Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-دکتر محمد طبیبیان اقتصاددان مشهور ایران در یک نوشته هشداردهنده در صفحه تلگرام خود به مقامهای بانک مرکزی هشدار داه است احتمال خروج ارز از ایران برای خرید مسکن و زمین و سایردارایی ها درترکیه را درکانون توجه قرار دهند. او یکی از دلیل اصلی سقوط ارزش لیررا دستوراکید اردوغان برای کاهش نرخ بهره بانکی درشرایط رشد تورم می داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نوشته است :


"ترکیه که در بین اقتصاد های نو ظهور از بالاترین رشد اقتصادی بر خورداربوده اکنون با یک بحران اقتصادی روبرو است که از بازار ارز شروع شده است و لیر ترکیه را در معرض سقوط آزاد قرار داد. دلیل این بحران بدهکاری خارجی ترکیه و تامین رشد اقتصادی از منابع برون مرزی است و اقتصاد ترکیه  در شرایطی قراردارد  که حساب جاری و حساب مالی  اش  در رابطه با سایر کشور ها با کسری روبرو است. بانک مرکزی ترکیه فاقد ذخایر ارزی کافی برای مدیریت شرایط بحران است. دلیل دیگرشروع و تشدید سقوط لیر ترکیه  پافشاری اردوغان در پایین نگه داشتن نرخ بهره ابانکی در این کشور  در شرایطی است  که نرخ تورم امروز در ترکیه سه برابر هدف تعیین شده توسط بانک مرکزی برای نرخ بهره بانکی است اکنون این نگرانی مطرح است بحران سقوط ارزش لیر به سایر کشور ها از جمله کشور های اروپایی سرایت کند. پایین افتادن نرخ لیره ترک (حدود چهل در صد در ما ه های اخیر)ممکن است خروج ارز ازسوی ایرانیان برای برای خرید زمین و مسکن  و سایر دارایی ها  در ترکیه را تشدید کند. همچنین واردات ارزان قیمت از ترکیه، که به دلیل کاهش نرخ لیره ترک ارزان شده ممکن است برای بخش تولیدی تضعیف شده کشور هم شرایط نا مناسبی را به همراه بیاورد. به نظر می رسد مدیریت ارشد اقتصادی ایران مثل مدیر بانک مرکزی و مدیران وزارت صنعت معدن و تجارت باید به این رخداد با توجه بیشتری نگاه کنند.  " از سوی دیگر خرگزاری و رسانه هی بین الملللی نیز گزارش می دهند ، با ادامه سقوط ارزش لیر ترکیه، بانک مرکزی این کشور اعلام کرد مشکلی در تامین پول نقد برای بانک‌ها وجود ندارد.پس از این اطلاعیه لیر اندکی در مقابل دلار بهبود یافت و هر دلار آمریکا به ۶.۶۵ لیر رسید. پیش از این هر دلار آمریکا به ۷ لیر رسیده بود دویچه وله نیز نوشته است : رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، آمریکا را به جنگ اقتصادی با این کشور متهم کرده است. سیر سقوط لیره ترکیه همچنان ادامه دارد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه حدود یک هفته پیش حدود اختیارات خود را به بانک مرکزی بسط داد. او مخالف افزایش نرخ بهره است؛ موضعی که نگرانی کارشناسان اقتصادی را برانگیخته است.قیمت پیاز در ترکیه سه برابر شده است. قیمت سیب‌زمینی هم همینطور. گوجه فرنگی هم نسبت به سال قبل به مراتب گرانتر است. ترکیه در دام تورم گرفتار شده است. نرخ تورم در ماه ژوئن ۱۵ درصد بود. مردم سخت زیر فشار هستند.یک شهروند ترکیه می‌گوید: «ما قادر به تهیه نیازمندی‌های خود نیستیم. ما نمی‌توانیم سفر کنیم. ما باید متأسفانه خیلی صرفه‌جویی کنیم.»این در حالی است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ابقا شده‌ی ترکیه به مردم کشورش آینده‌ای طلایی را وعده داده و پس از انتخاب دوباره، قدرتمندتر از پیش شده است.او حال بر سیاست‌های بانک مرکزی نیز می‌تواند اعمال نفوذ کند، امری که کارشناسان اقتصادی آن را نگران‌کننده می‌دانند، از جمله آتیلا یسیلادا، کارشناس اقتصادی در موسسه Global Source Partners: «بگذارید صریح بگویم: نه تنها بانک مرکزی، بلکه تمامی نهادها و شهروندان کشورمان زیر نفوذ آقای اردوغان هستند. ما دیگر آزادی نداریم. ما دیگر نمی‌توانیم ساده‌ترین تصمیم‌ها را بدون اجازه‌ی آقای اردوغان بگیریم.»

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۰۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،  دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور،  محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی،  سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن،  حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • انبوه سازی بیش از ۳۵ هزار واحد مسکن ملی در ۹ شهر گیلان
  • سایه روشن ورود توصیه‌ای بانک‌ها به واگذاری سرخابی‌ها
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی