Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

 محمدرضا پورابراهیمی در نشست خبری با اشاره به اهمیت مسائل اقتصادی اظهار کرد: مشکلات کنونی ناشی از عوامل ساختاری، تصمیمات، اقدامات ناشی از تهدیدات و تحریم های دشمن است که باید با رویکرد متفاوت حوزه اقتصاد را پیگیری کرد و زیرساخت و تمهیدات لازم باتوجه به عوامل درونی و بیرونی فراهم شود تا در بازه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت به شکل مطلوب مسائل حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جمهوری اسلامی علی رغم همه مسائل از موقعیتی برخوردار است که با حمایت مردم و تلاش مسوولان می تواند مشکلات را حل کند.

پورابراهیمی با بیان اینکه براساس اعلام صندوق بین المللی پول، ایران رتبه هجدهم اقتصادی را دارد، تصریح کرد: ما نیازمند تبیین موضوعات و تبیین راهکارها هستیم و باید به مردم اطلاع رسانی شود که خلاء عدم اطلاع رسانی وجود دارد و باید مردم را به صورت کامل و جامع در همه بخش ها در تصمیم گیری اقتصادی مشارکت بدهیم که می توانیم برای عبور از شرایط از پشتیبانی مردم استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون شرایط خاص است اما مزیت هایی نیز وجود دارد، بیان کرد: امروز در قضیه تحریم ها، جدا شدن همه کشورها به جز چند مورد از آمریکا را شاهد هستیم و هیچ نهاد و سازمان بین المللی در دنیا جمهوری اسلامی را تحریم نکرده و قدرت های اقتصادی رسما اعلام می کنند در مخالفت با اقدام یک جانبه گرایانه آمریکا در کنار ایران می ایستند که این ایستادگی باید ارزیایی شود که چگونه خواهد بود؟

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مزیت فعلی امروز ایران، فضای متفاوت تحریم هاست و از سوی دیگر تحریم آمریکا علیه روسیه و ترکیه موجب ایجاد شدن ظرفیت اتحاد در منطقه شده و زمینه وفاق اقتصادی در منطقه دارد شکل می گیرد.

وی افزود: باید با روش های هوشمندانه این مسیر را طی کنیم هرچند تحریم ها بخش کوچکی از مشکلات را تشکیل می دهد و بخش زیادی از چالش های اقتصاد ما مربوط به سوء مدیریت ها، فساد و تخلفات در سیستم هاست.

پورابراهیمی تصریح کرد: یکی از این اقدامات سیاست های نادرست ارزی در ماه های اخیر بود و علی رغم اینکه تاکید مجلس بر به رسمیت شناختن بازار ثانویه بود، دولت تاکید بر نرخ واحد ارز داشت.

وی با بیان اینکه سیاست نرخ واحد ارز در زمان التهاب نیازمند کار کارشناسی است، عنوان کرد: همه دولت ها مشمول شوک ارزی بوده اند، اما نگرانی ما مدیریت ناصحیح است و اینکه دولت به پیشنهاد مجلس بعد از چهار ماه تن داد و شرط ما برای کاهش التهاب ارزی، وجود برنامه جامع علمی توام با اجرای دقیق است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات به هر میزان، کار غلطی بود.

وی با بیان اینکه این سیاست ها دست خود ماست، افزود: دشمن می خواهد القاء کند که اتفاقات و مشکلات ناشی از اقدامات امریکاست در حالی که بخش زیادی از مشکلات ناشی از عملکرد نادرست خود ماست.

پورابراهیمی اظهار کرد: خوشبختانه با تدبیر مقام معظم رهبری در هماهنگی قوا برای تشکیل شورای عالی اقتصادی کشور کارهای خوبی دارد شکل می گیرد و فرصت استثنایی است که در طول تاریخ انقلاب نخستین بار است که رهبری برای دولت سنگ تمام گذاشته و همه قوا را همراه دولت می کنند.

وی تصریح کرد: در این شورا سرفصل های مهمی در دستور کار قرار گرفته و بخشی از کار سیاست های جدید ارزی بود، محدودیت واردات تایید شد و اکنون ظرفیت ارکان نظام در کنار دولت قرار گرفته تا بر مشکلات فائق بیاید.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر تعاملات و روابط ما با منطقه و دنیا شرایط مطلوب تری دارد و پیگیری مراودات و مطالبات در منطقه را بهتر می توانیم انجام دهیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره بسته جدید ارزی دولت افزود: چارچوب بسته جدید مورد تایید ماست و به دلیل اینکه بخشی از زیرساخت های عملیاتی شدن بازار ثانویه فراهم نیست، هنوز اثر نگذاشته است.

پورابراهیمی گفت: پیشنهاد دادیم کل منابع صادرات غیرنفتی به بازار ثانویه بیاید که زمان کوتاهی می برد تا زیرساخت ها عملیاتی شود و با عملیاتی شدن آن نرخ ارز در بازار ثانویه به شدت پایین آمده و به نرخ واقعی نزدیک می شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به دولت تکلیف شد منابع مازاد بر تقاضای واردات کالای اساسی را برای مدیریت بازار ارز به بازار ثانویه بیاورد و بازار را در دست خود بگیرد زیرا بیش از دو برابر مصارف ارزی، منابع ارزی داریم.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره اتفاقات جلسه استیضاح وزیر کار عنوان کرد: بنده از ابتدای معرفی آقای ربیعی در دولت یازدهم به دلیل اینکه معتقد بودم وزارت کار، وزارت اقتصادی است، به عنوان مخالف ایشان در رای اعتماد صحبت کردم که در آن زمان ایشان نه مسوولیتی داشت و نه مطالبه ای بود و در ابتدای فعالیت دولت کنونی نیز مخالف ایشان در وزارت کار بودم و طرح برخی مطالب بی انصافی است.

پورابراهیمی گفت: در جلسه استیضاح کسانی در دولت با فشار آوردن به نمایندگان کار را به جایی رساندند که استیضاح منتفی شود و اسامی چند نفر اول را که اعلام شد به عنوان مخالف وزیر صحبت کنند، پشت تریبون نیامدند که واقعا شوکه کننده بود و استیضاح کنندگان نیامدند و اگر استیضاح انجام نمی شد، آبروی مجلس می رفت.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مشخص بود طراحی شده و تعدادی از معاونان و طرفداران وزیر شروع کردند به شعار دادن که استیضاح منتفی است.

وی با بیان اینکه بنده یک ساعت و نیم به عنوان مخالف صحبت کردم و شرایط سختی بود، افزود: آقای ربیعی با اعلام درخواست من برای مدیرعاملی آقای کهنوجی در مس بداخلاقی کرد و برگه ای را که به عنوان سند به رییس مجلس داد، اصلا مربوط به مس نبوده و برگه سازمان بهزیستی است مبنی بر اینکه پورابراهیمی پیگیری می کند رییس بهزیستی راور فرد بومی بشود.

پورابراهیمی تصریح کرد: از سوی دیگر، شرکت مس وابسته به وزارت رفاه نیست و وزیر صنعت اعضای هیئت مدیره را مشخص می کند و کسی بابت شرکت ملی مس فردی را پیشنهاد نکرده بود و نامه بهزیستی را تحویل رییس مجلس داد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اقدام مجلس در حذف آقای ربیعی کار بزرگی بود و هزینه آن برای بنده و امثال بنده بود که پای هزینه آن ایستاده ام. در همان جلسه خیلی ها به من گفتند پشت تریبون نرو.

وی با تاکید بر اینکه بنده اگر اندازه سر سوزنی در فضاهایی بودم که درخواستی به کسی بدهم، با این صراحت علیه وزیر صحبت نمی کردم که وی به "خدای لابی" لقب گرفته است، تصریح کرد: به اندازه سر سوزنی پای منافع ملی و مردم تعارف نخواهم کرد و هزینه ها را به جان می خرم و این هزینه ها بعدا صداقت را برای مردم مشخص خواهد کرد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتقادات جدی به آقای پزشکیان دارم، بیان کرد: ای کاش من در مجلس نامی از فرزند کسی نمی بردم، هرچند یادداشت یکی از همکارانم بود که به من داد.

پورابراهیمی گفت: من از آقای پزشکیان و خانواده ایشان عذرخواهی می کنم. البته انتقادات جدی به نوع عملکرد ایشان داشته و دارم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی درباره انتخاب استاندار کرمان اظهار کرد: ابتدای کار دو گزینه از سوی مجمع نمایندگان مطرح شد و تاکنون به خاطر یکسری مسائل اداری این اقدام صورت نگرفته و از وزیر کشور درخواست می کنیم هر چه زودتر تعیین تکلیف کند.

وی تصریح کرد: بنده مخالف ۱۰۰ درصدی استاندار غیربومی و معتقدم باید کسی بیاید که از استان شناخت داشته باشد.

پورابراهیمی بیان کرد: دولت دو سال و نیم فرصت دارد که در ۶ ماه آخر هم کسی به کسی نیست و استاندار غیربومی تا بخواهد استان را بشناسد، کاری صورت نمی گیرد و در زمانی که می توانیم روی گزینه بومی توافق کنیم، مخالف غیربومی هستیم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: به نظر می آید طی یک هفته آینده درباره وضعیت فعالیت آقای فدایی در بحث استانداری تصمیم گیری شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره مشکلات اقتصادی کشور با بیان اینکه باید در کشور در حوزه اقتصادی برای عدم بروز فساد، شفاف سازی صورت بگیرد و اقدام دیگر مواجهه است، تصریح کرد: ۸۰ درصد مطالبه مردم و رسانه ها در مقابله با فساد باید در پیشگیری از طریق زیرساخت شفاف سازی باشد و باید قانون شفافیت اجرا شود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه برخی اقدامات موجب بی اعتمادی مردم شده، بیان کرد: اکثر قریب به اتفاق مسوولان ما افراد سالمی هستند و درصدی که خلاف می کنند، بقیه را نیز دچار اشکال می کنند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی درباره رییس کل سابق بانک مرکزی و معاون وی عنوان کرد: مطالب درباره معاون ایشان به دادگاه تسلیم شده و تا زمانی که رسیدگی به پرونده انجام نشده حق نداریم مطلبی بگوییم.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: استیضاح وزیر کار استیضاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟

دولت یازدهم و دوازدهم به ریاست حسن روحانی سفره مردم را کوچک کردند و دهه ۹۰ را به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار با میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به پایان رساندند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه ایران در گزارشی در این‌باره نوشت: دهه ۹۰ به علت ناکارآمدی‌ها و ترک فعل‌های بی‌شمار دولت موسوم به تدبیر و امید از رشد اقتصادی محروم شد و میانگین رشد اقتصادی ۰.۶درصد به ثبت رسید. جهش‌های شدید نرخ ارز و تورم‌های مستمر بالا و تحقق تورم ۶۰درصدی، عدم تأمین واکسن در دوره کرونا، تشدید بیکاری در کشور، افت سرمایه‌گذاری خارجی، رشد فزاینده حجم نقدینگی و ثبت نرخ رشد نقدینگی ۴۰درصدی، تورم عدم ساخت مسکن و جهش‌های قیمتی بخش ساختمان در دوره روحانی و کاهش درآمد سرانه ایرانیان در این دوره زمانی تنها لیست کوتاهی از خسارت‌های دولت حسن روحانی است که این روزها وی از آنها به عنوان هدایایی برای دولت سیزدهم یاد می‌کند(!) وضعیت دولت تحویل داده شده توسط روحانی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با وضعیت پایان دولت دهم در سال ۹۲ نشان می‌دهد که روحانی میراثی از مجموعه‌ای از ناکارآمدی‌ها را برجای گذاشته است. در دولت احمدی‌نژاد تورم ۳۸درصد، نرخ رشد نقدینگی ۲۹درصد و میانگین رشد اقتصادی ۲.۰۵درصدی تجربه شد که در مقایسه با وضعیت تحویل دولت روحانی به دولت سیزدهم، به‌مراتب وضعیت بهتری بوده است. همچنین به لحاظ نابرابری، دولت روحانی کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار داد؛ ضریب‌جینی به عنوان شاخصی برای سنجش نابرابری در دولت روحانی و عدم اتخاذ سیاست‌های حمایتی از اقشار کم‌درآمد روندی صعودی را طی کرد. در حالی که در دولت احمدی‌نژاد به دلیل اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها شاخص نابرابری به‌شدت در کشور کاهش یافت و توزیع درآمد نیز نسبتاً بهبود یافت.

بی‌توجهی دولت روحانی به اصلاح اساسی ساختارهای اقتصاد باعث شد، کاهش تصنعی تورم با جرقه بازگشت تحریم‌های آمریکا از بین رفته و دولت روحانی را رکورددار بزرگ‌ترین تورم دو دهه اخیر کند و باعث کوچک شدن سفره‌های مردم شود.

در یک دهه گذشته تشکیل سرمایه و تولید ناخالص داخلی کشور با رشدهای پایین و بعضاً منفی روبه‌رو بوده است. نتایج عدم ثبات در شرایط اقتصاد کلان به دلیل ناکارآمدی و بی‌برنامگی دولت گذشته در کاهش سرمایه‌گذاری و تولید و همچنین ترغیب فعالان اقتصادی به فعالیت‌های سفته‌بازانه در دهه ۹۰ قابل مشاهده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد یک دهه اخیر تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل، ماشین‌آلات و ساختمان طی دوره ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ به‌ترتیب معادل ۶.۹-، ۹.۱- و ۵.۲- درصد بوده است. البته بر اساس آمار بانک مرکزی سال ۱۴۰۱ میزان سرمایه‌گذاری یا همان تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با رشد ۶.۷درصدی، رکورد این شاخص را زده است. موردی که روحانی همواره سعی داشت بر آن تأکید کند، بلد بودن زبان دنیا و نوید ارتباطات اقتصادی- سیاسی با جهان بود، اما فارغ از کارنامه سیاسی که مشخص شد بلد بودن زبان دنیا، تنها بلوف بود، دولت در این زمینه در حوزه اقتصاد رفوزه شد. شاهد این مدعا هم میزان سرمایه‌گذاری خارجی به روایت بانک مرکزی است. با آنکه میزان سرمایه‌گذاری خارجی در سال‌های ۹۰ و ۹۱ در اوج تحریم‌های نفتی و هسته‌ای بیش از ۴میلیارد دلار در سال بود اما پس از برجام روندی نزولی به خود گرفت به طوری که سال ۹۵ به ۳میلیارد و ۲۲۳میلیون دلار و سال ۹۶ به ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار رسید. این عدد سال ۹۶ به رقم ناامیدکننده یک‌میلیارد دلار هم رسید.

شاخص درآمد ملی سرانه، یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌هایی است که برای نشان دادن وضعیت اقتصادی یک کشور به کار می‌رود و بهبود این شاخص بیانگر وضعیت مناسب خانوارها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف است. درآمد سرانه در یک دهه اخیر از ۹.۲میلیون تومان در سال ۹۰ به ازای هر نفر در سال ۹۸ به ۸/۴ میلیون تومان (به قیمت ثابت سال ۹۰) کاهش یافته است. این یعنی درآمد مردم در یک دهه اخیر نه‌تنها افزایش نداشته که کاهش هم یافته است. مرکز آمار در حالی این ارقام را اعلام کرده که اصلی‌ترین دلیل این بحران، تورم فزاینده سال‌های اخیر بوده است.

دیگر خبرها

  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • مجلس دوازدهم باید به بهبود معیشت مردم بپردازد
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟
  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی قرار دارند