Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول نیوز، ایمان اسلامیان*-  امروز که در مردادماه 1397 به رویدادهای حاکم بر نظام اقتصادی کشور نگاه می کنیم اولین و مهمترین نکته افزایش نااطمینانی از قدرت برابری ارز داخلی و ابهام روزافزون در آینده تورمی کشور است. 

اگرچه نباید تاثیر تحریمهای یک جانبه آمریکا و محدودیتهای ناگزیر بین المللی را در ایجاد وضعیت کنونی نادیده گرفت؛ لیکن امروز همگی می دانیم که بخش عمده مشکلات جاری، ناشی از سرکوب مالی سالهای گذشته و از همه مهمتر روند شتابان و نامتوازن نقدینگی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد شتابان نقدینگی بی شک ناشی از پیوند نامبارک مدیریت نقدینگی بانکها و کاهش بازده در بخش واقعی اقتصاد بود.    در سالهای گذشته کسری نقدینگی بانکها آنها را وارد بازی جذب سپرده به هر نرخی وارد نمود و حاکمیت اقتصادی نیز احتمالا با لبخند رضایت، کاهش سرعت گردش نقدینگی و انباشت سپرده ها در بخش ظاهرا شبه سپرده ای نظام بانکی را نظاره نمود. بانکها هر روز سودی را شناسایی کردند که عملاَ مابه ازایی در بخش واقعی اقتصاد نداشت و به آنجا رسیدیم که نظام بانکی معادل 25٪ تولید ناخالص داخلی، سود سپرده پرداخت نمود و این خلق نقدینگی بی حساب اگرچه تورم پنهان را به تعویق انداخت، اما اکنون با بروز ناملایمتی های بین المللی، بهمن نقدینگی  حرکت خود را آغاز نموده و در اولین مقصد خود مسکن را حداقل در تهران به رویایی دست نیافتنی برای بسیاری از شهروندان تبدیل کرده است. مقصد بعدی نقدینگی متراکم، بازار ارز و سکه بود و توانست در میان ناباوری ، اضطراب و تشویش شهروندان، نرخها را افزایش دهد. افزایش روزانه نرخ ارز و سکه موجب ایجاد اضطراب و وحشت عمومی از کاهش ارزش دارایی ها و پس انداز شهروندان شد و نتیجه اینکه علاوه بر سوداگران بالفطره حاضر در بازار سوداگری، بسیاری از شهروندان با مقدار کم و بیش پس انداز و نقدینگی راهی بازار سکه و ارز شدند و خودشان بر آتشی که زبانه می کشید، دمیدند.    طبیعی است با حضور عموم شهروندان متقاضی حفظ ارزش دارایی در بازار سکه و ارز، نمی توان چندان به بسته های آرامش بخش بازار امید عمیق بست. از طرف دیگر نمی توان مردم را سرزنش نمود و با عرضه نمونه رفتار شهروندان سایر کشورها آنها را شماتت کرد که چرا در هنگام قیمت صعودی ارز و طلا، اندوخته های خود را به بازار عرضه نمی کنند تا قیمت ها تعدیل شود. چرا که شهروندان منطقاً به دنبال کاهش نا اطمینانی، مدیریت ریسک های آتی و حفظ دارایی های خود هستند.    امروز در مرداد 97 همه حاکمیت به ضرورت مدیریت نقدینگی و مهار آن به سمت بخش واقعی اقتصاد اذعان دارند و یکپارچگی کم سابقه ای در ارکان های تصمیم ساز، تصمیم گیر و اجرایی کشور در این راستا پدید آمده است. اما در یکی از اولین گامها باید مردم وحشت زده ازافت ارزش دارایی را از بازار سوداگری خارج نمود. چرا که حضور شهروندان در این بازار نتیجه ای جز مدیریت ناپذیری بحران، کاهش برایند دارایی ملی، تضیعف مضاعف طبقه آسیب پذیر و ایجاد بستر تنشهای مختلف نخواهد داشت. در این زمینه طرح شعارهایی مانند ضرورت انتقال نقدینگی به بخش تولید کارساز نیست و می بایست با مقایسه تطبیقی آنی با سایر کشورهای دارای معضلات مشابه، اقدامات سریع جهت پیش بینی بازار  هدف نقدینگی اندیشید. در این راستا می توان به توسعه فوری عملیات بازار باز اوراق بهادار با محوریت بانک مرکزی ج.ا.ا، ساماندهی شبه سپرده های نظام بانکی و توازن بخشی به آن، محدودسازی بازار اسکناس و آزاد سازی بازار حواله ارزی، راه اندازی سریع پیمان های دوجانبه ارزی به ویژه با توجه به رویدادهای بین المللی نظیر مشکلات ارزی ترکیه، وضع فوری اهرمهای مالیات بر دارایی Capital Gains Tax به ویژه در بخش مسکن و خانه های خالی، پیش بینی سخنگوی واحد حکمرانی اقتصادی و اطلاع رسانی مستمر و نظایر آن اشاره نمود.    در پایان باید در نظر داشت که مردم نگران و مضطرب با توصیه و خواهش از وادی سوداگری خارج نمی شوند، بلکه سیاستها و اقدامات دقیق و اثربخش حاکمیت آنها را از این وادی پروحشت خارج ساخته و نقدینگی را به سمتی امن، آرام و دارای بازده هدایت خواهد کرد.     *تحلیلگر بانكداري و توسعه

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ارز پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۲۹۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • معضل بیرون گذاشتن زباله خارج از ساعات تعیین‌شده در قم
  • مالیات بر سوداگری و سفته بازی مشمول مردم نمی شود
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • پورابراهیمی: طرح مالیات بر سوداگری به کاهش التهابات بازار خودرو، ارز، طلا و مسکن کمک می‌کند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد