Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@20:48:10 GMT

پیکر قرآن‌پژوه برجسته کشور در آب‌پخش خاکسپاری شد

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۱۳۰۰۹۹

پیکر قرآن‌پژوه برجسته کشور در آب‌پخش خاکسپاری شد

به گزارش خبرنگار مهر، آئین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر استاد علوم قرآنی دکتر محمد رضایی عصر دوشنبه در گلزار شهدای شهر آب‌پخش شهرستان دشتستان استان بوشهر با حضور گسترده و پرشور مردم برگزار شد.

استاد دکتر حاج محمد رضایی قرآن پژوه و از مفسران برجسته قرآن کریم بود که آثار و تالیفات زیادی (بیش از ۱۰۰ جلد) از خود در زمینه های تفسیر قرآن، جغرافیا، بهداشت و جمعیت شناسی بر جای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این ایشان طی چند دهه خدمات علمی خود هزاران شاگرد تربیت کرده است.

محمد رضایی در سال ۱۳۲۲ در روستای چم‌درواهی آبپخش شهرستان دشتستان دیده به جهان گشود. تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه را در آبپخش، برازجان و شیراز با رتبه ممتاز به پایان رسانید و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته جغرافیا در دانشگاه اصفهان ادامه داد.

علاقه وافر این مرحوم به معارف دینی سبب شد تا مطالعات گسترده خود را در حوزه علوم قرآنی از دوره جوانی آغاز کند. 

رتبه ممتاز استاد رضایی در دوره کارشناسی سبب شد تا با بورسیه دانشگاه اصفهان و سازمان ملل متحد، تحصیلات تکمیلی خود را در دهه ۵۰ شمسی در خارج از کشور و سپس در دانشگاه تهران در رشته بهداشت و جمعیت شناسی با موفقیت به پایان برساند.

وی از جمله دانشجویانی بود که به‌خاطر موفقیتهای علمی از سوی گاندی نخست وزیر فقید هند مورد تجلیل قرار گرفت. همچنین از سوی سازمان ملل متحد برای مطالعات جمعیت شناسی به کشورهای جنوب شرقی آسیا سفر کرد. 

رساله دکترای استاد رضایی در ۱۶ جلد با موضوع «جمعیت شناسی از دیدگاه قرآن» مورد توجه استادان و صاحبنظران دانشگاهی و حوزوی از جمله آیت الله جوادی آملی قرار گرفت. پس از پایان تحصیلات به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به آموزش و تعلیم دانشجویان مشغول شد و فعالیتهای گسترده پژوهشی خود را پی گرفت.

وی بارها به عنوان استاد ممتاز این دانشگاه انتخاب شده بود. 

دوران تحصیل استاد با مبارزات ملت ایران علیه رژیم طاغوت همزمان شد و دوشادوش مردم ایران به فعالیت انقلابی پرداخت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس نیز با تعلیم معارف قرآنی به رزمندگان اسلام در جبهه‌های جنگ، در جهاد مقدس ملت ایران ایفای وظیفه کرد. 

استاد رضایی قرآن پژوه و از مفسران برجسته قرآن کریم بود که آثار و تالیفات زیادی (بیش از ۱۰۰  جلد) از خود در زمینههای تفسیر قرآن، جغرافیا، بهداشت و جمعیت شناسی بر جای گذاشته است. علاوه بر این در طی چند دهه خدمات علمی خود هزاران شاگرد تربیت کرده است. 

فعالیت‌های زنده یاد دکتر رضایی در زمینه ترویج معارف قرآنی در طی چند دهه از جمله برگزاری محافل و جلسات پرشکوه تفسیر قرآن و آموزش مفاهیم قرآنی سبب شد تا بارها از فعالیت‌ها و خدمات قرآنی وی تجلیل شود. 

علاقه استاد به مردم و کشور چنان بود که وی پس از جنگ تحمیلی داوطلبانه عازم مناطق محروم و مرزی کشور شد و به آموزش و خدمات به مردم در زمینه بهداشت پرداخت. 

دکتر رضایی که به زبان‌های انگلیسی و عربی مسلط بود، از جمله استادانی بود که با وجود پیشنهادهای فراوان برای بورسیه، تدریس و پژوهش در دانشگاههای معتبر غربی از جمله دانشگاه‌های هاروارد و میشیگان حاضر به ترک وطن نشد. 

سرانجام در بیستم مردادماه سال ۱۳۹۷ و در شب شهادت حضرت امام محمد تقی (ع) استاد دکتر حاج محمد رضایی پس از بیش از پنج دهه خدمات علمی و قرآنی در سن ۷۵ سالگی به دیدار حق شتافت.

مراسم ترحیم و ختم زنده یاد دکتر رضایی عصر روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ٢٣ و ٢٤ مردادماه از ساعت ١٧ الی ١٩ در مسجد رحمت شهر آب‌پخش برگزار خواهد شد.

کد خبر 4373919

منبع: مهر

کلیدواژه: بوشهر قرآن محمد رضایی روز خبرنگار خبرگزاری مهر کرمانشاه بوشهر گرگان شهرکرد مشهد شیراز یاسوج خطبه های نماز جمعه بیرجند احتکار سانحه تصادف مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۳۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند

عصر ایران - امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت در رویدادی کم نظیر، بزرگان فرهنگ و ادب و هنر در موزه سینما گردهم آمدند و به تماشای فیلم سینمایی "مست عشق" آخرین فیلم حسن فتحی که بر اساس برداشتی آزاد از حکایت شمس و مولانا ساخته شده است، نشستند.

شاید به جرات بتوان گفت که جمع کردن چنین بزرگانی در کنار هم، تنها در سایه اسامی بزرگی چون شمس و مولانا امکان پذیر بود که با همت سازندگان فیلم سینمایی مست عشق و "بنیاد شمس و مولانا" این امر محقق شد.

بزرگانی از دکتر محمدعلی موحد مولوی شناس و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب کشور، دکتر کریم زمانی و دکتر جلال‌الدین کزازی و دکتر ژاله آموزگار از ادیبان و مولوی‌پژوهان برجسته، پروفسور ارفعی زبانشناس و متخصص زبان‌های باستانی کشورمان که ترجمه منشور کوروش از خدمات ارزنده ایشان به تاریخ و فرهنگ کشورمان به شمار می‌آید تا استاد لوریس چکناواریان و استاد خدایی از بزرگان موسیقی کشور، استاد کریم زمانی، استاد محمد حیدری، استاد عین‌الدین صادق‌زاده و استاد سبزه که همگی از اساتید بنام خطاطی و خوشنویسی کشور هستند، دکتر موسی غنی ‌نژاد استاد برجسته اقتصاد و دکتر عبدالمحمود رضوانی مترجم و زبانشناس بزرگ کشورمان که ترجمه گلستان سعدی به انگلیسی از شاهکارهای ایشان است، دکتر سید احمد محیط طباطبایی، دکتر یونس شکرخواه، دکتر نمکدوست و دکتر فرید قاسمی که همگی از اساتید نامدار حوزه ارتباطات به شمار می‌روند، در برنامه صبح امروز در سالن سینماتوگراف موزه سینما به تماشای "مست عشق" نشستند. 

این مراسم که از ساعت ۱۰ صبح و با حضور حسن فتحی کارگردان و فرهاد توحیدی نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی مست عشق آغاز شد، با تماشای فیلم ادامه یافت و پس از آن این اساتید در کنار یکدیگر و در محفلی دوستانه به بحث گفتگو درباره فیلم و محتوای آن پرداختند. 

ابتکار گروه تولید فیلم سینمایی مست عشق در برنامه‌ریزی این رویداد که به نوعی با هدف ایجاد همگرایی میان جامعه نخبگانی و مخاطبان سینمایی شکل گرفته بود، در پایان مراسم و پس از اتمام فیلم بازخوردهای بسیار مثبتی را به همراه داشت.

حضور ستارگانی چون دکتر محمد‌علی موحد در کنار لوریس چکناواریان پیام آور این واقعیت جذاب بود، که پاسداران و نگاهبانان تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم، همچنان برای حمایت از آثار فاخری که مبلغ و نماینده‌ی چهره‌ی زیبای «ادبیات پارسی و عرفان ایرانی» در پیش چشم مردم جهان است، در کنار هنرمندان متعهد کشورمان ایستاده‌اند تا همچون همیشه، سالن‌های سینما محلی برای گرد آمدن فرهیختگان و تعالی فرهنگ باشد.

هرچند بازخورد شگفت انگیز این چهره‌های دانشمند و نکته سنج، مسئولیت دست‌اندرکاران و خالقان اثر را در آینده سنگین تر می کند اما در عین حال، تعاریف زیبایی که این ستارگان درخشان آسمان فرهنگ و ادب کشور از فیلم و محتوای آن داشتند و رضایتمندی‌شان از نحوه پرداختن به ظرایف رابطه شمس و مولانا برای عوامل سازنده فیلم بسیار جالب توجه و امیدوار کننده بود.

امروز مجمع ستارگان با زبانی که مخصوص خودشان است گفتند: اگر خوب بسازید، خوب ببینید و به داشته‌های این مرز بوم آگاه و مؤمن باشید، در کنار شما هستیم.
این علاقمندی از تشویق‌های پایان فیلم تا احساسات برانگیخته تعدادی از مخاطبان که بویژه لحظات انتهایی فیلم را با چشمانی اشکبار دنبال می‌کردند تا سخنانی که پس از اتمام فیلم و بیرون از سالن نمایش عنوان می‌کردند، همگی نشان از آن داشت که فیلم توانسته است در رسیدن به بخش قابل توجهی از اهداف خود که همانا بازنمایی برگی از تاریخ زرین فرهنگ و ادبیات کشورمان حول دو شخصیت برجسته آن یعنی شمس و مولانا است، موفق عمل نماید.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هستی تا سرمستی؛ به بهانه فیلم «مست عشق» «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران

دیگر خبرها

  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • تشییع و خاکسپاری پیکر شهید رنجنوش، هم اکنون در همدان
  • تشییع و خاکسپاری پیکر شهید رنجنوش، دقایقی دیگر در همدان
  • (تصاویر) بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران، مهمان «مست عشق»!
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی