Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@16:45:00 GMT

کاهش ظرفیت پرطرفدارهای‌ کنکور

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۱۶۰۴۹

کاهش ظرفیت پرطرفدارهای‌ کنکور

ماراتن کنکور سراسری آخرین گام‌های خود را سپری می‌کند و کم‌کم به خط پایان خود نزدیک می‌شود؛ ماراتنی که شروع اولیه آن با ثبت‌نام بیش از ۹۵۰ هزار داوطلب استارت خورد و در گام بعدی آن یعنی در مرحله مجدد ثبت‌نام تعداد ۶۰ هزار و ۲۷۵ نفر به این شرکت‌کنندگان اضافه شدند تا مجموع شرکت‌کنندگان این آزمون سرنوشت‌ساز را به تعداد یک میلیون و ۱۱ هزار و ۳۶۰ نفر برسانند

روزنامه فرهیختگان: ماراتن کنکور سراسری آخرین گام‌های خود را سپری می‌کند و کم‌کم به خط پایان خود نزدیک می‌شود؛ ماراتنی که شروع اولیه آن با ثبت‌نام بیش از ۹۵۰ هزار داوطلب استارت خورد و در گام بعدی آن یعنی در مرحله مجدد ثبت‌نام تعداد ۶۰ هزار و ۲۷۵ نفر به این شرکت‌کنندگان اضافه شدند تا مجموع شرکت‌کنندگان این آزمون سرنوشت‌ساز را به تعداد یک میلیون و ۱۱ هزار و ۳۶۰ نفر برسانند؛ سال گذشته تعداد شرکت‌کنندگان حدود ۹۳۰هزار نفر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آزمونی با این وسعت و بزرگی که بیش از نیمی از آن را بانوان کشورمان تشکیل می‌دهند و به گفته مشاور عالی سازمان سنجش، تعداد داوطلبان زن شرکت‌کننده در این آزمون به ۵۹۹ هزار و ۱۲۱ نفر که سهم ۵۹.۲۴ درصدی از داوطلبان کنکور سراسری ۹۷ را تشکیل می‌دهند رسید و تعداد داوطلبان شرکت‌کننده مرد نیز عدد ۴۱۲ هزار و ۲۶۳ نفر که سهم ۴۰.۷۶ درصد داوطلبان شرکت‌کننده در کنکور سراسری ۹۷ را شامل شد.

گام دوم

گام دوم این ماراتن با شرکت داوطلبان در چهار گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی و هنر و زبان‌های خارجه که با یکدیگر به رقابت می‌پرداختند آغاز شد که در این بین متقاضیان گروه آزمایشی ریاضی و فنی به ۱۴۴ هزار و ۴۳۷ نفر و تعداد داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی که به گروه مرگ نیز معروف شده است به ۶۴۲ هزار و ۲۲۸ نفر رسید. همچنین تعداد داوطلبانی که در گروه آزمایشی علوم انسانی شرکت کرده‌اند ۲۰۴ هزار و ۹۳۶ نفر، تعداد داوطلبان واقعی رشته هنر که تنها در این گروه آزمایشی شرکت کرده‌اند ۱۲ هزار و ۲۴۹ نفر و تعداد داوطلبانی که علاوه‌بر گروه آزمایشی هنر در گروه آزمایشی دیگری نیز شرکت کرده‌اند ۶۶ هزار و ۵۶۶ نفر است. تعداد داوطلبان واقعی رشته زبان‌های خارجی که تنها در این گروه آزمایشی شرکت کرده‌اند، هفت هزار و ۵۳۴ نفر و تعداد داوطلبانی که علاوه‌بر گروه آزمایشی زبان‌های خارجی در گروه آزمایشی دیگری نیز شرکت کرده‌اند، ۱۳۷ هزار و ۹۹۷ نفر است.

گام سوم انتخاب رشته

گام سوم این ماراتن برای بسیاری از داوطلبانی که نتوانسته‌اند در این آزمون موفقیت دلخواه خود را کسب کنند، همیشه مصادف با شکست نبوده و نیست، چه‌بسا برای خیلی از داوطلبان این اتفاق بسیار پیش آمده باشد که در زمان تخمین رشته‌های قبولی در کنکور سراسری به آن‌ها گفته می‌شود در یک‌رشته و دانشگاه خاص قبول نخواهند شد، اما بعد از اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری اسامی‌شان در میان قبول‌شدگان دیده می‌شود. این امر فقط یک دلیل دارد و آن افزایش ظرفیت‌های آن رشته است. در این گزارش، «فرهیختگان» به بررسی رشته‌های پرمتقاضی گروه علوم تجربی، ریاضی و فنی و گروه علوم انسانی به تفکیک سال ۹۶ و ۹۷ می‌پردازد.

علوم تجربی

در گروه علوم تجربی که به علت متقاضی بسیار زیاد، نام این گروه را «گروه مرگ» گذاشته‌اند باید گفت که ظرفیت رشته پزشکی در دانشگاه‌های روزانه از ۳۴۹۸ نفر در سال ۹۶ به ۳۵۶۴ در سال ۹۷ نفر افزایش یافته است، اما ظرفیت رشته پزشکی پردیس‌های خودگردان از ۱۲۱۰ نفر در سال ۹۶ به ۱۱۹۹ در سال ۹۷ نفر کاهش یافته.

ظرفیت پزشکی تعهدی از ۶۱۰ نفر در سال ۹۶ به ۵۶۸ نفر در سال ۹۷ کاهش یافته است، اما به‌طور کلی مجموع ظرفیت رشته پزشکی از ۵۳۱۸ نفر در سال ۹۶ به ۵۳۳۱ نفر در سال ۹۷ افزایش یافته است.

علوم انسانی

براساس بررسی‌های صورت‌گرفته در رشته‌های پرمتقاضی گروه علوم انسانی مانند حقوق؛ ظرفیت رشته‌ای آن در دانشگاه‌های روزانه از ۱۷۸۷ نفر در سال ۹۶ به ۱۷۹۹ نفر در سال ۹۷ و ظرفیت آن در دانشگاه‌های شبانه از ۴۵۳ نفر در سال ۹۶ به ۵۱۴ نفر در سال ۹۷ افزایش یافته و در مجموع ظرفیت رشته از ۲۲۴۰ نفر در سال ۹۶ به ۲۳۱۳ نفر در سال ۹۷ نفر افزایش یافته است.

ریاضی و فنی

در این گروه رشته‌ای همچون مهندسی برق شرایط خاصی دارد. ظرفیت این رشته در دانشگاه‌های روزانه نیز از ۶۱۰۰ نفر در سال ۹۶ به ۶۰۱۴ نفر در سال ۹۷ کاهش یافته، اما ظرفیت رشته مهندسی برق در دانشگاه‌های شبانه نیز از ۹۵۸ نفر در سال ۹۶ به ۱۰۹۸ نفر در سال ۹۷ نفر افزایش داشته و به‌طور کلی ظرفیت رشته مهندسی برق از ۷۰۵۷ نفر در سال ۹۶ به ۷۱۱۲ نفر سال ۹۷ نفر افزایش یافته است. در نمودار‌های زیر جزئیات ظرفیت رشته‌های پرمتقاضی در کنکور سراسری امسال و سال پیش آمده و نکته قابل‌تامل افزایش ظرفیت دوره‌های پردیس خودگردان است که این مساله شائبه نگاه درآمدزایی دانشگاه‌ها از رشته‌های پرطرفدار را بیشتر می‌کند.

منبع: فردا

کلیدواژه: کنکور سراسری رشته های پرطرفدار انتخاب رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۱۶۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته

الهام یاوری, رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در نشست خبری گفت: دومین نمایشگاه دستاورد سمپاد است و نسبت سال گذشته با افزایش شرکت کنندگان همراه بوده است. در این دوره نمایشگاه  دانش آموزان مدال آور جشنواره خوارزمی حضور دارند. 

وی ادامه داد: هدف از این نمایشگاه نمایش دستاورد های دانش آموزان ،شرکت های دانش بنیان می توانند با حضور در این نمایشگاه استعداد هارا شناسایی کنند. همچنین در این نمایشگاه شبکه خوبی بین دانش آموزان سمپاد ایجاد می شود و دانش آموزان شهرستان می تواند دانش آموزان مناطق دیگر را ببند و محصولات آنها رانقد کنند. 
وی افزود: پسران با ۱۱۹ طرح و دختران با  ۱۱۸ طرح ددر زمینه هنر، ژنتیک، مکانیک در این نمایش شرکت کردند، ، دانش‌آموزان سمپاد یک سال تحصیلی را با تلاش برای کاربردی کردن دانسته‌های خود برای حل مسایل کشور سپری کرده است و هم اکنون به نمایش گذاشته اند.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود افزود: دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

یاوری دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» عنوان کرد و گفت: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

وی افزود: مدارس سمپاد به دنبال ایجاد عدالت آموزشی است در همین راستا تعداد دانش آموزانی که از دهک های یک تا چهار وارد مدارس سمپاد شده اند ۴۵ درصد افزایش داشته است. 
او ادامه داد: حدود ۷۱ درصد کمیته امداد قبول شده است. در سال گذشته ۱۶ دانش آموز از ۴۰ رتبه برتر از مدارس سمپاد مناطق محروم بودند که قبول شدند.

در ادامه این نشست مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران گفت: برای اولین بار در سه پایه متوسطه دوم به صورت یکپارچه آزمون نهایی برگزار می‌شود.
وی افزود:  در حال حاضر۳۳ کنکور دارد ما در تلاشیم  تا به کتاب بازگردیم و به محتوای آن توجه کنیم.

یاوری, رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: ما در تهران، اصفهان و مشهد ۵ مدرسه غیر دولتی نامی و مشهور داریم که بعضی از دانش‌آموزان هم نمرات بالایی می‌کیرند و وارد دانشگاه می‌شود اما میانگین نمرات مدارس دولتی از مدارس غیر دولتی بیشتر است.

او ادامه داد: تلاش است که بعد از دیدن دستاوردهای دانش‌آموزان سمپاد در دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد، سایر دانش‌آموزان سراسر کشور هم علاقه‌مند شوند و امید آفرینی در جامعه شکل بگیرد. برای پیشرفت امید لازم است و برای امید جلوه‌هایی از موفقیت در گذشته مهم است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • دومین دوره انتخابات موسسه هنرهای نمایشی استان برگزار شد
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • میزان تعداد حضور هواداران پرسپولیس برای دیدار با نساجی مشخص شد
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت