اهمیت دارد
  • آغاز به‌کار نمایشگاه تخصصی فرانچایز در ایران‌مال